• 9.179.996 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Marc Abraham

Met onder meer: Greg Kinnear, Lauren Graham en Dermot Mulroney

Plot Flash of Genius

"Corporations have time, money, and power on their side. All Bob Kearns had was the truth."

Waargebeurd verhaal over professor en parttime uitvinder Bob Kearns en zijn jarenlange strijd tegen de autoindustrie. In de jaren 60 waren de Kearns een gelukkig gezinnetje met zes kinderen in Detroit. Maar dat alles veranderde door een geweldige uitvinding van Kearns, die uiteindelijk in elke auto ter wereld te vinden zou zijn. Maar Kearns werd door de fabrikanten verraden en ontving geen cent voor zijn werk. Bob raakt geobsedeerd door het onrecht wat hem en zijn familie is aangedaan.

Bob Kearns

Phyllis Kearns

Ian Miellor

Gregory Lawson

Charlie Defao

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Uitstekende film over het gevecht van een wat zonderlinge eenling tegen het machtige Ford Motor Company. Geweldige rol van Greg Kinnear als de "verstrooide professor"die zijn recht zoekt en doorgaat waar iedereen het allang zou hebben opgegeven.

avatar van Jiv

Jiv

Mooie film. Ik hou niet zo van drama-films maar het was toch wel een mooie film.

avatar van murtcelP

murtcelP

Erg mooie film, vooral omdat het waargebeurd is.

Ik kon heel goed meeleven met de hoofdpersoon.

Qua stijl en muziek niet heel bijzonder, maar het waargebeurde verhaal draagt de hele film, samen met de goede acteerprestaties.

Als ik im m'n auto zit en de interval-ruitenwissers aanzet, denk ik toch even aan de achtergrond hiervan

****1/2

Sneakers35

Aanrader deze film

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Interessant gevecht van eenling tegen het machtige Ford-concern.

Filmisch wat te keurig binnen de lijntjes kleurend en ook niet echt een diepgravende karakterstudie, maar het kijkt redelijk aangenaam weg.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Er staat op de DVD ervan dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Weet iemand wat er in werkelijkheid is gebeurd, hetzelfde ook met Ford of iets soortgelijks?

avatar van scorsese

Uitstekende en waargebeurde film over het patent op de intervalfunctie van ruitenwissers (zelfs daar is een goeie film over te maken). De film bewandeld een niet bepaald origineel pad, maar zit zeker wel goed in elkaar. Een mooi, inspirerend en emotioneel verhaal over een jarenlange strijd van één man die zijn gelijk probeert te halen. En die rol wordt overtuigend vertolkt door Greg Kinear, die zijn standvastigheid (grenst aan koppigheid) goed speelt.

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Aardige film over hoe de grote boze bedrijven de kleine mensen "naaien"

Zit goed in elkaar, en grotendeels echt gebeurd (zie aftiteling, dan weet je wat er verder is gebeurd met deze meneer)

de film laat zien dat je wel heel standvastig moet zijn (en zo koppig als een ezel) om te kunnen winnen.

avatar van Thieuke

Thieuke

Om heel eerlijk te zijn was mijn eerste indruk na het kijken van de film dat ik de rechtzaak niet heel erg sterk vond, bijvoorbeeld het pleidooi van Kearns aan het einde, maar toen ik er over na dacht moest ik bekennen dat dat juist precies over is gekomen zoals het hoordr, namelijk: niet-professioneel, maar dat klopt ook, want hij is een professor en geen advocaat.

Achteraf dus besef ik dat de film eigenlijk gewoon precies was wat het moest zijn. En daarom krijgt deze gewoon een goede voldoende.

avatar van zorro

zorro

mooie aangrijpende film zeer goed

avatar van Sneakers35

Sneakers35

Top film vooral omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Een aanrader.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Ik ga hem vanavond kijken, ben zeer benieuwd

avatar van kanjertje

kanjertje

Ik hou van waagebeurde verhalen en ook deze film was een goede in zijn genre.

In het begin misschien wel even te technisch en verwarrend en chaotisch door het heen en weer geroep van dit grote gezin. Maar daarna loopt deze movie op wieltjes.

Zeker een aanrader

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke, boeiende film. Wel halen de grote tijdsprongen en een aantal cliché's (natuurlijk moet er gekozen worden tussen zijn obsessie en zijn gezin) wat punten van de film af. Veel mooie scènes als de hoofdpersoon zichzelf moet vertegenwoordigen in de rechtszaal.

avatar van Movsin

Movsin

Knappe en boeiende verfilming van dit waar gebeuren, met uiterst overtuigende vertolkingen, inzonderheid van Greg Kinnear. Ook Lauren Graham en good old Alan Alda konden bekoren, deze laatste in een eerder kleine maar mooi gebrachte rol.

Van Marc Abraham zag ik nog geen film, maar hier heeft hij toch flink werk geleverd.

Een minpuntje ? Wellicht zal het origineel proces toch wel technischer geweest zijn dan zoals nu, eerder los en af en toe grappig, maar geen bezwaar.

avatar van marximaal

marximaal

Pas geleden nog gezien en een leuke film hoef hem niet nog een keer te zien maar is echt wel een aanrader.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dit is het soort filmen waar ik nog het meest van hou. Waargebeurd en goed gebracht.

Als het dan ook nog eens gaat over een doogewoon persoon die zijn gelijk haalt tegenover een machtig concern is dat natuurlijk des te boeiender.

Het is tevens de beste rol die ik Greg Kinnear ooit heb zien spelen, echt een prachtrol.

Ik heb echt genoten van deze prent deels omdat ie zo goed is gemaakt, maar ook omdat het echte verhaal zo'n mooi einde heeft voor de echte Bob Kearns, op een punt na dan... wat dat is, kijk de film en je weet het...

Puike film is dit nog steeds, blij dat ik hem nog eens kon herbekijken. Topper !!