Genre: Misdaad / Thriller
Verenigd Koninkrijk / Luxemburg
Geregisseerd door: Michael Radford
Met onder meer: Michael Caine, Demi Moore en Joss Ackland
Plot Flawless
Londen, de jaren 60. Een gepensioneerde Britse dief (Michael Caine) besluit weer wat leven in zijn saaie bestaan te brengen. Hij sluit een overeenkomst met een Amerikaanse dame (Demi Moore) en begint met het opzetten van een meesterlijke diamantroof.
Laura Quinn
Reece
Sinclair
Trudy
catweasel
Dit lijkt me een interessant project. Michael Caine in een film van Radford. Ik moet altijd zijn: The Merchant of Venice nog eens zien.
Het is een lange tijd geleden dat ik Caine in een film gezien heb, als deze in de bios komt ga ik er wellicht naartoe.
lordhumangus
Lijkt me een beetje op "Entrapment uit 1999" als ik het zo lees.
kristof.999
vershrikelijk saaie film meer heb ik er niet over te zeggen heb hem zelf niet uitgekeken
lscarface
Dit was echter een topper
/ en ben het helemaal met dumble eens
daarom voor mij een 4.0
Goede misdaad film met een paar uitmuntende vondsten.
Gieljam
Geen geweldige film, omdat de spanning er na langere tijd wel uit was. Dit komt door gebrek aan sensatie en acteerwerk (Mr. Finch met zijn sullig onderzoek). Het plot was niet erg verassend, hoewel daar wel goed naartoe is gewerkt. Het is een gezellige film met veel intriges, maar weinig actie. Vanwege het verhaal, dat in eerste instantie niet nieuw is, en het vertier dat de film brengt toch aardig in orde!
3,5 ster
-fantasy-
Eerlijk gezegd vind ik de gemiddelde waardering voor deze film aan de magere kant.
Ik vind het verhaal goed in elkaar zitten. Er is eigenlijk continue spanning en de verhaallijn en het plot zijn verrassend.
Mijn waardering is daarom 4,0.
mkok
Ik vond deze film beter dan verwacht; jammer dat deze film niet zoveel media aandacht heeft gekregen. Wat ziet Demi Moore er oud uit in deze film....
De Nederlander
Het is leuk bedacht, alleen het gaat allemaal iets te simpel.
B_B
- 1969 berichten
Wederom een film over een perfecte kraak, maar dan met een jaren '60 twist.
Het verhaal begint een beetje saai, het duurt een tijdje voordat de personages geïntroduceerd zijn en voordat het sprake is van een diamantroof. Het wordt echter een stuk interessanter wanneer de overval gepland wordt en wanneer deze uitgevoerd wordt. Door de leuke plottwist wordt de film zelfs spannend, net als je denkt dat je het wel gehad hebt.
Verder zit het met de jaren '60 sfeer meer dan goed. De sfeer wordt ook ondersteund door een prima soundtrack, die soms wel iets meer wegheeft van de jaren '50 dan 60. Michael Caine doet het zoals altijd weer meer dan leuk en Moore probeert dit bij te benen maar mist de nodige charisma.
Leuk voor een keer, 3 ster
medansavamhel
Best een amuserende film. Ik vond die jaren 60 sfeer ook zeer aangenaam. Geen meesterwerk, maar zeker leuk bedacht, met een mooi plot en prima acteerwerk.
Justinw
"Im gonna piss on his Fkking Grave"
Een leuk film, maar niet bijzonder, hij is op sommige momenten saai, maar het algehele plaatje ligt er. De sfeer en de muziek waren goed en daar is niks op aan te merken.
Ik had wat weer van de roof zelf verwacht. Een leuk plot aan het einde. Acteer werk was goed.
Maar nogmaals niet veel bijzonder, maar wel aardig.
mnrk
Een leuke misdaad film.
Zoals andere boven me al schrijven : Jaren 60 sfeer kwam goed over met de daarbij horende muziek.
Ook het acteerwerk in deze film was prima , Michael Caine was erg goed en zelfs Demi Moore was verrassend goed in deze film.
The Bank Job was prima en deze sluit daar fijnloos bij aan.
Weertenaar
De moeizame start beïnvloed Flawless negatief: 3.00 (3.20)
Flawless is een anonieme prent met twee grote namen op het affiche, waarin het geheel nooit groter wordt gemaakt dan dat het uiteindelijk is. Daar ligt voornamelijk de kracht van Flawless, waardoor er sprake is van een bescheiden, doch interessante film. Cinematografisch hoeven er geen wonderen te worden verwacht en komt Flawless nochtans afstandelijk over; maar dat zijn nu juist wel de factoren waardoor de prent op andere vlakken excelleert. Er is goed over het script nagedacht dat zoveel meer is dan een simpele diamantroof, met name de twee hoofd personages hebben veel diepgang, ligt het realisme hoog en voelt Radford de stijl van de prent goed aan met de karakteriserende regie. Jammer is het dan ook dat Moore maar niet naar 'het' niveau toe groeit, de beminnelijke Caine ten spijt.
mpas
Leuke en interessante film, komt weliswaar wat langzaam op gang maar wist me van meet af aan te boeien!
riesh
Lekkere jaren 60 misdaad film.
Michael Caine deed het goed, maar ook Demi Moore was prima.
De muziek, met idd oa Take 5 van Dave Brubeck past perfect bij de film. Heerlijk 'ouderwetse' cinema welke bewijst dat het niet nodig is om tientallen miljoenen aan sfx te spenderen.
3.5 uit 5 wat mij betreft
Tarkus
Dit is nog eens een prima film, zonder actiescènes, maar met een verbluffend goed scenario.
En de vertolkingen van Michael Caine en Demi Moore (ook haar rol jawel!!) zijn prachtig.
Deze film bewijst nog maar eens dat je door een zeer goed scenario ook een spannende film kan maken, ik heb me de ganse tijd ook zitten afvragen, "Hoe heeft ie het gedaan, en waarom ??"... het antwoord krijgje op het einde... aan U om dat te ontdekken...
Dit is een film waarbij je de tijd uit het oog verliest en spijt hebt dat ie voorbij is.
Trouwens de soundtrack is ook wondermooi...
Echt een topfilm die meer aandacht had verdiend bij z'n release.
gerwinmaster
Trouwens de soundtrack is ook wondermooi...
Echt een topfilm die meer aandacht had verdiend bij z'n release.
Ik ben het hier mee oneens, de film komt veel te traag op gang en ik vond er weinig spanning in zitten. Ik verloor de tijd niet uit het oog, na een half uur dacht ik er zelfs aan om hem af te zetten. 5 sterren is natuurlijk helemaal overdreven, maar ik zie dat u aan 40% van de films die u ziet 5 sterren geeft, dus ik denk niet dat mensen uw mening nog helemaal serieus kunnen nemen.
Ik geef deze film alleen een voldoende voor Michael Caine, die zoals zo vaak goed speelt en het goede einde.
aburex
Goed in elkaar gestoken Heist-film met een sublieme Caine, goed aangevuld door Demi Moore. Eens iets anders dan de doorsnee films in dit genre
blurp194
Rustig opgebouwde film, daarom in het begin misschien wat saai. Maar op een gegeven moment begint het echt wel spannend te worden. Mooi plot, de spanning wordt zorgvuldig opgevoerd.
Demi Moore speelt een wat andere rol dan ik van haar gewend ben - ze is in haar rol veel passiever dan in veel andere films. En ze ziet er ook echt ouder uit, of komt dat vooral omdat ze er met het jaren-50 kapsel heel anders uitziet.
Michael Caine is op en top acteur, geen rol die hij niet aankan denk je als je hem hier ziet spelen. Wel ligt deze rol hem heel nabij geloof ik, hij zal er in ieder geval niet heel veel moeite voor hebben hoeven doen.
Joss Ackland heeft een leuk rolletje waarin hij - de grote baas - even leuk brullen en overacten kan.
Al met al een leuke film, die vooral door het wat te trage tempo niet echt goed wordt. Maar nog steeds wel de moeite waard.
TragieStar.*
Ik wilde de film wel zien, maar nu ik er eenmaal aan moet beginnen heb ik echt geen zin meer. Ik moet mezelf echt overhalen nu, en dat wil ik eigenlijk niet. Maar misschien ga ik de film toch morgen zien. Het begin was wel leuk in de moderne tijd, maar toen ze eenmaal terug naar het verleden gingen dan haakte ik al af. Ik had daar helemaal geen zin in, en toen begreep ik het ook niet meer zo. Maar heb maar hoogstens een kwartier gezien ofzo.
Hopelijk dus morgen mijn recensie hier.
TragieStar.*
Nou, toch helemaal gezien
. En ben toch blij verrast. Het bleek dus totaal geen stomme film te zijn, en eigenlijk snapte ik het nu wel meteen dus dat was mooi. Ik ging er lekker voor liggen op de bank en heb me uitstekend vermaakt.
Demi Moore vind ik altijd al een erg leuke actrice en ze is ook nog eens erg mooi. Het enige wat me eigenlijk stoorde was haar rookverslaving
. Maar dat is iets wat haar personage belangrijk vind natuurlijk. De rest van de cast was ook erg goed. Eigenlijk stoorde ik me aan niemand.
Het verhaal is soms een beetje saai en eentonig, maar het boeit je wel van het begin tot het einde. Het is een erg mooie film geworden met een hoop spanning en drama.
Een aanrader! Ben blij dat het toch een leuke film is geworden.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Stickup
Actie, 2002

The Nines
Drama, 2007
londen, engelanddiamond mine onafhankelijke filmdiefstaljewelry heist