Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Videoland
Morgen om 22:39 uur op RTL 7
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
bierbak
maar het verhaal is toch wel belangrijk in een film?

Tekenend voor deze tijd: alles veel te serieus willen opvatten. Men snapt mede daarom deze actievorm vaak niet meer. Verhaal heeft in dit soort film 0,0 belang, plot dient louter als kapstok om anderhalf uur vermaak op het scherm te gooien gaande van toffe actiescenes tot geweldige oneliners. En daar komt ook creatief schrijfwerk en regie aan te pas dus niks minderwaardigs aan.
Vroeger kon ik dit soort simpele actiefilms en ook de Chuck Norris meuk (man wat heb ik zijn films vroeger vaak gehuurd) goed waarderen maar tegenwoordig moet een film mij toch iets meer bieden dan wat actie gecombineerd met een cliché verhaaltje.
Bizarre opmerking. Alsof dit soort actiefilms louter gemaakt werden of worden voor tieners, het zijn ook gewoon mannenflicks. Gewoon die serieux laten varen jongens (niet elke prent/genre moet per se inhoud hebben) en geniet simpelweg eens van de geestigheden. Zoals ik al zei, niks minderwaardigs aan, de kundigheid ligt gewoon op andere vlakken.
Nee, hoor.
Je moet kijken wat voor soort film het is, wat voor genre is het, en of ie daar de perfecte weergave van is.
Dit is een actiefilm, vooral gebaseerd op de jaren '80 films, dus wanneer dit de perfecte actiefilm voor iemand is, die dat gevoel van toen benadrukt, met de geweldige cast erbij, kan hij hem zomaar vijf sterren geven.
Ja alles kan.... Maar dit noem ik meten met twee maten. Als je een leraar Engels bent ga je toch ook niet Piet uit Engeland een 6 geven en Piet uit Nederland een 8 terwijl ze allebei 2 fout hebben?
dutchtuga
Is inderdaad erg kenmerkend voor deze tijd. Kijk maar naar al die remakes.
bierbak
Voor mij is 5* een teken dat ik me meesterlijk vermaakt heb met de film. Dat kan ook met slecht scteerwerk, brak geluid of plotgaten waar Hannibal met z'n olifanten doorheen kan. Het gaat erom wat de film met mij doet en dat staat volledig los van zogenaamde 'kwaliteitskeurmerken' mbt de verschillende facetten als acteerwerk, script of fotografie. Zo kan lelijke fotografie soms precies zijn wat de film nodig heeft om een bepaalde sfeer over te brengen.
Precies.
dutchtuga
Kan je dit toelichten? Beetje raar vergelijk.
thunderball
Ik merk dat sommige users hier alle films op dezelfde punten gaan beoordelen en ze daar dan ook op afrekenen.
Ik zal verder geen namen noemen, maar sta vaak stomverbaasd te kijken wanneer ze dus absurde comedy's en actiefilms beoordelen op geloofwaardigheid en goed verhaal. Zo kun je niet films beoordelen.
Comedy's moet je beoordelen of je het leuk vond en gelachen hebt, actiefilms moeten veel en goede actie bevatten, niet of ze helemaal geloofwaardig zijn en alles in het echt wel zou kunnen.
Wordt van dat soort reacties zo ontzettend moe.
DieselWalker
Kan je dit toelichten? Beetje raar vergelijk.
Dus als jij een goede pornofilm kijkt, en je bent klaar dan denk je: "in zijn genre is dit goed laat ik 'm 5* geven"
In een film moet toch een plot zitten? Anders zou elke aap wel storywriter kenne worden...
dutchtuga
Onmogelijk om alle films op dezelfde punten te waarderen. Werkelijk absurd en toont een gebrek aan het kunnen plaatsen van zaken in een bepaalde context.
dutchtuga
Binnen de context van een pornofilm zou het dan inderdaad een 5* film kunnen zijn. Moet ie me natuurlijk wel erg sterk hebben kunnen opwinden. Dan zit je al snel aan een hoog cijfer.
thunderball
Je mist duidelijk de point.
Die vergelijking klopt totaal niet.
Bij deze film gaat het niet om het plot, het verhaal. Dus wanneer er juist een lang, ingenieus plot in zou zitten, dan zou hij juist de plank mis slaan en niet voldoen.
Daar gaat het bij deze film niet om.
Zie ook mijn andere uitleg van net hier voor:
je kunt niet per film iedere keer dezelfde criteria gebruiken.
Het gaat om het genre, het soort film en wat dat genre inhoudt en of hij daar aan voldoet.
En vooral gaat het om iemands smaak uiteraard en die is subjectief.
DieselWalker
Ok laat ik het zo zeggen: dus Expendables verdient een Academy Award voor best Picture volgens jullie?
dutchtuga
Expendables heeft niet als doel serieus te worden genomen door iets als de Academy, dus daar ga je al.
DieselWalker
Expendables heeft niet als doel serieus te worden genomen door de Academy, dus daar ga je al.
Jullie geven hem toch 5*en wat was dat? Een meesterwerk. En wat wint een meesterwerk doorgaans? Een Oscar.
dutchtuga
Jezus, wat heb jij een beperkte visie zeg. Denk je nu echt dat The Expendables een film is gemaakt voor het Oscar-publiek? Heb je enig idee wat genre-cinema inhoudt?
thunderball
Nee, hoor. Sommige van de beste films en regisseurs hebben nog nooit een Oscar gewonnen of krijgen er eentje als goedmakertje.
Oscars zeggen niks, of iig zeker niet alles.
Bovendien waar staat dat vijf sterren perce een meesterwerk moet zijn,
dat is jouw beoordeling.
dutchtuga
Ik denk dat het weinig zin heeft deze discussie te voeren met DieselWalker. Zijn visie reikt nu eenmaal niet zo ver.
The One Ring
Wat hier briljant aan zou moeten zijn gaat een beetje langs me heen, maar The Expendables 2 is wederom prima vermaak, al vermoed ik dat hem net als deel 1 niet lang zal herinneren. Het meest opvallende is wederom dat de actie niet heel bijzonder is. Er lijkt vooral gegaan te zijn voor kwantiteit in de actie (er wordt echt heel veel geschoten en gevochten) en minder voor kwaliteit (weinig is gedenkwaardig, het blijft veel willekeurig geknal). Alleen het eindgevecht tussen Stallone en Van Damme (verrassend goed als schurk) stijgt er een beetje boven uit.
De attractie blijft dan vooral de humoristische aanpak en de hele reeks aan gastoptredens waarin acteurs een vette knipoog geven aan hun eerdere carrières. Nou heb ik nooit eerder een film met Chuck Norris gezien, maar zelfs ik kan zijn rolletje erg waarderen en moest erg lachen om zijn verhaal over de cobra. Het levert een vermakelijke mannenfilm op, maar je moet denk ik een fijnproever van actiefilms uit de jaren '80 zijn om er werkelijk iets speciaals in te kunnen zien.
bierbak
Nee ik begrijp ook wel dat hij niet gemaakt is voor de oscars. Daarom vraag ik me juist af hoe sommige van juliie purno's hier 5* voor kunne geven.
Jij geeft toch ook 5 aan transformers?
En the academy awards zijn gewoon veel te preuts om dit soort hersenloze actie een prijs te geven. In zijn genre kan ie best in de prijzen vallen als ie goed genoeg is.
Daarnaast zat films die meesterwerk zijn en toch naast het oscarbeeldje grepen. Films als Die Hard en Terminator 2 waren ook gewoon genomineerd destijds.
dutchtuga
Omdat ik bij deze film actie, stoere mannen-taal, spierballen en vette guns verlang en die heb ik gekregen. Niet geheel volgens verwachting, dus die 5* heb ik moeten laten liggen en heb ik er 4* voor gegeven.
Nomak
thunderball
Dat was bij deze film toch stukken minder, is me deze keer totaal niet opgevallen.
bierbak
Dat is inderdaad wel een beetje zo denk ik. Bij actieliefhebbers die de jaren 80/90 actiecinema een beetje doorgrond hebben (en in het hart gesloten hebben) komt ie ongetwijfeld het best tot zijn recht.
Mooie, eerlijke reactie.
bierbak
Is dat wel mogelijk met al die CGI? Het gevoel van toen benadrukken. Ik heb deze nog niet gezien, maar in het eerste deel vond ik dat wel een enorm minpunt. Daardoor faalt de regisseur toch om bij mij het jaren '80 gevoel op te roepen.
Het jaren '80 gevoel hangt toch van veel meer af dan louter wel of geen CGI? Simplisme, lompheid, oneliners, slechterikken, firepower, de actiefiguren an sich... Allemaal veel belangrijker dan wat ze nu precies wel of niet gebruiken om bepaalde effecten op te vangen.
Enigszinds belangrijk vind ik nog eerder de manier waarop het allemaal gefilmd wordt. Vorige Expendables was veel te snel qua montage, qua visuele indruk was dat niet echt je jaren 80/90 cinema. Is toch een pak nefaster dan hier en daar wat momentopnames met CGI gebruik.
Nomak
Het jaren '80 gevoel hangt toch van veel meer af dan louter wel of geen CGI?
bierbak
De meeste dingen heb ik in elk geval niet of nauwelijks opgemerkt (dat mes nog het meest), maar ik heb daar ook zo geen oog voor dus ben nog in het voordeel.
Was het echt voortdurend frappant geweest (check het begin van Lockout eens bv), had ik er persoonlijk ook zwaarder aan getilt hoor.
Thorak
Stel je dit plot eens voor zonder deze cast dan zou je er toch ook geen 4/4,5* voor geven?
Daarom is voor mij deze film ook niet meer waard dan 2*.
Natuurlijk voelt het goed om Arnold terug te zien, maar het verhaal is toch wel belangrijk in een film? Blijkbaar voor meerendeel van de filmliefhebbers niet..
Thorak
Actie en nog eens actie. Maar dat wil helaas niet zeggen dat actie de film red. Zeer matig verhaaltje, onnodige actie en gewoon 'te' nep, a la Commando, Rambo etc. Wat ik erg jammer vond is dat de acteurs hun eigen films een beetje op de hak nemen. Soms grappig, maar ook jammer want dan neem je de film helaas minder serieus op. Vermakelijk is de film wel, genoeg keiharde leuke gevechten (Statham) en Jean-Claude van Damme speelt zijn beste rol in jaren. Misschien wel zijn beste rol ooit. Toch 3* omdat het wel amusement is
In films als dit bestaat er helemaal geen onnodige aktie! Ga lekker Star Trek kijken ofzo, daar praten ze tenminste alles rustig uit.
Nee, hoor.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables
2010

Historische film 'Gladiator II' met Denzel Washington komt binnenkort naar Netflix

Tweede paasdag: alles wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson

Gemengde reacties: 'The Tourist' met Johnny Depp vandaag op televisie te zien

'Handmaid's Tale' terug? Dit zijn de grootste releases op streaming van deze week

Skyfall

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman