• 9.218.023 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Luxemburg

Geregisseerd door: Michael Radford

Met onder meer: Michael Caine, Demi Moore en Joss Ackland

Plot Flawless

Londen, de jaren 60. Een gepensioneerde Britse dief (Michael Caine) besluit weer wat leven in zijn saaie bestaan te brengen. Hij sluit een overeenkomst met een Amerikaanse dame (Demi Moore) en begint met het opzetten van een meesterlijke diamantroof.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Dacht eerst aan een gezapige clichéfilm begonnen te zijn, maar het was uiteindelijk toch wel een bijzondere film. Goede acteurs, prima verhaal, steeds boeiender naar het einde toe. Zeer de moeite waard.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Demi Moore speelt goed...

Ook bekende acteur Michael Caine...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van scorsese

UItstekende film waarin de conciërge van de grootste diamantenhandelaren in de wereld een roof beraamd. Een goed uitgewerkte heist-movie: zowel het plot dat een aantal goeie twists bevat als de twee hoofdpersonages en hun motieven. Een rustig tempo voor een film als deze, maar absoluut onderhoudend. Met gemak 3.5 sterren.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Caine en Moore zetten hun personages reeds vanaf het begin goed neer, en het gegeven van de roof is al interessant genoeg, maar wanneer daar dan ook nog eens de "twist" bij komt wordt de film nóg leuker en blijft hij mijn aandacht tot en met het slot vasthouden. Ambachtelijk uitstekend gemaakte en zeer onderhoudende film.

avatar van baskefresh

baskefresh

Was wat langdradig, weinig spanning/ actie. Een van de mindere diefstal/ heist films die ik ooit gezien heb. Pure middelmaat. 2,5*

avatar van Brabants

Brabants

Boeiende film die geen enkele seconde verveeld. Ondanks dat er weinig actie of vaart in de film zit, is het scenario ontzettend krachtig. Tevens is de chemie tussen Michael Caine en Demi Moore zeer geslaagd. Zeker Caine is een lust om naar te kijken en tilt de film naar een hoger platform. Het plot is vernuftig in elkaar gezet, waarbij je als kijker in eerste instantie maar niet kan loslaten, hoe hij zijn actie heeft kunnen uitvoeren. Heerlijke heist-film die lekker wegkijkt.

avatar van Rodger

Rodger

Een film die langzaam start, maar uiteindelijk goed en spannend eindigt..

3.0

avatar van Movsin

Movsin

Vond beide hoofdacteurs, Michael Caine en Demi Moore, de sterkste punten van de film.

Het verhaaltje ? Och God, ja....Niet meer dan doorsnee zaterdagavond filmvertier. Een zekere spanning, dat wel, maar toch te nemen met een dikke korrel zout.

avatar van gauke

gauke

Met gevoel voor stijl bewerkte, bij regelmaat best spannende, maar geen moment fris of vernieuwende en nodeloos ingewikkelde raamvertelling, spelend in het Londen van1960, waarin twee niet voor de hand liggende personen een plan maakten om een diamantroof te plegen. De film werd met liefde voor detail gemaakt en de sfeer van de jaren zestig werd goed getroffen. De productie deed soms herinneren aan de vroegere televisieserie Columbo. Vooral ook een misdaadfilm voor de fans van Michael Cane, die zoals gebruikelijk rustig en licht ironisch speelde.

avatar van missl

missl

Dit misdaadverhaal brengt niets nieuws onder de zon, 13 in een dozijn. Wat deze net iets leuker maakt is Cane, wat een heerlijk acteur en dat laat hij ook hier weer zien.

avatar van yesplease

yesplease

Michael Caine en Demi Moore waren goed en het plot was ingenieus, maar ook de locatie en de wijze waarop het in beeld gebracht werd maakte indruk.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dit is nog eens een prima film, zonder actiescènes, maar met een verbluffend goed scenario.

En de vertolkingen van Michael Caine en Demi Moore (ook haar rol jawel!!) zijn prachtig.

Deze film bewijst nog maar eens dat je door een zeer goed scenario ook een spannende film kan maken, ik heb me de ganse tijd ook zitten afvragen, "Hoe heeft ie het gedaan, en waarom ??"... het antwoord krijgje op het einde... aan U om dat te ontdekken...

Dit is een film waarbij je de tijd uit het oog verliest en spijt hebt dat ie voorbij is.

Trouwens de soundtrack is ook wondermooi...

Echt een topfilm die meer aandacht had verdiend bij z'n release.

Deze prent heb ik met veel plezier opnieuw bekeken, een vergeten pareltje !!

Topfilm, een echte aanrader !!

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Saai!!! Saai!!! Saai!!! Wanneer begint de film? Na 15-20 minuten is er nog helemaal niets van de samenvatting. Stilgelegd!