Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 20 november 1986
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot About Last Night...
"Making love was easy...being in love difficult."
Danny Martin wil graag vrijgezel blijven en Debbie Sullivan ook. Na een avondje stappen in Chicago gaan Danny en Debbie dan ook naar zijn flat voor alleen de voorspelbare onenightstand. Hun affaire is ongebonden, harstochtelijk en zeer waarschijnlijk snel voorbij, totdat het ondenkbare gebeurt: ze willen elkaar weer ontmoeten. De start van hun intensieve relatie werkt op de zenuwen van de vrijgevochten vriend van Danny en de cynische kamergenote van Debbie. Danny en Debby ontdekken dan dat een relatie meer inhoudt dan alleen samen een bed delen.
Debbie
Pat
Mother Malone
Leslie

speedy23
Een luchtig verhaaltje, met daaronder duidelijk deze retorische vraag: kan de echte liefde nog overwinnen in dit egocentrisch tijdperk waarin alles moet kunnen? About Last Night werd gebaseerd op het toneelstuk Sexual Perversity In Chicago van coryfee David Mamet, die hierin de draak steekt met de van bed naar bed wippende vrijgezellen in de jaren '70 en '80 (normaal zou de film ook zo heten, maar de titel geraakte niet door de censuur). Het is een weliswaar uitgebreid, maar helaas eerder flauw afkooksel van de succesvolle podiumversie. Voor regisseur Ed Zwick was About Last Night zijn eerste langspeelfilm na een rijke ervaring bij de televisie. Later regisseerde hij ondermeer Glory, Leaving Normal, Legends Of The Fall en Courage Under Fire. Eyecatcher van About Last Night is Demi Moore, hier werkelijk in een uitzonderlijke topvorm. Samen met mooie jongen Rob Lowe, haar collega uit St. Elmo's Fire, houdt ze deze romantische komedie vermakelijk tot aan het bittere eind...

lalaguna80
Leuke film met romantiek, drama en humor!
4****..misschien veel sterren...maar ik heb me vermaakt!
Vooral de vriend+vriendin van Rob en Demi, vond ik erg grappig.

sweetlake
Geen hoogvlieger, maar best goed acteer werk van alle hoofdrolspelers. Laatste scene is erg ontroerend. Je kan ook zien dat Demi en Rob al vaker met elkaar geacteerd hebben.

Waku
Boeiend relatiedrama in navolging van het ongeveer zelfde "St Elmo's Fire".Een film die bol staat van de
relatieperikelen. Een uitstekende cast.
Een film die je opslurpt.

Joepos
Hierboven zijn de de belangrijkste argumenten eigenlijk al aangedragen....... superfilm!!

Dennis Evahi
Niet echt een superfilm maar wel leuk genoeg. Relaties etc. etc. Vermakelijk met een jonge Demi.

hinie
Was vroeger helemaal weg van Rob Lowe.
Deze film gaat over verliefd zijn, liefde en loslaten...
Ik vond hem geweldig!!

Laura Mars
Geweldige film inderdaad. Leuke tijd toen. Ik heb er veel herinneringen aan en ook ik was helemaal in de wolken met Rob Lowe, zwijmel, zwijmel.

Fran
- 1953 berichten
Luchtig maar leuk. Net iets anders dan de vele teenfilms die je in die tijd had. Niet veel bijzonders maar wel leuk. James Belushi als lompe, sexistische goorlap, is een rol die hij wel vaker heeft en die hem ook op het lijf geschreven is. Zonder zijn rol zou ik de film denk ik wel een puntje minder geven. Zijn rol zorgt er voor dat er nog een beetje aktie in blijft. Maar goed, zoals ik al zei. Best leuk.

niethie
Dit was destijds een van mijn eerste volwassen film en vond hem geweldig sinds die tijd erg vaak gezien en tot op de dag van vandaag vind ik hem nog steeds erg goed.
Mooi en fris (soms zelfs aangrijpend) relatiedrama met goede rollen van lowe en moore meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt behalve dat het allemaal wel wat meer aandacht verdiend en dat hij naast de films the breakfast club en st. elmo's fire mooi in het rijtje past als een soort trilogy van sequels over het volwassen worden.
3,5 sterren

Sukantara
Nostalgie is deze film voor mij. Leuke film over een stelletje wat probeert een relatie te onderhouden met alle moeilijkheden van dien. Kijkt lekker weg.

totti999
Lang geleden dat ik deze film heb gezien, maar destijds vond ik 'm wel goed. Aardig relatiedrama met de nodige humor en herkenbare situaties. James Belushi is top in zijn rol als opper-sexist.

gauke
Een lange, saaie film die je gezond verstand te boven gaat met een verschrikkelijk slecht spelende Rob Lowe. Er leek geen einde aan te komen.

DDT
James belushi is gewoonweg prachtig in deze film.Demi was nog Demi,nog een mooie vrouw,niet zoals nu na x operaties..............

mikey
De badscene was de extra punten waard.

DragQueen
Prima kijkbare Romantische Komedie. Het verhaaltje is luchtig, en ondanks de voorspelbaarheid leuk uitgevoerd. De aanwezige cast doet het verder ook naar behoren. We zien o.a. Demi Moore en James Belushi in hun jongere jaren. 2,5 Ster.

Goeie film waarin een man en vrouw tijdens hun eerste afspraakje samen in bed duiken en van het één komt het ander. Vrij clichématig maar de momenten waarmee ieder koppel te maken krijgt komen hier oprecht genoeg over. Soms wat zoetsappig. Een aantal vermakelijke dialogen, een typische jaren '80 soundtrack en een fijne cast waarbij dit het debuut betekende voor Elizabeth Perkins. Een nipte 3.5 sterren.

blurp194
Zoals dat wel vaker gaat bij films uit deze periode was de herinnering eigenlijk mooier dan de film zelf. En die herinnering was wel op meer punten wat gammel, ik dacht eigenlijk dat het Tom Cruise was die de hoofdrol speelde tegenover Demi Moore...
Maarja. Veel bijzonders is het achteraf eigenlijk niet, heel bijzonder geacteerd ook al niet. Leuk om de jonge Lowe en Moore even te zien, maar veel interessants hebben ze niet te brengen. Dat ik daar indertijd ietsje anders over dacht, ja, dat ligt waarschijnlijk inderdaad aan mij. Niettemin, het zijn misschien cliches die de film gretig opdist, maar aan de andere kant is het wel een verhaal dat je met ietsje abstractie op zo ongeveer elke relatie kan toepassen. En ja, het wordt wel redelijk charmant gebracht, al zijn de production values wel een beetje jaren-80.
Belushi is verreweg de leukste overigens, en de combinatie met Perkins is geniaal. Daar had wel net nog iets meer ruimte voor mogen zijn.

In de ban van 'Harcore Never Dies?' Deze andere films over de ravecultuur mag je niet missen

Matthijs van Nieuwkerk maakt tv-comeback na wangedrag, Sylvia Hoeks speelt playmate Anna Nicole Smith in nieuwe film | MovieMeter Recap

Apocalyps-film 'Leave the World Behind' met Julia Roberts en Mahershala Ali vanaf vandaag te zien op Netflix

Uitgestelde misdaadfilm 'The Bikeriders' met Tom Hardy en Austin Butler heeft nieuwe releasedatum

The Florida Project
Drama, 2017