menu

Hier kun je zien welke berichten scorsese als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,0
Matige actiefilm gebasseerd op de gelijknamige populaire tv-serie uit de jaren '80. Het verhaaltje stelt niet al te veel voor en is nogal voorspelbaar. Ook is de film als geheel nogal chaotisch, wat in het tweede gedeelte gelukkig een beetje wordt recht getrokken. Een aantal spectaculaire actiescenes die soms wel te snel gemonteerd zijn, waardoor je het overzicht verliest. De acteurs zijn goed gekozen en stellen niet teleur. Verder blijft de film behoorlijk trouw aan de serie en kijkt het op zich wel lekker weg. Daardoor nog net 3.0 sterren.

A.C.O.D. (2013)

Alternatieve titel: Adult Children of Divorce

2,0
Tegenvallende film over een volwassen man wiens ouders gingen scheiden toen hij nog klein was. De film weet eigenlijk nergens te verrassen en de humor is wat aan de belegen kant. De cast doet het aardig, maar weet deze film zeker niet te redden. Gelukkig duurt het allemaal niet te lang.

Aanmodderfakker (2014)

3,5
Goeie film waarin een eeuwige student zijn leven maar een beetje aanmoddert. Deze tragie-komedie valt hier en daar wellicht wat in herhaling, maar kijkt wel gemakkelijk weg. Het hoofdpersonage wordt goed neergezet (niet in de laatste plaats door een prima rol van Gijs Naber). Ook allemaal mooi filmisch in beeld gebracht.

Aanrijding in Moscou (2008)

Alternatieve titel: Moscow, Belgium

4,0
Heerlijke film die uit het leven gegrepen is, waarbij een vrouw in scheiding een relatie krijgt met een jongere vrachtwagenchauffeur. Een prachtige openingsscene waarin de twee kennis met elkaar d.m.v. aanrijding. Een aangenaam tempo, scherpe en ook grappige dialogen. Twee uitstekende hoofdrollen die hun goedgebekte personages treffend en naturel neerzetten.
Bij mijn eerste kijkbeurt zat het einde me nogal dwars, aangezien ze toch voor de chauffeur kiest na het incident met de auto en het biervat. Maar dat viel me deze keer beter, daarom stem verhoogd naar 4.0.

Abduction (2011)

3,0
Aardige film waarin een tiener zichzelf vindt op een website voor vermiste kinderen. Een goed gegeven voor een achtervolgings-actie/thriller. Vergezocht en ongeloofwaardig, maar het geheel kijkt wel gemakkelijk weg (ook vanwege de standaard opbouw). Zeker geen hoogvlieger dus, maar wel leuk.

Abominable Dr. Phibes, The (1971)

3,0
Aardige film waarin een dokter wraak neemt op de dokters die zijn vrouw hebben geopereerd. Het verhaal zelf valt wat in herhaling en is hierdoor wat eentonig. Maar de moordscenes zijn wel leuk gedaan en de film bevat een flink portie humor. De wat kitscherige decors en kostuums passen goed bij de toon van de film.

About Alex (2014)

2,5
Matige film waarin een groep vrienden weer bij elkaar komt nadat één van hen een zelfmoordpoging heeft ondernomen. De personages zijn nogal standaard en gebruikelijke perikelen rondom vriendschappen en relaties zijn niet bijster boeiend. Typisch een geval van allemaal al eens eerder en beter gezien. De cast doet het wel aardig, maar niet genoeg voor 3.0 sterren.

About Schmidt (2002)

4,0
Prachtige film waarin een man op leeftijd een nieuwe betekenis aan zijn leven probeert te geven als hij met pensioen gaat. Ontroerend, triest en grappig. En dit vaak nog allemaal tegelijk ook. Goed geschreven personages en ondanks het wat trage tempo, onderhoudend. Een sterke rol van Jack Nicholson als de 'gewone man'.

About Time (2013)

3,5
Goeie film waarin een jongeman op zijn 21ste verjaardag van zijn vader te horen krijgt dat hij kan tijdreizen. Een bijzonder gegeven voor een romantische film, echter wel op een passende manier toegepast. Een film over de kleine momenten in het leven die juist tellen. Feel-good-movie met een hoofdletter F. En ondanks dat het er hier en daar wat te dik bovenop ligt, toch nog 3.5 sterren.

Above the Law (1988)

Alternatieve titel: Nico

2,5
Matige actiefilm met een debuterende Steven Seagal (gepaste opening dus waarbij we foto's uit zijn jeugd te zien krijgen). Het verhaal kan niet echt boeien. De actiescenes zien er wel goed uit, maar zijn relatief gezien vrij spaarzaam. Ook is de humor ver te zoeken, waardoor het allemaal wel wat droge kost wordt.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,0
Redelijke film waarin president Abraham Lincoln het opneemt tegen de vampieren in het zuiden. Een belachelijk maar leuk en enigszins origineel gegeven dat een vermakelijke film oplevert. Meer dan genoeg actie, vaak stijlvol in beeld gebracht (alhoewel de CGI soms goed zichtbaar is). De allerlaatste scène is wel grappig gevonden.

Abrazos Rotos, Los (2009)

Alternatieve titel: Broken Embraces

3,0
Aardige film over een schrijver die terugkijkt op zijn verleden waarin hij als regisseur een verhouding had met zijn leading lady. Het verhaal zit op zich goed in elkaar en de mix van verschillende genres werkt ook wel, maar de film is te lang om over de gehele lengte te boeien. Daarvoor is het te langdradig en wat was bijvoorbeeld het nut van de ´film-in-de-film´? Verder ziet de film er goed uit en uiteraard draagt Penelope Cruz hier ook haar steentje aan bij.

Abril Despedaçado (2001)

Alternatieve titel: Behind the Sun

3,0
Redelijke film waarin een oude familievete om de zoveel tijd een slachtoffer op eist. Een nogal traag verhaal dat ook niet overal weet te boeien en waarbij de afloop ook redelijk voorspelbaar was. Visueel gezien dik in orde met ook prachtig camerawerk. Een kleine 3.0 sterren.

Absence of Malice (1981)

3,5
Goeie film waarin een man via een krantenartikel op de hoogte komt dat hij onder verdenking van de politie staat. Een goed en onderhoudend verhaal waarbij de beroepsethiek van de journalistiek onder de loep wordt genomen. Paul Newman en Saly Field zetten beiden goeie rollen neer, echter is de laatstgenoemde wellicht een beetje verkeerd gecast omdat ze simpelweg te 'lief' is.

Absolution (1978)

3,5
Goeie thriller/drama waarin een jonge leerling van een strenge katholieke school voor jongens een valse biecht aflegt. Het is al vrij snel duidelijk wat er gaat gebeuren als aan het begin van de film een les wordt gegeven over biechten, maar de spanning zit hem er dan ook in hoe de priester/leraar gaat reageren. Een onderhoudend verhaal en de film zit goed in elkaar. Hoewel de twist op het einde zeker goed gevonden is, is deze in tegenstelling tot de rest van de film wel wat minder geloofwaardig. Richard Burton is goed als de standvastige priester. Een dikke 3.5 sterren.

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

4,5
Prachtige film waarbij de bemanning van een olieplatform gevraagd wordt mee te helpen bij een bergingsmissie. Een verhaal met een goede opbouw waarbij de sci/fi-elementen langzaam geïntroduceerd worden. De onderwater-scenes zien er imposant en spectaculair uit. Veel spannende momenten en wat mij betreft is de extended-cut de enige optie (ondanks de weinig subtiele boodschap).

Accepted (2006)

2,5
Matige highschool-comedie over een jongen, die na een aantal afwijzingen van universiteiten, zijn eigen nep-universiteit begint. En uiteraard loopt dit flink uit de hand. Stereotype personages en een voorspelbaar einde. Gelukkig wordt het nergens echt flauw en hier en daar komt de vraag naar boven over de inhoud van het onderwijs. Net niet genoeg voor 3 sterren.

Accidental Husband, The (2008)

2,5
Matige romcom met de gebruikelijke komische verwikkelilngen en waarin de twee elkaar eerst niet uit kunnen staan voordat ze toch made for each other blijken. Uitermate voorspelbaar, maar dat is nog niet eens het grootste probleem. De relatie tussen Uma Thurman en Jeffrey Dean Morgen is niet bepaald geloofwaardig. Het acteerwerk is nog wel oke, zeker voor de beperkingen binnen het genre. En Colin Firth krijgt wel heel weinig om mee te doen in deze film.

Accidental Tourist, The (1988)

3,0
Aardige film waarin het huwelijk van een schrijver van reisgidsen op losse schroeven komt te staan na de dood van zijn zoontje. Een niet al te zwaarmoedige maar ook wat eentonige film over rouwverwerking (vooral eentonig omdat er niet veel in gebeurd en het trage tempo). Wel goed geschreven en William Hurt is uitstekend in de titelrol.

Accidents Happen (2009)

4,0
Uitstekende film over een ontwricht gezin na een dodelijk ongeval. Een sterke opening die me deed denken aan Magnolia, compleet met de monotone en licht sarcastische voice-over. Een origineel verhaal waarbij de tragikomische gezinsdynamiek goed overkomt. Verder mooi gebruik van slow motion en het is weer eens leuk om Geena Davis te zien na een lange afwezigheid op het witte doek.

Accountant, The (2016)

3,5
Goeie film over een hoogbegaafde accountant die niet de meest respectabele mensen als klant heeft. Een gelaagd plot dat wel veel van toevalligheden aan elkaar hangt, maar het levert wel een spannende en onderhoudende film op. Ook het hoofdpersonage is boeiend, maar niet bepaald geloofwaardig (ondanks de prima rol van Ben Affleck). Met gemak 3.5 sterren.

Accused, The (1988)

4,0
Uitstekende en onderhoudende film over de verkrachting van een vrouw in een bar door meerdere mannen. Goed opgezet waarbij de verkrachting zelf pas op het laatst in beeld komt en meteen de aangrijpendste scene uit de film is. Ook de relatie tussen de twee vrouwen met verschillende achtergrond komt goed over. Verder zet Jodie Foster hier een sterke rol neer, waarvoor ze haar eerste Oscar won.

Ace in the Hole (1951)

Alternatieve titel: The Big Carnival

4,0
Uitstekende film waarin een journalist op een groot verhaal stuit als er een man vastzit in een grot. Een goed opgebouwd verhaal over beroepsethiek binnen de journalistiek. Geloofwaardig neergezet en na ruim 60 jaar niks aan kracht ingeboet. Kirk Douglas zet hier zeker één van zijn betere rollen neer.

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

2,5
Matige film waarin een dierendetective op zoek gaat naar een verdwenen dolfijn. Een erg slap plotje dat een kapstok is voor flink wat grappen van een bedenkelijk niveau. Eigenlijk alleen leuk vanwege het vele gekke-bekken-trekkerij van Jim Carrey voor wie dit zijn grote doorbraak betekende.

Achtste-groepers Huilen Niet (2012)

Alternatieve titel: Cool Kids Don't Cry

3,0
Redelijke film waarin een meisje uit groep acht te horen krijgt dat ze leukemie heeft. Het verloop is wat voorspelbaar en alhoewel de film zeker een aantal goeie en soms ook aangrijpende momenten kent, was de film me over het geheel iets te naïef (duidelijk gericht op de jeugd). Het acteerwerk van de jonge cast is van een wisselend niveau.

Across 110th Street (1972)

3,5
Goeie blaxploitation waarbij de politie en de onderwereld achter dezelfde 3 overvallers aanzitten. Flink wat geweld, compleet met het jaren 70 filmbloed. Goeie soundtrack en realistisch gefilmd met goed gebruik van locaties in New York. Anthony Quinn en Yaphet Kotto doen het goed als tegenpolen. Verder valt Anthony Franciosa ook op als de italiaanse mafiabaas.

Act of Killing, The (2012)

2,5
Matige documentaire waarin een toenmalige massamoordenaar van de Indonesische coup van 1965 wordt gevolgd. Zeker wel bijzonder om te zien met welk gemak deze man praat over zijn daden. Echter stond de vorm van deze documentaire me wel wat tegen (vooral de surrealistische scenes). Hierdoor is het wel wat aan de saaie kant.

Act of Valor (2012)

3,0
Redelijke film over een elite groep Navy Seals die achter een groep terroristen aan zitten. De film begint wat rommelig. Ook stelt het verhaal niet al te veel voor en zit het vol met clichématig momenten. Het grootste pluspunt van de film zijn de missies. Deze zijn zowel heftig als realistisch in beeld gebracht. Door het camerawerk zit je midden in de actie. Ruim 3.0 sterren.

Action Jackson (1988)

3,0
Aardige film over een politieagent die vanwege een akkefietje niet meer de straat op mag. Een typische jaren '80 actiefilm inclusief bijpassende soundtrack. Een belabberd verhaal en ook de personages stellen niet veel voor. Lekker slechte one-liners en meer dan genoeg explosies. Goed kun je de film niet noemen, maar wel vermakelijk genoeg voor een kleine 3.0 sterren.

Adam (2009)

3,5
Goeie film waarin een jongeman met het syndroom van Asperger een leuk meisje ontmoet, die in zijn gebouw komt wonen. Niet zozeer een romcom (ook al valt er zeker wel wat te lachen), maar meer een licht verteerbaar romantisch drama. De film kijkt lekker weg en heeft toch een redelijk verrassend einde. Hugh Dancy en Rose Byrne doen het beiden goed en vormen een leuk koppel.