Genre: Avontuur / Thriller
Releasedatum: 27 augustus 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 97 bioscopen
Plot The Dog Stars
Door een virus is de mensheid bijna volledig uitgeroeid. Diegenen die het overleven worden opgejaagd door plunderaars. De piloot Hig is immuun voor de ziekte, maar onder meer zijn vrouw is er wel aan bezweken. Hig woont met zijn hond in een hangar van een verlaten luchthaven en poogt een normaal leven te leiden door te vissen. Via een radiotransmissie komt hij in contact met een andere persoon waarna Hig hoop koestert op een beter leven.
mcdaktari
Dit is ook wel weer een film die ik op mijn lijstje van films to watch heb staan
kaholiic
Mooie beelden en een fijne sfeer, maar verder vooral een onsamenhangende film. Echte spanning ontbreekt en het verhaal slaat halverwege onverwacht een romantische richting in, om vervolgens weer te worden onderbroken door een bizarre Fallout-achtige scène die totaal niet past bij de rest van de film. Ridley Scott lijkt de film moeilijk een richting te geven, waardoor de film nergens echt indruk maakt. De sterke chemie tussen Margaret Qualley en Jacob Elordi is uiteindelijk het enige wat blijft hangen.
Graaf Machine
Ik heb het gevoel (want ik moet de film nog zien) dat voor een verhaal als dit, en ook gezien de trailer, dat 100 minuten gewoon wat aan de karige kant is. Er moet dus een uitroeing door een virus komen, en een opjaging door plunderaars. Er moet ruimte gemaakt worden voor het voelbaar maken van het verlies van Higs vrouw. Er moet verlatenheid en eenzaamheid worden gecreëerd voor het huidige leven van Hig en zijn hond, en eigenlijk moet dan toch het verhaal nog plaatsvinden, want dat alles (geen spoilers, staat gewoon boven in de beschrijving) kan toch niks anders zijn dan het uitgangspunt?
Nou ja, dit weekend maar eens kijken. Ridley Scott is hit or miss. Ik ben bang dat het dit keer weer het tweede wordt.
Freakje554
Zal het aanpassen
Graaf Machine
Zal het aanpassen
Ja, en dat scheelt toch wel. dat is bijna 20 procent meer. Ik ga er nu met iets meer verwachting naar toe. Bedankt!
Dennis Lammrs
Film wordt nogal matig ontvangen. Wat zonde zeg
Ik moet nog gaan maar als ik de zaalbezetting kijk is dit zeer zeer mager zelfs op primetime, dus lijkt in ieder geval qua opbrengst een complete flop te worden.
Basto
Scott weet op zijn oude dag met al zijn ervaring en een berg miljoenen een van de saaiste post-appcalyptische films ooit af te leveren.
Dennis Lammrs
Dit was niet best... Wou binnen 15 minuten weglopen door de totaal misplaatste sponsoring van Sprite en Coca Cola (en niet zo'n beetje ook) ik volgde het hele verhaal niet eens meer daardoor. zal wel een flink deel van het budget hebben betaald? Er zat geen pauze in de film, maar was deze er wel dan was ik denk ik naar huis gegaan. Dit voelde echt als een verplicht nummertje voor Disney uit een dleeree contract ofzo want waarom zou je anders deze film maken? Verhaal ben je direct na afloop weer vergeten en hebben we ondertussen al tientallen keren gezien met nagenoeg dezelfde cast steeds.
Basto
Dat van die sponsorung is grote onzin.
Kennelijk zat je toen al niet op te letten, want in die scene ligt de nadruk erop dat het vreselijk ongezond spul is. Het was juist anti-reclame.
Dat deze bekende merken zo expliciet in beeld kwamen, is omdat ze symbool staan voor een samenleving die er niet meer was. Geen Enjoy….
reburn
Toch wat negatieve reacties hieronder, raar, dit was toch gewoon een goeie film, zeker niet slecht, ook gene blockbuster, maar wel een film die gewoon goed weg kijkt en uiteindelijk ook realitisch is. De aktiescenes zijn goed en niet overdreven, ik had nog wel even willen doorkijken maar plots was het gedaan, dus geen minuut verveelt. Ridley scott heeft dat goed gedaan.
[quote]Basto schreef:
En waarom zou dat perse moeten? Ja, er zijn momenten dat je er wellicht een spannende film van had kunnen.maken. Maar dat zou wat mij betreft ook clichématig zijn. Jouw stem vind ik ook lekker overdreven slecht. Maarja, statements he. Je hebt je zin Reinbo
[quote]rep_robert schreef:
Ik vind mijn stem nog gul. Alle low budget post apocalyptische films uit de jaren 80 hebben een veel hoger entertainment gehalte.
Dit was echt slaapverwekkend traag. Een soort Dawn of the dead zonder zombies. En de twee leuke scenes; Brolin vs die Mad Max gasten en dat toneelstuk op het vliegveld hingen er volledig los bij. Hadden totaal geen gronding binnen het verhaal.
Dit was gewoon echt heel erg slecht. Maar Scott is sinds Napoleon al totaal de weg kwijt.
Je hebt gewoon verkeerd verwachtingspatronen gehad bij deze film Rein. Dit pretendeert nergens een actiefilm te zijn namelijk. Dus dan krijg je al snel dat "de enige twee hoogtepunten" out of place aanvoelen. Vond ik ook wel redelijk hoor. Daarom ook een 3,5*. Van mij had het zonder gemogen. Lekker little house on the prairie met Cima en Pops. Soms hoeft een film niet meer te zijn. Horror, actie en zombies hebben we al wel genoeg gezien binnen dit genre.
. Krijg iig gelijk zin om weer in Far Cry 5 rond te lopen of Fallout te spelen. Wat dat betreft helpt de film wel
Basto
Ik had juist een laag verwachtingspatroon. Ik had vooraf geen idee waar de film over zou gaan en Scott maakt al een tijdje slechte films.
Maar het ging gewoon neegens over. Eerste helft maken twee mannen ruzie waarbij de een de zelfredzaamheid van een republikein voorstaat en de ander juist een democraat is op zoek naar sociale verbinding. Tweede helf gaat he plots over twee mensen die het verlies van een geliefde (waar we niets vanaf weten) verwerken. En dan moet de een vechten of vlochten met een gang die alkemasl bij dezefde tottieshop zijn geweest maar zich laten afknallen als idioten en de ander miet weer op de vlucht in z’n veel te zware vliegtuig, maar gelukkig is die gang ook besmet met het kamikaze virus.
En dan zit daar plots een surrealistische scene met een total maffe gemeenschap tussen.
En uiteindelijk gaan ze allemaal happy de peppie bij de menoieten wonen.
Volgt u m nog?
Zo hak op de tak en achtergronden waar we niets vanaf zouden moeten weten is het dus echt niet. En als ze op het naar de Mennonieten gaan wordt ook prima uitgelegd. Iets met een uitgefikt en exposed eigen terrein. de night vision scene voelt wat afgeraffeld en had spannender kunnen zijn. Maar perfectie bestaat niet. Ik rate dit iig hoger dan de grootste bagger op aarde.
Basto
Menig post spocalyptische films uit de jaren 80 mogen dan technisch minder perfect zijn, ze bieden me wel meer vermaak. Ik was bijna na een uur opgestapt…