Genre: Actie / Avontuur
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
Q Jones
Hij past er niet echt bij, maar wel leuk om hem weer eens op het witte doek te zien. In Wall Street 2 was zijn rol ook veel te kort
moviefreak#1
Het lijkt nu toch wel zeker dat Chuck Norris inderdaad mee gaat doen in het tweede deel, hoe groot zijn rol gaat worden is niet bekend maar laten we hopen op flink wat speelminuten voor deze held. Drie andere namen die benaderd zijn (en voor wat geld echt wel overstag zullen gaan): Lorenzo Lamas, Jeff Speakman en jawel één van mijn favoriete 90's helden: Olivier Gruner.
Overigens heb ik de naam Michael Jai White ook al wat vaker zien langs vliegen. Die gaat wel samen met Jet Li in de nieuwe Tsui Hark film spelen dus daar is een connectie.
Gang_Star
Het valt mij mee dat in het rijtje met onder andere Van Damme en Seagal toch vooralsnog geloof ik geen ene keer de naam van Snipes is gevallen.
Maar het liefst heb ik mensen met een bepaalde toffe uitstraling, zoals bijv. Vin Diesel. Lijkt me ook wel tof. Of wat te denken van Gerard Butler.
Dat Bruce Willis als schurk terugkeert, is in ieder geval sowieso voor mij een pluspunt.
schram101
Gerard Butler? Ik zie hem graag op het witte doek maar in Expendables? Haha, nee, daar mag ie alleen nog maar van dromen. Vin Diesel idem dito.
Lijkt me erg tof!
Charlie Sheen past hier inderdaad niet echt. Hij heeft het nochtans geprobeerd hoor met films als Navy Seals, Terminal Velocity of No Code of Conduct maar hij straalt meer de parodie uit dan de actieheld zelf, en zeker sedert die Hot Shots films krijgt ie dat imago niet meer weg.
GuyB
Jean-Claude Van Damme krijgt hoofdrol in sequel 'Expendables' - Celebrities - HLN
Ga straks een kaars branden!
djelle
Zou mooi zijn inderdaad. Was één van de grootste ontbrekende schakels uit de eerste.
Lennert
Dat hele bericht is complete uit context getrokken onzin. Ik zit zelf op het Van Damme fan forum waar het bericht van de heer Lettich vanaf gehaald is en het enige wat hij echt heeft gezegd is dat als van Damme in de film zou komen, dit alleen zou gebeuren als Steven Seagal er niet in zit. Het blijft nog steeds een 'als', want Stallone heeft JCVD nog steeds niks aangeboden, alleen via twitter gezinspeeld op een vervolg met van Damme.
GuyB
Op dit moment zou ik ook voor Van Damme kiezen, qua fysiek en uitstraling. Vraag mij dit 20 jaar geleden dan zou ik er anders over gedacht hebben en zou ik voor Seagal gekozen hebben. Kijk eens Universal Soldier: Regeneration, erg onderschat actiefilmpje, en je zult smeken om Van Damme in The Expendables te zien!
cm_punk
Ga straks een kaars branden!
**Zet de theme van Chamions Leaque op** THE CHAAAAMPIONS (A)
Fuck Seagal, die vent heeft geen fatsoenlijke film gemaakt na Exit Wounds.
**edit***
Oops, was ik Machete vergeten:P. Naja daar was Danny Trejo de shit. Die moet ook in het vervolg komen! (Danny te weten)
GuyB
Danny Trejo zou hier inderdaad ook goed inpassen, al is het maar een klein rolletje.
Q Jones
Van Damme moet er gewoon in met een hoofdrol die gast verdient het gewoon
Nieuwe regisseur voor The Expendables 2 - FilmTotaal filmnieuws
Lijkt me prima. Het script kon wel beter in de 1e film.
Nou, dat Stallone het niet regisseert is wel erg jammer. Maar gelukkig weten we van Rambo 2 dat de regisseur gewoon moet doen wat hij zegt. Maar het is wel afwachten wie het wordt. Flink onzekerheidje. Verwachting zakt met minimaal 50%.
Zie ook niet wat er mis zou zijn met het script van deel 1. Wat miste je, meer uitleg?
djelle
Voor een nieuwe regisseur/scriptschrijver denk ik meteen aan namen als James Cameron, John McTiernan, Steven E. de Souza, Michael Bay of eventueel Len Wiseman.
Nomak
Jammer, ook mijn verwachting daalt nu want Stallone is een prima regisseur.
De namen van djelle vind ik maar niets, veel te flashy regisseurs. Al is John McTiernan de meest geschikte uit dat lijstje.
Zelf denk ik aan Aaron Norris of Joseph Zito. Dan krijg je gegarandeerd een jaren '80 actiefilm zoals het hoort.
yeyo
Zou erg leuk zijn natuurlijk, maar ik betwijfel het dat een grote filmstudio zo een 'washed-up' DTV-regisseur uit de jaren '80 zal aannemen.
Maar omdat we mogen blijven dromen, Mark L. Lester ftw!
djelle
Jammer, ook mijn verwachting daalt nu want Stallone is een prima regisseur.
Met Predator, Die Hard en Last Action Hero heeft John McTiernan goed genoeg bewezen hoe een jaren 80/90 actiefilm met de helden van weleer er hoort uit te zien. Ook Cameron is een echte grondlegger in deze stroming (script voor Rambo 2, script + regie voor Terminator 1 en 2). Steven E. de Souza is dan weer de schrijver van klassiekers als Commando, 48 hrs en Die Hard. Met Bay en Wiseman kan ik eventuele twijfel begrijpen, maar dat je de overige 'godfathers' maar niets vind kan ik niet bij. Aaron Norris of Zito zijn natuurlijk ook goeie voorstellen.
Verder idd gewoon ook jammer dat Stallone het nu niet meer doet. Vreemde beslissing trouwens.
Denk dat het een minder bekende jonge regisseur wordt. Stallone wil natuurlijk wel de baas blijven. De namen van Djelle zijn veel te high profile. En op Lester of Zito zit ik niet te wachten, die zijn passee. Zie eerder de regisseur van Crank, Transporter, oid. gekozen worden. Het moet wel in een modern jasje gestoken worden.
djelle
Modern jasje, zeker. Maar het moet ook niet te hyperactief worden a la crank dat zou niet passen. Het moet een mooi huwelijk zijn tussen old school en een moderne toets, zoals Stallone bij de eerste Expendables eigenlijk perfect gedaan heeft. Of zoals Len Wiseman met Die Hard.
Iets..moeilijk uit te leggen. Ik vond The Expendables na 2 herzieningen al een stuk minder interessant. Op de Terry Crews scene na zaten er geen stukken in die over 40 jaar nog genoemd worden als actiefilm classics denk ik. Daarnaast viel de film soms wel erg terug als er een tien minuten geen pompende actie in zit. Ik denk dat je met een betere scriptschrijver een nog beter vervolg kan produceren.
djelle
Openingsscene is ook een instant classic. Evenals de steigerscene en de tunnel gevechten. En de tijd tussen de actie in wordt vooral gevuld met een paar prachtige scenes met Rourke en de hilarische Lundgren. Ga 'm dit weekend maar weer eens kijken (6e keer), heb er tot nog toe geen sleet in kunnen ontdekken.
Nee, deze film staat er nog wel over 40 jaar.
Humble Narrator
Ik vond het script niet al te best, eerlijk gezegd. Lundgren, die van good guy naar bad guy gaat, sterft en vervolgens weer leeft. Daar ergerde ik me wat aan. Maar het is ook bedoeld als actiefilm natuurlijk en er zaten wel een aantal toffe scènes in, maar het is geen Rambo of Die Hard.
Ik ben eigenlijk wel blij dat Sly het vervolg niet schrijft, maar wat mij betreft had hij het wel mogen regisseren, want dat doet hij best aardig.
Het stukje met de grote 3 is ook wel een classic ja, maar dat is maar zo'n kort stukje helaas...
De rest vind ik geen classics. Elke actiefilm heeft wel leuke stukjes, maar er zijn er maar een beperkt aantal echt memorabel. Misschien dat de intro met de piraten dit ook nog is, maar dan heb je het wel echt gehad.
Films als Commando, Predator en Terminator 2 hadden meer van dit soort momenten.
Humble Narrator
Ik was ook iets teveel geschokt door de omvang van de buik van Arnie om verder nog te kunnen genieten van die scene

Expend4bles

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman