• 9.250.318 stemmen

Geregisseerd door: Adam Randall

Met onder meer: Helen Hunt, Jon Tenney en Judah Lewis

Releasedatum: 1 juni 2020

Plot I See You

"Evil Hides In Plain Sight."

De mysterieuze verdwijning van een twaalfjarige jongen valt samen met een serie onverklaarbare, sinistere gebeurtenissen in het huis van Greg Harper, één van de agenten die de verdwijning onderzoekt. De relatie met echtgenote Jackie staat al behoorlijk onder spanning doordat Jackie recent een verhouding had met een jeugdliefde, temeer daar zoon Connor zijn woede over de buitenechtelijke relatie van zijn moeder niet onder stoelen of banken steekt.

Jackie Harper

Officer Grace Caleb

avatar van Patjée

Patjée

MosquitoSmasher schreef:

Ik zit wel met een paar dingetjes..

De man voordat de jongeman hem doodschoot zegt "toen ik nog jong was....." what about that? We komen er niet echt achter waarom hij de jongens kidnapte, had het ook echt niet van die dude verwacht.

De agent vraagt aan de jongen of hij misschien een bezorgde burger is, maar was wanneer de jongen in het licht stapt (en de agent hem ziet) snapt hij het: dit is de jongen die hij vroeger ontvoerde (en waarschijnlijk misbruikte). Hij beseft dat deze jongen hem niet zal sparen, maar probeert z’n leven nog te redden door te willen vertellen wat hij in het verleden wel niet heeft meegemaakt wat hem tot deze acties had aangezet (ik kan me zo voorstellen dat hij vroeger misschien zelf ook misbruikt is). Het mag echter niet baten want de jongen schiet hem resoluut neer. Overigens: dat je het niet van iemand verwacht (ik vraag me trouwens af waarom niet? Voldoet het niet aan je stereotype van een pervert?) wil natuurlijk niet zeggen dat iemand het niet doet.

Overigens vond ik dat het plot ook nog wat andere dingen goed verklaart, zoals dat de jongen precies dit huis heeft uitgekozen (dat was natuurlijk met voorbedachte rade om zijn vroegere misbruiker te pesten en gek te maken) en dat hij letterlijk over hem heen staat te pissen.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Wel een fijne film. Uiteindelijk verrast door de twist die de film gaf , maar al met al kom het mij niet enorm overmeesteren qua film . Ik had op een wat meer horror achtige film verwacht , dat uiteindelijk wel spannend was , maar niet enorm hoogstaand vond ik persoonlijk. De plot twist maakte de film verder wel intressant. Fijn filmpje voor een zondag avond en ik heb mij zeker vermaakt ! ( ook al had ik anders verwacht )

Had werkelijk geen idee waar dit over zou gaan, maar was een lekker naar filmpje.

avatar van wimaroca

wimaroca

Altijd word er in zon films slecht geacteerd,en wat is er aan de hand met het gezicht van Helene Hunt?

avatar van Basto

Basto

Wat een botox hoofd heeft Hunt gekregen. Is echt geen enkele emotie meer uit te knijpen?

Verder weinig bijzonders

avatar van Warning

Warning

Boeiend blijvende film, met een unieke twist. Had overigens horror verwacht. En wat is er met het hoofd van Helen gebeurd, het ziet er niet uit zeg!

Onderhoudende film. Vond het wel spannend . Het enige echte horror was het hoofd van Helen Hunt. WTF is daarmee gebeurd?

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Goeie film. Leuk verhaal.

Het hoofd van Helen Hunt maakt dat deze film een sinister tintje krijgt. Wtf is er met haar gebeurd? Ik zou me doodschrikken als ik haar in een donker steegje tegenkom.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vrij goede film met een aantal onverwachtse momenten. Acteerwerk over het algemeen ook meer dan prima.

avatar van DragQueen

DragQueen

Redelijke thriller. Over het geheel gezien ontstijgt het nergens de middelmaat, al is de twist op zich aardig bedacht. Ik had overigens meer op een horror-insteek gehoopt. En ja, het duurde bij mij ook even voor ik Helen Hunt wist te identificeren. 3 Sterren.

Ik herkende Helen Hurt niet meer zo'n prachtige actrice en nu helemaal verpest door plastic chirurg

avatar van K. V.

K. V.

Ik was wel geïntrigeerd door deze film. Wist niet welke richting het verhaal ging uitgaan, maar het was toch de moeite om gezien te hebben. Cast deed het goed en verder zag het er goed uit. Prima film.

avatar van Bbaars

Bbaars

Wat een rete goeie film. Eindelijk weer eens een thriller

avatar van david bohm

david bohm

Best een aardige film met een onverwachte twist. Zeker in de eerste helft ligt het tempo behoorlijk laag, maar wel steeds sfeervol en kundig in beeld gebracht.

De score is ook wel fijn met continu onheilspellende geluiden.

avatar van boemboem27

boemboem27

geweldige film.

spannend va de eerste minuut.

pas aan het einde van de film zie je de daadwerkelijke dader/ontvoerder van het 12 jarige jongetje en de rest van de misdaden.

en inderdaad de actrice Helen Hunt d'r gezicht ziet er echt niet uit, verkeerde plastische chirurgie of zo.

nl. uitdrukkingsloos.

maar de film is een echte aanrader..

avatar van El ralpho

El ralpho

Niets is wat het lijkt

Je kan het beste zo onbevangen mogelijk in deze filmbeleving stappen wil je maximaal verrast worden. Hoe minder je namelijk van het verhaal weet, des te beter. Ook de plotomschrijving is hier op ingesteld. Wanneer je deze leest weet je minder dan je denkt.

Op de inhoud ingaan is lastig zonder spoilertags dus dat is dan ook precies waar ik nu gebruik van ga maken. Qua plot moest ik sterk denken aan Parasite en ik vond het dan ook best bijzonder om mij te realiseren dat beide titels in hetzelfde jaar uitgekomen zijn. Het is dan ook haast alsof de een bij de ander leentjebuur gespeeld heeft.

De kritiek die ik op deze film had is vergelijkbaar met de kritiek die ik nu weer heb. De mensen achter het plot hebben duidelijk een creatieve geest, maar hoe ingenieus en sterk uitgedacht deze ook is: de gebeurtenissen voelen allemaal net iets te toevallig en in staat van het verhaal gesteld aan. De meest ergerlijke vond ik nog wel dat een ontkomen slachtoffer van een moordenaar jaren later 'toevallig' als Frogger bij hem in huis terecht komt. En dan is dat nog niet eens op zijn eigen initiatief maar naar aanleiding van het initiatief van iemand anders. Erg toevallig en vergezocht allemaal. Voordat dit bekend gemaakt wordt probeert de regisseur de kijker zo vaak mogelijk te misleiden maar dit verrassingseffect valt gedurende de speelduur vordert, steeds verder weg waardoor het voor mij op een gegeven moment zelfs een beetje saai werd.

Verassend en ingenieus is I See You in eerste instantie zeker. Maar echt sterk in elkaar gezet is het allemaal zeker niet.

avatar van Kondoro

Kondoro

“But isn't that part of the fun, almost getting caught?”

Eigenlijk niet-wetend deze film in gegaan, zonder ook maar enige verwachting. Deze film kwam meer op mijn pad terecht omdat ik vanavond niet echt een geschikte film vond, en deze zag ik nog voorbijkomen via ‘Netflix’ en, hij stond al enige tijd op mijn lijstje te wachten. Dan was de keuze gelukkig niet zo lastig en heb ik deze maar aangezet, wat toch uitliep tot een waar succes. Nou is dat best een groot gegeven, want deze film kent ook zijn zwakheden maar toch, ik heb me heel erg weten te vermaken en dat merkte ik ook snel terug omdat ik de film erg makkelijk uitzat.

Zoals ik al zei was ik nogal niets vermoedend de film in gegaan, ik had eigenlijk eerder het idee dat ik een spookhuisachtige film zou krijgen maar dan werd je alsnog aangenaam verrast. Ja, op het begin is de film erg spiritueel, denk je ook daadwerkelijk dat je met dit soort taferelen te maken krijgt. Neem bij voorbeeld de grote zwieper die dat jochie van de fiets maakt, en de constant paranormale gebeurtenissen die we te zien krijgen. Toch blijkt al gauw dat de film een wirwar van situaties gaat worden, en ‘Randall’ er geen touwtjes om de film bindt om het ons ook maar enigszins zowel lastig te maken als constant spanning te blijven houden. De film legt zichzelf helemaal bloot en vormt de ene plottwist naar de andere. Aangezien het dus niet heel ingewikkeld is, zijn de “oh” momenten vaak niet van toepassing, het is duidelijk genoeg en op een gegeven moment zelf wat voorspelbaar.

Waar ik zelf het meeste mee zat was dat ‘Randall’ eigenlijk geen constante spanning vast houdt. En in het begin van de film juist een enorme spanningsboog creëert die in mijn ogen juist verder uitgewerkt had mogen worden. Want zeker de personage van ‘Alec Travers’ vond ik leuk, bijzonder en op momenten zelfs beangstigend alleen was de uitwerking gewoon slap. De term ‘Phrogging’ kende ik ook niet, en daardoor vond ik het juist leuk dat de film zich daaraan blootstelde en mij als kijker een geheel nieuw term heeft geleerd. En dat gepaard met de personage van ‘Alec’ daar had veel meer uitgehaald kunnen worden.

Toch leek ‘Randall’ zeker van zijn zaak, en komt met een vrij slap verhaal aanzetten. Althans, het concept was ontzettend leuk, het verhaal was matigjes. Want we volgen eigenlijk een vermissingszaak van een jongentje die op weg naar huis op mysterieuze verdwijnt en daar een politiezaak van wordt gemaakt. De leider van de zaak gaan wij volgen, en in zijn huis gebeuren er tegelijkertijd paranormale dingen die eigenlijk niet te verklaren waren. Tot dat we erachter komen dat twee mensen hun huis zijn binnengeslopen en dus aan ‘Phrogging’ doen. Zonder dat de bewoners van het huis het weten leven deze mensen onder hetzelfde dak. Wanneer we verder in de film geraken vallen de puzzelstukjes meer bij elkaar, en blijkt de onderzoeksleider toch niet zo’n lievertje.

Maar toch, blijft de film best leuk om te volgen. Aangezien het toch niet héél lastig is zit de film makkelijk uit wat voor mij als kijker toch een klein pluspuntje was. Nee, het is geen bijzondere film, de personage van ‘Alec’ had voor mij wel wat erger gemogen, zeker als je weet wat er op het einde gebeurt.

En als je tijd en zin hebt om deze film op te zetten zal ik het zeker doen. Want de film vermaakt best wel, is zeker in het begin heerlijk spannend al neemt die spanning op den duur wel weer langzamerhand af. Wat dan niet héél erg is als het iets is maar, na de eerste plottwist is de spanning zo goed als geheel verdwenen; en dat is juist waar de film de mist in ging.

avatar van RevengeN

RevengeN

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2002 berichten

RevengeN schreef:

Zeer slecht

Fantastische bijdrage, heel erg bedankt.

avatar van Waverick

Waverick

Verrassend goede film, met een best wel uniek script! Ik heb me geen moment verveeld.

In het begin leef je mee met het gezin en verafschuw je (zodra je weet hoe die onverklaarbare zaken in elkaar zitten) de spookbewoners en van het ene op het andere moment zijn de rollen (half) omgekeerd.

avatar van Tapa

Tapa

Helen Hunt kan zo de rol van Saru in Star Trek Discovery overnemen, hoeft niet eens geschmickt te worden. Film was best verassend goed.

avatar van hkoster16

hkoster16

vond deze film ook zeer slecht.

avatar van hkoster16

hkoster16

RevengeN schreef:

Zeer slecht

de recensie is 100% juist.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

hkoster16 schreef:

de recensie is 100% juist.

Nee.

avatar van Tiany

Tiany

Wat een brol film. Idioot verhaal. Het enige waar ik punten voor geef is de muziek, dat was ook het enige waardoor de film wat spanning kreeg

avatar van Bxian32

Bxian32

Vond het verrassend. Zat me eerst wel af te vragen, waar ken ik die vrouw van. Ik schrok toen ik zag wat Helen Hunt met haar gezicht heeft gedaan. Wat een freakshow. Jammer, op zich allemaal redelijke rollen behalve die van haar. Totale miscast.

avatar van KingJ

KingJ

geweldige film

voor mij nog beter dan verwacht

niet helemaal perfect maar wel heel goed met een super plot

echt een fijn filmpje

avatar van Flavio

Flavio

Fijne thriller, waarbij je als kijker meerdere malen op het verkeerde been wordt gezet. Ik had van tevoren niks gelezen dus liet het lekker over me heen komen, wat prima werkt. Als ik van tevoren had geweten dat er een grote twist aan zat te komen had ik daar toch meer op gelet. Ik stoorde me alleen even aan het domme -en uiteindelijk fatale- gedrag van het meisje in het bos. Opvallend trouwens dat niemand het hier heeft over het uiterlijk van Helen Hunt, die van "Girl Next Door" naar "Failed Plastic Surgery Next door" is geëvolueerd.

mrklm schreef:

Ik had hetzelfde. De opening suggereerde nadrukkelijk dat hier sprake was van een bovennatuurlijk element. Dat was ronduit misleidend.

Ik denk dat het zo zit: Er was een touw gespannen over het pad waar Justin met zijn fiets reed, hij werd door dat touw wat bijna niet te zien was van zijn fiets afgerukt. Alsnog heel raar dat hij dan omhoog vloog, maar dit lijkt mij wel de meest logisch verklaring.

avatar van frans123

frans123

Het enige creepy aan de film was Hunt.

Aardige wegkijker.

avatar van Moon1969

Moon1969

Ik vond het wel een film met goed wat spanning voor mij, maar (wat al meer mensen hiervoor schreven) wat is er met gezicht van Helen Hunt gebeurd? En wat mij ook opviel en waardoor het wel een minder geloofwaardig écht gezin en dito leven is: wie heeft er zo’n opgeruimd en netjes huis zonder dat je maar 1 keer iemand iets ziet opruimen of schoonmaken?

avatar van Goldie63

Goldie63

Hebben ze Miss Hunt uit de CGI getrokken? Tjeezus want een schrikbarend lelijke kop heeft dat mens gekregen.

avatar van FunkyMe

FunkyMe

Veel reacties dat meer op horror werd gerekend. Maar het feit dat de geheimzinnige gebeurtenissen gewoon menselijke oorzaak hadden vond ik heel verrassend. Soms wel te betwijfelen of het echt wel zo had gekund. Maar ik was opgelucht dat het geen effecten film werd dmv rondvliegende mensen en materieel. En de tweede verhaallijn ter verklaring van geheimzinnige gebeurtenissen vond ik heel spitsvondig.