• 9.369.458 stemmen

Spiral: From the Book of Saw (2021)

Horror / Mystery | 93 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Spiral: From the Legacy of Saw / Spiral

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Chris Rock, Samuel L. Jackson en Marisol Nichols

Releasedatum: 10 juni 2021

Plot Spiral: From the Book of Saw

Zeke en William zijn rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet.

Ezekiel 'Zeke' Banks

Kara Boswick

Det. Marv Boswick

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Viel me beter mee dan gedacht. Ik ben een geweldige fan van de Saw reeks, vooral van de eerste films. Daar kan deze film zeker niet aan tippen, maar zo slecht was het allemaal niet. De folteringen zijn lekker hard en goed in beeld gebracht. Het verhaal is degelijk ondanks de paar onlogische zaken, die je wel vaak bij dit soort films hebt. Het acteerwerk van Chris Rock vond ik grotendeels maar vervelend, de film kon zeker nog hoger scoren met een andere hoofdrolspeler. Ook met de stem van en het poppetje zelf hadden ze beter iets anders mee gedaan, wat miste ik de stem van de echte Jigsaw bijvoorbeeld. Leuk dat het typische saw melodietje ook nog even tevoorschijn kwam. Het einde was goed.

3/5

***

avatar van Shadowed

Shadowed

Halfje erbij na herziening, want de terugkomst van regisseur Darren Lynn Bousman levert betere kwaliteit op in vergelijking met de voorgaande delen. De traps zijn gemener, het verhaal is wat boeiender en de rol van Chris Rock is excentriek genoeg om op z'n minst boeiend te blijven. Wanneer het op de serieuzere momenten aankomt valt Rock inderdaad door de mand, maar zijn geschmier is stiekem best entertainend en de overige bijrollen doen het niet verkeerd. Eigenlijk is Spiral gewoon een boeiend stukje detectivehorror met een zeer capabele visuele vormgeving, maar naarmate de finale vordert valt het dan toch door de mand. Nogal ridicuul slot dat erg goedkoop oogt en de wending is niet bepaald verrassend, maar onderhoudend is het allemaal gelukkig wel.

avatar van jipt

jipt

Vervelende personages en een voorspelbaar plot. Het slechtste deel tot nu toe. 1*

avatar van Ilsa

Ilsa

Een van de betere uit de reeks, zeker de kils, ook regelmatig grappig met de interactie tussen de twee wouten.