• 9.197.165 stemmen

Children of the Corn III: Urban Harvest (1995)

Horror / Thriller | 92 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: James D.R. Hickox

Met onder meer: Daniel Cerny, Ron Melendez en Jim Metzler

Plot Children of the Corn III: Urban Harvest

"In the heart of a city, an adult nightmare is about to be reborn..."

Twee broers uit Gatlin komen bij pleegouders in de stad terecht, nadat hun vader op mysterieuze wijze om het leven is gekomen. Het jongste broertje Eli heeft enkele maiskolven meegenomen en nadat hij de zaadjes in de tuin heeft geplant, blijkt plotseling de mysterieuze 'He Who Walks Behind The Rows' in de stad te zijn. Al gauw weet Eli met zijn preken veel kinderen achter zich te krijgen.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik vond de 'special effects' sowieso wel een beetje dramatisch, maar veel anders kan je natuurlijk ook niet verwachten van een film als deze. Hij is uit te houden, maar goed is het niet.

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk.

Het eerste deel blijft voor mij het beste deel maar deze is misschien net iets beter dan deel 2.

Redelijke sfeer, de moorden zijn inventiever, de gore is verbeterd maar inderdaad, de fx is barslecht om over het einde, zoals gewoonlijk in deze reeks, maar te zwijgen.

avatar van JustMike

JustMike

JustMike schreef:

ik had geen zin om deze te kijken, maar ik vond het zo'n goede film.

Alleen de special effects zijn echt zo slecht.

Dit is dus echt het beste deel. Want hij is:

+ Vermakelijk

+ Spannend

+ gevuld met "Corn"

Gewoon kijken. Het enige minpunt is echt te zien bij elke COTC

- (Special) Effects

Het acteren is hier al beter vond ik zelf. Zeer spannend.

4.5

avatar van JustMike

JustMike

Stewie Griffin schreef:

'T was een hele goeie film, totdat dat monster op het einde kwam, dat had niks met het verhaal te maken en het sloeg helemaal nergens op...

door dat monster een 1.5? wat had je gegeven als het monster niet voorkwam?

avatar van Phantasm

Phantasm

Ietsje beter dan het 2-de deel, verder best vermakelijk, al vond ik het monster op het eind dan wel weer belachelijk.

avatar van Clapboy

Clapboy

Vond deze middelmatig. Niet goed, niet slecht. Alleen special effects op het einde zijn om te huilen.

avatar van K. V.

K. V.

Na het redelijke tweede deel, ook deel drie nog eens geprobeerd. Deze was ook nog te pruimen. Nu draaide het weer meer rond één kwaadaardig kind en dit deed het prima.

Het verhaal wist me ook te boeien en er vloeide af en toe ook wat bloed.

Enkel het einde is wat over-the -top, maar voor de rest toch opnieuw een goed vervolg.

avatar van Supernatural

Supernatural

ook weer een heel leuk vervolg.ik vermaak me wel met de reeks.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Had hier eigenlijk ook niet zo veel problemen mee. Het verhaal is natuurlijk debiel, maar binnen de logica van de film best leuk, met een finale waarin eindelijk een keer wat gebeurt - leuk monster!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In tegenstelling tot veel horrorseries is het opvallend dat de kwaliteit van de Children of the Corn serie tot dit deel steeds een stukje stijgt. Dat zegt niet heel veel - deel 2 was ook maar een haar beter dan de eerste film - maar deze derde Children of the Corn is duidelijk het leukst van de drie.

In deze film krijgen we Daniel Cerny - het jochie uit Demonic Toys - in de rol van Eli, die met zijn broer naar de grote stad gaat. Maar hij neemt zijn koffer met maïs mee en dus gebeuren er al snel vreemde dingen. Het was slim van de makers om de setting te verplaatsen naar de stad, want heel veel nieuws valt er ook niet meer te doen met een klein gehucht omringt met maïsvelden. Het is geestig om te zien hoe de broer van Eli zich redelijk goed weet aan te passen en nieuwe vrienden krijgt, terwijl Eli zelf maar een raar jochie blijft. Vooral de botsingen tussen Eli en de priester/ hoofd van de school levert een paar geinige sequenties op. Alsnog is Cerny geen Isaac, maar de film is echter tig keer leuker en amusanter dan die eerste Children of the Corn. Dit wordt vooral duidelijk tegen het einde, met een heerlijk over de top monster met geinige effecten van Screaming Mad George. Niemand verwacht hoogstaande cinema van een derde Children of the Corn, maar met die eerste twee vrij zoutloze producties kan dit bijna een verademing genoemd worden.

3 sterren.

avatar van shrink

shrink

• 2081 berichten

Matig vervolg op het leuke deel 2. Verhaal was wel aardig, maar de special effects tegen het einde waren tenenkrommend. Jammer..

avatar van Woland

Woland

Niet best. De eerste twee delen waren nog wel oké op sommige vlakken, al waren de special effects echt om te huilen. Hier is het qua effecten iets beter, maar het is weer een variant op exact hetzelfde verhaal, maar dan met minder sfeer. Onze duivelaanbiddertjes zijn nu in de stad beland, waar een ontzettend kneuzige priesterjochie wederom een maisdoodskultus op poten zet. Het is echt op alle fronten matig, en vooral is het 'bad guy' Eli die echt geen moment overtuigt. Maar ook het dertien in een dozijn verhaal, weinig gore en praktisch geen sfeer helpen niet. Al zijn er toegegeven wel een aantal aardige kills. De film neemt zichzelf ook nog eens bloedjeserieus, dat doet de Leprechaun-serie in ieder geval nog beter. Ik sta eigenlijk nog te kijken van de beoordelingen hier.

avatar van Supernatural

Supernatural

Gisteravond weer herzien.heb me weer prima vermaakt.ik vind dat ie eigenlijks wel iets leuker is dan deel 1,omdat dit deel meer spanning in zit.maar acteerwerk is wel beter in deel 1,en isaac is gewoon geweldig.nou ja dat beest op het einde ziet er natuurlijk niet uit,maar daar zie ik wel omheen,ik erger mij daar niet aan zeg maar.voor de rest was het weer een keer leuk om te zien.

avatar van robertinho

robertinho

Heb er nu drie gezien en dit is veruit mijn favoriet. Vooral het tweede deel was dolle pret.

JustMike zei het al eerder: "gevuld met Corn", wat wil je nog meer bij een film als dit?

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Dit begint zowaar een erg leuke serie te worden. Deel 1 was saai. deel 2 is geweldig. Deze is net ietsje minder dan het tweede deel qua plot, maar door de FX en de geweldige finale toch wel een must-see. We zitten hier ergens halverwege de jaren 90. Jurassic Park had wat CGI betreft net een nieuwe standaard gezet, maar dit is nog het betere handwerk. Cheesy, maar fun. De serie zit al ergens bij deel 11 inmiddels, wat weer een reboot is van het eerste deel. Wie weet volgend jaar part 4.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een vooruitgang ten opzichte van de vorige twee delen, maar vooral omdat regisseur James D.R. Hickox er een heel andere soort film van maakt. Zelfs de setting is compleet verplaatst en bevinden we ons nu binnen het stadsleven. Het levert echter niet meteen een betere film op, de eerste helft is wellicht zelfs de zwakste binnen de trilogie. De gore is wat strenger, maar de aanloop dermate bekend dat er weinig is om blij van te worden. Het acteerwerk is bovendien ondermaats (alleen de kleine koter doet het nog wel aardig), waardoor veel personages totaal niet van de grond komen. De film maakt een definitieve omkeer eenmaal de finale wordt ingezet, waarin drie versnellingen hoger wordt geschakeld. Hickox pakt uit met sterke praktische effecten, opvallend modern camerawerk en lekker veel bloedvergieten. Het zorgt voor een bijzonder einde en tilt de film weliswaar naar het beste deel in de reeks, maar je moet waardering kunnen opbrengen voor het feit dat de makers actief een andere richting opgaan.

avatar van starbright boy

• 21943 berichten

De leukste van de drie. De film kiest er allereerst voor om niet meer de pretentie te hebben om ook nog maar een beetje serieus te zijn. Zeker het einde slaat echt nergens meer op , En hoewel ook hier nog wat effecten van het niveau kleurenfiltertje of slecht ingetekende bliksem zijn zitten hier ook wat meer sympathieke ouderwetse (ook toen al) effecten in. De acteur die Eli speelt kan er ook wat meer van dan gemiddeld in deze reeks. Vind nog altijd dat de films veel kansen hebben laten liggen, maar dit is de eerste keer dat het resultaat eigenlijk nog een beetje het aanzien waard is.

Overigens lees ik dat Charlize Theron een cameo heeft als een volgelinge van Eli. Het erg bescheiden begin van haar carriere,

Misschien ga ik ooit nog verder met de reeks. Ooit.

avatar van joolstein

joolstein

Oei, deze derde film is toch best verbazingwekkend belachelijk, in vergelijking met de twee voorgaande delen.Het verplaats het verhaal naar een stedelijke setting, maar of dat een echt goed idee was? De rest van de film lijkt verzonnen te zijn terwijl ze bezig waren met filmen; high school perikelen, demonische supermaïs, een bezeten kind, satanisme,, zakelijke complottheorieën, wat onzin over een satanische bijbel als bron van de kracht van de demon. Was dan alles slecht aan deze film? Nee absoluut niet! Er zijn make-upeffecten van Screaming Mad George (Joji Tani, van Predator, Brian Yuzna's Society en A Nightmare on Elm Street 3 en 4 ) Sommige van die effecten zijn buitengewoon fantastische dwaas! Zoals maïsranken die een nek de lucht in strekken of de de manifestatie van "He Who Walks Behind the Rows" TOt slot is er nog een interessante trivia; Charlize Theron is hier te zien als debutant op het scherm