• 9.378.170 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

avatar van mar007

mar007

@ MovieMind

In dit deel had hij juist meer toegevoegde waarde...maar goed ik wil je wel

alvast veel kijk plezier toewensen mocht je deze films in de toekomst bekijken.

avatar van MovieMind

MovieMind

JacoBaco schreef:

Stallone, JCVD en Arnie zijn (naast een handjevol andere actiehelden) DE grote actiehelden van de jaren 80 en 90. Natuurlijk zijn hun gloriedagen voorbij. Deze films zijn een ode aan de jaren 80 en 90. In deze tijd had je een groep acteurs die dit soort films deden. Dus eigenlijk zijn deze films een soort reünie. Ook steken ze speciaal voor jou de draak met zichzelf. Ze nemen zichzelf echt niet meer zo serieus. Dat is wat The Expendables is. Vind je het slecht.. Ok, mij best.

Arnold is weer volop aan het acteren en is overduidelijk (zoals mar007 al zei) in topvorm. Zie Escape Plan (2013).

Je hebt helemaal gelijk met deze toevoeging, behalve dan dat ze de draak met zichzelf steken speciaal voor mij....want dan hadden ze het beter niet kunnen doen

En hoewel het soms grappig kan zijn zoiets, vind ik dat bij deze film totaal niet.

Al met al is het een kwestie van smaak en kon deze film mij niet bekoren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Over smaak valt te twisten, maar heel erg veel zin heeft het niet nee. Heel soms kom je tot nieuwe inzichten waardoor je er misschien wat positiever tegenaan kijkt of het beter begrijpt en het daardoor meer gaat waarderen. Maar daar zijn The Expendable films niet erg geschikt voor.

avatar van Leno

Leno

Harde actie en veel bekend gezichten, het klink goedkoop maar het werkt wel. De actie zit goed in elkaar en het verhaal heeft het juiste tempo. De locatie is echter wel wat eentonig i.t.t. het eerste deel en de bad guy is wat minder vermakelijk, desondanks is het een prima vervolg. De geslaagde humor, one liners en actie mogen er zijn. Daarnaast de Stallone goed, hij heeft enorm veel uitstraling. Met zijn vreemde fysieke voorkomen (en nog steeds in topconditie) en de wisselwerking van Statham draagt hij de film. Norris is erg leuk in de prima bijrol, Schwarzenegger komt alleen niet uit de verf.

avatar van pollyke

pollyke

Over het algemeen vind ik deze film iets beter dan de eerste, daarom een half sterretje meer.

Stallone en Statham spelen weer de hoofdrol maar de bijrolletjes van de vorige film komen hier meer naar voren.

Eindelijk Bruce Willis met een geweer ipv zijn handen niet vuil te willen maken zoals in de eerste film. Ook Schwarzenegger komt meer naar voren voor langer dan 5 minuten.

Ik denk dat ik dat wat miste in de eerste film.

Flauwe " I'll be back " grap tegen het einde toe maar jah, wat verwacht je van die vent..

Even buiten de kwestie, ik ben geen Stallone-fanaat maar man, wat een lijf dat die vent heeft

Hij en Jason Statham doen het buitengewoon goed in dit soort films.

Not bad ...

avatar van womanizer

womanizer

Dit is nou een film die je alleen leuk kan vinden, gewoon 'proberen' om te genieten en niet naar de kwaliteit te kijken.

Stallone ziet er in deze deel er veel beter uit.

Ze konden Jet Li helemaal er uit halen dan zo'n onnodige stuk te geven. Van Damme is ook hier goed, alleen zijn accent irriteerde mij wel.

avatar van mister blonde

mister blonde

Viel me erg tegen. Vond het een flauwe bende. De one-liners zijn erg geforceerd knipogend naar de oude actiefilms. Of soms echt pijnlijk onleuk. Stallone tegen Statham "You have a massive ego. Your ego is like the size of a dinosaur. Huge." Wie bedenkt zoiets? Zou Stallone zulke dingen zelf opschrijven en in zijn film stoppen? Niet om aan te horen.

Daarnaast is de film een visueel gedrocht en zijn de locaties armoedig. Bulgarije als locatie geeft de film sowieso een goedkope smaak mee. Al zullen er mensen in hun ruimzichtigheid wel weer een ode aan pulp actiefilms in zien. De actie zelf vond ik ook nog eens tegenvallend. Een paar aardige actiescènes, waarvan die tegen het eind (ondanks de treurige een-tweetjes) het best is. Ik denk dat het effectief 7 minuten is dat ik vermaakt heb zitten kijken. Dat is echt te weinig, vooral omdat de rest gewoonweg bagger is. 2 sterren.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/avontuur/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Heel leuk allemaal bekende acteurs:

Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme,

Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger.... en Chuck Norris!

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...

Heerlijk genoten...

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Hoe je het wendt of keert de lijst van medeplichtigen liegt er niet om. Als je in de jaren 80 begonnen bent met film kijken zitten al jouw oude helden er bijna in. Ik denk dat dat ook de enige reden is waarom ik hier een 3,5 voor ga geven. De helden zijn wel enigszins verworden tot een soort eigen karikatuur maar Expendables reflecteert desondanks de vreugde van weleer. Alleen al hoe Arnie die deur van de Smart opent, alle foute oneliners te over, het maakt allemaal niet uit. Kom maar met die 14 vervolgfilms

avatar van whisker

whisker

Deze film gisteren voor het eerst gezien en moet eerlijk toegeven dat ik best genoten van deze film. Ik geef hem een hogere waardering dan het eerste deel daar ik deze een iets beter verhaal vond hebben. Leuk om nog eens alle oude rotten uit het vak samen te zien in deze groot opgezette actie film.

avatar van wolkenkrabber

wolkenkrabber

Kan niet wachten tot nr3 uitkomt!!!!!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een verbetering ten opzichte van het origineel. De mannen lijken wat beter op elkaar afgestemd te zijn. De zelfspot en de humor komt heel wat beter over en de mannen lijken wederom het heel erg naar hun zin te hebben. Het hele idee is gewoon erg leuk. Ik heb gewoon nu al zin in de volgende. Laat deel 3 maar komen!

avatar van VforVictor

VforVictor

Iets beter dan deel 1 maar toch wat magertjes. Met de acteurs zit het wel goed maar de actie is vrij standaard, niet echt memorabele momenten.

avatar van B-200

B-200

Ik vond deze nog wel slechter dan deel 1, en zeker niet zo slecht dat het leuk word.

Voor mij is er sinds Die Hard 4 en Expendables een nieuw film genre aangebroken

Die ik genoemd tot: Kneuzenfilms. Man, wat liep ik me in de bios te ergeren aan die

Kneuzen die om de kneuserigste grappen lachen. Ook omdat dat betekend dat dit goed

genoeg voor hun is dus zeg maar dag tegen echt toffe ouderwetse actiefilms.

Toch 2 sterren voor het idee dat tof had kunnen zijn.

avatar van MAC72

MAC72

Wat was goed. De Ensemble, de actie, Van Damme.

Wat was niet goed. de onbedoelde humor, chuck norris(schiet in zn eentje de hele groep te hulp), magere verhaal(maar ja was niet ander te verwachten). het eindgevecht tussen stallone en van damme was niet zo goed als ze zeggen.

Maar heb me verder wel vermaakt, kijk uit naar deel 3.

avatar van starbright boy

Trollberichten verwijderd.

Opnieuw trollbericht + discussie verwijderd.

avatar van shamn

shamn

mooie reünie, heerlijk foute oneliners en actie die verwijzen naar andere films van de acteurs. Gelukkig neemt de film en de acteurs zichzelf niet te serieus.

avatar van ipman-99

ipman-99

"I'll be back. You've been back enough. I'll be back. ." ... " !!!

Heerlijk 2-de deel (Heropfrissing) !!! 'The Expendables 2' is een nog vetter

en bombastischer deel dan het eerste deel !

De inbreng van Jean-Claude Van Damme en Scott Adkins als charismatische

slechteriken is echt een meerwaarde van jewelste !

Chuck Norris als 'The Lone Wolf' was dan weer een andere geweldige zet.

Qua namen enorm vet, qua Actie ... van hetzelfde laken een broek !

Dat je niet iedereen evenveel screentime kan geven is een feit, maar gelukkig

zijn de rollen van Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger wat groter

na hun optreden in het eerste deel.

Het tegenovergestelde gelden dan weer voor Jet Li.

Het eindgevecht was heerlijk en mocht zeker nog iets langer geduurd hebben !!!

Vette bombastische Actiefilm en dialogen met een karrenvracht aan Actie-iconen.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Van hetzelfde laken een pak als deel 1.

Wederom verzamelt Sylvester Stallone een aantal bejaarde actiehelden om zich heen en gaat de strijd aan met een boevenbende. De film staat garant voor vette actie, grappige oneliners en een hoop leuke oude bekenden.

Van de oudjes krijgt, naast Sly, vooral Dolph Lundgren veel screentime. Van de grote actiehelden uit de jaren '80 en '90 toch één van de mindere helaas. In tegenstelling tot het eerste deel krijgen Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger nu gelukkig wel een serieuze rol toebedeeld, wat zorgt voor extra nostalgie. Ook is de rol van Chuck Norris het vermelden waard. Jet Li en Van Damme vielen wat minder op; de laatste merkte ik pas op tijdens de aftiteling. Eigenlijk ontbreekt alleen Steven Seagal nog in dit illustere rijtje. De jongere cast leden doen het verder naar behoren, al staan ze op Jason Statham na wel flink in de schaduw van de oudjes. Zeker zo'n Liam Hemsworth zal nooit die status bereiken.

Het verhaaltje is verder te belachelijk voor woorden. Voor werkelijk elke situatie is er een deus ex machina. Zitten ze even in een moeilijke situatie, dan komt een Chuck Norris of een Arnie ze redden. Schiet in een paar schoten alle bad guys plus tanks kapot. Van het plot moet de film het dan ook niet hebben, wel van de actie en de dikke vette knipogen. De actie viel weinig op aan te merken: alles is strak gefilmd en wordt ondersteund door een heerlijke patriottische soundtrack. De humor komt wat minder over en sommige oneliners zijn iets te geforceerd. De film wil soms iets te graag nostalgisch overkomen. Maar dat zijn kleine aanmerkingen.

Al met al blijven The Expendables prima popcornvermaak. 3,5*

avatar van milus

milus

Popcornfilm. Niet gaan kijken als je weer eens iets heel anders wil zien.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Deze tweede A-Team verfilming van Sylvester Stallone is in ieder geval een stapje in de goede richting. Het werkt allemaal net iets beter. Kan ook komen omdat hij ditmaal eens besloot om niet zelf de regisseur uit te hangen, maar de taken aan Simon West gaf. Niet dat deze er vervolgens een instant-klassieker van kan maken, maar durf best te beweren dat het een goede zet is geweest. Kreeg ook wel even een flashback toen ik die gespierde karikaturen met overdreven accent in het vliegtuig zag zitten met op de achtergrond een muziekje van eind jaren 60. Alleen geen John Malkovich, M.C. Gainey, Ving Rhames of zelfs Steve Buscemi.

Nee, we krijgen weer de jaren 80 vergeten actiehelden. Wederom krijgen weer een paar actiehelden een hoop screentijd, worden er een paar naar de achtergrond geschoven en zijn er een paar zo lang in beeld als het budget toestaat. Uiteraard is het geinig dat Norris voorbij komt en de fans worden beloond met een hele reeks aan knipogen naar de jaren 80 en hun films. Maar het valt op dat dit echt onwijs slecht wordt gedaan. Teksten als "I'll be back" of "Yippee ki-yay" worden zonder enige poging tot subtiliteit gebracht. Het verbaasd me dat Willis en Schwarzenegger niet even in de camera naar het publiek knipoogden, alleen dat ontbrak er nog aan.

Maar sowieso is de aanpak gewoon wat jammer, net als bij de vorige film. Het wordt allemaal zo bespottelijk serieus gebracht en dat terwijl er volgens mij gewoon lol gemaakt moet worden. Blaas dingen op, schiet mensen hun kop er af en schotel de kijker lekker overdreven en dik aangezette typetjes en situaties voor. Wat kan ons zo'n romance of dood van een good guy (waarbij vanaf de eerste scène al "ik ben hier alleen maar om dood te gaan" op zijn voorhoofd stond) schelen?

Nu hebben we gezien dat de komische timing en humoristische dialogen niet al te best zijn hier. Stallone heeft een goed netwerk aan mensen, maar zelf schrijven kan ie beter niet doen. Wellicht is het handig om naast een actie- expert ook een komedie- expert in de hand te nemen, dan zou je ook daadwerkelijk iets kunnen beginnen met zo'n franchise als dit. The Expendables door Edgar Wright, dát zou de franchise volgens mij nu echt goed doen. Deze Expendables 2 is weliswaar een verbetering op de eerste film. Maar er had echt zoveel meer ingezeten.

2,5 sterren.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Hoewel voorspelbaar en cliché als wat heb ik dankzij al die helden gewoon een toffe film gezien.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Een vrolijk weerzien van vele oude bekende actionhero,s . Zelfs lone Wolf McQuaid kwam langs hahaha...

avatar van K. V.

K. V.

Nr 2 eens geprobeerd en omdat de verwachtingen niet zo hoog waren, toch wel van genoten. De foute actie, quotes en ook de cast deed het prima. De chemie tussen de verschillende personages zat goed.

Het verhaal was natuurlijk geen breinbreker, maar dat had 'k nu ook niet verwacht.

Leuk popcornvertier, niet meer, niet minder.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Deze film is veel beter dan zijn voorganger want die was echt niet te pruimen.

avatar van The Oceanic Six

Ook deel 2 een herziening op blu ray gegeven. Deel 1 is sterker, omdat die film ook een goed middenstuk heeft, maar verder is deel 2 heel erg leuk. Enorm goed begin, geweldig slot als De Grote Drie een luchthaven cleanen, maar daartussen is het wisselend in niveau. Wel blijft Norris'' zijn rolletje erg leuk en is deel 2 flink leuker dankzij de aanwezigheid van Schwarzenegger in een fatsoenlijke rol. Zijn humor en coolheid stijgt ruim boven alle anderen uit. Van Damme is trouwens wel een prima bad guy trouwens. En goddank is deel 2 net als 1 nog R-rated, dus lekker bloederig en met de nodige gore. Op dat vlak faalde deel 3 keihard.

4* blijven staan.

avatar van scorsese

Goeie film waarin de groep huurlingen een nieuwe opdracht krijgen die niet verloopt zoals gepland. Net wat beter dan zijn voorganger, vooral omdat de humor (veel zelfspot) beter uit de hoek komt hier. Wederom over de top actie met flink wat explosies en rondvliegende kogels. Leuke one-liners en opnieuw een zeer vermakelijke cast.

avatar van Futs

Futs

Van de opa's Stallone,Schwarzenegger en "Jan Kloot" van Dam verwacht je maar 1 soort film...zoiets als deze. Ik geloof dat deze heren in deze film alleen,meer tekst hebben gehad als in al hun films voorheen. Onbegrijpelijk dat Jason Stratham zich zich voor deze film heeft laten inhuren,past totaal niet bij hem. Enige echte pluspunt was de mooie verschijning van Yu Nan. Mooie dame.

Hoe zou ik deze film omschrijven...veel spieren,veel bloed en veel "aktie",echt een jaren 80 film. Vond hem de eerste keer dat ik hem zag,beter...toen ik wat alcohol gedronken had. Volgens mij was het ook de bedoeling om leuk te zijn met sommige opmerkingen. Dus niet. Echt een parodie op het genre aktiefilms.

Misschien dat deze film beter te pruimen was geweest als er echte acteurs in hadden gespeeld,ipv die "spierbundels".

avatar van slowdrive

slowdrive

Het eerste deel kon ik nog goed beschouwen, maar dit was eigenlijk waardeloos.

En JCVD als slechterik, had beter gekunnen, van wat hij allemaal kan hebben ze weinig van laten zien.