• 9.250.856 stemmen

Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Kari Skogland

Met onder meer: Natalie Ramsey, John Franklin en Paul Popowich

Releasedatum: 8 juli 2000

Plot Children of the Corn 666: Isaac's Return

"The Latest & Most Horrifying Chapter..."

Jaren zijn voorbij gegaan sinds de gruwelijke gebeurtenissen in Gatlin. Hannah Martin is op weg naar Gatlin om haar echte moeder op te zoeken. Onderweg pikt ze een vreemdeling op die haar de toekomst voorspelt aan de hand van Bijbelteksten. Aangekomen in Gatlin ontmoet ze een vreemde gemeenschap, die opgegroeid is rond de begraven herinneringen aan een zwarte cultus. Een handvol oud-leden gelooft nog steeds in de bizarre cultus en dat wanneer alle leden van de tweede generatie verenigd zijn, een nieuw ras zal ontstaan. Met de komst van Hannah ziet Isaac zijn kans schoon om de cultus weer nieuw leven in te blazen en zijn duistere profetieën uit te laten komen.

JustMike

heel zwak, saai, ik verveelde me gewoon... Maar ik snap niet waarom ze Isaac hier nu laten terugkomen...

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Tjah, wat voor uitleg heeft deze film nog nodig. Het 'einde' (Revelation even niet meegeteld) van de serie en ook het dieptepunt van de serie.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Ik vond deze film redelijk.

Ik snap niet waar die slechte reacties vandaan komen.

sabsabsab schreef:

Ik vond deze film redelijk.

Ik snap niet waar die slechte reacties vandaan komen.

uit mensen die de film niet leuk vinden.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Ow...

JustMike

haha, ik dacht, k meld het even

JustMike

ik snap mezelf eigenlijk niet, dat ik dit nog een 1.5 durf te geven. 1.0 dan maar.

avatar van Phantasm

Phantasm

Waardeloze rotzooi, het allerslechtste deel tot nu toe, slecht geregisseerd, slaapverwekkend allemaal en dan ook nog te donkere opname's, hoop dat het volgende deel beter is, weg met deze.

avatar van Clapboy

Clapboy

Heb een zwak voor de children of the corn filmpjes dus toch 2 sterretjes.

avatar van Supernatural

Supernatural

niet de beste in de reeks.maar best te pruimen.

avatar van Clapboy

Clapboy

Toch verhoogt naar drie sterren. Het is een beetje saai allemaal maar heeft wel een heel eigen sfeertje. Jammer dat de kinderen in de maisvelden verdwenen zijn, op een scene in het begin na. Je merkt dat ze eens wat anders wilden proberen voor dit vervolg en dat is deels geslaagd vind ik.

De film bevat wel het verhaal uit de eerdere films "He who walks behind the rows" e.d. en heeft zelfs de originele Isaac uit de eerste film die hier probeert een nieuwe cultus te ontwikkelen.

Al met al best aardig maar miste toch de maisvelden en kinderen uit de eerdere delen, maar toch weleens leuk ook om er eens een andere draai van te zien. Verder een degelijke film die er goed uitziet en wel een creepy sfeertje uitademt. Ook met Nancy Allen.

avatar van Woland

Woland

Om het maar eens positief te bekijken, hij beviel me beter dan Children of the Corn 2. En deze Children of the Corn 666: Isaac's Return is tenminste geen directe kopie van het origineel. Maar verder is het een matig geacteerd standaardhorrorfilmpje, waar een vrouw terechtkomt in het oorspronkelijke Gatlin, en het zal niet verbazen dat het er wederom niet pluis is. Warrig gedoe over een profetie, een hoofdpersoon die een film lang compleet idiote beslissingen maakt, bad guys die weinig indruk maken, en een chronisch gebrek aan gore; maar toch had ik op grond van de 3.7 op IMDb erger verwacht. Het had nog wel een redelijk sekte-sfeertje en echt heel vervelend werd het ook weer niet.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Saai en stom. Natalie Ramsey heeft een leuk snoetje en het is leuk dat twee van de oorspronkelijke hoofdrolspelers terug komen, maar een warrig verhaal en onderbelichte scenes zorgen voor een saai vervelend filmpje.

avatar van Boeikens

Boeikens

En nog een om het af te leren

1,5

avatar van Chainsaw

Chainsaw

John Franklin, dat jochie met een groeiprobleem, was het meest memorabel aan die eerste Children of the Corn. De beste man kreeg erna weinig werk, waardoor hij eind jaren 90 maar besloot om zelf een script te schrijven voor een vervolg op Children of the Corn. Het is het enige wat deze zesde Children of the Corn te bieden heeft; de terugkeer van de bad guy uit deel 1. Maar helaas doet men er erg weinig interessants mee en is Children of the Corn 666: Isaac's Return van alle delen misschien nog wel het meest waardeloos. Kwalitatief doet het niets onder voor de vorige delen in de reeks, maar het is een ongelofelijk saaie bende, met een onnodig warrig script en suffe personages. Stacy Keach als dokter is nog enigszins vermakelijk en eerlijk is eerlijk, met hoofdrolspeelster Natalie Ramsey is niet veel mis. Maar verder krijg je je horrorfilms zelden zo futloos en saai als Children of the Corn 666. Wat dat betreft is deze franchise perfect om mee te limbodansen; hoe laag de lat ook ligt, een vervolg gaat er alsnog met gemak onderdoor.

1,5 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseuse Kari Skogland is ondertussen erg actief in de televisiewereld, maar daarvoor dirigeerde ze weliswaar een deel uit de COTC-reeks. De titel doet vermoeden dat het als geheel een soort afsluiter moet voorstellen, maar ondertussen zijn er nog drie delen achteraan gekomen. Het terugbrengen van John Franklin was een briljante zet (Isaac Chroner is nog altijd een eigenzinnig en uniek personage), maar de structuur is ver te zoeken en de finale slaat als een tang op een varken. Ook de grafische moorden die de voorgaande delen wat extra's meegaven zijn hier amper meer aanwezig. De regie is niettemin wat experimenteler en lijkt een oprechtere poging te doen om het niveau op te krikken, maar Skogland wordt sterk tegengewerkt door het uiterst ondermaatse script. Toen de film eindigde viel het pas op hoe erg ze hun sterkere elementen hadden verwaarloosd. Tot nu toe het slechtste deel binnen de reeks.

avatar van joolstein

joolstein

Wat kan je verwachten van een deeltje zes in de COTC-reeks ...? Het is het soort film die je opzet met de verwachting dat het slecht is en als dat niet zo is, wordt het direct een stuk beter. Verbazingwekkend genoeg was dit eigenlijk ook nog behoorlijk solide. Deze zou de franchise "nieuw leven inblazen" met de terugkeer van Isaac uit de eerste film...euh...oké...Het verhaal gaat dat een meisje genaamd Hannah teruggaat naar haar geboorteplaats Gatlin om erachter te komen wie haar moeder is. En Isaac die is niet dood maar lag 18 jaar in coma in afwachting van de komst van Hannah om samen met zij zonen een ​​profetie te vervullen. Het bloed is oké. En je eigen afspoelen met een tuinlang in een hooischuur vraag natuurlijk om een willekeurige seksscène...De film ziet er best goed uit. Maar dat is het wel zo'n beetje. Hoe de serie er toch steeds in slaagt om fatsoenlijke bekende acteurs binnen te halen, geen idee, maar ze hebben er allemaal last van...Deze keer zijn het Stacy Keach (Escape from L.A, Nebraska) en Nancy Allen (Anne Lewis van RoboCop en de ex van Brian De Palma) Tuurlijk het is DTV-prut maar het is niet verschrikkelijk voor iets wat al zes delen lang doorloopt...laten we zeggen dat het een behoorlijke tijdverspiller is.