- Home
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
El ralpho
Orgasme voor de actie fanaat
Bij de openingsscené is het al meteen duidelijk waar deze film goed in is: knallen! Dit wordt net zoals in het eerste deel overduidelijk voorop gesteld en zal de fanaten dan ook absoluut niet teleur gaan stellen. Ook ik zat te genieten met een flinke grimas op mijn gezicht terwijl de vele explosieve actie scene's zich aandienden. Deze film is dan ook dé natte droom voor iedere actie fanaat en een waar genot van herkenning van oude helden.
Waarom ik dan toch ''maar'' 4 sterren en niet de beoordeling van legendarisch gegeven heb ligt dan ook aan een aantal andere zaken. Als er even niet geknald wordt (ik spreek dan met name over het middenstuk) zakt de film behoorlijk in doordat de vaart er even uitgaat. Natuurlijk is dit bedoeld om de kijker ook even wat rust te gunnen en een verhaal te vertellen, maar het punt is dat je dit gestolen kan worden en dat je deze testosteron kanonnen liever ziet knallen en met quotes strooien (Rest in pieces!) dan dat ze serieuze gesprekken met elkaar aangaan. Dit stuk duurde mij dan ook net iets te lang.
Ook krijgt niet iedereen evenveel screentime en hoewel het absoluut geen probleem is om de nadruk meer op Statham en met name Stallone te zien liggen had ik toch graag wat meer van de rest van de groep en met name Schwarzenegger gezien. Zijn rol viel me namelijk sowieso tegen. Hoewel de scene's waarin hij zit nog steeds knallen (al is Schwarzenegger in tegenstelling tot de rest wél overduidelijk wat roestiger geworden) zijn deze scene's dun gezaaid en had ik zijn rol ook een stuk groter verwacht. Ook de bijdrage van Chuck Norris is minimaal.
Echter zorgen deze nadelen voor een minimale keldering in mijn beoordeling en is mijn beoordeling van vier sterren dan ook een dikke vier sterren. Net als zijn eerste deel worden actie fans op hun wenken bediend en kan ik me dan ook niet indenken dat deze film door deze groep niet goed gevonden gaat worden. The expendables 2 is een dikke vette headshot!
catdog
- 2024 stemmen
Een 3,27? Dat is niet mooi. Deze film is namelijk een dikke 4* waard en overtreft, wat mij betreft, het origineel. Fans van het eerste deel gaan hier niet met een teleurgesteld gevoel bij naar huis.
De actie spettert werkelijk van het scherm af. Met de nadruk op spettert. In het middenstuk neemt de film duidelijk gas terug maar kakt, wat mij betreft, niet in. Het blijft toch cool om al deze helden bij elkaar te zien en de ene na de andere one-liner te horen. The Expendables weet goed wat het moet doen en weet de balans te vinden tussen flink knallen en een unieke sfeer tussen de personages weer te geven. Het komt niet verplicht over, het wordt met een knipoog gedaan en het werkt
Onwijs cool dat Willis en Arnie meer bij het verhaal betrokken worden. Van Damme is cool als bad guy. Met z'n shades. Doet me denken aan Seagal's bad guy rol uit 'Machete'. Norris zorgt voor een glimlach. En verassend genoeg passen Hemsworth en Yu perfect in het 'team'. Vooral Yu blijkt een fijne afwisseling in de groep vol testosteron.
Enkel spijtig dat Li vrijwel onmiddelijk uit de film verdwenen is. Had m nog meer willen zien.
Een halfje hoger dan het eerste deel en dat heeft deze film zeker verdiend!
John Lee Hooker
Zoals verwacht niet teveel rozen en kaarslicht maar gewoon knallende actie met vele bekende gezichten binnen het genre. Wederom ben ik niet weggeblazen van alle opgeblazen vechtsbazen of de losstaande samenwerking op de verzamelde plaatsen maar de gevaarlijke vuurwapens in combinatie met een haastige montage verbaasde me zodanig met hun behaalde inslagen dat er aardig wat geslaagde nederlagen zijn gemaakt waarbij er hier en daar ruimte is bewaard voor een praatje of wat kattenkwaad. Bruce Willis en Arnold hebben aanzienlijk meer screentime gekregen en dat is natuurlijk mooi (zeker als ze samen in een 45 Km auto rondrijden om de slechterikken neer te maaien). Jean-Claude van Damme is uitermate geschikt om de rivaal uit te hangen en ook Norris wordt erbij gehaald. Alleen ietwat jammer van de dame die Maggie mocht vertolken want ik vond 'r niet zoveel toevoegen en soms kwam ze enkel betweterig over. Het eindduel had ik overigens liever gezien zonder stalen kettingen want dat is oneerlijk. Absoluut een stuk beter dan zijn voorganger maar toch zakte het geweld tijdens het midden weer wat in en kwam er iets teveel ruimte voor dialogen waardoor die harde impact niet steeds aanhoud.
Ik had eigenlijk de oneliner van Chuck Norris boven mijn recensie willen zetten, maar dat zou lullig zijn richting iedereen die deze film nog gaat kijken, want dan kennen ze 1 van de leukste opmerkingen van de film. Want, hoe positief alle verhalen vast gaan worden, deze film moet je gewoon zelf in de bios kijken. Zelden zoveel plezier gehad met een film.
The Expendables 2 maakt namelijk alles waar. Wat een heerlijke, stoere machofilm is dit geworden zeg. De 1e 20 minuten zijn overdonderend cool, waardoor je meteen vol in de film zit. Daarna neemt de film was gas terug, maar het wordt zeker niet saai. De dood van Billy the Kid, het geniale moment als Chuck Norris opduikt (absoluut HET moment van de film, dit is een bijna perfecte bijrol waarbij Norris met alle waardigheid wordt behandeld als ultieme actieheld) en de verdediging van het dorpje door the Expendables die de arme vrouwen steunen in hun strijd zijn absoluut memorabele momenten.
Maar gelukkig hebben ze nog geweldige momenten voor het laatste half uur bewaard. Jammer dat ik het moment al in de trailer zat, maar de scene waarbij Willis, Stallone en Schwarzenegger op het vliegveld de hal cleanen is echt is grandioos! Een feest voor de actiefan die iets heeft met de oude bikkels uit the 80's. Het eindgevecht tussen Van Damme en Stallone was prima, maar niet echt memorabel ofzo. De dood van Van Damme was wat voorspelbaar, wetende wat hij met dat mes bij Billy flikte. Maar het was zeker de moeite waard.
De oude cast doet het weer prima in de film, al werden onder andere Li, Crews en Lundgren wat naar de achtergrond gedreven. Meer screentime was er voor de voor mij onbekende Nan Yu die als vrouw voortreffelijk haar mannetje stond. Verder hebben Willis en Schwarzenegger goddank meer screentime gekregen. Zeker bij Schwarzenegger is dit een gouden zet geweest. Hij is een aantal maal ontzettend grappig en zeker zo stoer. Blij dat hij weer terug in de filmwereld is, we hebben hem erg gemist. Samen met Norris liet hij me toch het meeste lachen. Stallone en Statham hebben nog steeds de hoofdrol, beiden zijn ook erg goed te pruimen. Van Stallone wist je het natuurlijk, maar Statham is ook een erg toffe gast die ook in deze 2e film weer heerlijk bruut bezig is met zijn messen. En uiteraard moet Van Damme nog even genoemd worden. Ik ben nooit een fan van hem geweest, maar hij is echt een heerlijke bad guy. Genadeloos, wreed en stoer. Waar deel 1 een wat kleurloze vijand kende, daar is het hier helemaal goed.
The Expendables 2 moet elke actiefanaat gewoon gaan zien. Voor iedereen die vreest dat de film minder bloederig en grof is, think again! The Expendables 2 is minstens zo goed als de vorige film. Ook het verhaal sprak me meer aan in dit vervolg, voor zover er een serieus verhaal in zit uiteraard.
thunderball
Net terug van de bios.
G E W E L D I G!!!
Super vervolg op het al super origineel.
De openingscene overtreft met gemak die van deel 1 en zou in een andere actiefilm de climax zijn. Jet Li zien we daar ook eindelijk even zijn kunnen tonen.
De film zou daarna wat inzakken, maar daar heb ik persoonlijk niks van gemerkt, want ook het tussenstuk bevat nog genoeg one-liners en actie.
En dan de finale: wat geweldig om naast Stallone ook Willis en vooral Schwarzenegger aan de actie te zien deelnemen.
En Norris, die -op de muziek van The Good, The Bad and The Ugly- even hoogst persoonlijk zelf met een Norris Fact komt aandragen over een Cobra. Hilarisch!
Maar... en dit is geweldig voor zijn fans... het is Van Damme die de show steelt.
Ik ben zelf helemaal geen fan van hem en vind zijn films vrij matig, maar -eerlijk is eerlijk- wat is hij hier FANTASTISCH!
Hij beheerst iedere scene waarin hij zit, incl zijn intro, waarin de rest van de Expendables ook te zien zijn. Hij is werkelijk een fantastische schurk en een tegenstander van formaat!
Het eindgevecht tussen Van Damme en Stallone is er een te vergelijken met het eindgevecht van Commando. Echt eentje die je aan de jaren '80 films terug doet denken.
Heeft de film dan geen enkel minpuntje?
Ja, een paar.....
Lundgren wordt in de finale nauwelijks goed gebruikt, daarvoor zit ie toch in deze film? Vorige keer had het nog een reden, maar nu maakt hij weer geheel deel uit van het team, dus dat was gewoon zonde.
De dame, die nu ook bij het team hoort, had er voor mij niet in gehoeven,
waarom Li niet ook de rest van de film er bij (Is daar een reden voor, kon/wilde hij niet de hele film mee doen?)?
Het eind gevecht tussen Sly en JCVD had nog wel wat langer gemogen, ging mij iets te snel.
Dit zijn uiteraard kleine dingen, want als geheel is deze Expendables 2 een geweldige kijkervaring voor iedere rechtgeaarde actiefan!
Veel plezier nog iedereen!
timbo_
Damn wat heb ik me weer fantastisch vermaakt. Vooral de aanwezigheid van Jean-Claude van Damme, de grotere rollen van Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en natuurlijk de allerleukste nieuweling Chuck Norris doen de film absoluut goed. De manier waarop ze elkaar consequent op de hak nemen en zelfs elkaars one liners lenen zorgt voor een bijna constante glimlach.
Het maakt The Expendables 2 nog wel een niveautje beter dan zijn voorganger. Ook qua actie. Vooral de openingsscene van bijna twintig minuten en de laatste drie kwartier zijn actie zoals actie hoort te zijn. Dan vergeef je de film het middenstuk zonder problemen.
Voor een uitgebreide recensie zie: Recensie: The Expendables 2 (16 augustus) « Tim's Filmblog - filmmad.wordpress.com
Quentin
Behoorlijke teleurstelling, vooral visueel niet om aan te zien. VFX zijn sowieso ruk, maar ook cameravoering is uiterst matig en de film zit vol met lelijk digitaal zoomwerk. Waardeloze post-productie, vreemd dat ik daar nog niemand over gehoord heb. Kan echt niet met zo'n budget.
Verhaal sleept zich verder met veel moeite voort van setpiece naar setpiece en de actiescenes (muv. van de finale op het vliegveld) zijn behoorlijk slap. Weinig overzicht en gebrek aan ritme. Eerste deel voelde stukken frisser aan en had tenminste een duidelijke focus. Anyway, Norris en Van Damme zijn dan wel nog behoorlijk geinig.
Shinobi
Gisteren in de bios gezien en wat een dikke actiefilm is me dit toch zeg, lekker veel actie erin en al die oude rotten weer. Dit keer zelfs aangevuld met grotere rollen van: Schwarzenegger en Willis. Plus Norris die zijn opwachting maakt en Van Damme als schurk.
Gewoon gaan kijken voor de keiharde actie en een prima manier om je testosteron op te pompen.
Dikke 3,5 sterren.
Captain Pervert
Deze film is echt 4x beter dan deel 1.
Er zit tenminste een klein beetje verhaal in. Meer screentime voor personages die in de vorige film zwaar onderbelicht waren. Betere actie, erg bloederig. De talloze verwijzingen naar andere films van de diverse acteurs waren erg leuk, net als het feit dat Dolph Lundgren dus echt een degree in chemie heeft
Sommige oneliners waren wel wat slecht geschreven, met name de "conversatie in oneliners" tussen Arnold en Bruce op het laatst. Dat had wel wat creatiever gekund.
Verder een hele leuke rol voor Norris (die er met zijn 72 jaar nog aardig strak uitziet) en een glansrol voor Van Damme, wat een geweldige slechterik. En natuurlijk Arnie in actie
4,5 sterren
avdj
Heerlijke film weer hoor net als het eerste deel! Ontzettend veel actie, een (op papier althans
) sterrencast en actie in optima forma. Helmworth voegde inderdaad niets toe maar je kunt nou eenmaal geen actiefilm van 45 minuten maken.
Ik heb genoten van de oneliners, Chuck Norris en de humor. De filmmaker weet precies wat er van hem wordt gevraagd en dat maakt hij waar. In mijn ogen nog vermakelijker/beter dan deel 1.
cordiacovens
Spectaculair entertainment met leuke one liners
Helaas is dat alles wat erg goed is aan de film, het is alleen maar schieten en slaan en ontploffingen, niet dat dit niet leuk is..maar een goede film is dit niet, wel net wat beter dan deel 1.
Het is entertainment ten top en zeker als je de films van vroeger gezien hebt met deze "helden"..ik vond wel de aanwezigheid van hemsworth nogal onnodig aangezien het om een klein rolletje ging en hij binnen het team buiten de boot valt. Van Damme was wel een goede leuke badguy..de rest is middelmatig tot slecht zoals normaal..maar doordat ze zijn wie ze zijn is het leuk
De film is leuk om te zien, verveeld niet ..je krijgt wat je verwacht ( actie,acties,nog meet actie)
Naomi Watts
Zoals verwacht een herhaling van het eerste deel maar dan op alle vlakken wat minder. Het grootste pluspunt was dan wel de extended Savages trailer, eindelijk op het grote scherm gezien en wat heb ik hier zin in, maar terug naar de Expendables.
Vermakelijk tweede deel al haalt het het niet bij het eerste deel. JCVD als Vil(l)ain is uitermate geslaagd, lekkere intro van de ubercoole Norris maar het grootste pluspunt is toch wel Nan Yu. Geen sterke acteerrol van wat ik van haar gewend ben maar toch een enorm sterke presence. Ook weer alle lof voor Sly, die stelt nooit teleur. Ook Hemsworth is weer prima, met zijn likability een perfecte cast voor zijn rol. Heeft niet de coolness van zijn broer Chris maar ook zeker niet nodig.
Wel weer jammer dat Li weer compleet genegeerd wordt, op het sublieme begin na, waar hij echt weer imponeerde wordt ie weer geloosd. Het blijft een grote achilleshiel van The Expendables, de martial artists als Li en Couture worden als figuranten weggezet. Ook een mooie mono/dialoog als die van Rourke met Stallone mis ik. Al is gelukkig Stallone's personage geen kartonnen bord. Crews heeft ook niet echt een moment, en het is eigenlijk nog meer de Sly en Statham show geworden, waar Norris, van Damme en Schwarzenegger op mee mogen liften.
Actie segmenten zijn wel erg sterk en bloody en een ware adrenaline rush en dan gaat het vooral om het begin wat echt subliem was. Vooral Li's segment was top. Helaas wel lelijk geschoten. Wat betreft lines was het een hit or miss geval. Ene keer wat echt leuk, de andere keer weer net te makkelijk. Helaas net iets vaker het tweede geval. Zelfdeg eldt voor de delivery. De wraak rond Billy is dan wel weer een prima kapstok voor wat komen gaat, alleen laat de uitwerking een beetje te wensen over, kreeg er een beetje een A Team deja vu van. De showdown tussen JCVD en Stallone was dan wel weer heel erg tof. Op de showdown na toch wel een ietwat fletse climax.
Gemengde gevoelens. Ik had op meer gehoopt maar zonder Stallone op de regiestoel is het allemaal net wat minder maar heb me er nog prima mee vermaakt. Heerlijke add-ons al willen die de leegte van Rourke e.d. niet op te vullen. Norris en JCVD zijn van onschatbare waarde maar met Schwarzenegger heb ik niet veel meer. Al heb ik liever dat ie dit doet dan potentiële the Nobel Peace Prize winnaars vermoord.
The One Ring
Wat hier briljant aan zou moeten zijn gaat een beetje langs me heen, maar The Expendables 2 is wederom prima vermaak, al vermoed ik dat hem net als deel 1 niet lang zal herinneren. Het meest opvallende is wederom dat de actie niet heel bijzonder is. Er lijkt vooral gegaan te zijn voor kwantiteit in de actie (er wordt echt heel veel geschoten en gevochten) en minder voor kwaliteit (weinig is gedenkwaardig, het blijft veel willekeurig geknal). Alleen het eindgevecht tussen Stallone en Van Damme (verrassend goed als schurk) stijgt er een beetje boven uit.
De attractie blijft dan vooral de humoristische aanpak en de hele reeks aan gastoptredens waarin acteurs een vette knipoog geven aan hun eerdere carrières. Nou heb ik nooit eerder een film met Chuck Norris gezien, maar zelfs ik kan zijn rolletje erg waarderen en moest erg lachen om zijn verhaal over de cobra. Het levert een vermakelijke mannenfilm op, maar je moet denk ik een fijnproever van actiefilms uit de jaren '80 zijn om er werkelijk iets speciaals in te kunnen zien.
Ging niet met al te hoge verwachtingen heen, aangezien deel 1 ook niet meer dan leuk was. Hetzelfde geldt ook voor dit tweede deel.
Op de zeer actievolle openingsscene na valt het qua actie simpelweg tegen, in het lange middenstuk waar vooral de tijd wordt genomen voor het niet erg boeiende plot gebeurt er qua actie eigenlijk vrij weinig, of het is niet erg bijzonder. Dit allemaal om pas weer tegen het einde lekker los te knallen.
Het plot zit eigenlijk bomvol gaten en ongeloofwaardigheden, soms balanceert het wel een beetje op het randje. Hetzelfde geldt ook voor de dialogen in het begin van de film.
Je hebt duidelijk het gevoel dat de acteurs even moesten warm draaien, want het begin verliep bijzonder stroef en geforceerd.
Gelukkig hoef je deze film ook niet serieus te nemen, de film zit vooral in het tweede gedeelte en het middenstuk vol snedige one-liners en verwijzingen naar het acteurs verleden van de sterrencast. Gelukkig maar, want Lundgren en van Damme zetten hun slechtste accenten weer op uit het verleden, wat hun rol eigenlijk best tof maakt, hoe slecht het ook is.
De show wordt natuurlijk gestolen door de korte optredens van Norris. Optredens waar vooral liefhebbers van de Norris internet hype ontzettend van zullen smullen. Slappe lach gegarandeerd!
Tegenvallers: Couture die absoluut niets toevoegt aan de film en Crews die te weinig script/dialoog heeft om zo leuk als het vorige deel uit de hoek te komen. Verder is Jet Li's optreden aan het begin helaas wel erg kort. Je ziet duidelijk dat mensen met volle agenda's hebben gewerkt aan dit vervolg.
Kortom: Absoluut weer een grappig vervolg met voldoende fun om je mee te vermaken. Maar het had af en toe wel wat interessanter gemogen. Vooral de actie, die eigenlijk ook elke vorm van spanning mist. Commando is er soms niets bij
wwelover
Net als deel 1 een lekkere amusementsfilm. Goede actie, redelijk verhaal en veel humor. Heb heel vaak dubbel gelegen. Minpunt was wel de actrice die Maggie speelde, die was echt slecht. Sowieso de wat 'serieuzere' dialogen waren geregeld nogal zwak, maar dat kan ik ze vergeven. Fijne bijrollen van de actiehelden en natuurlijk als uitschieter Chuck Norris.
brawljeff
The Expendables 2: Een van de positieve verrassingen van 2012
Deel 2 is een enorme vooruitgang vergeleken zijn voorganger. De film neemt zich een stuk minder serieus en in plaats van het focussen op een verhaal, richt dit deel zich enkel op de iconische acteurs. De film zit vol met (Norris)grappen en referenties naar films als Rambo en The Terminator. Een perfecte actie komedie.
Acteurs waar ik weinig mee heb (Jean Claude, Norris, Lundgren) waren stuk voor stuk hilarisch en over het indrukwekkende einde zal ik maar niks verklappen. Minpunt aan de film was het matige middenstuk en voor sommigen waarschijnlijk de korte screentime van Jet Li.
Deel 3 komt er aan en Snipes, Eastwood en Ford zijn al benaderd. Helaas Nicholas Cage ook.
+ Geweldige humor
+ Ode aan de actiefilm
- Matig middenstuk
Montorsi
Eigenlijk vrijwel hetzelfde verhaal als deel 1.
Zeker wel leuke momenten, en de verzameling verlepte actiehelden bij elkaar stoppen blijft een leuk idee. Zo is de entree van Chuck Norris het absolute hoogtepunt van deze film.
Maar de minpunten zijn er niet minder op geworden. Het is een actiefilm, maar er is geen memorabele actiescene te zien. Veel lawaai en ontploffingen, maar alles wordt erg gewoontjes in beeld gebracht, en matig ge-edit zodat de indruk van de actiescenes vaak verloren gaan. Eigenlijk moet het wederom voor 90% uit de one-liners komen, en die vind ik ook in deel 2 niet zo bijzonder. Vaak genoeg dat een geforceerd cool bedoelde opmerking compleet doodvalt, vooral Statham had daar erg veel last van.
Ook dit deel had weer te kampen met een flinke dosis melodrama. Alleen al die scene waar dat jonge ventje vertelt over zijn Afghanistan-ervaringen.. (
), en zo'n scene dat die Chinese chick even bij een overpeinzende Stallone komt zitten in de late avond (
). Onbegrijpelijk wat zulke dingen in zulke films komen doen.
Ook wel vreemd is dat 2 van de leden van de groep huurlingen eigenlijk amper meer zijn dan edelfiguranten.
Verder vond ik de film (voor zover ik me dat nog kan herinneren) wat minder tempo hebben dan deel 1, maar was de toevoeging van Schwarzenegger en Norris zeker een pluspunt. Dat was Van Damme niet, kwam niet erg indrukwekkend over. Ook in dat slotgevecht niet.
Honey Blossom
Keiharde actie. Pretty Jason Statham, punches from Rocky, guns from The Terminator, but best yet: the flying kicks from Jean-Claude Van Damme! He still got it! Gewèldig!
Een film met testosteron tot over mn oren. Een genot voor mn ogen! De ietwat vrouwelijk minachting in de vorm van punchliners, zal het mannelijke publiek goed doen.
Rating: 3,5*
JohnWilliams
Puur genieten! Dat is waar het bij The Expendables 2 echt over gaat. Een film vol met actiehelden van de jaren 80 en nieuwe actiehelden. Het is heerlijk om al deze legendarische personen op 1 beeld te zien. Het verhaal van deel 1 (kon je dat een verhaal noemen?) valt hierbij in het niets. Dit keer echt een verhaal, heerlijk actie en gewoon puur genieten.
Het is leuk om te zien dat ze meer aandacht besteed hadden aan de bijpersonages. Zo vond ik dat Lundgren en vooral Crews veel beter uit de verf kwamen dan eerst. Li is absoluut geen gemis voor mij. De terugkeer van Arnold was geweldig evenals de opening van onze grote vriend: Chuck Norris. Een film met veel gelach en nostalgie!
Gewoon verstand op 0 zetten en kijken!
%%%%%%
Leuke film.
De film kent een heerlijke openingsfase. Waarin de helikopters,ontploffingen en killo's aan kogels dikke 20 minuten aanwezig zijn. De film temporiseert daarna wat, maar maar gelukkig geeft de toch behoorlijke strakke productie ook de gelegenheid om er verschillende zeer geestige on-liners in de film mix te gooien, waardoor je eigenlijk de hele film met een dikke knip-oog en de cliche's (die er zeker zijn) niet al te serieus moet benaderen. De grootste min punt is daar in tegen wel weer dat het allemaal erg braaf blijft. Er worden duizenden kogels en raketten afgevuurt,maar echt leuke of bruute kills levert het allemaal niet op. Het blijft allemaal off-screen of het is onnavolgbaar gefilmt.
De film kent zeker zijn memorabele momenten,maar helaas blijft het allemaal in mijn ogen te tam.
Keurige 3,5 sterren heeft de film verdient.
XDefender
Een dikke verdiende 5 sterren,de film is het waard. De bekende acteurs in de film maak de film gewoon af!!!
Dit is 1 van mijn beste films die ik ooit gezien heb (;.
Als je deze nog niet gezien hebt, moet je deze zeker gaan kijken!
Number23
'We keep it lite until we have to get dark. Then we go pitch black.'
Ik heb zo'n vermoeden dat ook het vervolg van The Expendables meerdere kijkbeurten nodig heeft voordat dat ik 'm 'vetter dan vet' ga vinden.
De actie knalt werkelijk van het scherm en je neigt zelf te bukken om kogels te ontwijken, zo hard komt het op je af. Vijanden worden genadeloos in stukken geschoten, opengereten en weggeslingerd. Wil weleens weten hoe hoog de 'kill-count' van de mannen die meedoen na deze film is. Zonder te overdrijven vallen de soldaatjes per dozijn om.
Verhaal hebben we niet nodig dus gelijk door naar de evaluatie van de ijzervreters die opdraven in de meest volgepakte actiefilm van het jaar.
STALLONE: Doet het gewoon goed, al heb ik steeds meer moeite hem te verstaan. Praat ook alsof hij vermoeid is, maar ach wie struikelt daar nu nog over?? Ik niet.
STATHAM: Logischerwijs een van de snelste en meest fitte heroes, krijgt zijn momentjes(als priester). Zag al van ver aankomen dat hij mocht afrekenen met 'Hector'.
LI: Als 3e op de payroll, maar verrassend weinig screentime. Wel een formidabele keukenscene.
LUNDGREN: Speelde in The Expendables serieus de beste rol uit zijn carriere, hier rekt hij het iets meer uit. Niet beter, wel vaker dronken en in de waan dat hij een ladykiller is.
NORRIS: Deze rakker komt ook maar een paar keer in beeld en elke keer wandelt hij letterlijk door de situaties heen, eigenlijk wel legendarisch dat hij meedoet. Ziet er ook zo onschuldig uit. Wordt begeleid door Sergio Leone-geluidjes. 'Yeah, and after five long painful days, the cobra died.'
CREWS: Hale Caesar blijft een van de leukste personages van de films, Crews is gewoon een geinige vent. Alleen hij kan een bonk spieren en culinaire trekjes combineren. 'If I don't get this back, your ass is terminated.'
COUTURE: Nog steeds een van de onbekendste helden, maar als je hem bezig ziet wens je hem meer knokpartijen toe. Gooit zijn opponenten overal heen. Humor heeft tie ook.
HEMSWORTH: Qua acteerwerk is hij het meest fris, maar staat zijn mannetje in combatsituations.
ADKINS: Leuk om deze vent ook te zien in de rol van Hector, rechterhand van de badguy.
VAN DAMME: De man/rol waar ik het meest naar uitkeek: Vilain(die naam ook
). Mag lekker foute cliche-uitspraken doen, daarmee toont hij meer emotie dan in zijn laatste 15 films samen. Zijn befaamde 'flying-kick' komt ook een paar keer langs, al komt hij er een beetje bekaaid af in het eindgevecht. Mocht iets meer doen daarin. 'Let's make it more dramatic!'
WILLIS: die klojo van de CIA gaat zich er ook mee bemoeien? Dat kan maar een ding betekenen: mensen afknallen met een moeilijke blik!! Mag lekker los gaan in de qoutes met maatje Arnie. 'You're always back. This time, I'll be back.'
SCHWARZENEGGER: Mag zich uitleven in de foute qoute top 100 en daarbij zegt hij misschien alles 3 keer en kijt hij heel de film met dezelfde blik in zijn ogen, het blijft wel de Oostenrijkse eik. En daar moet je respect voor hebben! 'My shoe is bigger than this car!'
doctari
Meer van hetzelfde..
Tsja, het is net als bij deel een ongeveer wat je ervan kon verwachten: veel testosteron, veel flauwekul, en veel enorm overdreven actie. Als pluspunten zijn er deze keer de grotere rollen voor Willis en Schwarzenegger, en de briljante bijrol van Chuck Norris die echt de show steelt.
Helaas heeft men helemaal niets geleerd van het eerste deel en is het nog steeds een rommelige en bij vlagen gewoon saaie film. Om onverklaarbare redenen probeert men weer allerlei karakterontwikkeling en drama in de film te verwerken, hetgeen helemaal mislukt. De dialogen en het acteerwerk in de "serieus" bedoelde scenes zijn echt om te huilen.
Ook de actie laat het toch een beetje afweten. Het is allemaal vlot en bruut, maar veel van de actiescenes missen creativiteit en bestaan slechts uit eindeloze hoeveelheden bad guys die worden neergemaaid.
Er zi uiteindelijk nog net genoeg actie en grappen in om het verteerbaar te houden, maar het is wat mij betreft geen verbetering over het eerste deel en toch wel een beetje een gemiste kans
Expendables was een typische jongensfilm om alle ouwe helden nog een keertje samen te zien. Bovendien had Stallone al bewezen dat hij ook als regisseur best kan meedraaien. Benieuwd naar dit 2e deel dus.
Met Simon West hebben ze een grote fout gemaakt. Con Air was nog wel goed, maar The Mechanic of Lara Croft lieten al zien dat die film een lucky shot was. De leuke scènes zijn vooral de gevechtsscènes die vooral door Stallone onder handen zijn genomen. En zeker acteurs als dit allegaartje moet je als regisseur goed begeleiden om er een geheel van te maken.
De cast is zeker ook een onderwerp om te bespreken. Jet Li verdwijnt al snel van de schermen en ondanks de kritieken hier paste Liam Hemsworth hier best in. Schwarzenegger is oude geworden en Willis heeft ook al beter gedaan. Wel leuk is Chuck Norris en het team zelf dat best leuk overkomt. Met JCVD had ik het toch ook wat moeilijk. De laatste jaren ging het best wel goed met de filmcarrière van Van Damme en dat is hier niet echt te merken. Eric Roberts was een betere vijand. Jammer, want Van Damme onder regie van Stallone had beter tot z'n recht gekomen.
Kortom is dit een zeer leuke film vol met verwijzingen naar de traditionele 80's en 90's actiefilms. Voor de fans dus zeker een nostalgische terugblik. Als film zelf is het minder geslaagd en af en toe wat chaotisch. Op dit tempo heb je binnen enkele delen een Naked Gun achtige film met enkel verwijzingen naar bekende films en catchy oneliners. Haal Simon West aub van het volgende project en het ziet er weer goed uit.
Donkerwoud
Puur een nostalgische trip down memory lane. Het zijn dan ook vooral de hilarische cameo´s en vele verwijzingen naar de films van de actiesterren die van deze nogal inhoudsloze film toch iets genietbaars maken.
JacoBaco
Deel 1 is haast perfect als simpele hommage aan de jaren 80 actiefilm en diens actiehelden.
Plot 0,0, geen diepgang, foute oneliners, geen smelterig gedoe en brute bloederige actie. Alleen het plotje tussen Lacy en Christman had echt niet gehoeven. Maar dat was schijnbaar nodig voor de scène op het basketbalveld. Deel 1 is echt een prima film zoals het bedoelt is. Deel 2 was dus gewoon een kwestie van tijd.
Inmiddels draait EX2 volop in de bioscoop en toen de openingsscène voorbij was, kon het voor mij eigenlijk al niet meer stuk. Of toch wel? Het antwoord, ja toch wel. Een handicap voor deze film zijn een aantal scènes waar ik echt niets mee kan. Niet grappig, niet stoer, niet interessant, gewoon niks. 1 voorbeeldje dan. De scène wanneer Barney Maggie ontmoet. Verder trachten ze er wat diepgang aan toe te voegen. Ik ben best onder de indruk van het verhaal van Tool in deel 1 wat hij vertelt tegen Barney. In deze film vertelt Bill The Kid een emotioneel verhaal wat mij niet zoveel kan schelen. Vervolgens proberen ze er sowieso met Bill The Kid wat drama te creëren. Hier slaagt de film gewoon niet in! Nergens voor nodig! Volgende punt. In deel 1 krijgt echt iedereen zijn momentje. In deze film proberen ze dat ook, maar ook dit gaat niet helemaal lekker. Jet Li komt in het begin even aan bod, maar doet later zelfs niet eens meer mee ofzo? Randy Couture doet werkelijk voor spek en bonen mee. Nog meer dan in deel 1 zelfs. Voor Dolph Lundgren had ik ook veel meer verwacht en Terry Crews valt ook een beetje tegen. Met Schwarzenegger hadden ze ook veel meer moeten doen. Chuck Norris is daarentegen leuk! En Van Damme speelt eindelijk weer eens een fijn personage!
Ok, de actie die erin zit is indrukwekkend, maar viel soms ook wat wat tegen. Het gevecht tussen Barney en Villain had langer en beter gemoeten. Ik denk dat Stallone bang was om weer wat te breken ofzo. Voor deel 1 heeft hij zichzelf volgens mij behoorlijk afgetuigd en nam hij voor deel 2 wat minder risico. Ook de laatste actiescène viel toch wat tegen. Gewoon veel schieten met hier en daar een leuke toevoeging zoals het smart momentje. Tot slot sloeg de humor af en toe echt helemaal nergens op, maar dat had ik met deel 1 ook al. Vooral wanneer Randy Couture over zijn bloemkooloren zit te vertellen.
Leuke film, maar soms te saai! Te veel gemiste kansen en dat is echt jammer! Moet hem zeker nog eens gaan kijken, want dan begin ik er alweer met een hele andere instelling aan.
Voorlopig even 3 sterren!
Lennert
Ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn die het (stiekem toch iets betere) script van de eerste film meer waarderen dan het standaard verhaal dat er voor deze film geschreven is. Ook kan ik het me voorstellen dat er mensen zijn die meer genieten van het hectische camerawerk van de voorganger (ondanks het feit dat hierdoor de helft van de tijd niet te zien is wat er precies gebeurd). Wat ik me echter niet kan voorstellen, is dat er mensen zijn die de jaren '80/'90 een warm hart toedragen en niet hebben genoten van alle verwijzingen naar elkaars carriere.
Ja, de film heeft een groot minpunt, en dat is het feit dat de boel een beetje inkakt na de weergaloze openingsscene die zich met gemak kan meten aan de eindscene van de eerste film. Jet Li krijgt een eerste en laatste keer om te schijnen in een fantastisch HK keukengevecht voor hij besluit dat hij er voor de rest van de film geen zin meer in heeft. Ergens maar goed ook, ik zie hem toch liever nog een wuxia epic maken dan dat hij zichzelf voor lul laat zetten of tracht op walgelijke wijze Engels te spreken (kijk eens naar Nan Yu, die deed dat toch echt een stuk beter). Meteen daarna wordt het al duidelijk dat Gunnar een fijn onderdeel van het team is geworden. Goed, een beetje een pispaaltje, maar hij speelt zijn rol met verve. Hemsworth krijgt niet heel veel te doen, maar zorgt voor enkele mooie headshots en doet het als hart van The Expendables echt niet slecht.
Tot het moment dat Van Damme en Adkins hun entree maken is het allemaal wat matigjes, maar na een bijzonder gave kill van JCVD komt de film goed van start. De Expendables zijn uit op wraak en zullen dat ook krijgen, maar we zullen hier niet teveel emomomenten voor hoeven te doorstaan. Bij het moment dat Chuck Norris zijn opwachting maakt applaudiseerde de zaal, ook al bleek meteen dat deze man beter zijn mond dicht kan houden tijdens het acteren. Niet dat dit uitmaakte, om de man een Chuck Norris Fact te horen vertellen was al goud waard. Dat hij vervolgens tijdens de eindbattle zomaar vanuit het niets opduikt zal me verder ook aan mijn reet roesten, met alle humoristische intermezzo's (Dolph is een held) was deze film toch al verre van serieus te nemen.
Kritiek leveren op het eindgevecht wil ik al niet eens aan beginnen, in Commando en Predator zijn er ook genoeg (gave) scenes waar de helden zichzelf overal doorheen schieten zonder iets te overkomen. Misschien had het eindgevecht tussen Stallone en Van Damme langer en minder eenzijdig gekund ja, maar JCVD was zo'n gave badguy qua acteerwerk dat het me niet uitmaakt dat hij slechts twee helicopter kicks maakte. Het gevecht tussen Stathem en Adkins viel me al helemaal mee, ik had verwacht dat dit net zo'n blamage als het gevecht tussen Li/Statham en Daniels zou zijn, maar dat viel me honderd procent mee!
De mensen die willen genieten van een over the top en niet al te serieus actiespektakel, zou ik bijna verplichten deze film goed te vinden. Deze film heeft beter gefilmde actie, meer humor, een weergaloze Van Damme als slechterik, een hilarische cameo van Norris die vele malen beter is dan de cameo van Schwarzenegger in de eerste film en alles bij elkaar gewoon veel meer lol. Voor mij is dit de film die de eerste had moeten zijn.
M.Goodkat
Hele gave film die zich in de laatste 25 minuten zwaar red.
Niet dat de film daarom slecht is maar hij komt niet echt op 'gang' het is net alsof je echt met een diesel te maken hebt die probeert gas te geven maar niet op volle toeren raakt.
Proberen ze nog ergens een drama sequence erin te gooien met 'Billy the Kid' met nog een uitgekauwd verhaaltje van zijn vriendinnetje op het einde wat totaal niet had gemogen.
Dan hebben we nog die chinese chick waarvan ik nog steeds moet denken,waarom hebben ze die erbij genomen,achja,een chick moet er altijd in...
Ik ga er zelf over kort zijn,als je er dieper in verdiept zit je met een hele film die op geen steek slaat,de script zelf vind ik persoonlijk slechter dan de eerste deel,een dictator en drugs kan ik nog beter erin vinden dan een bad guy die ergens 5 ton plutonium zoekt.
De rol van JCVD is by the way geniaal,ik denk zelf persoonlijk dat hem nooit als bad guy heeft gespeeld en je ziet dat hij er fun in heeft
. zoals iemand al zei,een beetje op de joker leek zijn rol. compleet gestoord en toch bij bewustzijn.
"Do you fear me?"
"No i don't!"
"You should...'
*BAM*
Gewoonweg geweldig!
Waar ik ook nog trouwens een kritiekpuntje had waren de special effects,niet dat ze slecht waren,maar goed ook niet echt,in het jaar 2012 met zo een cast denk ik zelf dat je iets beter kunt voorschotelen dan hetgeen wat ik zag.
Voor de rest vond ik elke cameo/rol van iedereen geweldig en vooral de one liners.
'I'm Back!!!"
"What's Next? Rambo?'
'Yippie Ka jee"'
Arnie blijft een held voor mij.
Maar ja,ik kreeg vooral een dikke smile wanneer ik de hele actie scene op het vliegveld zag. Norris,Willis,Arnie en Stallone samen...gewoon super!!!
martijn011
- 2034 berichten
Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zo zou genieten vanavond. Vond het eerste deel prima voor een keer, maar niet echt bijzonder. Had dus ook niet zulke hoge verwachtingen. Gelukkig dacht ik heel anders over de film toen de aftiteling op het scherm verscheen. Ik had genoten!
Wat in dit deel veel beter vertegenwoordigt is, is de humor. De oneliners zijn van een enorm hoog niveau en ik heb diverse keren in een deuk gelegen. Vooral wanneer Willis en Schwarzenegger in een Smart terechtkomen.Hilarisch!
Vond vooral Schwarzenegger erg sterk, maar ook Lundgren, Stallone, Statham en Norris konden me zeer bekoren. De bad-guy rol van van Damme is ook erg sterk te noemen.
De actie is natuurlijk ook sterk vertegenwoordigd. De doden die vallen zijn niet te tellen en vallen bij bossen.
Maar het meest happy was ik met het feit dat gewoon niemand de film serieus neemt. Gewoon heerlijke actie met oude helden van vroeger met een flinke dosis humor eroverheen en het is genieten geblazen!
Vier dikke sterren!
Neder0001
Heerlijke film, veel beter dan zijn voorganger!
In het begin was ik nogal sceptisch over Jean-Claude Van Damme, maar als de badguy zet hij een prima stukje acteerwerk neer. Ook de scenes van Chuck Norris waren hilarisch. De grappen waren weer goed met als hoogtepunt "daar behoren wij allemaal" nadat Stallone zegt dat de vliegtuig in het museum thuis hoort. Ook vond ik de opmerking "the safest spot is in front of their gun!" helemaal geweldig.
Wel was het op een gegeven moment iets té als je het mij vraagt. Grappen die indirect refereren aan rollen die deze veteranen in het verleden hebben gedaan is prima, zoals "I'll be back" en "Yipikaye!". Maar op een gegeven moment zegt Arnold "Who's next, Rambo?!". Dat was voor mij even een tenenkrommend moment, een echte minpunt. Een grap die geschrapt had moeten worden.
Al met al een hele goede film. Veel actie, veel goede en leuke grappen en de nieuwe veteranen zijn een goede toevoeging. Kom maar op met deel drie.
p.s. Kunnen jullie aub stoppen met discussieren wie er wel of niet in deel drie moet komen? Laat dat lekker aan Stallone over, alsof hij hier jullie ideeën leest en daar wat mee doet. En gelukkig maar want hoe vaak ik de naam Seagal hier niet voorbij zie komen... alsjeblieft zeg.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables
2010

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman