• 8.844.390 stemmen

Met onder meer: Jackie Chan, Pierce Brosnan en Charlie Murphy

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 2 november 2017

Plot The Foreigner

"Never push a good man too far"

Quan, de eigenaar van een Chinees restaurant die in 1984 tijdens zijn vlucht naar Engeland twee dochters verloor en wiens vrouw stierf bij de bevalling van zijn jongste dochter, is dusdanig overmand door verdriet wanneer zijn dochter omkomt bij een bomaanslag die wordt opgeëist door 'The Authentic IRA', vermoedelijk een splintergroep binnen de IRA. Quan, een oud-commando gespecialiseerd in explosieven en hand-to-hand combat, besluit zelf af te rekenen met de daders. Zijn zoektocht leidt hem naar vice-premier en oud IRA-kopstuk Liam Hennessy (Pierce Brosnan), die probeert te voorkomen dat de aanslag leidt tot een hervatting van de gewapende strijd in Noord-Ierland.

Liam Hennessy

Hugh McGrath

Christy Murphy

avatar van 99Kees

99Kees

Goed verhaal en veel spanningen. Heerlijk! Jackie chan is het nog niet verleerd. Nog steeds geweldig om hem te zien vechten.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

Niet de meest geloofwaardige film, maar al bij al secuur genoeg om een avondje film te rechtvaardigen. Jackie Chan acteert beter dan de stijve Pierce Brosnan, toch een matig acteur eenmaal er wat emotie aan te pas komt. Maar Chan voelt evenzeer wat misplaatst aan, zeker wanneer hij Rambo mag spelen. Zijn actiescènes zijn voor mij niet echt compatibel met het politieke geneuzel en de twistjes die daarbij horen.

Dat alles zorgt voor een film die niet helemaal in evenwicht is, al slaagt Martin Campbell er wel in om het er deftig genoeg te laten uitzien. Sowieso rijdt hij wel een raar parcours als regisseur, van goede en avontuurlijke actiefilms naar een archislechte superheldenfilm en dan meest recent terug dit. Het is te hopen dat hij nog eens het niveau haalt van films als GoldenEye en The Mask of Zorro.

avatar van Riddierid

Riddierid

De film op zichzelf deed me teveel denken aan law abiding citizen, verder was het verhaal wel prima maar het deed niet veel bijzonders voor mij. De emotionele kant van het hele verhaal en het acteerwerk van Jackie Chan daarin zorgt er nog wel voor dat het een goede 3 is, los daarvan anders een 2,5

avatar van Black Math

Black Math

Best interessant. De Ierse kwestie heb ik eigenlijk voor zover ik me kan herinneren niet eerder in een film aangekaart zien worden en dat levert de nodige politieke verwikkelingen op, die in deze film vermengd worden met een soort Rambo-achtig plot. Die combinatie van politiek en Rambo had ik niet aan zien komen en is erg interessant.

Een mooie rol voor Chan die erg kwetsbaar weet te ogen op emotionele momenten. Brosnans karakter is duidelijk gebaseerd op Gerry Adams. Ik lees veel kritiek op zijn Ierse accent. De man komt zelf uit Ierland, maar niet uit Noord-Ierland en van wat ik heb begrepen probeert hij een Belfast accent, wat hem kennelijk niet helemaal goed af gaat. Ik heb helemaal geen verstand van Ierse accenten en het is volledig langs me heen gegaan. Voor mij deed het dan ook geen afbreuk.

Het is uiteindelijk netjes gemaakt. Niet briljant, maar wel wat complexer dan de standaard actiefilm. 3*.

avatar van des1

des1

Zweeft ergens tegen de 3,5 * aan, omdat het inderdaad zoals hierboven al geconstateerd is, de Ierse kwestie als backdrop gebruikt. Ben benieuwd hoe dat in N.Ierland is gevallen indertijd. Genoeg taboe materie. Voor mensen die niet echt bekend zijn ermee, nog best ingewikkeld. Gematigden balanceren op een koord tussen de Britse regering en met name Ierse katholieken. Om z'n onderhandelingspositie te vesterken doet Brosnan als vice-premier iets waarvan Jackie Chan vermoedt dat het niet het daglicht kan verdragen. Geen spoilers. Alle actie eromheen vond ik nogal onwaarschijnlijk en de spanning van de film niet ten goede komen, hoe goed bedoeld ook (actiefilm met inhoud).

avatar van Lavrot

Lavrot

Hele stukken heb ik doorgespoeld, en ... niks gemist. Ofwel, deze kan in de categorie "doorspoelen maar" of zoals de Engelsen zeggen "A waste of time."

avatar van panax

panax

goeie film

met een hele goeie jackie chan

spannend genoeg

met mooie beelden van ierland

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Tijdje terug alweer dat ik een onvervalste IRA-film heb gezien, en dan ook nog met Jackie Chan in de hoofdrol. Hij doet dan misschien niet meer zijn eigen stunts, maar er staat een sombere en meer volwassen rol tegenover. Er zit geen luchtig grapje tussen wanneer hij zich als Chinese restauranthouder mengt in de wereld van het Ierse terrorisme om zijn dochter te wreken. Pierce Brosnan speelt ook een aardige rol als de politicus die de vreedzame en diplomatieke tak van de IRA vertegenwoordigt, terwijl hij de balletjes omhoog moet houden wanneer er een gewapend conflict dreigt te ontstaan. Hoe ver kun je gaan om een (ooit) gewelddadige beweging te normaliseren als politieke beweging? 'The Foreigner' (2017) heeft als ouderwetse knokfilm net wat meer politieke verwikkelingen dan je zou verwachten van een film in het genre.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

De ouder geworden Jackie Chan speelt weer geweldig in the foreigner.

Jackie Chan lijkt mij doet geen eigen stunts meer, en dat begrijp ik heel goed

vaak raakte hij onnodig levensbedreigend gewond denk maar aan een schedelbasisfractuur in 1987

die hij opliep bij opnames van Armour of god.

Pierce Brosnan vindt ik erg matig spelen ook dat accent in the foreigner .

Jackie Chan is het zeker niet verleerd in deze prachtige film waar hij gerechtigheid zoekt voor zijn omgekomen dochter.

avatar van Basto

Basto

Chan gaat op de Rambo tour. Het is dat ik veel sympathie voor de man heb, want het is allemaal weinig bijzonder. Sowieso is elke IRA thriller sinds The Long Good Friday overbodig.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Basto schreef:

Sowieso is elke IRA thriller sinds The Long Good Friday overbodig.

Wat een stelling alweer ...

avatar van Basto

Basto

Filmkriebel schreef:

Wat een stelling alweer ...

LGF is beter dan The Godfather. Ga m nog maar eens kijken. Ook beste eindshot ooit.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als IRA film tellen Bloody Sunday, Michael Collins en Omagh meer dan Long Good Friday vind ik. LGF zeker goed, met een schitterende Hoskins.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Degelijk filmpje met 2 acteurs die mij beide niet zo veel boeien. Brosnan vond ik nooit bijzonder, en Chan moet je van houden of niet. In deze film komt hij in ieder geval prima uit de verf en ook Brosnan is redelijk.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Aardige actie, maar het verhaal duurde iets te lang met teveel saaie stukken. Ik had wel iets meer met Chan willen zien, zijn deel voelde meer als een kleine bijrol. Jammer, want hij deed het niet slecht als "Rambo" op leeftijd.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Topfilm!

Ik had mijn bedenkingen met jackie Chan als hoofdrol ,omdat ik hem ken van alle actie/komedie films en dit mij niet erg trekt. Ik had het compleet mis.

Super spannende film die je voortdurend blijft boeien ,omdat je niet goed weet welke kant het op gaat en wie er nou goed of slecht is .

Lekkere wraak film met goed acteerwerk en super veel actie en spanning !

avatar van teigertje

teigertje

Een extra schrijven voor deze film.

Omdat deze keiharde action pact film het zo verdient.

Jackie Chan zoals je hem nog nooit gezien hebt,naast Pierce Brosnan.

In de stijl van Death wish.

Maar dan in een ander sausje.

Een werkelijk verpletterende aktie thriller met Jackie Chan had hij dit soort serieuze films,maar meer gemaakt.

Zijn aller beste ! In het rijtje beste aktie films gemaakt.

avatar van Foose

Foose

Leuk verhaal met wat aparte wendingen, zoals bijvoorbeeld de noodgedwongen betrokkenheid van Chan die nogal bizar lijkt tussen het pingpong van de IRA kopstukken onderling met Scotland Yard en de Britse overheid. Complotjes hier en daar. Wie moet je geloven, wie niet. Brosnan die continu onder vuur ligt. Chan die op wraak uit is.

Maar het werkt wel, de film houdt hier een mooie balans en wanneer Chan dan nog eens de trukendoos bovenhaalt is het weer smullen van de heerlijke actie.

Heb me zeker geen seconde verveelt, zeer aangename film.

avatar van ILDIB

ILDIB

Lekker tempo behoorlijk verhaal een simpelweg boeiend. Ja hier en daar beetje overdreven maar prettig kijken.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zeer onderhoudende thriller, waarbij de spanning omtrent het opnieuw oplaaien van The Troubles een interessant element is. Tegelijkertijd 'vloekt' het een beetje met de stijl van Jackie Chan. Hij doet het prima (zeker aangezien hij hier ingetogen te werk gaat), maar er waren momenten dat ik bijna vergeten was dat hij de hoofdrol in de film heeft. Met name als je net een aantal politieke scènes achter de rug hebt, heeft het bijna iets vreemds als Chan opeens met zijn extreem vernuftige boobytraps aan komt zetten. Op de één of andere manier vond ik het een niet heel erg met het ander rijmen.

Aan de mate van vermaak doet het echter weinig afbreuk. Pierce Brosnan zet zijn rol ook goed neer en de ontwikkelingen blijven interessant, ondanks dat de film me niet van spanning op het puntje van mijn stoel deed belanden. Wellicht niet bloedstollend spannend, maar wel gewoon een vermakelijke thriller, die met name goed in de smaak zal vallen bij liefhebbers van wraakfilms.