• 9.413.140 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

avatar van Thorak

Thorak

Nomak schreef:

Is dat wel mogelijk met al die CGI? Het gevoel van toen benadrukken. Ik heb deze nog niet gezien, maar in het eerste deel vond ik dat wel een enorm minpunt. Daardoor faalt de regisseur toch om bij mij het jaren '80 gevoel op te roepen.
thunderball schreef:

Dat was bij deze film toch stukken minder, is me deze keer totaal niet opgevallen.

Ik vond de CGI in deze film bij vlagen nog veel slechter als in deel 1! Het is me ook veel vaker opgevallen. De absolute dieptepunten waren de watertoren bij de opening, het rondspattende bloed, de trein in de grot en vele wapen effecten, met name mondingsvuur.

avatar van Thorak

Thorak

DieselWalker schreef:

Dus als jij een goede pornofilm kijkt, en je bent klaar dan denk je: "in zijn genre is dit goed laat ik 'm 5* geven"

Dat je direct een pornofilm gebruikt als voorbeeld zegt al genoeg en is knap infantiel.

In een film moet toch een plot zitten? Anders zou elke aap wel storywriter kenne worden...
Jij niet, je kunt niet een 1 normaal bericht hier typen en het verschil in genre's begrijp je al niet...

EDIT: Ik zie nu pas dat hij al gebanned is. Nou ja, misschein leest hij het met het volgende kloon-account dat hij vast wel gaat maken...

DieselWalker schreef:

Ja alles kan.... Maar dit noem ik meten met twee maten. Als je een leraar Engels bent ga je toch ook niet Piet uit Engeland een 6 geven en Piet uit Nederland een 8 terwijl ze allebei 2 fout hebben?

Domme reactie. Alsof een film een proefwerk is. Wat de een als fout ervaart, vind de andere kijker net weer juist goed.. Stellen dat verhaal belangrijk is of aangeven dat alles goed moet zijn voor een 5* geeft mij voornamelijk aan dat die persoon vrij weinig van film (of kunst) begrijpt. Vaak hebben die personen ook films op 5* waar ik juist heel veel mis aan vind.

paul83

Beter dan deel 1, maar toch nog een boel verbeteringen om mee te nemen naar deel 3. De 'onderonsjes' van Stallone en Statham slaan de plank volledig mis wat mij betreft. De humor is ver te zoeken namelijk bij de twee hoofdrolspelers. Stallone kan weer beter zijn sarcasme gebruiken zoals hij dat deed in Demolition Man of Tango & Cash. Daarnaast mis ik Jet Li teveel en hadden ze Randy Couture beter een sterfscène kunnen geven. Die hangt er echt voor spek en bonen bij.

Verder zit de actie verdomd goed in elkaar en is het top om alle helden te zien. Ik had ze alleen meer screentijd gegund. Deel 3 zal dat vast en zeker goed gaan maken. Chuck Norris mag optyfen aangezien ik ze weer 'fuck this' en 'fuck that' wil horen zeggen.

Toppunten van de film zijn natuurlijk Crews (de meeste humor), Schwarzenegger en Van Damme. Laatsgenoemde speelt een briljante rol met zijn typerende Franse accent wat nog eens extra aangedikt wordt.

Voor de volgende keer: nog minder CGI (bloed en vliegtuigjes), meer Schwarzenegger, Randy Couture eruit, Snipes erin, Sheen erin, en meer, veel meer Terry Crews (Blackfoot).

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goed stuk paul83. Kan me er heel goed in vinden.

avatar van Reinbo

Chuck Norris optyfen? Vond zij bijdrage samen met die van Van Damme het beste van de hele film.

avatar van soom

soom

Wie Expendables (1) zegt, moet natuurlijk ook Expendables 2 zeggen.
En ja, ik kan er niet om heen draaien: de naam Liam Hemsworth sprong er al in de trailer uit. Ik was al 2 keer betoverd door de schattige hondenblik, waarmee hij me al 2 keer heel erg aan het beeld wist te kluisteren. Eigenlijk deed de rest er niet eens zo heel erg toe, als ik maar de gelegenheid zou hebben om 'mijn' Liam te kunnen bekijken.

Afgezien van Liam, was vooral Chuck Norris mijn favoriet van deze film. Ik kon me vaag ergens iets herinneren van een of andere Texas Ranger, daarom was het wel grappig en leuk om 'm weer eens te zien.

Natuurlijk waren sommige dialogen ook wel leuk genoeg, vooral het moment dat Bruce's Church de gelegenheid pakt om Arnie's Trench een veeg uit de pan te geven. I'll be back! Kon een lach niet binnenhouden.

En oja, had ik al eens gemeld dat actie zo totaal nooit mijn ding zal worden?
Desondanks toch net ietsje beter dan deel 1. 3.5*.

avatar van DiDa

DiDa

Ik ga hem donderdag nog een keer kijken om hem helemaal goed tot me door te laten dringen.

Uitgebreid review volgt daarna. Voorlopig 4,5 ster voor de eerste viewing.

Reinbo schreef:

Mee eens, maar je moet wel goed lezen. Daar zijn toedoen worden de 'fucks' overgeslagen.

avatar van Reinbo

Hoezo? Wat heeft Chuck daar voor invloed op gehad?

Reinbo schreef:

Hoezo? Wat heeft Chuck daar voor invloed op gehad?

Voorwaarde dat hij mee zou doen aan de film. Een actie fanaat als jij zou dat moeten weten. Twitter houd je op de hoogte.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Beetje hypocriete reactie,

Maar goed, wat DieselWalker denk ik bedoelde is dat, áls het verhaal gewoon iets beter in elkaar had gestoken het de film alleen maar ten goede had kunnen komen.

Natuurlijk is dit niet het soort film waar je dit bij moet verwachten, maar daarom betekent het niet dat het geen optie is om een actiefilm met een slecht verhaal er op af te rekenen.

2 voorbeelden van mij hoe het wel en niet moet;

wel; Last Boyscout vind ik nog steeds één van de beste actiefilms ooit gemaakt.

goed verhaal, prima acteerwerk, personages worden goed uitgelicht en keiharde actie.

niet; een film als Showdown in Little Tokyo ;p

Het verhaal hoeft je niet mee te zuigen, maar het hoeft ook niet té simpel te zijn.

• 1928 berichten

Bijna alles eens met Paul83, behalve het Chuck gedeelte. Chuck rules. Lekker boeiend dat ze geen fuck meer zeggen, waarvoor zouden ze dat moeten zeggen? Voegt niets toe denk ik.

avatar van AFCA-030

AFCA-030

Ik snap die Chuck Norris hype niet op het internet. Er zijn zelfs sites met Chuck Norris facts. Een beetje een cultheld lijkt het wel. De man heeft de uitstraling van een doperwtje en ik vond/vind hem altijd maar 'suf' (gebrek aan een beter woord). Valt compleet in het niet bij al die andere actiehelden.

Chuck is gelovig en is tevens voorzitter van één of ander bijbelclubje. Dat is dan ook gelijk de reden dat Chuck het niet op prijs stelt dat er 'nare' woordjes worden gedeeld in films waarin hij meespeelt.

avatar van rep_robert

Fuckstar zou anders een stuk leuker klinken dan Funkstarr

Iron Maiden schreef:

Beetje hypocriete reactie,

Hoezo is die reactie een beetje hypocriet?

paul83 schreef:

Nee, dat soort zaken volg ik niet. Al die marketing prietpraat kan me gestolen worden. Wat is de bron? Had overigens wel gehoor dat het er geen fuck's in zouden voorkomen omdat ze een pg13 wilde hebben. Ook een bullshit gerucht achteraf.

rep_robert schreef:

Fuckstar zou anders een stuk leuker klinken dan Funkstarr

Hahaha zo kan ie wel weer he

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Reinbo schreef:

Hoezo is die reactie een beetje hypocriet?

Zoals je al aangeeft heeft iedereen een eigen smaak, maar zodra dit ingaat tegen de manier waar op jij naar films kijkt zal diegene wel geen verstand hebben van film.

Reinbo schreef:

De bron is Stallone zelf. En geen gerucht, ze hebben de harde actie intact gehouden. Door Norris zijn de fucks uit de film verdwenen aangezien hij niet van vloeken houdt. En 'fucks' hebben voor mij juist wel een toegevoegde waarde aangezien het bepaalde zinnen kracht geeft. De leukste one-liners bevatten immers een bepaalde 'fuck' en zijn vaak ook grappig mits goed gebruikt uiteraard. Zie Demolition Man, Predator, Commando, Die Hard, Universal Soldier etc etc.

Als je namelijk een ode wil doen aan de oude films, doe het dan goed. Die wonden er namelijk geen doekjes om.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zit er nu nog prut in mijn ogen of lees ik hier echt reacties van mensen die hun score laten afhangen van het aantal scheldwoorden in deze film?

avatar van AFCA-030

AFCA-030

Ik denk het eerste, want ik lees nergens dat Paul zijn score laat afhangen van het aantal scheldwoorden.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Straks naar de Bios om deze te kijken. 19:15 uur en ik heb er zin in. Het zal me benieuwen. Maar volgens mij gaan we weer lekker op herhaling knallen!!!

Enkele berichten van gebande user (/kloon) verwijderd.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

paul83 schreef:

Chuck Norris heeft in zijn films al 35.000 man afgeknald, maar vloeken gaat hem te ver?

JacoBaco schreef:

Ja knap treurig. Maar hij is tot het geloof gekomen in de afgelopen jaren geloof ik. Dat heeft hem veranderd. Ik verzin het ook niet.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

JacoBaco schreef:

• 1928 berichten

Hij kan natuurlijk niet aan de bijbelclub verkopen dat hij behalve het neerschieten (wat niet echt is) ook nog eens erbij vloekt (wat wel echt is)

Lewis-06 schreef:

dat jullie films van chuck norris hebben gekeken...

Niet veel, maar hij heeft een paar klassiekers hoor. Zelf vind ik The Hitman wel een aardige, en Delta Force natuurlijk. Invasion USA is ook humor.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

FunkStarr schreef:

En toch is het hypocriet.

Lewis-06 schreef:

dat jullie films van chuck norris hebben gekeken...

Sorry, ik was ooit is jong.