• 9.178.252 stemmen

Geregisseerd door: Terry George

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo en Jennifer Connelly

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot Reservation Road

"To find the truth you have to find who's hiding it."

Het verhaal over Ethan Learner en Dwight Arno, twee vaders die aan het hoofd staan van families die met elkaar verbonden zijn door het tragische sterfgeval van de zoon van één van hen. De verwerking door beide families verloopt niet bepaald soepel en brengt allerlei emotionele confrontaties met zich mee.

Ethan Learner

Jimmy McBride

Sergeant Burke

avatar van Leno

Leno

De goede cast houdt deze matige film enigszins bij mekaar. Het verhaal zit vol met toevalligheden waardoor, ondanks de goede cast, het verhaal je als kijker weinig doet. Er wordt getracht wat spanning in het verhaal te brengen richting het einde, maar dat werkt niet.

avatar van arveladze

arveladze

Sinds tijden niet zo onder de indruk geweest van een film... Pfff je leeft zo mee, met beide. Je denkt automatisch shit, dat had mij ook kunnen gebeuren en wat had ik gedaan? Echt een goede film... Aanrader!

avatar van papaEd

papaEd

Goed onderhoudende film.

avatar van 93.9

93.9

Mainstream drama dat op RTL wel wat kijkers kan scoren met gevulde reclameblokken ertussen door...

avatar van Movsin

Movsin

Het verwerkingsproces van de getroffen familie en van de dader.

Behoorlijk goed uitgewerkt maar vooral veel respect voor de wijze waarop Mark Ruffalo zijn rol waarneemt van zwakke, twijfelende, karakterloze man.

Emotievol, psychologisch drama omtrent een gebeurtenis die helaas te veelvuldig in onze samenleving voorkomt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Na een lange tijd nog eens gekeken en het blijft een goede film met een ijzersterk verhaal en uitstekend acteerwerk. Blijft van begin tot eind boeien! Verlies, wanhoop, gewetensbezwaren en wraak komen allemaal aan bod en zowel Phoenix als Ruffalo spelen geweldig. Toppertje, nog steeds!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Zeker en vast een boeiende en met momenten sterke film. Verhaal is zeer goed en zet aan het nadenken. Kan eigenlijk iedereen overkomen zoiets. Aan beide kanten van het verhaal. Phoenix en Ruffalo spelen beiden zeer goed. Maar zijn natuurlijk wel wat minpunten ook. Zitten wel beetje veel toevaligheden in de film. zoals de dochter van Phoenix omgaat met de ex van Ruffalo want die is haar muzieklerares. En de zoon van Ruffalo is ook een leerling van haar. En ook hoe Phoenix het ondekt dat Ruffalo de dader is.. Dat was allemaal een beetje te gemakkelijk vond ik. Maar heb me prima vermaakt en was boeiend. 7/10

avatar van Marbles

Marbles

heftig en heel goed neergezet.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Phoenix tilt deze film absoluut naar een hoger niveau.

avatar van frans123

frans123

AAngrijpende film die twee kanten laat zien. Die van de schuldige, de dader en een nabestaande , de vader van een tienjarig jochie. Prima acteurs, die de toch wel lange speelduur goed dragen. een unike kijk op zo'n zaak... Het ging mij te makkelijk hoe de vader de dader vindt.....De film schuurt af en toe tegen sentiment,maar houdt op tijd in zo dat het geen melodrama wordt. Een kijk in de wereld van dader en nabestaande, beiden worstelen met hoe de draad weer op te pakken. En ik denk dat het vinden van de dader je pijn niet weg neemt.......alhoewel dat vaak gedacht wordt. De dader vergeet je snel ,maar je omgekomen kind niet....Nooit..Ben je dan weer terug bij af???

avatar van IH88

IH88

“It was an accident, but what I did was terribly wrong.”

Het acteerwerk houdt Reservation Road nog een beetje overeind. Phoenix, Connelly, Ruffalo, Sorvino en de kindacteurs, allemaal doen ze het geweldig. Phoenix en Connelly die tegen elkaar schreeuwen, ik zou er een uur naar kunnen kijken. Het script is jammer genoeg een stuk minder, en het verhaal is voorspelbaar en opvallend emotieloos. Gezien de gebeurtenissen in de film zou je als kijker mee moeten kunnen leven met de personages, maar het liet mij allemaal opvallend koud. Dat ligt niet aan de acteurs, maar wel aan het inspiratieloze en saaie script.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Redelijk dramaatje, die ook door gekund had voor een RTL midden op de dag filmpje.

Het idee is best wel heel aardig en ik had verwacht dat er meer uitgehaald zou worden. Zo wordt er vrij weinig met het feit gedaan dat ze toch kennelijk vlak bij elkaar in de buurt wonen en regelmatig elkaars pad kruisen. Wanneer Phoenix vervolgens de ontdekking maakt is de film al te ver om daar nog een heel spannend en bijzonder kat en muis spel van te maken. Ook dit valt me tegen. Van veel spanning is er dan ook niet sprake. Nu ligt ontegenzeggelijk de nadruk ook op het verdriet, en hoe beide partijen met het 'gebeuren' om gaan en vervreemden van geliefden, maar dat had van mij ook beter en met meer emotie kunnen zijn. Het gebeurt allemaal vrij vlak en emotieloos. De acteurs doen hun best en vooral de scheldpartij tussen Connelly en Phoenix is erg mooi. Het einde treft dan ook wel weer de juiste snaarhoewel voorspelbaar dat de dader er geestelijk erger aan toe is dan het slachtoffer, want dat blijkt de hele film, toch moet dat er maar net even uitkomen. Dat Phoenix Ruffalo een kogel door zijn bakkes jaagt was te gemakkelijk geweest. Dat leermomentje, en stukje inzicht redt de film wat mij betreft.

Verder niet zo kapot va, snel op naar de volgende.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Goede film die ietwat traag verloopt maar wel de gehele tijd erg boeiend is. Het acteerwerk is ook erg overtuigend.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

De film deed mij werkelijk helemaal niets ondanks de bekende namen. Het moment dat het zoontje wordt aangereden vond ik al vrij slecht. Het gaat te snel, Joaquin Phoenix acteert echt heel slap en het komt niet over, behalve de laatste scene vond ik hem erg sterk. Daarna krijgen we heeeel veel toevalligheden en clichés te zien die op den duur irritant worden en de film verpesten. Hier wat situaties op een rij:

- De auto die Dwight binnen no time verkoopt, kwijt raakt ondanks schade.
- Dwight die heel toevallig de advocaat wordt van de familie, dit zag je al van heel ver aankomen.
- Ethan die zomaar die auto vindt, terwijl de plek waar ze wonen echt heel groot is met wel 130.000 inwoners. Ze doen net of het een heel klein dorpje is en iedereen elkaar kent. Heel toevallig.
- Neemt een foto en plots staat daar al de politie. Die doen niks, want ach het is een diplomaat, maakt niet uit dat het precies zo'n auto is. Dat geloof ik niet echt. Ik geloof wel dat ze diplomaten heel erg beschermen, maar zo erg denk ik niet.
- Ruth blijkt ook al de muzieklerares van hun dochter/zoon te zijn. Ook weer zo toevallig.
- Dan hebben ze het ineens over de dader die 10 jaar kan krijgen. Hoezo maar 10 jaar? Amerika heeft veel hogere straffen. Er is een kind dood, je bent weggereden bij een ongeluk en probeert bewijsmateriaal te verdoezelen, daar kan je echt veel langer voor krijgen. Hier proberen ze natuurlijk op aan te sturen dat Ethan zelf de rechter gaat spelen.
- Tuurlijk moet er een moment zijn dat Grace iets heeft gezegd voorafgaand aan de aanrijding waardoor zij zich schuldig voelt. Echt in elke film over hetzelfde onderwerp heeft dit, heel erg cliché. Dit keer dus over die vuurvliegjes.
- Ethan die dan ineens herinnert wie het gedaan zou kunnen hebben vanwege het moment dat Dwight zijn zoon roept. Hoezo? Die snapte ik niet.

Daarnaast had ik ook meer thriller gehoopt, maar dat is alleen in de laatste 25 minuten een beetje te bekennen. Het is echt pure drama voor de rest. Het einde vond ik allemaal te makkelijk en ineens is het klaar. Al waren ze wel ontroerend, maar voor de rest had ik toch meer duistere randjes willen zien. Te bedenken dat Ethan het kindje van Dwight misschien wat wilde aandoen als wraakpoging. Jammer dat er niet meer uitgehaald was.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vond de film wel wat tegenvallen, had er wel wat meer van verwacht.