• 9.219.621 stemmen

Geregisseerd door: Rob Schmidt

Met onder meer: Eliza Dushku, Desmond Harrington en Emmanuelle Chriqui

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Wrong Turn

"It's the last one you'll ever take."

Onderweg naar een sollicitatiegesprek krijgt Chris Flynn in de bossen van West-Virginia een botsing met de auto van een paar tieners. Als ze dan besluiten op zoek te gaan naar hulp, komen ze plotseling tot de ontdekking dat ze achtervolgd worden door een paar gruwelijk mismaakte kannibalen ...

avatar van Woland

Woland

Het verhaal is dertien in een dozijn, maar toch best kijkbaar. Diep in de bossen in een achterlijk stukje Amerika belanden een groepje tieners en nog iemand met autopech gestrand in het woud, en uiteraard zijn er een stuk of wat booswichten die hen met bruut geweld opjagen. Het blijken een soort van misvormde inteeltkannibalen te zijn maar dat maakt voor het soort film niet echt uit. Maar in z'n genre best prima uitgewerkt. Ondanks de voorspelbaarheid toch best wel wat spanning, aardige momenten gore (al is het niet heel veel) en ook centrale karakters die niet al te irritant zijn. Niet dat ik sta te springen om meer van dit soort slashers te gaan kijken, maar voor een avondje simpel vermaak was dit goed te doen.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Nogmaals deze film opgelegd, en heb er weer van genoten. The Hills Have Eyes meets Texas Chainsaw Massacre, zeg maar. Ik ben het voor de rest volledig eens met deze brave man:

Duke Nukem schreef:
"Okay, who lives here?"
"I dunno but can you help me find a bathroom?"
"Baby, I think this is the bathroom!"

Deze film een tweede keer gezien en hij doet inderdaad denken aan klassiekers als The Hills Have Eyes: een afgelegen plek met mysterieuze mutanten en een groepje verloren gelopen potentiële slachtoffers van hun sadisme. De sfeer zit wel goed en de acteurs zijn redelijk sympathiek. De korte speelduur doet vergeten dat er eigenlijk weinig inhoud is en weinig wendingen. Zeker genietbaar, ik hou wel van dit genre want het spreekt erg tot de verbeelding en voelt toch redelijk realistisch aan. Wie heeft niet eens tijdens een eenzame boswandeling gedacht: wat als er iemand in dat hutje zou wonen, of wat zou ik doen als er ineens iemand vanachter een boom mij bespringt met een bijl in zijn handen? De beste verhalen zijn gebaseerd op zulke fantasieën, denk maar aan Roodkapje in het bos met wilde dieren. Iemand in deze film haalt het voorbeeld aan van een andere film in dit genre, Deliverance. Dergelijke films hebben eigenlijk niet veel plotwendingen nodig, omdat de spanning en de horror van de situatie voldoet. Het enige wat op zo'n moment nog telt is, overleven!

Zwaar teleurgesteld.

Na een gemiddelde score van 3.13 sterren had ik gehoopt op een goede horrorfilm, maar helaas is deze film nog slechter dan een nachtmerrie waaruit je wakker wilt schreeuwen. De personages leken hun intelligentie bij de deur achter te laten, en de plot was zo voorspelbaar dat ik halverwege de film al wist wat er zou gebeuren. Het acteerwerk leek meer op een komedie dan op een horrorfilm, en de speciale effecten waren ronduit lachwekkend. Ik had gehoopt op kippenvel en spanning, maar in plaats daarvan kreeg ik alleen maar teleurstelling en een verlangen naar een echte enge filmervaring.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Prima horrorfilm, spannend en goed gefilmd. Er wordt redelijk goed geacteerd. Benieuwd naar het tweede deel. 4 sterren