• 9.197.172 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Castille Landon

Met onder meer: Madison Iseman, Israel Broussard en Katherine Heigl

Plot Fear of Rain

"Some voices you can't outrun."

Tiener Rain Burroughs heeft de diagnose schizofrenie gekregen wat betekent dat elke dag een worsteling is. Wanneer ze van mening is dat de schaduwen en kreten van de zolder van haar buurman een duister geheim verbergen roept ze de hulp in van Caleb, de charmante en onhandige nieuwe jongen van school. Ze begint te vermoeden dat haar buren een kind hebben ontvoerd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Hier en daar wat rommelig, leuk voor een keer.

avatar van umbra

umbra

Naah, dit was het niet voor mij, film deed bitter weinig met me. Bij een drama, verwacht ik dat het iets met me teweeg brengt en nee dan bedoel ik geen verveling en irritatie. En op welk moment is dit een thriller, die seconde zal ik net met m'n ogen geknipperd hebben zeker. Het kwam dan ook allemaal nog eens rommelig over, tsja, dan kom je al dicht bij trash. Een buis, sowieso, als je ziet dat ik meer dan 1/5 heb gegeven, was ik in een gulle bui

avatar van Boneka

Boneka

Prima thriller met horrormomenten waar eens een keer aandacht wordt besteed aan schizofrenie. De rol van Madison Iseman vind ik uitstekend gespeeld, alsmede haar vriend Israel broussard. Mooi aan deze film is naast de setting in de streken van New Orleans de vraag wie is nu echt is en wie niet. Het brein zit tevens in de film vertolkt. Lastig? Nee zeker niet. De film blijft prima te volgen en blijft boeiend tot het einde. Misschien dat niet alles goed is uitgewerkt en dan met name de rol van haar buurvrouw tevens lerares van haar school, maar misschien mede daarom blijft de film lekker duister tot het eind!

Film 3.5

Beeld 4.5

Geluid 4.5

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Goede wegkijkfilm, maar weinig bijzonders. Weinig uitgediept. Het hoofdpersonage is vrij irritant. Het is al vanaf het begin duidelijk dat de buurvrouw niet spoort en dat ze toch gelijk heeft. Dat die moeder uiteindelijk niet echt blijkt dat maakt voor het verhaal eigenlijk weinig uit. Het is geen shocker. Het voegt ook niks toe.

Ik had veel meer de onderliggende sfeer willen proeven. De akelige buurvrouw, het stiekeme gedoe en de spannende situaties die daaruit voortkomen, de hallucinaties. Nu bleef het veel bij praten met Caleb (bleek uiteindelijk wel echt te zijn, maar was ook geen verrassing, want die moeder bleek al nep te zijn dus dan zullen ze hem echt laten), schoolsituaties, thuissituaties, opgenomen worden of niet. De confrontatie is dus ook erg flauw, ineens is er een kind, maar waarom? Was ze een pedofiel, kindermoordenaar, wat was haar motief en heeft ze dit vaker gedaan? Dat wilde ik ook nog weten.

Leuk om gezien te hebben, maar niet voor herhaling vatbaar.

avatar van APPEL68

APPEL68

Kon me wel boeien. Vond wel weird dat het regenboog hart op haar tshirt bij de therapeut links zat, en 2 min later bij de begraafplaats rechts

avatar van Shadowed

Shadowed

Formulematige thrillerfilm met een nogal eenvoudige uitwerking van Schizofrenie. Heel spannend wordt het namelijk niet uitgewerkt en enkel ietwat flauwtjes benut om het mysteriegehalte wat onvoorspelbaarder te maken, maar regisseuse Castille Landon verstopt die uiteindelijke insteek niet bepaald effectief. Met het acteerwerk is overigens weinig mis, Madison Iseman haalt het maximale uit haar beperkte bronmateriaal en Israel Broussard ondersteunt haar prima in de bijrol. Op visueel vlak oogt het verder tamelijk verzorgd en de eerste helft is best boeiend, maar na enige tijd heb je als kijker wel door hoe de vork in de steel zit en wacht je af tot een onthulling die je van mijlenver aan ziet komen. Geschikt als makkelijk en vooral niet al te complex tussendoortje.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Rain Burroughs is een tiener die worstelt met schizofrenie. Ze wordt herhaaldelijk gekweld door visuele en auditieve hallucinaties, die soms schrikwekkende proporties aannemen. Wanneer ze vermoedt dat haar buurvrouw een kind heeft ontvoerd, weet ze niet zeker of het een inbeelding is of de werkelijkheid. Toch wil ze de zaak uitpluizen, ondanks het feit dat er gedreigd wordt haar op te sluiten in een instelling. Ze zoekt hulp bij haar nieuwe vriend Caleb, maar zelfs hij twijfelt soms aan haar waarnemingen. Terwijl Rain probeert uit te zoeken wat echt is, wordt ze geconfronteerd met haar grootste angsten en de waarheid over haar mentale toestand.

"Fear of Rain" biedt een iets andere kijk op het thrillergenre door schizofrenie centraal te stellen. Madison Iseman levert een overtuigende prestatie als Rain, die de kijker meeneemt in haar verwarde geest. De film slaagt er redelijk in om spanning en empathie op te roepen, maar mist soms diepgang en nuance in de weergave van mentale gezondheid. Er wordt gespeeld met het onderscheid tussen realiteit en illusie, hoewel het plot soms voorspelbaar is. Ondanks de gebreken heb ik er nog redelijk van kunnen genieten.

avatar van sasschef

sasschef

Madison Iseman en Israel Broussard zijn zo goed gecast, en wat een pareltje van een film. twijfelde om hem te kijken door de matige recensies, maar zeker daar er tegenwoordig maar weinig goeie verhaalfilms worden gemaakt is dit een juweeltje! Heftig thema ook schizofrenie...

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Redelijk film die wat mij betreft wel iets vlotter had mogen verlopen. Verder is de film wel redelijk interessant.