menu

Jigsaw (2017)

Alternatieve titel: Saw 8

mijn stem
2,77 (453)
453 stemmen

Verenigde Staten / Canada
Horror / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Laura Vandervoort, Tobin Bell en Matt Passmore

Overal in de stad worden lijken gevonden, elk op gruwelijke wijze overleden. Al het onderzoek wijst op slechts een mogelijke dader: John Kramer. Dat terwijl die toch echt dood zou moeten zijn... Is hij terug om de wereld eraan te herinneren dankbaar te zijn voor het leven of is het een val opgezet bij een moordenaar die zijn eigen spel speelt?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=JUCyEwphkqE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een aantal lijken worden gevonden en de aanwijzingen leiden naar de Jigsaw-killer. Aangezien ikzelf ben afgehaakt na Saw 3, valt deze film wellicht iets beter te genieten als je alle delen hebt gezien. De film is meer een escape-room met een hoge inzet en is in die hoedanigheid hier en daar wel vermakelijk. Spannend wordt het nergens en de verplichte wendingen zijn niet boeiend.

avatar van FelixTheCat
3,0
Toch altijd wel 'fan' geweest van de Saw films vroeger, dus besloot ik deze film ook maar te bekijken. Al was het maar voor de nostalgie. De openingsscene vond ik ietswat zwak en ik dacht in het begin van de film dan ook dat het erg zal tegenvallen. Dit viel uiteindelijk toch wel mee en de film zat beter in elkaar dan ik dacht vooraf en tijdens de film. In mijn opinie is dit echter wel een overbodige film. Je ziet het vaak met film reeksen dat de delen steeds minder worden ten opzichte van de vorigen. Ik ben bang dat we in de toekomst nog meer saw films krijgen en dat deze flink zullen tegenvallen. Soms moet je een filmreeks gewoon laten voor wat het is.

avatar van james_cameron
3,5
Verdienstelijke poging om de Saw-franchise nieuw leven in te blazen. Je kunt de film zien als een soort achtste deel, aangezien de plot onlosmakelijk is verbonden met de eerdere films, maar ook als een op zichzelf staande film. Hoe dan ook, de gebruikelijke nare dilemma's en bloederige toestanden zijn weer als vanouds aanwezig, alsmede de gebruikelijke anonieme cast. Jigsaw biedt vlot, bloederig vermaak, met een plot dat weer duivels knap in elkaar steekt.

avatar van Kondoro0614
2,0
Het is nog helemaal niet lang geleden dat ik besloten heb om alle Saw films eens te gaan kijken en dat was maar goed ook want niet snel na mijn besluit dat te doen verscheen het achtste deel alweer in de bioscoop, en ondanks dat ik de serie nog niet helemaal gezien had wist ik vrijwel zeker dat dit natuurlijk ontiegelijk uitgemolken zooi ging worden en gisteren tijdens het kijken werd deze verwachting zo langzamerhand werkelijkheid. En dat merk je maar al te goed want ik had de film toch met een wat zuchtend gevoel afgesloten aangezien het allemaal te langdradig begon te worden, en deze nieuwe Saw is nou niet bepaald verfijnd beter, geeft geen vernieuwing en is dankzij de ontelbare plotveranderingen soms wat moeilijk te volgen (gelukkig eindigde de film met de clou), en dat was soms best irritant.

Met de broertjes Spierig aan het roer (Michael Spierig en Peter Spierig) had ik er nog wel een bepaalde verwachting bij, toch wel iets spannend aangezien ze al twee goeie films op hun naam hebben mogen schrijven, dan is Jigsaw toch wel weer een minpunt. En toch hoopte ik dat ze er wat van gemaakt hadden aangezien hun nieuwste project ‘Winchester’ bij ons het op lijstje staat om te gaan bezichtigen in de bioscoop. Na het zien van Jigsaw begin ik er een beetje de kriebels van te krijgen, al zal het me waarschijnlijk toch niet veel doen en ga ik gewoon . De broertjes Spierig hebben een afgesloten serie weer opgepakt waar ik dan niet helemaal fan van ben geweest, je kunt (zoals ik al eerder zei) dan wel gewoon dromen hoe uitgemolken deze film gaat worden en dat was wel te zien, waarop zeker een moment dat we opeens John Kramer weer zien, waarvan we toch wel even zaten te kijken wat hij er precies deed en het niet helemaal duidelijk is wat er aan de hand is.

John Kramer was beschoten, hij was gescalpeerd in een film, hij had een terminale hersentumor, zijn nek was bewerkt met een cirkelzaag en hij lag helemaal open op de lijkschouwtafel en zijn maag was open gesneden waarop volgend een bandje in kaarsvet te vinden was. Wat deed John Kramer dan weer levend in deze film? De come-back van John zat ons erg dwars en je kon merken dat de sfeer hierdoor ver naar beneden getrokken werd omdat er gekozen word een personage weer tot ‘leven’ te wekken terwijl zijn lichaam wel zo bewerkt was dat het niet eens meer kon. Tot dat de clou viel en we John Kramer zagen in een beeld van tien jaar geleden, en dan word er een heleboel duidelijk. Of deze duidelijkheid de film weer kon redden denk ik niet, want de film was in de tussentijd behoorlijk chaotisch geworden en de twee broertjes wisten zich er soms iets te gemakkelijk uit te werken.

De cast was prima, al was het wel totaal vernieuwend. Tobin Bell uiteraard weer als de oude vertrouwde John Kramer of Jigsaw, waarvan ik dan toch wel moet zeggen dat de broertjes Spierig het tenminste wel goedgedaan hebben om de keuze weer op Tobin te leggen , dan blijft de serie tenminste nog een beetje in takt. Voor de rest kent de film volgens mij geen personages die we al eens eerder hebben gezien. Matt Passmore als Logan bijvoorbeeld, wie uiteindelijk Jigsaw blijkt te zijn deed het wel geinig maar hebben wij volgens mij nooit eerder gezien. De rest van de cast deed het prima, en het was natuurlijk met een paar slachtoffers gemakkelijk te verwerken, echt héél veel acteerskills heb je volgens mij niet altijd even goed nodig in zo’n film, al verkijk je, je er waarschijnlijk wel erg snel op.

Een echte introductie in ‘Jigsaw’ was er niet echt, althans niet zoals in de voorgaande films waar we altijd iemand dood zagen gaan (bijna altijd). In dit achtste deel is dat niet geheel het geval maar worden we meer geconfronteerd op het feit dat ‘Jigsaw’ weer begonnen is en merken we op dat het ‘spel’ begonnen is. Hierna zien we dus een aantal personen in een kamer met kettingen om hun nek die langzamerhand naar een deur vol cirkelzagen worden getrokken. Het blijkt al snel dat men een beetje bloed moeten verspillen om te overleven, echter bleef er eentje in slaap die de cirkelzagen in getrokken werd en dan gaat het spel al snel verder.

Hierop zien we namelijk al aardig snel wat het volgende spel word, een aantal injectiespuiten met daarin drie goedjes. Een anti-gif, zoutzuur en een ander bepaald zuur. In de tussentijd moesten ze bepalen wie er een gif in gespoten had gekregen en werden de kettingen langzaam omhoog getrokken zodat ze op gehangen zouden worden, dit was vervolgens ook bijna de gang van zaken tot dat Ryan de drie spuiten in Carly drukt, ze was degene om wie het ging en aangezien ze niet kon kiezen mochten ze niet allemaal dood gaan, dus Carly leidde een gruwelijke dood.

Vervolgens komen we op het punt waar Ryan te nieuwsgierig is en vervolgens in een val stapt waarmee zijn benen door ijzerdraden vast word gehouden en steeds strakker waarop Mitch en Anna in een graansilo terecht komen en daar vast zitten. De silo vult zich snel met graan en Ryan krijgt de keuze om zijn been te amputeren en de twee te laten leven of, ze gingen er allemaal aan. Aangezien Ryan zolang wacht dat het graan al verandert is naar messen etc. met een scherpe punt wat langzamerhand ook naar beneden keldert. Ryan besluit om de hendel over te halen, zijn been gaat er van af en de twee worden bevrijd.

Daarna is het de beurt aan Mitch, die de neef van Jigsaw de dood in jaagde door een motor te verkopen waarvan de remmen niet werkten. Hij werd zelf in een soort trechter geloodst waarin de messen aangedreven werd door een werkende motor en de rem die wel werkt hangt helemaal beneden. Anna probeert hem nog te redden door een ijzeren staaf tussen het wiel te drukken maar die ‘breekt’ en de motor gaat weer door. Wat mij apart lijkt aangezien deze de motor ook kon stoppen van rijden. Mitch word gemaald en het is einde hoofdstuk voor hem.

Nu alleen Ryan en Anna over zijn komen ze erachter dat Jigsaw het op hun gemunt heeft (en dan kwam je John Kramer weer tegen zoals ik al eerder benoemde) en hun in het laatste spel zit. Jigsaw verteld notabene duidelijk dat de kogel hun “key to freedom” is tot dat het wapen waarmee ze wilt schieten gesaboteerd is en zichzelf door het hoofdschiet waar daarna de sleutels van de sloten tevoorschijn komen maar die zijn natuurlijk vervormt door de kracht van het geweer en kan je niet meer gebruiken en zo is uiteindelijk iedereen dood
.

De clou komt vrijwel aan het einde waarin we zien dat Logan de nieuwe Jigsaw is maar dat alles wat wij gezien hebben zich tien jaar geleden heeft afgespeeld maar hij heeft het weer gesimuleerd naar het heden alleen dan met drie slachtoffers en de laatste twee waren hun. Logen vermoordt daarop Detective Halloran en loopt weer rustig weg. Een teken dat het waarschijnlijk nog lange niet klaar is met deze reeks.

Zoals al verwacht achteraf een beetje tegen gevallen maar echt super slecht was deze film nog niet, en ik kon van veel stukken nog wel genieten. Dan valt de film soms toch wel gelukkig mee, en daar ben ik blij om.

2.0*

avatar van Alathir
3,5
Interessant standpunt heb je daar over de come-back van John Kramer, Kondoro0614. Tot nu toe las ik vooral frustrerende berichten, niet zozeer omdat John Kramer terugkwam, maar wel omdat hij blijkbaar nog voor Amanda iemand anders had gered en opgeleid zou hebben. Dit terwijl Amanda de eerste overlever van Jigsaw wordt genoemd in de eerste Saw-film. Bij jou zat het je dus eerder dwars dat Tobin Bell terugkwam ondanks hij dus dood was. Dat kan natuurlijk niet zoals je zelf zei, dus moest het wel om een flashback gaan, al snap ik wel dat je het als fan wel zou gaan geloven. Met John Kramer is alles mogelijk. Eigenlijk is dat dan toch eerder knap werk van de Spierig broers dat ze je op zo'n verkeerd been hebben gezet. Ze tonen het ook niet echt als een flashback daar het grootste deel van de film zich eigenlijk in het verleden afspeelt. Op deze manier komen volgens mij de twisten op het einde veel beter tot hun recht dan wanneer je direct al door zou hebben dat het om een flashback ging. Zo stoort iedereen zich dus weer aan andere dingen. Wat me ook wel opvalt is dat mensen die de hele franchise gezien hebben het blijkbaar een mindere film vinden, waarschijnlijk omdat ze na 7 jaar wel een ander scenario in gedachten hadden dan dit.

Die film klopt voor geen meter Logan word gespoten en dan word ie in die laserding gebracht maar er is dus nog een helper want wie heeft die Halloran daar gebracht?

avatar van john mcclane 2
2,5
Vond de verhaal lijnen van met name een,,,en deel drie erg goed,zat goed in elkaar.
De rest was onnodig complex ,en vooral onlogisch .
Heel soms kijk ik willekeurig een deel,,omdat de torture als je er behoefte aan hebt en de knappe traps , zeker het aanzien waard zijn .
Maar beter werden ze er niet op,,zo ook dit deel.
Het verhaal is weer eens een excuse om de traps en de horror zijn ding te laten doen .
En het camera werk is dankzij de spierig broers stukken beter,,,ik had alle delen op dvd maar de kwaliteit werd er niet beter op, sterker nog is het nooit geweest.mocht de pret niet drukken .
Maar het valt wel op,,,strerk full hd camera werk .

Hier zijn de traps en de bijkomende gore niet verkeerd .
Maar het hele verhaal er om heem kan me eigenlijk gestolen worden .
Is al sinds deel 4 totaal overbodig met plot gaten waar je U tegen zegt .
Maar toch wel vermaakt .
Al moet ik zeggen dat deze plot twist op het laatst , best sterk was.
Beter dan wat andere delen .
Ik begreep dat met jigsaw de hele franchise nieuw leven moet worden ingeblazen .
Ehm iets met geld
Ze gaan hun gang maar ,,,blijft altijd op de een of andere manier het kijken waard .
Al was het maar omdat de Amerikaanse torture porn horror films verder weinig te bieden hebben .
Geen voldoende ,,,,maar als je r van houdt ,,,,kijk gerust ,,je zult je er geen buil aan vallen .

avatar van Anjin
2,0
Dit was toch wel de slechtste deel wat ze op de markt brachten..
Ze hadden het beter bij saw 7 kunnen laten..
Heel voorspelbaar,en een raar eind..

avatar van DjBranco Official
als ik zo de film bekijk en ik kijk saw reeks, vind ik deze film nogal tegen vallen. in andere delen waren meer leed vermaak te zien waar meer bloed zag vliegen door cirkelzagen tot bizarre machines die je ribbenkasten eruit trok. Deze film is duidelijk te zien geen SAW 8 want het wijkt helemaal af van de saw reeks. enige die echt nog aanwezig is is tobin bell zelf. in vorige saw delen waren er meer slachtoffers, dus meer leed vermaakt voor sadisten. als je de delen op een andere volgorde kijkt betreft SAW moet je hem kijken als volg: 5,6,1,7,3,2,4 dan klopt de verhaallijn een stukken beter en begrijp je de film ineens beter en past beter bij continue aan. maar saw 8 of jigsaw genaamd vond ik vies tegenvallen. ik had het nog wel bruter verwacht dan saw 3D. en dat ze alles uit de kast zouden halen, maar de beste jokers hebben ze in deel 5 al verspilt. van mij mag best een vervolg komen en zal zeker gaan kijken, maar verwacht eerlijk gezegd meer leed vermaak. jammer dat alleen tobin bell sadistische , psycho suicide horror maakt. alle andere horror movies gaat alleen om zombies en andere onrealistische dingen. saw gezien weten we wat zagen in het echt ook aanrichten kunnen. dus is het genieten anders. film was opzich goed, alleen te weinig leed vermaak dit keer. jammer.

3,0
Zeker niet de slechtste uit de reeks, maar meer dan een gemiddelde horrorfilm is het ook niet geworden. Feitelijk gewoon weer een wat obscure herhalingsoefening, waarbij de liefhebber weer precies krijgt wat hij verwacht: enkele sadistische moorden(niet zo veel al bij sommige andere delen), en natuurlijk aan het immer verassende einde weer die lekkere ondersteunende bombastische muziek, als de verhaallijntjes weer quasi briljant bij elkaar komen. Die wending aan het slot voelt deze keer echter toch wat ongemakkelijk en ongeloofwaardig, waar je aan kunt aflezen dat de Spierig brothers toch niet echt het talent hebben om de serie weer nieuw leven in te blazen. En dat is maar goed ook, want na het unieke, ijzersterke origineel hebben we met al die vervolgen iets te veel meer van hetzelfde gezien, het lef om er echt een nieuwe draai aan te geven ontbrak telkenmale. Tekenend dat Bell ook bij deze laatste voor de achtste keer van stal wordt gehaald(in welke hoedanigheid zal ik niet verklappen), nadat hij in de vorige zeven films de langste doodstrijd uit de filmgeschiedenis had afgeleverd, en uiteindelijk toch het loodje legde is hem RIP blijkbaar niet gegund. En ja, er wordt ook hier een potentiële opvolger voor de sadistische moordenaar geïntroduceerd, maar deze kandidaat heeft nog niet voor de helft de uitstraling van zijn inspiratiebron, zodat we niet hoeven te vrezen dat er nog meer overbodige vervolgen in de pijplijn zitten.

avatar van DjFrankie
4,0
Ik vond dit een verrassend goeie Saw.
Goeie plotwendingen, door 2 tijdzones aan elkaar te koppelen stond ik totaal op het verkeerde been.
Vond ik de delen steeds minder worden, deze was een positieve in die cyclus.

avatar van Patsknal
3,0
Matige film, had er veel meer van verwacht. Weinig Spanning, geen grove scenes als in de vorige delen. Stiekem wel benieuwd naar de volgende delen

avatar van Noodless
3,5
Weer een vermakelijk deel uit deze franchise die ik echt wel weet te appreciëren. Het is natuurlijk al lang niet meer zo verrassend want je weet wel ondertussen wat je kunt verwachten. Toch slaagt deze film erin om de kijker op het einde weer te verrassen door een goed uitgekozen concept waarbij twee tijdlijnen elkaar verstrengelen en je toch maar weer op het verkeerde pad stuurt. 7/10

vond het een niet zo leuk deel

avatar van johan_sb2
1,5
Anjin schreef:
Dit was toch wel de slechtste deel wat ze op de markt brachten..
Ze hadden het beter bij saw 7 kunnen laten..
Heel voorspelbaar,en een raar eind..


Ze hadden het beter bij saw kunnen laten.

avatar van stinissen
2,0
stinissen (crew)
Erg matig.

2,0
Herhalingsoefening van de eerdere delen en niet meer dan een slap aftreksel van een slap aftreksel maal 5. Meestal is de twist op het einde nog wel vermakelijk, maar dat is hier ook niet meer het geval. Ze weten Bell nog in het verhaal te betrekken, het enige soort van lichtpuntje.

avatar van ikkegoemikke
2,5
“Salvation can be yours, if you cleanse yourselves of the habitual lies which have brought you here.
Lies that you have told yourselves, lies that have brutalized others.
Confess.
The truth will set you free.”


Als ik naar een YouTube filmpje kijkt waarbij een honkbal met een duizelingwekkende vaart een tegenstander raakt op een plek die normaal gezien dient om te zorgen voor het nageslacht, dan maak ik soms ongewild zelf ai-geluiden en trek een pijnlijke grimas. Dat had ik dus ook bij het bekijken van de eerste “Saw” films. En niet bij deze episode uit de “Saw” saga. De originele film is fenomenaal en zonder enige twijfel het beste wat er te bekijken valt op gebied van torture-films. Zowel lichamelijk als op psychologisch vlak. Misschien speelt ook het feit mee dat deze baanbrekende horror geregisseerd werd door sterregisseur James Wan. Een zenuwtergende en spannende verhaallijn met extreme vormen van fysiek geweld. Telkens worden de geviseerde slachtoffers tot het uiterst gedreven om hun pijngrens te verleggen om op die manier hun vrijheid terug te bekomen.

Om eerlijk te zijn heb ik alleen de eerste drie delen uit deze lugubere reeks gezien. Niet omdat mijn maag er niet meer tegen kon, maar wel omdat het zichzelf herhaalde en omdat ik iets miste. Het pienter ineen gestoken verhaal werd langzamerhand naar de achtergrond geschoven en vervangen door om ter goorst uitziende moordpartijen. Hoe walgelijker en sadistischer, hoe beter. Ongeacht of het verhaal nu ergens op sloeg of niet. Echt zin in een modern “De Sade” verhaal, had ik nu ook weer niet. Tot mijn verbazing ontdekte ik nu dat het totaal aantal episodes van “Saw” al was opgelopen tot zeven. Tijd om eens te zien of deze comeback na zoveel jaren de moeite waard is om te bekijken of niet.

Het eerste wat me opviel was het softe karakter van de film. Oké, je zal wel enkele bloederige fragmenten voor ogen krijgen (een half afgezaagd hoofd bijvoorbeeld), maar het ziet er meestal allemaal redelijk beschaafd uit. In de eerste Saw films werden de martelpraktijken op niet zo onschuldige slachtoffers redelijk expliciet in beeld gebracht en vond ik het soms toch wel regelrecht wansmakelijk (denk maar eens aan het fragment met de “Pig vat” val). In “JigSaw” is het schokeffect niet hetgeen dat voorop staat, maar wel de mythe die leeft rond de figuur John Kramer. Al of niet dood.

Om eerlijk te zijn, interesseerde het mij geen zier of de legendarische John Kramer nu wel of niet uit het graf herrezen was. Maar ondanks het gevoel dat het weer een zoveelste manier was om een succesrijke franchise nog tot de laatste druppel uit te melken en het gewoonweg een recycleren is van hetzelfde grensverleggend concept zonder nog grenzen te verleggen, vond ik het toch niet zo erbarmelijk slecht. “Saw” was inventief op creatief vlak. Maar heb je er eentje gezien dan heb je ze allemaal gezien. Het enige waar nog naar uitgekeken werd, waren de ultra-gewelddadige en bloederige moorden voorafgegaan door een voor de slachtoffers verschrikkelijk dilemma. Zichzelf pijnigen of een vreselijke dood tegemoet gaan. “Jigsaw” is een kijkbeurt waardig. Maar als er nog een vervolg aan gebreid wordt, ga ik toch gewoonweg passen. Op een bepaald moment wordt het dan ook echt saai en inspiratieloos.

2.5*

avatar van Chainsaw
2,5
Chainsaw (moderator)
Of het nu gaat om Friday the 13th, Lake Placid of Puppet Master, we weten inmiddels allemaal dat een film met de subtitel ‘The Final Chapter’ complete onzin is. Dus het was een kwestie van tijd dat er een vervolg zou komen op Saw 7: The Final Chapter. Vanaf 2004 kwam er trouw elk jaar een nieuw deel en dat zeven jaar lang. En toen was het zeven jaar stil, waarna de serie nieuw leven ingeblazen kreeg. Ik was wel benieuwd wat ze hier mee gingen doen, want alle voorgaande Saw films lopen qua continuïteit helemaal door elkaar. Maar wie weet anno 2017 nu nog hoe het zat met types als Costas Mandylor, Donnie Wahlberg, Betsy Russell of Shawnee Smith? Sterker nog, ik wist een paar dagen na het kijken van de gehele franchise al niet meer hoe het nu ook alweer in elkaar stak, met al die twists en Jigsaw-opvolgers.

Je verwacht dat men met zeven jaar bedenktijd een steengoed idee heeft hoe deze franchise opnieuw gestart kan worden. Dat blijkt vies tegen te vallen, Jigsaw blijkt niets meer dan een herhalingsoefening van wat we al die voorgaande delen ook te zien kregen. De formule is duidelijk; wat willekeurige mensen zitten vast in een akelige situatie met dodelijke vallen, terwijl detectives proberen het mysterie op te lossen - telkens een soort whodunit, aangezien het personage van Tobin Bell al vijf films dood is. Ook Jigsaw wisselt een hoop af tussen de research van een paar inwisselbare detectives en het slachtvee, die testjes krijgen die wisselen van enorm dom tot zó complex dat ze aan elkaar hangen van toevalligheden. De typische en plichtmatige taferelen komen voorbij om de fans te behagen, dus die pop komt een keertje binnen fietsen, Jigsaw heeft wat cassettetapes ingesproken, er vloeit hier en daar wat bloed (maar in vergelijking met de rest van de serie valt de hoeveelheid gore erg mee) en uiteraard houdt iedereen elkaar voor de gek om te eindigen met een Scooby Doo- einde.

Jigsaw is niet eens een barslechte horrorfilm, maar wel in alles enorm inwisselbaar en een herhaling van alle eerdere delen. De film schotelt ons allerlei mysteries voor, maar de grootste mysterie blijft: Waarom de serie na zeven jaar afwezigheid opnieuw opstarten voor déze film?

2,5 sterren.

Na alle afleveringen achterelkaar gezien te hebben, geeft dit deel mij een apart gevoel.

Eens kijken... in vergelijking tot de zeven eerdere delen.
De producers zijn hetzelfde, manier van filmen is ook wel gelijk, de soundtrack score geeft ook het echte saw gevoel.. Tobin Bell lijkt te zijn terug gekomen dus wel vreemd zo lijkt, maar het voelt als thuiskomen. Wat mij opviel, was dat dit deel niet verder ging waar vorig deel was gebleven. Dit gebeurde wel steeds in de 6 andere. Vandaar dat dubbel gevoel. Ik had ook meer slachtvermaak gezien. Het was een beetjes kalmpjes. Stiekem kijk ik uit naar het volgende deel.

avatar van patrick17
3,0
Alle delen binnen een paar dagen terug bekeken. Ik was er weer zo door heen!
Dit deel is toch 'verrassend' nadat eigenlijk de final chapter was geweest in 2010!
Desalniettemin nieuwsgierig hoe deze film zou zijn!

Natuurlijk de SAW reeks wordt ontzettend uitgemolken. Waar de vorige delen nog een verhaal had in de films. Het vierde deel speelde o.a af tijdens het derde deel en ga zo maar door. Dit deel kun je eigenlijk als losstaand deel zien.
Hij viel me over all niet eens tegen hoor. Apart om John Kramer weer levend te zien nadat we allemaal zijn dood van dichtbij hebben gezien.
Uiteindelijk met de eindtwist kan ik dit deel wel een plek geven moet ik zeggen.

Zal het nu definitief klaar zijn!?????

3 *

avatar van Kondoro0614
2,0
patrick17 schreef:
Zal het nu definitief klaar zijn!?????


Ik denk het niet.

avatar van robinbeckers
4,0
Ik heb toch weer erg genoten van deze SAW film. Helaas wel wat minder 'heftig' in de zin van bloederigheid, gore en shock momenten.
Goed om te vertrouwde soundtrack te horen overigens.

Het verhaal vond ik weer leuk bedacht, al snapte ik het niet helemaal in een keer.

Deze blijft mooi in de collectie!

avatar van Spartaan1986
2,5
De twists op het einde waren wel aardig, maar voor de rest kon dit deel me niet heel erg boeien. Geen idee of het door de totaal onsympathieke hoofdrolspelers kwam, of door het vrij zwakke plot. De eerste 2 delen blijven het best, ben bang dat ook een volgend deel dat niet gaat evenaren.

2,5*

avatar van Hando
3,0
De force awakens van de saw-franchise.

3,0
Hmm ja, heel veel loopacties/staplekken gekoppeld aan een handeling waardoor er een trap ontstaat is wel heel goed voorspeld door de mysterieuze man achter de schermen. Vond de film maar wat matig, maar het einde was verrassend goed in elkaar gebreid. Toch nog 3*. Ik kijk uit naar vervolgdelen.

avatar van Boeikens
3,0
Na zeven jaar had het ergens wel weer iets zo'n SAW verhaaltje. Het verhaal loopt ook lekker vlot en de kills zijn hier en daar best wel leuk. Toch had ik liever gehad dat de franchise geen nieuw leven werd ingeblazen, volgens mij zijn we hier weer volledig vertrokken voor een verlenging.

3*

avatar van jordandejong
1,5
Wat een waanzinnig gedrocht zeg. Hoe erg kan je de plank misslaan. Heb Saw altijd een goede franchise gevonden. Begon met een waanzinnig sterk eerste deel, een goede sequel, en vervolgens altijd zeer vermakelijke vervolgen die nooit door een ondergrens zakte. Maar zelfs het ietwat tegenvallende Saw 3D is een meesterwerk vergeleken bij deze Jigsaw.

Geen spanning, een totaal gebrek aan enigszins interessante characters, slecht acteerwerk, weinig intense gore, totaal niet creepy en de traps zelf zijn zelfs totaal niet vernieuwend of spannend. Hadden Bousman of Greutert geen trek om dit te regisseren...?? Misschien dat het dan nog wat was geweest. De Spierig broertjes stelde me al teleur met Undead (2003) en doen dat nu dus weer.

Ongelofelijk dat je zo de plank kan misslaan in deze franchise. Een beetje schrijver en regisseur moet hier toch ten minste een super vermakelijke film van kunnen maken? Dit was een absolute snooze fest.

5,0
Wat een film zeg. En het einde, die zag ik niet aankomen.
En daarom 5 sterren. Een hele goede en waardige opvolger van alle Saw films.

avatar van Gang_Star
3,0
Een nieuw deel uit de reeks, na het eerder gemaakte Saw 3D: The final chapter. Net als dat ooit gebeurde bij de reeksen van A nightmare on Elm Street (Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991) en Friday the 13th (Friday the 13th: The Final Chapter (1984). Schijnbaar was het uitmelken na 7 films nog niet afgelopen en dus brachten de Spierig broers ons na zeven jaar zonder, alsnog een opvolger.

De Spierig broers hebben op zich potentie wat mij betreft. Met debuutfilm Undead maakten ze een degelijke film, die tot het science fiction gebeuren, redelijk vermaakte. Met Predestination een uitstap die voor mij uiterst zwak was, een degelijke Winchester, maar met Daybreakers een positieve uitschieter waaruit wat mij betreft wel bleek dat de Spierig broers op horrorgebied wel wat kunnen.

De film heeft echter een verhaallijn die niet al te bijster interessant is. Allereerst doordat het maar altijd van hetzelfde is, maar ook doordat het verhaal toch in Saw: The Final Chapter leek afgerond (eigenlijk natuurlijk een aantal delen eerder zelfs). Maar doordat er een aantal situaties in zitten die niet geheel logisch zijn, is het wachten op een twist. Dat komt er dan ook aan het einde en zorgt voor een flinke verrassing. Tussendoor is het vooral kenmerkend qua inhoud wat Jigsaw te bieden heeft. De kills zijn degelijk, de film mist sfeer en het is niet spannend genoeg helaas. Toch is het einde vrij sterk uitgewerkt en zorgt dit mede voor een redelijk geheel.

avatar van Shadowed
2,5
Deel 8.

Nadat de vervolgdelen eindelijk even uit bleven besloten de broeders Spierig weer nieuw leven in de reeks te blazen, en dit doen ze niet perse verkeerd. Helaas blijft het uiteindelijk vrij weinig toevoegen en weet je eigenlijk al dat er zoiets als een twist in zit.

Niet slecht, maar het had allemaal wel wat harder gemogen. De vallen mochten wel aanwezig zijn en waren soms ook leuk bedacht. De twist was dan wat origineler bedacht, maar voegt uiteindelijk niet heel veel toe. Een film die dus niet gemaakt had hoeven worden.

Een slecht deel is het niet, maar lang niet meer zo goed als de eerste paar delen. Daarvoor is er al te veel gedaan om de magie eruit te halen. Wel ok voor een deeltje 8 alweer.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:34 uur

geplaatst: vandaag om 03:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.