• 9.377.185 stemmen

Spiral: From the Book of Saw (2021)

Horror / Mystery | 93 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Spiral: From the Legacy of Saw / Spiral

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Chris Rock, Samuel L. Jackson en Marisol Nichols

Releasedatum: 10 juni 2021

Plot Spiral: From the Book of Saw

Zeke en William zijn rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet.

Ezekiel 'Zeke' Banks

Kara Boswick

Det. Marv Boswick

avatar van Kondoro

Kondoro

Zo, erg fijne trailer. Zin in!

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Dit gaat terug heel goed worden na meer dan 10 jaar terug lynn bousman aan het stuur!

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

jordandejong schreef:

You wanna play games mothafucker??!

Toch wel benieuwd. Van Samuel kan ik heel veel hebben hahahaha.

I had it with these mothafucking boobytraps in this muthafucking room

avatar van Corcicus

Corcicus

Oudste truukje in het boek. Wanneer niemand zit te wachten op weer een vervolg uit een mislukte reeks veranderen we lekker gewoon de titel.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Onvoorstelbaar dat ze nu nog steeds de Saw reeks aan het uitmelken blijven, na bijna 20 jaar. Kom jongens, hou er eens mee op, het verrassingseffect is inmiddels wel weg. Dat was het voor mij na een paar keer trouwens al

avatar van joolstein

joolstein

mcdaktari schreef:

Ach vervolgen horen er nu eenmaal een beetje bij in de horror. Alleen dit jaar al komen deze vervolgen van films uit;

Wrong Turn (2021)

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

A Quiet Place Part II (2021)

Don't Breathe 2

Escape Room 2

The Forever Purge (2021)

Resident Evil (2021) - IMDb

Uiteraard ook een paar uit de langslopende franchises; Halloween Kills (2021)

Children of the Corn (2020)

Of tja je begin gewoon overnieuw als Reboot;

Hellraiser - IMDb

Candyman (2021)

Corcicus schreef:

Volgens mij zitten heel veel horrorliefhebbers op deze film te wachten. Waaronder ik.

avatar van Corcicus

Corcicus

Onbegrijpelijk

avatar van mcdaktari

mcdaktari

joolstein schreef:

Eind van het jaar of begin volgend jaar Paranormal Activity 7

Is het Paranormal Activity 7 of 17 ?

Vanaf 20 mei in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Noud

Noud

Ooh nee. Chris Rock. Was een drama in Fargo.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

joolstein schreef:

Wrong Turn (2021)

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

A Quiet Place Part II (2021)

Don't Breathe 2

Escape Room 2

The Forever Purge (2021)

Resident Evil (2021) - IMDb

Uiteraard ook een paar uit de langslopende franchises; Halloween Kills (2021)

Children of the Corn (2020)

Of tja je begin gewoon overnieuw als Reboot;

Hellraiser - IMDb

Candyman (2021)

Dit is toch het failliet van hollywood weer he ?

Maar ook hellraiser dat is toch wel een verassing , ik weet niet of ze nu wel Clive Barker kunnen betrekken zoals in de eerste delen ?

En candyman maar dan een "woke "versie is gezien de tijdgeest van de US wel logisch . Helemaal met die regisseur aan het roer .

Ondanks de fantasieloosheid kijk ik erg uit naar de meeste van deze , maar Saw was toch echt wel doodgebloed hoopte ik na Jigsaw . Pfff .

avatar van De_Dorstige

De_Dorstige

Ook al vond ik 'Jigsaw' enorm tegenvallen(ja, er zat een mooi hoesje bij) ben ik als Saw-fan toch erg benieuwd.

Ik las dat het vooral erg veel geschreeuw van meneer Rock is... Maar goed, we gaan het zien.

avatar van The Oceanic Six

Recensies 'Spiral: From the Book of Saw': De moeite waard? | FilmTotaal filmnieuws

De film scoort redelijk, maar niet super in reviews.

avatar van schumacher

schumacher

Ik vind de films van saw meestal heel goed.

Maar dit? Ik vond het niet goed, veel vh zelfde ook.

Op een paar kleinigheden na was het geene vetten.

De hoofdrolspeler (die bekende zwarte man) vond ik ook niet de geknipte persoon voor deze film, was echt een foute cast.

Nee, deze film was het hem echt niet.

Ik had er meer van verwacht.

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Erg slecht.

Het acteerwerk, het verhaal, de sfeer en ga zo maar door. Ze hadden gewoon bij Saw 2 moeten stoppen.

2/5.

avatar van DiDa

DiDa

Ik heb dit niet snel, maar ik vond dit echt een slechte film. Chris Rock is totaal miscast en acteert heel slecht. Hij schreeuwt de hele film bij elkaar en zijn karakter is nu niet echt likeable. Ik heb me de hele film geïrriteerd aan hem. Ook de rest van de cast acteert onder niveau. De enige die een voldoende krijgt is Samuel L. Jackson. Ik kijk zelf regelmatig b films, maar zelfs daarin wordt vaak beter geacteerd dan in deze film.

Ik was zelf benieuwd hoe het verhaal samen zou hangen met de Saw films. Het antwoord is eigenlijk : niet. Dit had net zo goed een op zichzelf staande film kunnen zijn.

Ik vond het een hele vervelende film....bah.

avatar van lang pee

lang pee

Chris Rock, dan hoeft het voor mij al niet meer, kan dit soort rollen niet aan, vind trouwens dat hij geen enkele rol aankan. En ik hoef SAW 107 echt niet meer te zien, uitmelken noemt dat....

avatar van Erikb99

Erikb99

Vanaf 2004 tot 2010 zijn er 7 Saw films gemaakt met in 2017 de 8ste film Jigsaw. Dan zou je zeggen die Franchise is nu wel over. Maar nee, zeker niet als Chris Rock zich ermee gaat bemoeien. Dus het word Spiral: From the Book of Saw, so here we go...

Kan alleen maar zeggen dat ik positief verbaasd ben, blij dat Chris Rock de Franchise weer nu leven in heeft weten te blazen. De film begint na de gebeurtenissen in de film Jigsaw uit 2017. Natuurlijk opent de film met de echte Saw trademark, fans weten wel wat ik daarmee bedoel. Alleen nu is een politiebureau de target van de moordenaar die zijn inspiratie haalt uit de moorden van de Jigsaw killer. Verhaal is goed opgebouwd maar is wel vrij simpel, ook de twist aan het eind van de film zag ik wel aankomen. Maakt dat de film slecht? Nee absoluut niet. Het is zelfs best wel spannend op zijn tijd. Mooi ook dat Samuel L. Jackson erin meedoet als de vader van Zeke (Chris Rock). Aan het eind natuurlijk de keuze die Zeke moet maken waarom het allemaal gaat. Wel jammer dat de film duidelijk ruimte over laat voor een deel 10. Aanrader? Echt wel, is zeker weer 1 van de betere in de reeks.

avatar van The Oceanic Six

Hoe zijn de valstrikken? Beetje sadistisch en de moeite?

avatar van maurice32

maurice32

Niet slecht, niet geweldig.

Chris Rock vond ik helemaal zo slecht nog niet.

Einde zag ik ook al aankomen.

Magere 3 sterren.

avatar van maurice32

maurice32

The Oceanic Six schreef:

Hoe zijn de valstrikken? Beetje sadistisch en de moeite?

De valstrikken zoals je van saw gewend bent, waren ok, maar ook niet echt super geweldig

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Darren Lynn Bousman, verantwoordelijk voor de betere delen uit de Saw-reeks, kan hier een iets andere weg in slaan... maar blijft tegelijkertijd redelijk trouw aan z'n roots. Blij om te zien dat de hypermontage nog enigszins in stand is gehouden, dat is toch alweer een tijdje 'uit de mode'. Chris Rock is verder geen acteerkanon en komt eigenlijk net iets tekort voor deze rol, maar wie daar over valt zou eigenlijk deel V eens terug moeten kijken. Vond het wel charismatisch ingevuld in ieder geval. Prima gore, ook hier voldoet het gewoon aan de standaard die de serie voor zichzelf heeft gezet. Wilt nog iets te vaak fan-voer zijn (o.a zo'n throwback momentje met de zaag), maar goed... ik ben gelukkig een ''fan''. Als het iconische theme song weer op komt zetten, dan blijk ik toch weer een simpel man te zijn. Toffe shit.

avatar van Apster

Apster

Gaap.

Het plot is een zooitje, soundtrack en kills zijn ruk, en Rock is een miscast. Probeert enerzijds geforceerd grofgebekt grappig te zijn, en is in de serieuzere scènes bedroevend slecht. De onthulling van de killer zie je overigens al van mijlenver aankomen.

Zoveelste miskleun in de Saw reeks.

avatar van HollandGermany

HollandGermany

Wat was dit dan zeg. Waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken. Dit lijkt wel een hele flauwe rip-off van de Plagues of Breslau.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Ik heb me vermaakt met deze film, geen top maar ook niet slecht. ik heb niet zoveel met de saw films verder maar dit vond ik nog niet tegenvallen. Keek er ook wel een tijdje naar uit nadat bekend was dat Chris Rock de hoofdrol had. Verder moet ik wel erkennen dat als er onbekende acteurs in de film hadden gezeten ik hem als matig zou bestempelen. 3,5*

avatar van renzoroy

renzoroy

Tegenvaller. Je raadt al vrij snel wie de moordenaar is. Verhaal is erg slapjes. Beetje standaard revenge verhaal. Chris Rock speelt een vervelend personage die niet veel anders doet dan schreeuwen en schelden. De film vliegt door het verhaal heen, waardoor je niet echt een band krijgt met de personages en blijkbaar nemen agenten zelden hun mobiel op, als hun collega's ze meerdere keren proberen te bereiken.

avatar van Silvy

Silvy

Wat een slechte film. Slecht geacteerd Cris Rock is totaal niet geloofwaardig. Nee beter overslaan. Halve ster voor de moeite.

avatar van santaro

santaro

Dit is echt de minste van alle delen. Jammer dat de reeks zo wordt uitgemelkt. Deze film is ook het bewijs dat Chris rock echt een slechte acteur is. Beetje zonde van de tijd en niet de moeite waard om te kijken als je fan bent van de eerste 4 delen