menu

Hier kun je zien welke berichten Inland Rabbit als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Lac, Un (2008)

Alternatieve titel: A Lake

3,0
Na een nachtje geslapen te hebben, hier toch maar iets over neerknallen. Lastige ervaring.

Audiovisueel erg sterk, al wel anders dan La Vie Nouvelle. Donkerder. Deed me een beetje denken aan een mix van de bosrijke omgeving uit Calvaire en de manier van vertellen uit Innocence (die Franse), Dat tweede daar kom ik later nog op terug.

Geluid wordt op bepaalde scenes extra versterkt en das erg mooi. Nuja versterkt, door het stille karakter van de film gaan alle details opvallen. Het lopen door de sneeuw, briesen van een paard, de wind door de bergen of het snurken van een persoon. 1 van de sterkste punten van de film.
Visueel soms onrustig, maar ik snap dat wel. Het geeft het geheel een zekere gejaagdheid, een claustrofobische sfeer mee, die erg goed past. ook in combinatie meet de epilepsie van Alexi Op momenten dat de camera out of focus is extra mooi, alles wat daar ligt in die schimmenwereld, je wordt net wakker en alles zie je nog niet zo helder, zoiets.

Ik zou nog terugkomen op Innocence. Die vergelijking trek ik met het verhaal, de minimale uitwerking daarvan en het gebruik van spanning. Dat is namelijk ook een film waar motieven heel vaag blijven, maar er continu een broeierige sfeer hangt.
Hier dus ook het geval, maar ik weet eigenlijk niet goed waarom. Ik zie de film als een experimenteel romantisch drama.
Er zit nogal veel verdriet, boosheid en frustratie in de film, terwijl ik eigenlijk het idee heb dat de personages helemaal niet zo ongelukkig zijn. Juist daarom verliest de film een groot gedeelte van zijn kracht voor me. Personages barsten uit in woede, beginnen spontaan te huilen, om elkaar later innig te omhelzen. Heb ik iets gemist? Emotie is mooi, maar hier lijkt het vaak uit het niets te komen.


Zo is het een beetje lastig om deze film te beoordelen. Audiovisueel prachtig. Veel sfeer en opgebouwde/ingehouden spanning, maar waarom en waar het heen gaat is me niet altijd duidelijk. Enkel het laatste half uur bood me veel houvast in dat opzicht..
Mooi experiment en het ligt vast aan het feit dat ik bepaalde emoties niet kan plaatsen, dat ik deze film niet op waarde kan schatten. Zal het nog wel eens proberen, maar het is niet een film die je zomaar even opzet!

Last Big Thing, The (1996)

4,0
Deze film moet je liggen. Simon Geist is cynisch over alles wat met moderne cultuur, media en apparaten te maken heeft. Hij zal het wel even laten zien, alles is dood en iedereen die hem niet gelooft krijgt het te horen. Zijn grootste hobby? Een stand-up comedy tent binnenlopen en heel hard NIET lachen.

Vreselijke mensen zijn dit natuurlijk, maar Zukovic speelt perfect de anti-held in deze film. Vanaf de beginscene weet je al waar je aan toe bent, dus dan kun je stoppen met kijken, of doorgaan.

Verder weinig over te zeggen hierover, balanceert ergens tussen Whit Stillman en Kevin Smith, maar dan met een cynische ondertoon. Ik vond m erg fijn.

Låt den Rätte Komma In (2008)

Alternatieve titel: Let the Right One In

3,5
Apart filmpje. Het schiet misschien een beetje een echt doelpubliek voorbij. Geen Horror, daar is het net te mild voor en misschien ietsje te hard voor een pure jeugdfilm.

Ik heb me er wel prima mee vermaakt. Geweldige sfeer die wordt neergezet, met dat constant sombere en veelal witte landschap.
Eigenlijk gewoon een vriendschapsverhaaltje, met een twist. Juist die twist maakt het net ietsje aparter. Het lieve, gecombineerd met het hardere, werkte in dit geval wel mooi.

Verder qua muziek en visueel allemaal best sober, maar door het goed gekozen landschap, de toon en setting, in combinatie met het verhaal, werkt het gewoon erg goed.

qua beoordeling lastig. Zit dicht tegen een 4* aan, maar het is geen zwaar opzienbarende film. Dat wil het ook niet zijn, wat het dan wel weer wat meerwaarde meegeeft, maar 3.5* maar voorlopig.

Little Fish, Strange Pond (2009)

Alternatieve titel: Frenemy

4,0
Vond hem ook zeker geslaagd. Beetje een kruising tussen Kevin Smith en Quitin Tarrantino. Zowel in dialoog en geweld alleen veel botter en abrupter.

Al een paar jaar lees ik veel slechte recensies van media en vooral kijkers. Uiteraard heeft dit ook te maken met slechte marketing, want wie (terecht) een Hangover komedie verwacht, komt bedrogen uit.
Toch blijkt men ook te vallen over het script en dan vooral het gebrek aan een duidelijke structuur. Dit is nogal belangrijk tegenwoordig. Kijk je een komedie, ziet men het liefst alles voorgekauwd. Lekker achteruit hangen en niet nadenken. Hoewel dit af en toe ook fijn is, natuurlijk funest voor een zwarte komedie, zo'n instelling.

Dat gebeurd hier dus ook niet. Men wordt bij de les gehouden door rap, slim dialoog, vol zelfbewustheid en sarcasme. Als afwisseling is het geheel doorspekt met bot geweld, vaak zonder reden. Geweld dat vaak gezien moet worden als komedie, maar dikwijls ongepast overkomt. Heerlijk.

Het acteerwerk is niet perfect, maar past bij het zelfbewuste sfeertje. Neem een Amerikaan die je Brits laat praten en een Brit die je Amerikaans laat praten. Hier is in de film vaka genoeg aan gerefereerd, dus in plaats van misplaatst te zijn, is het een komische troef.
Van Adam Baldwin weten we al dat hij tongue in cheek acteerwerk aankan, met zijn werk in Chuck en Firefly heeft hij dit al goed laten zien. Geweldige acteur voor dit soort filmpjes. Galifianakis doet wat hij moet doen, niet meer en niet minder.

Het kan niet genoeg benadrukt worden; neem deze film mee als je zin hebt in een abrupte, botte zwarte komedie, met goede dialogen en hard geweld. Heb je zin in een achteruit-hang komedietje, laat hem dan liggen!

Oja die bios scene is uit het leven gegrepen, was ik maar zo onbeleefd.

LOL (2006)

3,5
Ja, vrij goed.
Een uitvergroting van de invloed die de moderne technologie op ons sociale leven kan hebben. Daar ligt ook een tikje humor verscholen, want het word wel erg uitvergroot. Aan de andere kant is de fixatie op deze techniek wel heel pijnlijk om te zien, want er zit toch een kern van waarheid in.

De kans om mensen makkelijk te ontmoeten is er zeker, met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, maar de kans op miscommunicatie en vergroting van afstandelijkheid is net zo groot, als je steeds minder persoonlijk contact aangaat en veilig achter een schermpje blijft zitten, of tekstberichtjes blijft sturen.

Wel een film die me doet af vragen, of ik niet veel te veel achter dit ding doorbreng, teveel korte smsjes stuur en ga zo maar door.

Lola Rennt (1998)

Alternatieve titel: Run Lola Run

3,5
Mah. ik voel hier niet de stoot energie waar de film om bekend staat. De film begint slordig, montage hier, editing daar, wat animatie erbij, maar het is allemaal 1 chaos. Het geheel was al snel genoeg, liever had ik dat het wat stijlvaster werd. Gelukkig gebeurd dat uiteindelijk ook. Op dat moment zie je ook dat de film visueel best oké is, zolang het maar de rust bewaard in de chaos.
De soundtrack was ook niet zo super, zeker in het begin. Veel techno, waar de bas nogal dof is. Laat het geheel dan ook lekker doordreunen, zodat de film desnoods je buren wakker schudt. Later een heel stuk beter, aangezien er een shift van techno naar drum'n bass plaatsvind en dat staat de film gewoon beter.


Het verhaal is leuk, maar op den duur wat monotoon. Ook raakt het verrassingseffect wat weg. Jammer, had meer ingezeten.

Lekkere wegkijkfilm, maar niet mindblowing. Allemaal net niet.

LolliLove (2004)

3,5
Niet zo'n heel bekende film en das jammer. De regie komt van Jenna Fischer, die vooral bekend is als Pam uit The Office. Destijds was zij getrouwd met James Gunn (script Tromeo & Juliet, Slither, Super), die samen met haar de hoofdrol speelt in deze fake doc/mockumentary.

Jenna en James besluiten iets terug te doen voor de medemens, maar wie? Kankerpatienten? meh. Gehandicapten? meh. Nee, zwervers is wel een goed idee, met de juiste stimulans hebben die wel een zonnige toekomst.
Wat doe je om een zwerver een positieve boost te geven? Je geeft ze een lolly, met een kunstwerk als wikkelpapiertje eromheen. Daar worden ze vrolijk van!

Een idioot plot natuurlijk, dat uiterst serieus wordt uitgewerkt, zoals het hoort. Leuke gastrollen nog van Linda Cardellini (Ellen Page's moeder?), Jason Segal, Judy Greer en Lioyd Kaufmann (ja want dit is een Troma, toch behoorlijk afwijkend van hun smerige genre filmpjes).

Aanrader, als je weet waar je aan begint. kurkdroog, belachelijk plot en lelijk geschoten. Leuk? Ja

@BrabusRUS: sowieso hier The Troma Shop - tromashop.com maar dat is geen aanrader, aangezien de verzending belachelijk is. Een regio 2 uitgave is er niet, geloof ik. Misschien op amazon kijken voor de dvd?

Looking for Leonard (2002)

3,5
Ach, De grot. Dit is in ieder geval heel wat beter.

Ik begin inmiddels een lijn/patroon te zien in Canadese humor en hoewel voorspelbaar, is het meer voorspelbaar in zijn onvoorspelbaarheid.

Een aantal kenmerken van (veel) Canadese komedie op een rijtje. Extreem raar, een beetje buiten de wereld zeg maar, vaak vol met niet te plaatsen quotes en je kunt er bijna steevast op rekenen dat het ondanks de komische noot nooit een vrolijke film zal worden en zeker niet zo zal eindigen.

Zo ook deze film. Het begint als een nerdy komedie met 3 huisgenoten. Twee tv kijkende nerds en de vriendin van een van hen. Samen beroven ze benzine pompen en andere kleine winkeltjes om aan geld te komen. Al snel neemt een romantisch plotje het van het nerderige over, maar van daar af aan schiet de film van de ene emotie in de andere. Soms grappig (bitter), soms niet, mooie balans.

Verder sterk acteerwerk met Huffman en ook Molly Parker die nog even langskomt, altijd leuk.

Ja, fijn filmpje!

Loved Ones, The (2009)

4,0
Een lastige en zoals al eens gezegd werd op Twitch, je kan maar beter niet de trailer zien. De film film profileert zich als een horror film met zwarte humor, maar hoelang duurt het voordat het zover is? Leuk, om zo je publiek op de proef te stellen.

Tsjah. de film is ook lastig te peilen, want echt gorey horror is het verder ook niet. Meer high school shit met zwarte humor, ERG zwarte humor.
Het enige wat me stoorde is 1 van de zijlijnen, die van de vriend. Er waren 2 zijlijnen naast het hoofdverhaal en waar er 1 nog wel logisch was, is de ander gewoon niet echt nodig.

Verder zitten er ook best wat oneffenheden en plotholes in de film, maar je kijkt zo'n film toch voor de sfeer en de humor en niet voor een kloppend vehaal. Niets te klagen, prima avond gehad. Komt er nog eens bij dat alles best origineel en twisted in elkaar steekt. "Leuk!"

Lucy (2014)

2,5
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; te veel filosofisch scifi geneuzel, te weinig actie. Het is op zich wel humor om Morgan Freeman zijn "natuurdocu"-stem te laten opdraven, als een soort parodie, maar het idee alleen is niet genoeg. Gizzmann kwam, samen met mijn input achteraf, op een kruising van "Tree of Life parodie" met een beetje John Woo? Met dat verschil dat hij het WEL vermakelijker vond.

Complete onzin, dat geeft de film ook toe, maar het trekt het verhaal tegelijkertijd zelden in het belachelijke. Met als gevolg dat we het plot serieus moeten nemen en de actie (waarvan te weinig dus) wel compleet debiel is. Een contrast dat voor mij niet werkt. Ik heb het gevoel dat Besson zelf ook weet hoe debiel dit is, maar waarom moet het serieuze geneuzel dan? Misschien heb ik de grap gemist....

EDIT: Die zoenscene vond ik trouwens erg geslaagd. Meneer agent die zich afvroeg wat hij in hemelsnaam voor Lucy kon betekenen en dan die zoen als antwoord . Lekker makkelijk en zelfbewust. Helaas waren zulke momenten te spaarzaam.