• 9.372.459 stemmen

Children of the Corn (2020)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Kurt Wimmer

Met onder meer: Elena Kampouris, Kate Moyer en Callan Mulvey

Plot Children of the Corn

"Every Parent's Nightmare"

Na een mislukte maïsoogst weet een twaalfjarig meisje met psychopathische trekken de andere kinderen uit een dorpje in Nebraska voor haar karretje te spannen. Alle dorpelingen die het niet eens zijn met haar worden vermoord en met name de volwassenen moeten het ontgelden. Alle hoop van de dorpelingen berust op de schouders van een slimme middelbare scholier.

Boleyn Williams

Cam Colvington

Sheila Boyce

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Ik heb het nieuws voor deze film op de voet gevolgd en was vrij exited ervoor deze te mogen ontvangen. De promotie voor deze film is me wel erg vaag om maar mee te beginnen. Ik bedoel maar dat het geen aankondiging heeft gehad, er geen trailer is vrijgegeven en er slechts een still en een poster de wereld in is gegooit die om eerlijk te zijn gewoon lelijk is. En dan dat plot waar ik al een grote zorg in opmerk. Het weghalen van Isaac en op die plaats een meisje neerzetten. We zullen zien, maar ik houd mijn hart ervoor vast.

avatar van Corcicus

Corcicus

Benieuwd naar deze prent na het schabouwelijke Ultraviolet. Met Equilibrium heeft Kurt Wimmer wel al bewezen iets in zijn mars te hebben.

avatar van doctorw

doctorw

Als liefhebber van slechte horror kijk ik wel uit naar deze film. Al vraag ik me twee dingen af:

- Waarom maak je een film die bijna nergens wordt uitgebracht (zoals bijvoorbeeld deel 7 (Revelation))

- Ook al is het een low budget film. Kost een fatsoenlijke filmposter nu echt zo veel? Een ontzettend slechte random still die je in je pauze onder de filmtitel plakt, en that's it?

Dit is gedoemd te mislukken...

avatar van Kondoro

Kondoro

Nieuwe Stephen King-horrorfilm 'Children of the Corn' krijgt eerste trailer | FilmTotaal filmnieuws

Zowat drie jaar later, hoop ik toch wel dat hij eens uit gaat komen...

avatar van John Milton

John Milton

doctorw schreef:

Dit is gedoemd te mislukken...

Hij is nu uit, en ik vind de poster nog steeds behoorlijk ruk.

avatar van Kondoro

Kondoro

John Milton schreef:

Hij is nu uit, en ik vind de poster nog steeds behoorlijk ruk.

De poster die ze op IMDb gebruiken vind ik dan toch wel een stuk beter dan die ze hier gebruiken....

avatar van John Milton

John Milton

Kondoro schreef:

zeker weten! Gok dat iemand die wel gaat vervangen nog.

Achter de pc zou ik zelf een correctie indienen, maar op mobiel die IMDb poster in originele formaat opslaan is rottig. En arme JM is alweer op weg naar zijn werk

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Film kon liever in de stal blijven.

avatar van ibendb

ibendb

Nothing ever really dies in the corn

I wish this franchise would finally die in the corn.

Disclaimer: Het boek heb ik gelezen en vond ik niks aan. De originele film heb ik vorig jaar in de Horrorfilm Challenge gezien en was nog ok. Een echte affiniteit met de filmreeks heb ik dus niet echt. Daarom dacht ik deze "remake/prequel/whatever" op te zetten met een open geest. Hiermee gooide ik alle waarschuwingen en negatieve reviews in de wind.

De film komt best snel op gang dus er wordt niet te veel tijd verspild aan introductie van de personages. Gelukkig maar, want ze zijn allemaal niet bepaald het type waarmee je een koffietje zou gaan drinken. Anderhalf uur zit je opgescheept met een eendimensionale bende kinders waarvan het personage Boleyn de grootste boosdoener is. Bij het introduceren denk je: "Oh, wat een leuk kapsel heeft ze." Dan kijk je langer en langer naar de oneven geknipte en veel te brede homp haar op d'r kop en merk je dat je haar actief aan het haten bent. Haar pruillip hielp daar ook niet aan mee.

Hier en daar heb je het gevoel dat er misschien toch talent achter de camera zit. Je begint wat sympathie op te wekken voor de ouders en een paar scènes met gore zijn best goed. Jammer dat het gevoel niet blijft hangen want erna volgt een gigantische drol van een scène. Dan merk je dat de opflakkeringen van talent eerder toevallig zijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vond het wel een fijn filmpje, maar niettemin een nogal aparte keuze voor een regisseur als Kurt Wimmer. Lijkt me toch vooral iemand die zijn punten verkrijgt met sciencefictionfilms, al vond ik die destijds enkel een gematigde indruk maken. Children of the Corn profiteert van een sterk acterende cast en wat opvallend grove moordpartijen. Op visueel vlak oogt het allemaal ook wat strakker en gecontroleerder, met een goed gevoel voor editing. Het kleurenpalet had echter wat opvallender en het camerawerk wat gefocuster gemogen, maar uiteindelijk mag het duidelijk zijn dat er iemand met visie achter het roer stond. Jammerlijk zijn de matige computereffecten naar het einde toe evenals de nogal flauwe afsluiting, maar het gebeuren kijkt goed weg en pakt geregeld uit met brutaliteiten. Zeker het massaal begraven van de volwassenen vond ik opvallend naargeestig, een gevoel dat geen enkel ander deel in de reeks me kon bezorgen. Het merendeel van het publiek lijkt erover eens te zijn dat deze remake op kwalitatief vlak uiterst ondermaats is, maar ik kan er wel wat mee (zeker nadat ik me door alle voorgaande delen heb weten te ploeteren).

avatar van joolstein

joolstein

"Nothing Ever Really Dies In The Corn"

Wat vers bloed en een injectie van een redelijk budget waren hard nodig als de franchise zichzelf ooit uit de hel van direct naar video of streaming wilde slepen en in 2020 gebeurde dat eindelijk! Al duurde het toen nog wel tot 2023 om het in de bioscoop te bekijken...Het is eveneens de eerste film die sinds Children of the Corn II: The Final Sacrifice uit 1992 weer in de bioscoop werd uitgebracht. De film begint met zijn openingsact om zo wat context in het verhaal te brengen, iets wat de adaptatie uit 1984 miste. De kinderen van Rylstone Nebraska zij het beu! Het moet anders want door overmatig gebruik van genetisch gemodificeerd organisme en pesticiden, zijn er problemen met de grond, Twee meisjes Eden (Kate Moyer) en Boleyn (Elena Kampouris) proberen beide op hun eigen manier de boel te redden... Oké in deze film wordt dus ook het eigenlijke verhaal van Stephen King bijna geheel losgelaten...en "He Who Walks Behind The Rows" hoefde niet beeld gebracht te worden. Maar hier ben ik toch een heel stuk enthousiaster over! Dit was een prima stukje bioscoopvoer!