Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Videoland
Morgen om 22:39 uur op RTL 7
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
- 1928 berichten
Vond het ook persoonlijk erg gaaf om Stallone te zien tuffen op een gast die die net heeft afgemaakt, vond het echt humor. Alsof hij hiermee nog even een sneer naar Chuck uitdeelt.
paul83
Rond de 30 he, dan krijg je dat. Daarnaast was er een paar jaar geleden altijd een foute vrijdag film op SBS geloof ik. Dan zie je films van Don the Dragon Wilson en Chuck Norris.
- 1948 berichten
Missing in Action en Invasion USA waren toch geweldige jaren 80 actie films joh. Knop op 0 en knallen met die hap.
dat jullie films van chuck norris hebben gekeken...
Daar heb ik nog altijd veel spijt van en ik schaam me er ook voor
Maar vroeger (in de jaren 80) was die man enorm populair in het actie genre en hij bracht ook veel films op de markt. Wilde je vroeger een actiefilm kijken dan kwam je al snel uit op een Chuck Norris film. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik in de jaren 80 op een leeftijd was van 9 - 18 jaar en dus ook nog vrij naïef was. Misschien geloof je het niet maar Internet bestond toen nog niet en televisie bestond toen nog uit 6 zenders (Ned 1 en 2, ARD, ZDF, WDR en BRT1, met een beetje geluk en goed uitrichten van de antenne ontving je ook nog BRT2). Dus een echt onderzoek naar de zooi die Chuck Norris uitbracht kon je destijds ook niet doen. Nu kijk je gewoon effen op Moviemeter en je weet dat je niet aan zijn films moet beginnen (behalve dan die met Bruce Lee want dan kun je pas echt genieten van Chuck Norris, vooral van het krakend geluid op het einde en de gelaatsuitdrukking van Bruce Lee).
Ik vraag me eigenlijk af hoe ik heb kunnen leven in de jaren 80 zonder internet
wu-tang
misschien ook wel eens fijn een wereldwijde internetstoring misschien krijg je dan die meiden uit de kroeg weer eens normaal mee naar huis zonder ze haast aan te moeten randen
wel heb je gemiddelt meer ronde vormen in de hand op 1 avond [ meiden zitten toch allemaal op hun smartfhone te loeren ]
Nomak
Dat hier serieus mensen zijn die zich lijken te verontschuldigen omdat ze Chuck Norris films hebben gezien en zich er ook nog eens voor lijken te schamen. Ik kijk nog steeds Chuck Norris films en het boeit me werkelijk geen reet wat anderen ervan denken. Als ik maar van zijn films kan genieten. In mijn ogen is hij de allergrootste actieheld.
Lewis-06
bierbak
Goed gezegd, niks mis met Chuck. Invasion Usa is een topfilm.
Nomak
daarom hebben ze psychiatrische instellingen
Dat weer net niet meer er bestaan wel Chuck Norris afkick klinieken. Vooral in de jaren 90 waren die populair. Tegenwoordig zijn die niet meer gedekt in de ziektekosten. Maar dat is ook niet nodig want de zooi van Chuck Norris is alleen verkrijgbaar op VHS, Betamax en Video 2000. Dus de kans dat iemand ze ziet op een legale wijze is klein.
Thorak
Ik heb hier toch echt Missing in Action op dvd liggen... Er zijn wel meer Chuck films op dvd uitgekomen en ongetwijfeld ook op BluRay, zo niet dan komen die vast nog wel!
Ik vraag me eigenlijk af hoe ik heb kunnen leven in de jaren 80 zonder internet
Tegen de 100 keer per jaar naar de bios.
Klassiekers zag je in de nachtvoorstelling.
Begin jaren 80 had je de kabelpiraat, illegale videotheken (soort fysieke piratebay). Goed vriendje van mij zat op karate, dus Chuck was een van de eerste zaken die gehuurd werd (Octagon, Force of One). Medio jaren 80 domineerde The Canon Group het bioscooplandschap. Vrijwel alle bioscopen waren van hen en we kregen dus steevast hun blockbusters met Norris, Bronson of ander soorts geprogrammeerd.
Later was ik lid van wel 8 verschillende videotheken en fietste heel Rotterdam door om ergens in aan de andere kant van de stad The Brood of een ander obscuur horrorfilmpje te huren en natuurlijk ook de Moviebox want een vhs speler hadden we niet tot 1987 of zo. O ja, filmnet, een illegale decoder. Dat was ook een bron. Verder draaide ik van la het mooi horrorwerk een vhs kopie.
Overigens kon je in de jaren 80 geen vhs bij FRS kopen. Film keek je maar een maal. In de jaren 90 kreeg het langzaam aan een rekje met een zeldzame widescreen film (Moest je veelal voor naar Silver Screen op de Haarlemmerdijk.
Man, man, man, wat was ik blij toen ik in 1992 op laserdisc stuiitte.
Pas tegen 1998 met de komst van dvd werd het een mainstream product.
Chuck Norris DVD's zijn handig om als bierviltje te gebruiken. Nadeel is wel dat je dan snel alcoholist wordt want als het glas leeg is zie je natuurlijk zijn kop en dat wil je natuurlijk niet hebben.
Misschien komen ze nog wel uit op 3D (als het aan meneer Norris ligt zeker). Missing in Action in 3D lijkt me gaaf.
en natuurlijk ook de Moviebox want een vhs speler hadden we niet tot 1987 of zo
Een moviebox hebben we in de jaren 80 ook wel eens gehaald. Dan moest je altijd minimaal drie films (we kozen meestal een oorlogsfilm, bruce Lee film en een James Bond film) huren en dan kreeg je zo'n box meen ik 1 of 2 dagen mee naar huis. Omdat mijn ouders zelf nooit aan een videorecorder wilde beginnen ben ik rond 1984 begonnen met sparen en in 1986 had ik zoveel geld bij elkaar om mijn eerste Videorecorder (een Philips) te kopen. De eerste film die ik destijds huurde was "Heartbreak Ridge" met Clint Eastwood. Omdat de films op de bovenste rij al snel mijn aandacht hadden (puberteit) was een van de volgende films al snel "Sex in de bajes" (was een Duitse film)
Sinds mijn eerste videorecorder heb ik altijd een opname apparaat in huis gehad (nu een Humax decoder met harde schijf), maar sinds Mediaplayers en pindakazen maak ik er nog maar zelden gebruik van.
- 1948 berichten
Tegen de 100 keer per jaar naar de bios.
Klassiekers zag je in de nachtvoorstelling.
Man, man, man, wat was ik blij toen ik in 1992 op laserdisc stuiitte.
Pas tegen 1998 met de komst van dvd werd het een mainstream product.
- 1928 berichten
Lijkt me echt een geweldige tijd te zijn geweest, dat Cannon de bioscopen beheerde. Ben er net iets te jong voor om dat meegemaakt te hebben. Maar mooi verhaal Reinbo, ik hou wel van die oldschool stories
En trouwens, ook ik heb zelfs een dvd van Chuck, The Hitman, en nog niet eens zo'n heel belabberde uitgave. Volgens mij zijn zijn "betere" films wel op dvd verschenen hoor.
Madecineman (moderator films)
Bericht met spoilers en slecht taalgebruik + enkele reacties daarop verwijderd.
Hier een geinig stukje over de Canon Group. The Golan-Globus Years was een geweldige tijd.
The Golan-Globus Years was de belangrijkste periode, toen bezaten ze ook enorm veel bioscopen in Nederland.
The Cannon Group Inc. | Cracked.com
Wat vast niemand weet is dat ze hun (een van de?) bv in Nederland hadden gevestigd. Dat was een gunstig belasting klimaat en bovendien zat aan de Coolsingel in Rotterdam de afdeling van Credit Lyonnais die zich bezig hielden met investeren in film en entertainment (olv Frans Afman).
Mijn moeder werkte als secretaresse op het kantoor van het bedrijf dat al hun accountancy zaken deden. Daar lagen dus stapels Cannon brochures, Screen Internationals, Hollywood Reporter en Varierty's, en alle andere relevante vakbladen. Die werden steevast een week later bij mij afgeleverd.
Ik verslond die dingen. Heb ze ook jaren lang allemaal bewaard. Dat is de voornaamste reden dat ik die periode goed in kaart heb. Ik wist al een jaar van te voren wat er aan zat te komen, maar ook welke producties werden afgeblazen. Informatie waar je in het pre-internettijdperk niet aan kon komen als tiener. Was alsof ik een directe link had met al mijn favoriete sterren.
Thorak
De moviebox kan ik me ook nog wel herinneren, een hele grote zwarte Samsonite koffer met een gigantisch apparaat er in! Ik was wel een van de meest gelukkigen in de buurt want mijn pa was altijd wel van de nieuwe technische snufjes! Zo hadden wij ook al gelijk toen hij uitkwam de Commodore 64 in huis.
Veel van mijn schoolvriendjes wilden dan ook altijd bij mij spelen, want we hadden een aantal videobanden vol met Donald Duck, Tom & Jerry, Woody Woodpecker en wat al niet meer.
Een mooie tijd de jaren '80! Jammer dat er in de jaren '90 zoveel is verkloot. Niet alleen in filmland, maar ook o.a. in muziekland...
- 1928 berichten
LOL! en gaaf verhaal man Reinbo, ik ga die link zeker even checken. Internet is leuk, maar zonder vermaakten we ons ook prima zal ik maar zeggen. Kan me nog herinneren dat een jongen in mn straat de eerste met internet was, en dat was ergens rond 94/95 geloof ik.
Ramon K
Chuck Norris kon dit!
En dat in zijn nadagen....
Waarom mijn oog viel op dit filmpje na het klikken op bovenstaand filmpje van Thorak is me een raadsel
Theunissen: kijk gewoon deze film en je zult zien dan Chuck de grootste der groten is.
Chr.s
Natuurlijk geen briljante film. Wel lekker fout en vermakelijk. 3* + 0,5 voor Chuck Norris.
Dat zal ik zeker doen, het zal alleen effen duren eer ik die mogelijkheid heb.
Zo en nu ga ik weer lekker verder trainen op mijn Total Gym.
- 1948 berichten
Net terug uit de bioscoop, en wat een adrenaline rit was dit zeg. Deel 1 was iets vlotter, maar volgens mij was de bodycount veel hoger. Chuck Norris bewijst dat hij nog steeds niet kan acteren, en dat maakt hem op zijn manier geweldig. De doorzichtige onliners, de ongeloofwaardigheid, het concept van een leger uitroeien zonder geraakt te worden, deze film had het allemaal. I LOVE IT! En het shot met Stallone, Schwarzenegger en Willis schietend was echt geweldig. Iedere actie fan zou voor deze cast 20 jaar geleden een moord hebben gedaan.4* net als deel 1. Laat deel 3 maar snel komen.
jokemeistah
Vandaag was het dan eindelijk zover. The Expendables 2 is de ultieme popcornmovie.
Voor het verhaal moet men inderdaad niet naar deze film gaan. Maar voor de keiharde acties en alle actiehelden bij elkaar wel.
De film begint al met een boel actie en het kakt verder niet in. Daarnaast zijn er genoeg lachmomentjes met veel verwijzingen naar het verleden
Alle sterren deden het naar mijn mening, meer dan goed.
Bruce, Arnold en Chuck waren hilarisch in de stukken dat ze voorkwamen.
Van Damme deed het uitstekend als bad-guy, wat kan die man er toch evil eruitzien.
Statham was geweldig, in mijn ogen de enige acteur uit deze tijd, die zich een beetje kan meten met de actiehelden van vroeger.
Stallone deed het uiteraard weer goed, zoals altijd. Naast de Rambo en Rocky franchise heeft hij gewoon een nieuwe kindje: The Expendables franchise.
De overige acteurs zoals Lundgren, Crews en Couture waren ook hilarisch en vuurden er lekker op los.
Jammer dat Jet Li er overigens niet al te lang in speelt. Wel heeft hij een leuke scene, met weer verwijzingen naar het verleden.
En tot slot de nieuwelingen:
Maggie en Hemsworth deden het naar mijn mening ook goed. Vers vlees is altijd welkom voor het verhaal.
Overigens was het heerlijk om wat ouderwetse actie te zien en niet de technologische onzin die we tegenwoordig zien.
Een dikke 4 (sterren)
PS: geweldige en hilarische one-liners.
- I heard that a King cobra bit you?
- Yes indeed , after five days of excruciating pain............
the cobra died
Je kon mij oprapen een kwartier lang, heerlijk die knipogen naar de internet hype rondom he.
Question: Waarom opeens naar vier sterren?

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables
2010

Tweede paasdag: alles wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson

Gemengde reacties: 'The Tourist' met Johnny Depp vandaag op televisie te zien

'Handmaid's Tale' terug? Dit zijn de grootste releases op streaming van deze week

Meer na Netflix-hit 'Knokke Off'? Deze Vlaamse topseries stream je nu ook

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman