• 9.201.605 stemmen

Geregisseerd door: Mike P. Nelson

Met onder meer: Charlotte Vega, Matthew Modine en Emma Dumont

Releasedatum: 15 juli 2021

Plot Wrong Turn

"This land is their land."

Een cross country-wandelexpeditie brengt een groep vrienden in het gebied van een in zichzelf gekeerde samenleving. Al snel ontdekken de wandelaars dat er andere regels gelden in dit gebied. De plaatselijke bevolking leeft al honderden jaren in de bergen en heeft het niet zo op met vreemdelingen.

Jennifer Shaw

Darius Clemons

John Venable

Milla D'Angelo

Adam Lucas

Nate Roades

avatar van Shinobi

Shinobi

"How are we supposed to find our way back here, huh?"

De eerste paar delen uit de 'Wrong Turn' reeks waren nog best vermakelijk, maar daarna is het snel bergafwaarts gegaan. Alsnog had ik goede hoop voor deze reboot.

Alan B. McElroy, de schrijver van het origineel keert terug om je weer te voorzien van wat tieners die verdwaald zijn in de bossen. De eerste scheurtjes zijn al te zien in de woke tieners die zoveel mogelijk inclusief moeten zijn. Maar dan moet nog blijken dat de inteelt kannibalen volledig ontbreken. Op zich prima, maar geef de film dan een andere titel. Nu is het simpelweg meeliften op een al bekende reeks.

Ondanks de inclusiviteit wordt er eigenlijk geen poging gedaan om de personages te leren kennen; ze dienen louter als kanonnenvoer. Niet dat het verhaaltje al te boeiend is. Het gebeuren met de vader voegt namelijk niets toe en de wannabe poging om een soort van 'Midsommar' vibe te creëren voelt misplaatst aan.

Qua horror valt er weinig te beleven, gezien de meeste kills buiten beeld blijven. Daarbij zijn de valstrikken vrij braafjes te noemen. Echt verrassend en/of spannend wordt het helaas ook nergens. Het geheel is een warboel van verscheidene ideeën lijkt het. Op een gegeven moment kom je als kijker zelfs terecht in een soort variant van 'Judge Judy'...

Al met al een matige reboot, maar wel iets leuker dan de povere vervolgen. Hoewel het niet zo moeilijk is om daar bovenuit te steken.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van leatherhead

leatherhead

Jammer dat met name het vreemde schrijfwerk een beetje roet in het eten gooit voor wat eigenlijk best een aardige genrefilm had kunnen zijn. Zeker richting het einde lijkt de regisseur het spoor nogal bijster en worden er te pas en te onpas vervelende twistjes en wendingen voorgeschoteld terwijl de film allang had mogen eindigen.

De opbouw is niettemin wel aardig en de hoofdmoot van de film is gewoon redelijk genrewerk. De cult straalt genoeg dreiging uit, een paar aardige kills en een fijn mysterieus sfeertje. Meer hoeft het eigenlijk ook niet te zijn voor een solide horrorfilm, daarom jammer dat P. Nelson zichzelf ietwat in de voet schiet door er meer van te willen maken.

Maar al bij al niet geheel onaardig. 2,5*

avatar van Rietkerk1978

Rietkerk1978

Heeft niks met het origineel te maken maar wat een brute film, waanzinnige kills en lekker spannend. Tweede gedeelte van de film was super...scenes in de grot en de laatste 15 min waren zeer goed!!!!!!

avatar van mrklm

mrklm

Jen [Charlotte Vega] is zes weken geleden vertrokken met haar vriend Darius [Adain Bradley] en een paar vrienden voor een voettocht over The Appalachian Trial. Wanneer ze haar belofte niet nakomt om eens per week haar vader Scott [Matthew Modine] te bellen, besluit op eigen houtje op zoek te gaan naar zijn dochter. In flashback ontdekken we dat Jen en haar vrienden in de problemen zijn geraakt door een confrontatie met een groep die zichzelf ‘The Foundation’ noemt. Volgt weliswaar in grote lijnen de Hillbillie-horrorformule die Wrong Turn (2003) volgde, maar zet de conventies op zijn kop en weet daardoor veelvuldig te verrassen. De liefhebbers van expliciet geweld komen hier bovendien aan hun trekken en moeten zeker even blijven zitten wanneer de aftiteling begint. Een aangename verrassing in het behoorlijk sneue horrorklimaat van recente jaren.

avatar van Noodless

Noodless

De eerste twee delen vond ik goed, naderhand verwaterde dit concept wel met een aantal vervolgfilms. Deze film is geen vervolg en ook geen remake. Het nieuwe concept is best te pruimen en had eigenlijk ook een heel andere filmtitel kunnen hebben. Qua opbouw en sfeer zit het wel goed. Een pluspunt is ook dat de film een overtuigende actrice heeft die de hoofdrol speelt. Toch weet de film in de tweede helft naarmate de spanning stijgt een aantal minpunten te verzamelen. Tal van rare wendingen komen op de kijker dan af en ook het verhaal krijgt hoe meer je het einde nadert een chaotische insteek. Bijvoorbeeld de dorpsbewoners die op het meest bizarre moment in de nacht vader en dochter toch gaan helpen, de hulp van een dorpsvrouw en haar neef… een jager en het bizarre slot. 6/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet slecht maar had wat korter gemogen om wat meer vaart te creëren, is voor een keertje te doen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Heerlijke slasher, met een tof einde. Zo heb ik ze graag

avatar van mikey

mikey

alcoholische vader reist af naar bosrijk virginia, op zoek naar zijn dochter die vermist is na een boswandeling met 4 vrienden omdat ze van het padje zijn geraakt. Vervolgens krijg je een flashback van 5 millennials die uiteraard van het pad raken, en in het dorp van asterix en obelix belanden(?). Guess what: daar is het niet totaal pluis. Dan krijg je weer de vader die als Rambo 3 door het dorp wandelt op zoek naar zijn kroost. Maar dan ben je allang uitgekeken op deze film.
Wordt een reboot genoemd, maar de fans van 't origineel zullen teleurgesteld zijn. Die baddies (toen) waren wel extreem vuig&mean, de aankleding uitstekend, de kills waren tof, en een goeie sfeer plus opbouw. Eigenlijk was dat de enige rip-off die zich wel kon meten met de TCM. En die van Craven, the hills have eyes.
Maar dit is gewoon goedkoop. Tussen de eindeloze dialogen door (waarvan de helft er zo uit kan worden geknipt) bespeurde ik nog wel een aanklacht tegen de doodstraf, wat dan wel weer okay is. Ik moet toegeven dat ik me voor het eerst heb gestoord aan de 'inclusiviteit,' die nu wel heel erg opzichtig is.

Sfeerloos gebeuren. Artistieke armoe.

avatar van schram101

schram101

Hoe verder de film vordert hoe dieper de fronzen in mijn wenkbrauwen. Met op het einde zelfs kromme tenen. Wrong Turn begint nog als een aardige remake. Wellicht had ik liever gewoon een standaard plotje en wendingen had gezien. Deze soort van sekte is eerder lachwekkend dan dreigend. De aankleding oogt veel te clean en de groep hillbillies is veel te groot.

Hier en daar een aardige kill en de scène in de tunnel met gestraften ‘in duisternis’ is leuk gevonden. Verder duurt de film uiteraard een half uur te lang.

avatar van Borderline

Borderline

Ging er eens lekker voor zitten voor wat bloedvergieten maar dat viel helaas erg tegen, , dat het verhaal een andere draai had gekregen vond ik op zich niet zo heel erg maar dat het zo vele malen braver is geworden vond ik wel heel erg jammer, film duurde naar mening ook te lang, nee dit concept heeft wel een hele rare draai gekregen op deze manier, het is bijna geen horror meer te noemen

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Mwa ….

Begon wel redelijk , waarbij het wel steeds spannender werd , omdat er een onheilspellende sfeer hing in de bos en je geboeid werd door het mysterieuze.

Toen het allemaal duidelijk werd wat de dreiging van het bos was vond ik het als een kaarten huis inzakken . Het sekte verhaaltje met de bos mensen kon mij niet erg boeien en het horror gehalte was enorm ver te zoeken en soms zelfs wat saai.

Het was niet enorm slecht , maar hij viel mij wel erg tegen en vond hem persoonlijk te lang duren voor wat het uiteindelijk bracht .

avatar van The Brain

The Brain

Wat geloofwaardigheid zakt hier je broek vanaf. De originele "Wrong Turn" bleek een onverwachte hit te zijn gezien het grote aantal vervolgen. De nadruk lag daar, zoals het bij goede horror hoort, op het zo origineel mogelijk om zeep helpen van de karakters. Die ingrediënten zitten ook wel in deze reboot, maar het werkt allemaal net wat minder. Een heel dorp weet dat het niet pluis is in de bossen, om de haverklap verdwijnen er jongeren toch doet niemand er iets aan. De sekte leider ziet er ook veel te geciviliseerd uit met zijn perfecte kapsel daar gaat al veel mis.

In de basis is dit best een aardige film maar hoogdravend wordt het nergens, teveel van van alles en te weinig waar horror om draait: spanning.

avatar van bjerik76

bjerik76

er zitten wel spannende / gore stukjes tussen, maar het origineel was toch wel spannender,

( mar misschien omdat ik toen jonger was, en nog weinig van dit soort films gezien had)

Maar richting het eind werd deze versie wel beter ( ook al was het ver gezocht)

Het middenstuk was eigenlijk erg slecht en voorspelbaar.

kijkt aardig weg, en dan weer snel vergeten.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

GRRRRRRRRRRRR GRRRR GR boeoeoehoewoeoewoe grr

3 sterren..niets meer, niets minder. In geen opzicht te vergelijken met de (om maar weer eens de te hippe woorden) 'gore & slasher' (te gebruiken) films uit de jaren '70- '80. Ben ik onder de indruk van het flinterdunne verhaaltje? nope. Heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten van de spanning? nope. Handjes voor de ogen gehad omdat mijn woke oogjes de hoeveelheid viezigheid niet aankonden? verre van. Wat ik dan wel weer leuk vond was toch wel de enigszins sociologische gedachte vanuit Darius ( 'ik blijf want hier zien ze me tenminste'), maar ook het gegeven dat barbaarsheid niet afhankelijk is van welke kleding je draagt. Maar goed: afgevinkt en weer door.

avatar van cales77

cales77

Vond dat ze er wel een vernieuwde draai aan het hebben gegeven. Minder goor, minder inteelt....dat wel.

Vond de laatste 3 kwartier best spannend en dat heb ik niet snel meer.. misschien was het de setting/ moment dat ik het echt spannend vond.

Ik geef gewoon 3.5...

Ohhja en die sekteleider was best wel psycho en in tegenstelling tot de vorige delen intelligent.

avatar van BelScharged

BelScharged

Leuk filmpje naar recept van de vele oude Wrong Turn's, maar dit keer met een pakkende en sterke afloop, waardoor ik de film toch bleef kijken.

Het horror gevoel heb ik bij geen enkele wrong turn ervaren, tenzij je Apocalypto ook horror vind

avatar van Bxian32

Bxian32

Tja, redelijk vermakelijk tot het moment dat Modine alleen op pad gaat. Dat hele stuk hadden ze wat mij betreft gewoon weggelaten. Ook totaal misplaatst in deze film.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Tja wat moet ik hiervan zeggen? Na alle delen gezien te hebben, heb ik net dit (laatste) deel bekeken.

Moet zeggen dat dit deel eigenlijk weinig meer te maken heeft met de Wrong Turn titels, het 1e gedeelte nog wel en was ook wel goed en spannend, het 2e deel van deze film als je ziet wie deze mensen zijn word hij wel minder en het laatste stuk was nog wel aardig gedaan, maar nergens zag ik echt goede of originele kills.

Ook het gore was nergens te bekennen want de camera draaide weg wat normaal nooit gebeurd in de Wrong turn reeks, dus ietwat vreemde film vond ik het.

Helemaal slecht was hij ook weer niet, maar de sfeer, gore & kills en de kannibalen waren hier wel verdwenen helaas.

Nog wat wat twists in de film en wat extra toevoegingen, maar helaas redde het niet meer.

Na alle delen weer eens gezien te hebben is dit mijn ranking:

6. Wrong Turn 4

7. Wrong Turn 2021

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Op zich best een redelijke film. Wel een beetje vreemd maar wel boeiend en redelijk spannend. Qua acteerwerk was het over het algemeen ook wel meer dan voldoende.

avatar van Beatlestone

Beatlestone

Omdat het niet de eerste Wrong turn is verwachtte ik er niet zoveel van maar dat zegt dus ook niet altijd alles. Heb me prima vermaakt met deze film. Een stel vrienden gaat weer eens van het pad af en komt uiteraard in de problemen. Als je denkt dat was het dan, begint de film pas echt. Horror mwah, slasher wel ja, maar niet over de top. Bijna geloofwaardig zelfs.....

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

Niet slecht maar viel mij wel wat tegen.
De film begint vrij standaard en zodra de eerste problemen zich voordoen begint het interessant te worden. Uiteindelijk wanneer ze in het dorp met 'de sekte' terecht komen gaat de film een nieuwe weg in. Een die ik overigens wel kon waarderen!
Waar het helaas mis gaat in de film is dat het nergens echt in uitblinkt. De karakters worden niet goed uitgediept waardoor je geen connectie voelt, er is te weinig échte spanning en ook de kills zijn niet bijzonder origineel of bruut (op misschien de eerste na, dat werd iets later nog wel even goed in beeld gebracht). Voor de film om geslaagd te zijn had een van deze drie elementen toch echt eruit moeten springen..., nu verandert de film helaas in een niemandsdalletje die ik over een week of twee wel weer vergeten ben.

avatar van Phantasy

Phantasy

Geen verkeerde horror film. Vooral de eerste helft vond ik erg sterk, waarbij het mysterieuze aspect erg aanwezig was. Na pakweg het midden vond ik de film best wel inzakken en werd het meer een thriller dan horror. De vorige delen heb ik niet gezien, dus ik kan dit deel daar niet mee vergelijken. Charlotte Vega als in de rol van 'Jennifer Shaw' speelde best goed. Een paar plottwisten brachten nog wat variatie in de film. Al met al wel een prima horror film.

3.5/5

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Eigenlijk een overbodige remake. Deze keer geen vieze, gore, verminkte inteelt mensen, maar een groep mensen die al heel lang in harmonie samenleven. De leider van de groep is alles behalve eng. Zelfs een knappe verzorgde bebaarde man.

Daar gaat het mis. Het is allemaal niet eng, maar meer vervelend en akelig op een negatieve manier.

De spelers zijn stuk voor stuk irritant en hebben/krijgen geen diepgang, waardoor je hoopt dat iedereen snel een kopje kleiner worden gemaakt. Alleen hoofdrolspeelster Charlotte Vega is prima om naar te kijken.

Wat de film ook vervelend maakt, is dat de 'kills' niet goed in beeld komen. De camera draait steeds weg of we krijgen een ander shot te zien tijdens de 'daad'.

Leuk om één keer gezien te hebben en te kunnen vergelijken, maar Wrong Turn 1, 2 & 3 zijn echt beter.

avatar van Danny19998

Danny19998

Hallo "the ocean six"!

Ik will graag recencies lezen . Wat kom ik tegen? 30 berichten van jou. Kun je gewoon 1 mening geven in plaats van deze site te vervuilen met je onzin berichten? Dank u!

avatar van Gish

Gish

Eindelijk eens een horror waarbij zowel de thuisploeg als de bezoekers doorgeleerd hebben. De eerste groep in de natuur, de tweede groep op de universiteiten van de VS. Over polarisatie gesproken. Het levert een boeiende horror op met voldoende facetten van het genre, maar ook een aantal verrassende wendingen. Zeer vermakelijk allemaal. Zelf heb ik het berggebied van Shenandoah bezocht, veilig op de weg uiteraard, maar die trails daar laat ik voor wat ze zijn. Ik kies liever een veilige LAW wandeling met rood-witte vlaggetjes op de bomen. Dat hadden de bezoekers ook beter kunnen doen.

avatar van robertinho

robertinho

Wat een domme film. Allengs wordt het script steeds achterlijker. Waar aan het begin nog een bepaalde spanning aanwezig is - een voorspelbare spanning, dat wel -, vliegt het daarna meerdere keren volledig uit de bocht (no pun intended).

avatar van eierhoofd1

4. Wrong Turn 5

5. Wrong Turn 6

6. Wrong Turn 4

7. Wrong Turn 2021

Was dit serieus het langverwachte deel 7???