Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Bette Midler, Barbara Hershey en John Heard
Releasedatum: 17 augustus 1989
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Beaches
"Some Friendships Last Forever"
Als de flapuit en aankomend artieste CC Bloom en rijkeluismeisje Hillary elkaar ontmoeten, betekent dit de start van een levenslange vriendschap. Ze houden jarenlang contact met elkaar door briefwisselingen. En later verhuist Hillary, nu een succesvol advocate, naar New York om bij CC te zijn die haar carrière maar moeilijk van de grond krijgt. Dan draaien de rollen om, als CC toch haar succes krijgt, en Hillary ernstig ziek wordt.
CC Bloom
CC (age 11)
Hillary (age 11)
Aunt Vesta

Peter
Tien keer gezien en nog ontroerend. Dat lukt niet vaak. 5 sterren! Eigenlijk nog een halve ster extra voor Bette. Wat een top wijf!

U-96
Schoot me gisteravond opeens te binnen. Wat is Imdb toch ongelooflijk handig voor als je niet op een filmtitel kunt komen.
Enfin, vroeger 2 keer gezien, en beide keren vond ik het wel een goede film.
*3.0*

egbert-Bos
Een super mooie film over het soort vriendschap wat je maar een keer in je leven sluit. vriendinnen door dik en dun in goede en slechte tijden. Het einde is echt heel aangrijpend en grijpt je gewoon naar de keel. Dit is op "The Rose"na de beste prestatie van Bette Midler
5* tijdloos

suzy_diesel
waarom is deze niet op dvd te krijgen met nederlandse ondertiteling?
ben er al n paar jaar naar op zoek.
vind t n mooie film, en heb m al zolang niet meer gezien

Moi1973
Heel mooi en plezierig om naar te kijken. Humor wisselt zich af met drama en tranen. Het leven is soms zo oneerlijk!
Mijn favo scene is het moment dat Hillary van die arts krijgt te horen dat CC graag verpleegkundige wilde worden. Geweldig hoe Hillary dan net haar lach in kan houden. (ja het is gespeeld...ik weet het!!!)
Deze film zit sowieso vol met dit soort momenten van gezichtsuitdrukkingen. Geweldig gespeeld.

Sentimenteel verhaal over de ups en downs van een vriendschap tussen 2 vrouwen. Weinig verrassend in zowel het verhaal als de uitvoering ervan. De jonge versie van Bette Midler lijkt sprekend, ook al is het met een pruik.

LoTroPan
(snik), (snik) een hele mooie film
Een hele mooie film die je een 3 geeft

geronimo
- 1955 berichten
Net weer eens gekeken (kon de tranen weer niet bedwingen) en heb 'm met een halve ster verhoogd. Was vergeten hoeveel humor er in deze film zit.

LoTroPan
Ongelofelijk !! Ben blij dat ik de tekst niet had gelezen voor ik deze film keek, echt totaal niet de bedoeling als je van te voren al weet dat ze ziek wordt, dat is nl. ook aan het einde van de film. Raar zeg !!

napoleoncomplex
Onvergetelijke film als en over het leven zelf: hard, humoristisch, droevig, dwaas en ontroerend. Maar bovenal een film over een vriendschap die in de loop der jaren uitgroeit tot een band die zelfs bestand blijkt te zijn tegen jaloezie, achterdocht en onbegrip. Met Bette Midler in de overgetelijke hoofdrol.

royals
Mooie film. Als je deze goed vindt dan raad ik ook een vergelijkbare film aan: 37°2 Le Matin (Betty Blue) uit 1986

ForrestHanks
Mooie film. Tranen met tuiten, ook toen ik hem de 2e keer bekeek.

Gert1980
Mooie film! Werd nog mooier toen ik mijn bete vriendin verloor, ook aan hartfalen. Kijk hem niet vaak, maar wanneer ik hem kijk komt al die pijn weer boven. Mooi!!

Ebenezer Scrooge
- 1917 berichten
34 jaar oud alweer, waar blijft de tijd? Maar nog niets aan glans ingeboet.
Bette Midler is een multitalent en hoort tot die paar zeldzame wereldsterren die zowel kunnen zingen als acteren, daarnaast ook nog eens een topcomédienne, zowel in mimiek en lichaamstaal (die grote ogen die ze soms kan opzetten, dat hilarische loopje) als in het maken van grappen. Tegen haar hond die iets te fanatiek tegen haar opspringt: "En nu ophouden, anders laat ik je vergassen!" Hahaha.. typische joodse humor.
Als actrice heeft ze een rits onvergetelijke comedy's op haar naam staan, als zangeres en stand-up comedian wist ze volle zalen te trekken. Veel hits heeft ze niet gehad, maar de hits die ze wel had zijn stuk voor stuk geweldige songs: The Rose, Beast of Burden, From a Distance, To Deserve You...
Voor deze film zong ze het lied The Wind Beneath My Wings, een echte tear-jerker die aan het slot van het aangrijpende laatste halfuur wordt ingezet. Dat laatste halfuur, ja.. leg de zakdoeken alvast maar klaar. Bette Midler die met haar komische talent en hartverwarmende uitstraling precies de juiste snaar weet te raken. Heb ook nu weer een potje zitten grienen...
"CC, if I go with you, can I bring my cat?"
En ook al is haar beste vriendin doodziek, de humor blijft: het oprapen van die handdoek... Happy dear? Haha...

shrink
- 1937 berichten
Aardig filmpje. Geen topper. Het gaat alle kanten op in deze film. Soms grappig en soms serieus.

'Boiling Point'-serie met Stephen Graham binnenkort te bekijken in Nederland

The Joy Luck Club
Drama, 1993

Dirty Rotten Scoundrels
Komedie / Misdaad, 1988
verlies van geliefdevrouwelijke vriendschapclass differencesbuddydeath of motherjeugdvriendenfemale singerdying youngcardiomyopathy
Realtimes | Publishing Network
Social media