menu

The Nines (2007)

mijn stem
3,06 (164)
164 stemmen

Verenigde Staten
Drama
99 minuten

geregisseerd door John August
met Hope Davis, Ryan Reynolds en Elle Fanning

'The Nines' wordt gevormd door drie kleinere projecten. In 'The Prisoner' bevindt een tv-ster met veel problemen zich in een benarde situatie in zijn eigen huis. 'Reality television' vormt een kijk achter de schermen van een programma, maar of dat wel zo verstandig is? Als laatste is er 'Knowing' over een beroemde ontwerper van videogames die samen met zijn familie autopech krijgt en vervolgens diep in de problemen zit.

zoeken in:
4,0
Markies de Sade schreef:
Weer zo'n idiote film waar je eerder hoofdpijn dan genot van krijgt en die je 88x moet bekijken voordat je de helft snapt.


misschien heb je dan een hoger IQ nodig om deze film te begrijpen.

avatar van Pjotr8
el padrino schreef:
(quote)


misschien heb je dan een hoger IQ nodig om deze film te begrijpen.


Hier heb je echt geen hoger IQ voor nodig. Heb steeds zitten wachten op de clue, maar .............. die was er helemaal niet.

Pjotr

avatar van Ché Cliché
Mooie muziek, maar viel erg tegen. Het verhaal was nét even niet leuk genoeg, of sterk genoeg. Ik hoorde vergelijkingen met Donnie Darko. Echt niet, dat was een topfilm, deze viel zo verschrikkelijk tegen.

De poster.... De muziek waar het allemaal mee begon... Het eerste kwartier... En daarna anti-climax op anti-climax. 2,5 ster.

avatar van grid8400
2,5
The prisoner (eerste deel) vond ik nog het meest boeiende. Daarna tot 3 keer toe in slaap gevallen op de bank, uiteindelijk toch alles gezien.

Tip: kijk het eerste deel en dan fast forward naar het einde

2,5* te traag allemaal voor mij en te wazig gedoe.

2,0
Ik vond het ook een hele wazige film...Maar is een film daarom slecht? Dat denk ik niet. Persoonlijk kon de film me niet boeien. Behalve inderdaad hoofdstuk 1 zoals al meer mensen hebben aangegeven. Misschien moet je ook niet proberen om alles te begrijpen in een film. Maar om de een of andere reden wil ik dat altijd wel. Dat maakt deze film waarschijnlijk ook minder geschikt voor mij.

avatar van De Nederlander
1,0
kijk al 3 dagen achter mekaar films die ik noodgedwongen wordt af te zetten.. de slecht voor mijn ogen

avatar van UrbanDjampa
4,0
Prima film waar ik deel 1 wel de beste vond. Het duurde even voordat het mij kon boeien, maar het einde is wel ongeveer wat ik dacht.

avatar van Sergio
2,0
Het lijkt allemaal heel aardig te worden maar het blijft steken op heel matig.
Een film met een boodschap ken ik zo langzamerhand wel, deze mag in het vak van de uitverkoop.

avatar van ralfsjam
3,5
vrij aardige film die niet voor iedereen is weggelegt. als je van hap-klare films houd, is dit geen film voor jou! dit is er 1 waar je echt voor moet gaan zitten en het over je heen moet laten komen. ookal was Ryan Reynolds de ster (en hij deed het goed) was Melissa McCarthy voor mij het echte genieten. goed acteerwerk vanuit een lekker bekkie! leuk om eens te zien dat een stevige dame de mooie poppetjes laat verbleken. een echte aanraden, maar nogmaals, je moet er echt voor gaan zitten (3.5 dik)

avatar van Screppie
4,0
Ik vond dit een prima film en ik denk dat je hem niet als drie gedeeltes moet zien, maar als een geheel, daar wordt het een stuk duidelijker van.

Als je een game liefhebber bent en ook van films houd waarbij je na moet denken is dit zeker een aanrader.

voor mij een dikke 4.

Lee72
Ik vond 'm matig tot slecht. Niet echt een touw aan vast te knopen.
Ik was er wel degelijk voor gaan zitten en heb geen seconde gemist, echter was dat niet goed genoeg voor mij. Met mijn IQ is niets mis overigens

avatar van Rascal
2,0
Ik begreep er niet veel van, maar eerlijk gezegd boeit het me ook verder niet. 2**

avatar van dulcinea
3,5
De meest aparte film die ik de laatste tijd gezien heb, in't begin heb je echt geen idee welke kant dit zal opgaan, uiteindelijk wordt het wel (min of meer) duidelijk. Het is idd allesbehalve een hapklaar verhaal maar daar hou ik wel van. De spanning en het mysterie zijn de hele tijd aanwezig en Ryan Reynolds is geknipt voor dit soort rollen. Ik vond hem zeker de moeite, maar je moet ervoor open staan.
3,5*

avatar van RodneyS
3,5
Ik denk dat ik nog niet de helft van deze film snap en toch heeft de film me heel erg geboeid. Heel aparte film, maar zeker de moeite waard. De verhalen zaten stuk voor stuk goed in elkaar, en de connecties die de verhalen onderling hadden waren ook mooi bedacht. Goed geacteerd ook.

3,5*

1,5
De film begon goed, maar op de helft werd hij nog niet duidelijk. Toen de film was afgelopen wist (en weet) ik nog steeds niet hoe het in elkaar zit.

De mensen die hier typen dat ze het wel snappen, kunnen jullie met uitleg komen.. Veel mensen zeggen het wel, maar geven geen verdere uitleg hoe het dan WEL in elkaar zit!

Ster: 1,5.

avatar van animalkrullie
3,5
Vond dit een heel apparte film, waar drie los staande acts toch raakvlakken bevatte naar elkaar toe.
Inderdaad bij de laatste act worden er dingen duidelijk.
Het einde daarom vond ik erg mooi gevonden.
Toch blijft deze film erg vaag.
3,5*

avatar van Blokland
4,0
Deze film en "the Fountain" van Darren Aronofsky zitten qua thematiek dicht bij elkaar. Ik vond the Fountain abominabel en stomvervelend. The Nines beviel me daarentegen zeer goed. Ook opvallend voor mij was wat een goede acteur Ryan Reynolds eigenlijk is (van Hope Davis wist ik het al).

4,5
SexyDiamondLady schreef:

De mensen die hier typen dat ze het wel snappen, kunnen jullie met uitleg komen.. Veel mensen zeggen het wel, maar geven geen verdere uitleg hoe het dan WEL in elkaar zit!

Ster: 1,5.


Vooruit, hier komt de uitleg, en hopelijk goed verborgen tussen spoiler tags:

De hoofdpersoon is een buitenaards wezen (multidimensionaal, hetgeen verder niet wordt uitgelegd) die ons universum heeft gecreëerd alsof het een videogame is. Hij doet mee in onze wereld en raakt zo verslaafd aan zijn 'spel', dat hij zich niet meer bewust is van het feit dat hij een virtueel leven leidt. Zijn vrienden proberen hem wakker te maken door ook als menselijke personages in zijn spel te komen.
Omdat de aarde dus een spel is, kan hij meerdere personages tegelijk spelen, vandarr dit drieluik, als acteur, scenarioscgrijver en videogame-ontwerper. Pas in de rol van videogame-ontwerper wordt hij zich bewust van het feit dat hij helemaal geen mens is, maar een buitenaards wezen. Hij besluit dan te vertrekken.
Het 'videospel dat hij gecreëerd heeft, is echter voor alle mensen de echte wereld. Die mensen zijn dus bang dat als hij vertrekt en het spel dus uitzet, ook hun wereld (dus ook de onze) zal verdwijnen.
Hopelijk wordt het nu allemaal wat duidelijker voor je.

avatar van henkiej
5,0
Briljante film, kan af en toe verwarrend zijn, maar gaandeweg de film ga je het verhaal begrijpen. De filmmakers maken goed gebruik van muziek en close-ups in de film! Deze film is een echte aanrader, echt een mooie film!

5 sterren!

(jammer dat veel mensen de film niet snappen, tip: denk even buiten je denkkader, denk buiten de normale realiteit als je naar zo een film kijkt. Helpt hoor!)

avatar van james_cameron
3,5
Originele, surrealistische film die gelukkig niet al te pretentieus uit de hoek komt. Reynolds is een openbaring in de driedubbele hoofdrol- zo goed heb ik hem nog niet eerder gezien. Helemaal bevredigend is de film niet, maar in ieder geval zitten er heel veel interessante elementen in. Visueel is alles ook dik in orde. Iets teveel nadrukkelijk aanwezige popmuziek op de soundtrack, dat wel.

avatar van Zinema
2,0
Zinema (crew)
Pretentieus projectje.

Of zo iets als: Leuke poging, mindere uitwerking. De film begint ijzersterk om halverwege al te ontaarden in mystiek en andere onduidelijkheid. Zandkorrels dus. De uitleg hieronder ten spijt, vond ik het niet al te boeiend. Maar wel onderhoudende zandkorrels, en soms zelfs vermakelijke. Reynolds is zeer aardig.

Dos.

avatar van Ninto
3,5
Ik wilde hem net uitzetten tot het moment dat de gast van The Office gestoord werd. Toch maar afgekeken, en ben blij toe. Erg vage, interessante doordenker. Heeeeel apart maar het beviel me.

avatar van gauke
3,5
Bizarre en koele film: in het begin verwarrend en soms griezelig en je moet inderdaad wachten tot de puzzelstukjes op z'n plaats vallen.
Er wordt uitstekend geacteerd. Het aanzien meer dan waard.

puckb96
The Nines vormt televisie. Ryan Reynolds speelt erin en deze film moet ik zeggen is goed gemaakt.

Eigenlijk zijn het drie korte films en die vormen dan samen 1 grote film. Dus best wel leuk! Het is een film die je meerdere keren moet kijken om hem werkelijk te snappen. Maar zelf vind ik dat niet erg, want daar houd ik wel van.

Ik ben erg tevreden met The Nines. Ik vond hem fantastisch. Zeker de moeite waard om te kijken.

Dat komt omdat de film veel twists bevat en het is geschreven en geregisseerd door John August. Ik zeg KIEKEN DA FILMKE!

avatar van sacha77
3,0
Vermakelijke, ietswat saaie film. Vooral het middelste verhaal is een beetje saai en raakt van het originele plot af. Er had van mij wat meer humor in gemogen maar over het algemeen geen straf om naar te kijken.

Ik snap niet dat mensen de film niet begrijpen; Reynolds is een godheid die de aarde heeft gemaakt. Hij zit door de jaren heen ook af en toe in een menselijk lichaam maar is verslaafd aan 'mens zijn', en vergeet zelfs dat hij een god is. De andere godheden (the nines) willen hem van zijn verslaving afhelpen en proberen hem er vanaf te helpen door te laten zien dat 'mens' zijn helemaal niet zo leuk is.

2,5
Zinema schreef:
Pretentieus projectje.

Of zo iets als: Leuke poging, mindere uitwerking. De film begint ijzersterk om halverwege al te ontaarden in mystiek en andere onduidelijkheid. Zandkorrels dus. De uitleg hieronder ten spijt, vond ik het niet al te boeiend. Maar wel onderhoudende zandkorrels, en soms zelfs vermakelijke. Reynolds is zeer aardig.

Dos.


Ik ben het hier volledig mee eens.

Vergelijkingen met Donnie Darko & Butterfly Effect zijn prima als het om de theorie gaat (van de film). De praktijk laat echter hele andere dingen zien...

2.5*

2,0
Geweldig verhaal! Jammer dat het zo slecht is gemaakt. Vergelijkingen met Donnie Darko kan ik me voorstellen, alleen daarbij was de uitwerking geweldig en vond ik het verhaal wat dun. Deze film is lastiger te volgen en werkt zichzelf daarbij zeer tegen door camerashots, acteerwerk en editing. Het verhaal is uiteindelijk heel simpel zoals the matrix en MIB2 , maar het zet je aan tot denken en geeft een leuk gespreksonderwerp. Je moet alleen eerst die 90 minuten aan onduidelijke brij zien door te komen. Hopelijk komt er ooit een remake.

avatar van Rodney9
4,5
chaos theory en the nines zijn mijn twee favorieten met ryan reynolds.
jammer dat hij in zo weinig soortgelijke films speelt.
hij is namelijk echt geknipt voor die rollen
ook deze 'the nines' heb ik honderden keren gezien.
Een heerlijk mystery in een realistisch drama met een moeilijk te volgen verhaallijn.
Elke ryan reynolds fan zou deze film eigenlijk wel gezien moeten hebben.
Geweldig!

4,0
Een leuk concept, vooral voor acteurs (waar de film flink op leunt).

Niet meteen willen weten wat er gaande. Gewoon lekker stukje voor stukje op je af laten komen. Zo moeilijk is het echt niet.

Op het einde van de film maken ze het een beetje te gek met die cijfertjes maar dat is blijkbaar nodig voor de kijkers die teveel plaatjes kijken en te weinig opletten. Beetje jammer.

Zeker zien als je denkt dat film meer is dan bewegende kleurtjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:13 uur

geplaatst: vandaag om 01:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.