• 9.378.100 stemmen

Geregisseerd door: Mike P. Nelson

Met onder meer: Charlotte Vega, Matthew Modine en Emma Dumont

Releasedatum: 15 juli 2021

Plot Wrong Turn

"This land is their land."

Een cross country-wandelexpeditie brengt een groep vrienden in het gebied van een in zichzelf gekeerde samenleving. Al snel ontdekken de wandelaars dat er andere regels gelden in dit gebied. De plaatselijke bevolking leeft al honderden jaren in de bergen en heeft het niet zo op met vreemdelingen.

Jennifer Shaw

Nate Roades

avatar van Shadowed

Shadowed

Ha, wow!

Zal ik dan maar de eerste officiële stem zijn? Wrong Turn kwam de afgelopen dagen op het internet te staan, en ik kon niet tot maart wachten. Sowieso wel leuk als je de eerste stem mag zijn op een bepaalde site, dus bij deze. Wat de film betreft, Nelson besloot in ieder geval met zijn reboot het roer volledig om te gooien.

De eerste helft lijkt inderdaad in de lijnen te vallen van het origineel. Ze moeten het natuurlijk ergens blijven volgen, en daar wordt in de eerste helft de tijd voor vrijgemaakt. Toch zal je eerst door ongeveer 20 minuten aan introductie moeten gaan, maar eentje die niet saai is. Acteerwerk is goed, Vega doet het erg sterk. Ook de dorpelingen en overige vrienden doen het naar behoren.

Slashergehalte wordt met een hoog tempo gebracht. Het is niet makkelijk om bossen zoals deze interessant in beeld te krijgen tijdens een horrorfilm, maar Nelson komt een heel eind. Snelle regie met passend camerawerk. Intens en vlug, de aanpak is eigenlijk precies juist. Het is overigens wel anders in vergelijking met de originele delen, aangezien die meer voor lompheid en over-the-top bloedvergieten gaan. De reboot kiest voor een meer gemene, realistische en rauwe aanpak.

De tweede helft is echter wat de film maakt, en voor een hoop kijkers waarschijnlijk een maak of breekhelft. Dit is namelijk waar de zaken echt anders gaan lopen. Geen kannibalen, maar een afgezonderd volk. Ook de aanpak blijft anders, maar tijdens de tweede helft wordt de film een mix tussen genres. Drama, horror, thriller, actie en mystery worden plots allemaal gemixt. Er is er geen uitzonderlijk geslaagd, maar van alle genres heeft de film wel net aan genoeg om niet zwakjes op zijn pootjes te landen.

Visueel verder sterk, leuk dat Nelson voor diverse aanpakken kiest en daarmee het tempo op bijzondere wijze weet te verhogen. Passende, rauwe cinematografie en nerveus camerawerk worden gemengd met een ruw stijltje. De toon verandert echter steeds per switch tussen genres, maar Nelson blijft zich goed aanpassen. Hij krijgt steeds de juiste voeling te pakken. Niks absoluut geniaals, maar wel juist gedaan.

Natuurlijk zijn er vragen over de gore. De gore is ook anders nu, aangezien de film meer voor het realisme lijkt te gaan, en zo dus ook met de gore. Geen overdreven bloedvergieten, maar pijnlijke wonden en bij vlagen snoeiharde kills. Nelson kiest er soms voor om het net te veel buiten beeld te brengen, maar het wordt regelmatig ook behoorlijk expliciet in beeld gebracht. De film windt er dus absoluut geen doekjes om, maar de carnage had zeker richting het einde iets bevredigender (harder) en hoger gemogen.

Verder erg snelle montage en editing, voornamelijk tijdens de eerste helft. Ik merk dat ik moete heb om mijn woorden over deze film in een review uit te drukken, omdat de film steeds een ander pad kiest, maar die steeds erg passend in weet te richten. Ik heb de volledige speelduur tegen de buis gekluisterd gezeten. Het is wat aan de lange kant, maar het snoeihoge tempo en vele gespeel met de toon en genres maken deze film bijna uniek.

Ontzettend vernieuwend is het niet, maar wat het nu wel doet, dat doet de film goed. Ik raad deze film iedere nieuwsgierige fan aan! Het zal niet voor iedereen zijn, maar dit is voor mij een uitstekend begin voor horrorjaar 2021. Wrong Turn is een film die in de eerste helft de traditie braaf blijft volgen, en vervolgens daarna lekker zijn eigen ding doet. Ik mag het wel, ik ben benieuwd wat de rest ervan gaat vinden. Verwacht geen meesterwerk of briljante genremix, maar wel een erg vermakelijke en rauwe reboot van een bekende reeks.

avatar van joolstein

joolstein

In 2003 kwam de eerste 'Wrong Turn' een film waar een kleine cast, zoals de titel al aangeeft, een verkeerde afslag nam en in bloedigere botsing kwam met kannibalen in het bergachtige achterland van Appalachia. Opvallend door zijn vele frontaal in beeld zijnde goede moorden en de stoere Eliza Dushku die nergens voor terugdeinsde .

En zoals het bij zo'n beetje elke gerespecteerde franchise hoort kwamen er vervolgen!! Zodoende zijn we nu bij de zevende Wrong Turn-film. Geen vervolg maar eerder een Reboot (met een magere binding) Ook dit hoort bij langlopende horror-reeksen. Tja... en nu achttien jaar na die film was de folk-horror van Ari Aster (Midsommar) een succes dus scenarioschrijver Alan McElroy, ook verantwoordelijk voor oorspronkelijke verhaal, probeert er ook zoiets in te passen!

En daar zit ook het manco want alhoewel het weliswaar een interessant invalshoek biedt, dan de gebruikelijke soort boemannen die door het bos struinen, struikelt de film over zijn eigen pretenties om meer te zijn. Voor je echter eindelijk daar ben aangekomen mag je eerste een dramatische (B-)verhaallijn volgen over Jen's vader, Scott die blijkbaar wanhopig op zoek is naar zijn dochter omdat die hem niet meer elke week sms't of belt. Hoe zal dat aflopen?

Vervolgens schakelt de film zes weken terug naar de bekende groep vrienden. Het sextet van jonge wandelaars die in de bossen de weg kwijtraakt. Uiteraard een politiek correct groepje. Onder hen natuurlijk ook de Jen, die door papa werd gezocht en overduidelijk de 'final girl' Charlotte Vega herken je misschien ook van de Netflix-serie Warrior Nun (2020-) of de horrorfilm The Lodgers (2017) Helaas verstrijken er rond de 45 minuten als er ook maar iets begint te gebeuren.

En dan blijkt dat de Wrong Turn-valstrikken en verrassingen hier ook maar mager en braaf zijn. En dat de film het geheel laat afhangen van de twist. Dit was voor mij wel waar de film mij het meest intrigeerde. Maar helaas kies de film ook hier voor matige gruwel en angst en gaat meer voor het standpunt; "wat zijn de echte monsters, de mensen in een zichzelf gekeerde samenleving of degenen die de hele dag selfies maken?" Het brengt de film naar gekke logica ?

Ook in de climax had wel wat meer uitgepakt kunnen worden! De film bezit nu zeg maar drie soort van eindes en alle zijn teleurstellend? De ontsnapping, de terugkomst met de cliché; ze beeld het maar in en een conclusie die doorloopt in de aftiteling. Als de film ingekort, gestroomlijnd en brutaler was geweest, had de film misschien de eerste geëvenaard. Nu blijft het bij een lovenswaardige poging. Maar die teveel problemen bezit (te lang en te weinig brutale scenes) Jammer...

avatar van Hansiro

Hansiro

Heb ooit genoten van het eerste deel maar dit werkt niet meer.. Een groepje jongeren met de meest onlogische oplossingen ben je wel gewend in dit soort films maar meestal is er nog wel iets spannends te bespeuren, hier kun je lang zoeken..

avatar van Fortune

Fortune

Dit is een film die gemaakt is door mensen die kampen met verslavingsproblemen met Adderall en Ritalin en hoopt dat het publiek dezelfde problemen hebben.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Beter inderdaad dan zijn voorgangers vanaf nr. 3 maar ook hierbij had ik van tevoren geen verwachtingen, althans positieve. En jammer, ook deze viel mij tegen. Zelf ben ik niet een groot liefhebber van dit genre, griezel/horror waarbij het kwade uitgevoerd wordt door de mensen, geef mij maar het kwaad van de mens als hij ontdaan is van zijn lichaam.

Bij dit verhaal had ik steeds een "achtervolgd" gevoel en daar hou ik niet zo van.

We hebben deze uitgekeken en ook bij deze film waren we blij dat het afgelopen was. Beetje vreemd einde, ik knal met mijn camper bij de buren op hun auto, sla een tegenstander tot puin op straat en wandel rustig weg zonder dat er iemand aandacht aan besteedt. Eens een keertje uitproberen.

Een 5-je.

avatar van doctorw

doctorw

Lichtelijk teleurgesteld, want dit is geen Wrong Turn film, ook de slechteriken van de originele filmreeks zijn nergens te bekennen. In die films maakten de slachtoffers ook daadwerkelijk een Wrong Turn overigens: het dorpje waar dit slachtvee heengaat, was zelfs hun beoogde bestemming! Niks “verkeerde afslag”. Maar goed, een paar tieners die afgesneden van de bewoonde wereld in de bossen in de problemen komen en opgejaagd worden, dat is het enige uitgangspunt dat deze film met de andere films deelt. Verder is het een totaal andere film, die net zo goed de titel Midsommar 2,The Other Lamb 2, The Village 2 of Antebellum 2 genoemd had kunnen worden. Deze film had dan nog meer raakvlakken met die films dan met Wrong Turn. De oorspronkelijke titel van deze editie was overigens “Wrong Turn: The Foundation”, wellicht was dit een standalone film die The Foundation heette, maar waar het Wrong Turn stempel op werd gezet om de kassa’s wat harder te laten rinkelen. Het is geen baggerfilm, maar ook geen goede. En al helemaal geen logische: als er een boomstam van een berg naar beneden rolt, ga je dan niet direct naar rechts of links rennen om hem te ontwijken, i.p.v. dom in dezelfde rechte lijn als de boomstam naar beneden te rennen ? Als dit al zo begint, weet je dat je naar een domme film zit te kijken. En die mogen er ook zijn, maar je bent dit werkje alweer snel vergeten.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Ik vind dat de film zelf eerder een wrong turn heeft genomen. Na de eerste aanval met de boomstam die recht op iedereen afkomt maar vreemd genoeg niemand die opzij rent en iedereen treft was ik al aandacht kwijt

Ook probeert de film in te spelen op hedendaagse zaken die nog steeds gevoelig liggen door een homostel op te nemen die hand in hand lopen in een hillbilly stad. De film ontleent zich gewoonweg hier niet aan.

avatar van The Oceanic Six

Wat is dit een slappe poep zeg. Het komt niet vaak voor dat ik boos ben om wat een film wil zijn, maar het is deze Wrong Turn reboot gelukt. Wat ik moet het anders zeggen, deze film maakt me boos om wat het niet wil zijn, namelijk een deel uit deze franchise. Het heeft er namelijk op de naam na geen zak meer mee te maken. Ik wil moordlustige rednecks die tieners in het bos opjagen en nasty afmaken. Waarom zou je in hemelsnaam deze inhoud weg doen maar wel de naam houden? Juist, om er mee te cashen. Wat je wel krijgt is een groep oninteressante bosjesmannen die in een zelfgemaakt begeleid wonen complex in het bos leven en mensen gevangen nemen die in hun buurt komen enzo. Gaap.

En om het nog erger te maken is dit vermoedelijk ook de minst bloederige film uit de reeks. Je ziet echt helemaal niks en als er eens iemand dood gaat dan draait de camera weg of komt iemand er met zijn lelijke hoofd voor. Ook als je dit los van de Wrong Turn films ziet, dan stelt het niks voor. En dit duurt dan ook nog eens bijna twee uur, godallemachtigwateenellendeisdit. Ik voel me belazerd. Het zal wel geen toeval zijn dat je in de trailer eigenlijk nauwelijks een signaal krijgt dat dit iets heel anders wil zijn dan wat wij van de reeks verwachten. Maar het doet me wel goed dat de film slechte cijfers krijgt. Niet meer dan terecht, bah.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Beter dan verwacht. De originele Wrong Turn reeks is vanaf deel 3 geen knip voor de neus waard, daar is dit een serieuze verbetering op. Maar eigenlijk hoort de vergelijking helemaal niet op te gaan, aangezien dit een reboot is die z'n vrijheid om af te wijken (van het origineel) wel erg graag benut. Het heeft er vrijwel niets meer mee te maken. Dat is voor kijkers die lastig hun verwachtingen aan kunnen passen uiteraard vervelend, maar wie gewoon een hapklare genrefilm zoekt... die kan het veel erger treffen. Het heeft overigens wel te lijden onder infantiel schrijfwerk en voelt door de overvloed aan losse ideeën over het geheel gezien enorm uit balans (en mede daardoor ook een tikkeltje te lang). Maar dat neem ik graag op de koop toe, zeker als het resultaat niet zo'n snoozefest is als de vorige reeks.

avatar van Brabants

Brabants

Wrong Turn is een prima genrefilm maar weinig vernieuwend. Had het idee dat ik alles al een keer gezien had maar dat de vorm alleen iets anders is. Omdat het zo inspiratieloos is vind ik het verre van perfect. Maar het beoogde sfeertje was goed en het acteerwerk kon er mee door.

avatar van TimF

TimF

Erg leuke horrorfilm. De film kent veel verschillende etappes en blijft daardoor afwisselend. Het acteerwerk is ook dik in orde, net als het visuele gedeelte en de effecten. Ik heb zelf geen moeite met de vernieuwing ten opzichte van eerdere delen. Vind dit deel zelfs een van de betere.

Horrorfans: gaat dit zien.

avatar van wibro

wibro

Verwachtte niets van deze Wrong Turn maar hij viel mij toch 100% mee. Het einde en onder meer die scène tijdens de aftiteling vond ik zelfs erg goed. Had ik totaal ook niet verwacht. Met het gore viel het gelukkig reuze mee. Dat hoeft ook niet overdreven te worden wat helaas vaak wel gebeurt in horrorfilms. Naar mijn mening komt dat de geloofwaardigheid van het plot niet altijd ten goede. Een vergelijking met de eerste Wrong Turn (2003) heb ik niet gemaakt. Ik kon er trouwens ook te weinig van herinneren. Misschien ook maar goed ook. De overige vervolgfilms (2 t/m 6) heb ik niet gezien en ga ik niet doen ook. Aardig spel trouwens van Charlotte en die andere jongedame.

avatar van AniSter

AniSter

Ik had al de eerste zes 'Wrong Turn's gezien bij het verschijnen daarvan en nu dan deze. Een ding is zeker, er kunnen er nog vele volgen; uitgeput is zo'n reeks nooit. Deze 'aflevering' moest het helaas alleen hebben van het laatste kwartier. De weg naar de drie slotscenes was standaard en langdradig. Het verrassende einde maakte wat dat betreft veel goed waardoor deze voor mij toch ruim voldoende scoort. De rol van Jen werd prima neergezet. De rest van haar groepje vond ik een stuk minder acteren. En wat het verhaal betreft: iets teveel fantasie en niet echt spannend. Jammer dat de laatste scene tijdens de aftiteling is; dat voegt dus helemaal niets toe aan het geheel.

Zwakke "horror" die de naam Wrong Turn niet zou mogen dragen. Het begin is prima, maar zodra de slechteriken in beeld komen kon ik alleen maar weemoedig met mijn hoofd schudden. Waar zijn de gemuteerde hillbillies gebleven? Waarom moesten zij plaats maken voor een stelletje cult figuren onder leiding van een man die net van de kapper lijkt te komen? En waarom zien we niet wanneer er een hoofd wordt verpletterd, of er een pijl in een hoofd wordt geschoten? Ligt dat te gevoelig heden ten dage, of was er niet genoeg geld voor de special effects? En dan komt halverwege opa de zaak redden? Wauw...

Deze WOKE generatie moet gewoon geen horror films proberen te maken. Zij willen teveel sociale factoren balanceren zodat de kern van horror, angst een onbehagen, verloren gaat. Ik heb liever de trash die deel 3 was dan deze excursie into snowflake mountain. Misschien wel de ideale titel voor dit deel: Wrong Turn: Snowflake Mountain.

avatar van filmkul

filmkul

Matig deel in de reeks. Het verhaal is het grootste probleem. Men probeert er een originele draai aan te geven door af te wijken van de voorgangers, maar het verhaal is te triest voor woorden. Daarnaast neemt men het allemaal ook erg serieus. Ook voldoen de kills niet aan de verwachting en echt smerig wordt het ook niet. Het acteerwerk is ook onder maats. De aankleding en settings kunnen er mee weg. Het lijkt als of de makers een soort Martyrs wilde maken maar niet te veel wilde inleveren op de hele WT reeks. Volgende keer gewoon weer wat teenagers en wat misvormde leipo’s. 1.5/2.0

avatar van Collins

Collins

De zevende film in de reeks wordt hier en daar betiteld als een nieuw begin. Met recht. Deze reboot doet het zonder misvormde geperverteerden. In deze film zijn het niet gedegenereerde kannibalen die de protagonisten angst aanjagen maar komt het gevaar van een mysterieuze gemeenschap van bergbewoners zonder kannibalistische intenties. Dat klinkt voor de verstokte fan van de reeks misschien wat saai en gewoontjes, maar dat valt best mee. Mij beviel de film in ieder geval goed.

De film is een heel behoorlijke thriller/horror die je in de verre verte als een platte versie van Midsommar (2019) zou kunnen zien. Met minder diepte en minder subtiliteit, maar met een overeenkomstige mysterieuze plotlijn. Wrong Turn is rauwer, presenteert meer plat geweld en bevat meer bloedige scènes. De film heeft meer vaart en spitst zich meer toe op de actie. Eh...hou het dus in hoofdzaak maar op een overeenkomstige plotlijn.

Wrong Turn is een survival-thriller en neemt afstand van de Backwood horror uit de voorgaande films. Een goede beslissing van schrijver Alan B. McElroy die ook het script schreef voor de eerste in de reeks, zijnde Wrong Turn (2003). Laten we eerlijk zijn. De latere delen van de reeks die voortborduurden op het thema van de achterlijke plattelander waren kwalitatief onder de maat. Deze reboot pakt het iets anders aan en meldt zich meteen als een goede aflevering in de reeks.

De vertelstructuur is opmerkelijk. De film toont twee verhaallijnen die zich kort na elkaar afspelen. De ene lijn vergezelt de vader van één der verdwenen protagonisten op zijn zoektocht naar zijn verdwenen kind. De andere lijn houdt zich bezig met de wederwaardigheden van een groep vakantievierende hikers die zich geconfronteerd zien met omineuze bergbewoners. De vertelstructuur werkt goed. De sprongetjes van de ene naar de andere lijn werken tempoverhogend en genereren spanning. Veel tijd om even bij te komen krijg je als kijker niet. Pas tegen het einde kruisen de lijnen elkaar. Dat gebeurt vloeiend, voelt naturel en werkt adrenalineverhogend. Leuke finale.

Leuke hoofdrol ook. De film heeft een heldhaftige vrouwelijke hoofdrol. Een personage dat lekker van zich afbijt en in die zin sterke overeenkomsten vertoont met de prettige verschijning van Eliza Duschka uit 2003. De overige personages zijn verder trouwens niet heel opzienbarend. De gebruikelijke verzameling goed gesitueerde jongelingen, een beschaafde hoofdman en wat rouwdouwende bergbewoners. Bekend en ietsjes voorspelbaar, maar niet vervelend. Het scheelt dat ze overtuigend acteerwerk laten zien.

Wrong Turn uit 2021 heeft de vertrouwde ontaarde kwaadwilligen ingeruild voor beschaafder kwaad. Het beschaafde kwaad heeft mysterie, werkt dreigend en wekt spanning op. Wat mij betreft een goede ruil.

Omdat de film weinig relatie heeft met de andere delen uit de reeks, werkt de titel verwarrend. De titel schept voor de ingwijden in de reeks verwachtingen die niet worden ingevuld. Ik zou als maker een andere titel hebben gekozen.

avatar van perceived

perceived

Nee.

Voor z'n wat lange speelduur is de film makkelijk uit te zitten en eigenlijk is dat één van de weinige complimenten die ik deze film wil geven. Het oogt ook best aardig, maar dat mag ook wel voor bioscoop-horror die meestal vanuit een forser budget wordt geproduceerd dan het gros van zijn genregenoten.

Het verhaaltje en script rammelen aan alle kanten. Vond het wat veel en hysterisch allemaal. Het lijkt erop dat de makers dachten dat ze vooral een lange horrorfilm moesten maken, gezien die vrij recent redelijk succesvol zijn geweest. Vervolgens hebben ze van alles wat in een blender geflikkerd om tot een populaire film te komen. Midsommar (2019) lijkt me een goed voorbeeld waar de inspiratie zoal vandaan komt. Originaliteit lijkt zowat een zonde. 4.5/10*

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Meer reboot dan remake deze uitstekende horror/thriller met onder andere Matthew pvt Joker Modine. Goede personage ontwikkeling, goed opgebouwd verhaal en een leuk achtergrondverhaal. Ook mooi camerewerk en fraaie regie. Hier en daar paar cliche's maar stoorde mij nauwlijks. De 2003 versie leunde op de Craven flim The Hills have Eyes, deze was Deliverance met The Village en een vleugje Midsommar.

avatar van Neder0001

Neder0001

Echt slecht deze... en heeft ook niks te maken met het concept van de originele Wrong Turn wat ik wel jammer vind aangezien de kannibalen voor de nodige spannende momenten & gore zorgden. Beide minimaal aanwezig in dit deel, waardoor je nergens echt op het puntje van je stoel komt te zitten.

De politieke correctheid spat ervan af. Een gay koppel? Check. Een interraciaal koppel? Check. Een links figuurtje die de acties van de groep veroordeeld? Check. De typische 'ik heb geen bereik' is traditioneel getrouw weer aanwezig (na 20 jaar kunnen ze dus nog steeds geen alternatief verzinnen), en de een na de andere merkwaardige / domme beslissing van de hoofdpersonages idem. Wat ik dus niet snap is waarom de dorpelingen, met name de hotel / hostel eigenaresse niet gewoon vertelt wat er zich buiten de begaande paden afspeelt. Nergens werd ook maar duidelijk dat The Foundation in bescherming werd genomen door de dorpelingen, integendeel. Dat vervolgens de boze dorpelingen, die een vreselijke afkeer voor onze out-of-town hoofdrolspelers hebben, opeens de reddende engels waren zo midden in de nacht in een bos vol met boobytraps, terwijl we eerder nog zagen dat een 'expert' op klaarlichte dag redelijk snel werd uitgeschakeld, sloeg ook nergens op. En dit alles om er een happy eind aan te kunnen breien? Is dat nu echt nodig bij een film als deze?

Typische dertien in een dozijn film dat bij lange na niet in de buurt komt van het origineel. Laten we het hier maar bij laten want een tweede deel zal geen volle zalen trekken ben ik bang...

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

Huh...dit is beter dan verwacht eigenlijk.

Allereerst....de zet om twintigers met een baan te nemen als vriendengroepje in plaats van leeghoofdige tieners. Een divers groepje 2020 jongelingen met een politiek correct wereldbeeld. De reviews boven me noemen het woke gejammer, maar volgens mij snappen die gasten echt het punt niet.

Ja, het is een woke, poltiek correct modern groepje...dat in een situatie komt tegenover een groepje dat normen en waarden uit de 1800's meedraagt. Het is een woke, modern groepje dat zich plots in een jaren 70 deliverance of Texas chainsaw achtige situatie bevind....en daar zijn die knakkers echt niet klaar voor.

Uiteraard is de film nergens origineel. Zoals ik al zei neemt het gretig elementen van the hills have eyes, deliverance, last house on the left...heel de beeldvoering van de film refereert naar die genre cinema van de jaren 70. halverwege gooien ze er zelfs nog wat Middsommar van de Aldi tegen..

Het is dus niet origineel, maar vaak wel opvallend effectief zoals in de donkere tunnel vol slachtoffers met uitgebrande ogen of het eindshot met de crashende camper.

Het is geen opmerkelijk sterke film, maar als een stuk genre cinema wel degelijk.

avatar van lang pee

lang pee

SaintNick schreef:

Dat is voor mij al voldoende! Om af te haken en over te slaan.

Wat een onzin, de politieke correctheid spat ervan af, heeft niets met de film te maken. Geen goede film, absoluut niet, maar wat versta je onder politieke correctheid??????????????????

avatar van Kondoro

Kondoro

“They said they would be the foundation on which a new nation would be built.”

Na vijf jaar gewacht te hebben heb ik dan toch eindelijk de nieuwe ‘Wrong Turn’ film kunnen kijken, eentje waar ik met mijn kameraad best lang op hebben gewacht aangezien we beiden wel lichtelijk fan zijn van deze serie, hoewel de laatste paar films toch wel redelijk tegen vielen wat zonde was. Ik kan met herinneren dat we de grootste lol hadden tijdens ‘Wrong Turn 6’ en deze films blijven gewoon een bepaalde cult in alle films die we samen hebben gekeken, het begon ooit ook met het eerste ‘Wrong Turn’ film en hebben daarna dan ook alle andere films uit deze serie gekeken, de één beter dan de ander. Dan is het te begrijpen dat deze films diep zitten bij ons maar, dat wij ook veel verwachtingen voor deze film hadden.

Nooit geweten dat we naar een ‘reboot’ zouden gaan kijken, aangezien vijf jaar geleden deze film nog werd aangereikt als het zevende deel uit de reeks. Daarom valt het bij mij niet echt onder het plaatje ‘Wrong Turn’ en vond ik het jammer dat deze naam is gebruikt in een film die dan wel het leidraad van de originele films gebruikt maar voor de rest erg afwijkt. Toch is dat voor mij niet de issue dat ik deze film minder ben gaan waarderen, het is een mogelijkheid tot open kansen en het wellicht tot leven roepen van een dode franchise aangezien de ‘Wrong Turn’ serie zeker na drie delen volledig is uitgemolken en de das om is gedaan. Een nieuwe setting, een nieuwe moordgroep en dat werd wel interessant.

‘The Foundation’ is de nieuwe groep in de film maar, deze wijkt volledig af van de ‘Hillybilly’s / kannibalen zoals deze in de eerste film te zien was. De ‘Foundation’ gaat meer de occult kant op, met rituelen en straffen maar vooral levend als een echte oude stam, lijkt haast wel een beetje op de oud Noorse gebeurtenissen met hoe men zich kleedde. Deze nieuwe groep vind ik er overigens wel gaver uit zien en misschien wel wat enger dan de kannibalen uit de vorige zes films.

Toch had het in mijn ogen wel wat bloederiger gemogen waar de film misschien ook wat spannender door werd. De film duurt bijna twee uur, deze twee uur gaan snel voorbij maar dat komt omdat de film constant zichzelf uitrekt en eigenlijk een einde nooit inzicht lijkt, dit was in mijn ogen ook wat abrupt gebeurd. Want wanneer je denkt dat de groep opgepakt is, en zich mengen in de groep van ‘The Foundation’ dacht ik dat de film een einde ging maken maar, daarna zien we dat haar vader ‘Jen’ ging redden. En als je denkt dat ze dan gered zijn en er eindelijk een einde kwam, komt de baas van die cult weer bij hun aan de eettafel en zijn ze wederom gevonden waarna dan eindelijk een einde kwam.

Waar ik mij vooral aan stoorde was de politieke correctheid die de film vertoond en dat wou ik toch wel even aankaarten. En het zit er wel degelijk in. We volgen namelijk een groep tieners en dat mag niet meer alleen hetero stelletjes zijn en dan bijvoorbeeld alleen blank. Wederom ook vertoond in deze film is er een gay-stel (niks mis meer overigens), een stel waarbij er andere huidskleuren zijn en een standaard heterostel waarbij ook nog een linkse troela bij hoort die alles afkeurt wat er gebeurt in de film en de mensen wil beschermen tot ze zelf doodgaat en dan inziet dat ze toch de vijand waren maar, dan is het natuurlijk al te laat. Dit vond ik toch wel wat aanstootgevender in de film, en haalde de charmes er ook wel af.

De vreemde keuzes leidde vaak nergens toe, de film gaat van hot naar her en is over het algemeen erg verwarrend en chaotisch. Waar Jen eerst haar vader nog neerschiet en lijkt te zijn gehersenspoeld om daarna de ‘Foundation’ te verraden is nog daaraantoe. Maar zoals ik ook al hierboven las is het gewoon jammer dat men er nog voor kiest dat de hoofdrolspelers geen bereik hebben en dat is wel het grootste cliché van de film. Maar dan ook dorpelingen die eerst de buitenstaanders lijken te helpen en daarna hun hen helpt in een bos vol boobytraps die dan niet meer lijken te bestaan. Of twee jagers die worden neergezet alsof ze vaker in de bossen rond lopen, daarna ook een ‘boobytrap’ vinden en deze professioneel onklaar maken worden nog geen minuut later beiden vermoord door onvoorzichtigheid en boobytraps van de buitenstaanders, het had ook niet gehoeven zeg maar. En zo kent de film wel meer van die nutteloze scenes in zijn script.

Toch vond ik de film niet altijd even slecht, en zitten er ook wel goede dingen in zoals ik ook al een paar heb opgenoemd met name de ‘Foundation’ die wel gaaf in beeld is gebracht. Ook bij dat vluchten met die Molotovcocktail, totaal overbodige scene maar wel een vet beeld met de leider en zijn zeis, angstaanjagend? Een beetje.

Ik verwachtte te veel van de film denk ik waardoor de film me toch wat tegenviel. Hoewel de setting best gaaf is en daar ook niks op aan te merken vond ik het geheel niet bijzonder, het script is zwak en het verhaal is niet héél interessant. Meer bloed had van mij dan wel weer gemogen maar, dat is achteraf.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

63% op Rottentomatoes, ook niet gebuisd op IMDB ... Kan ik niet bepaald slecht noemen. Een reboot is geen remake... dus hoeft ook niks met de voorgaande "Wrong Turn" serie gemeen te hebben

Het is wellicht omdat mijn verwachtingen niet hoog lagen dat deze me is meegevallen... Nochtans begint het erg slecht met een hoop clichés die ik al honderd keer gezien heb. Ik geef toe, na een half uur had ik al zin om er mee te kappen, maar de film neemt zowaar een bocht van zodra het groepje gevangen wordt genomen door een primitief levende gemeenschap, de "Foundation" genaamd. Wat volgde vond ik best van een deftig niveau. Dat die cultus in essentie niet helemaal "evil" is, dat Jen en Darius geïntegreerd worden in de gemeenschap, dat de vader naar zijn dochter zoekt, vond ik stuk voor stuk elementen die iets toevoegden. Zalige eindcredits ook; de film loopt nog gewoon eventjes door.

avatar van Svv1991

Svv1991

Je kiest er voor naar een horror film te gaan.

Maar je krijgt een sjw film

Moet weer iets van blanken zijn racisten.

Hebben een oordeel over een gay couple

Zeer jammer

avatar van Shinobi

Shinobi

"How are we supposed to find our way back here, huh?"

De eerste paar delen uit de 'Wrong Turn' reeks waren nog best vermakelijk, maar daarna is het snel bergafwaarts gegaan. Alsnog had ik goede hoop voor deze reboot.

Alan B. McElroy, de schrijver van het origineel keert terug om je weer te voorzien van wat tieners die verdwaald zijn in de bossen. De eerste scheurtjes zijn al te zien in de woke tieners die zoveel mogelijk inclusief moeten zijn. Maar dan moet nog blijken dat de inteelt kannibalen volledig ontbreken. Op zich prima, maar geef de film dan een andere titel. Nu is het simpelweg meeliften op een al bekende reeks.

Ondanks de inclusiviteit wordt er eigenlijk geen poging gedaan om de personages te leren kennen; ze dienen louter als kanonnenvoer. Niet dat het verhaaltje al te boeiend is. Het gebeuren met de vader voegt namelijk niets toe en de wannabe poging om een soort van 'Midsommar' vibe te creëren voelt misplaatst aan.

Qua horror valt er weinig te beleven, gezien de meeste kills buiten beeld blijven. Daarbij zijn de valstrikken vrij braafjes te noemen. Echt verrassend en/of spannend wordt het helaas ook nergens. Het geheel is een warboel van verscheidene ideeën lijkt het. Op een gegeven moment kom je als kijker zelfs terecht in een soort variant van 'Judge Judy'...

Al met al een matige reboot, maar wel iets leuker dan de povere vervolgen. Hoewel het niet zo moeilijk is om daar bovenuit te steken.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van leatherhead

leatherhead

Jammer dat met name het vreemde schrijfwerk een beetje roet in het eten gooit voor wat eigenlijk best een aardige genrefilm had kunnen zijn. Zeker richting het einde lijkt de regisseur het spoor nogal bijster en worden er te pas en te onpas vervelende twistjes en wendingen voorgeschoteld terwijl de film allang had mogen eindigen.

De opbouw is niettemin wel aardig en de hoofdmoot van de film is gewoon redelijk genrewerk. De cult straalt genoeg dreiging uit, een paar aardige kills en een fijn mysterieus sfeertje. Meer hoeft het eigenlijk ook niet te zijn voor een solide horrorfilm, daarom jammer dat P. Nelson zichzelf ietwat in de voet schiet door er meer van te willen maken.

Maar al bij al niet geheel onaardig. 2,5*

avatar van mrklm

mrklm

Jen [Charlotte Vega] is zes weken geleden vertrokken met haar vriend Darius [Adain Bradley] en een paar vrienden voor een voettocht over The Appalachian Trial. Wanneer ze haar belofte niet nakomt om eens per week haar vader Scott [Matthew Modine] te bellen, besluit op eigen houtje op zoek te gaan naar zijn dochter. In flashback ontdekken we dat Jen en haar vrienden in de problemen zijn geraakt door een confrontatie met een groep die zichzelf ‘The Foundation’ noemt. Volgt weliswaar in grote lijnen de Hillbillie-horrorformule die Wrong Turn (2003) volgde, maar zet de conventies op zijn kop en weet daardoor veelvuldig te verrassen. De liefhebbers van expliciet geweld komen hier bovendien aan hun trekken en moeten zeker even blijven zitten wanneer de aftiteling begint. Een aangename verrassing in het behoorlijk sneue horrorklimaat van recente jaren.

avatar van Noodless

Noodless

De eerste twee delen vond ik goed, naderhand verwaterde dit concept wel met een aantal vervolgfilms. Deze film is geen vervolg en ook geen remake. Het nieuwe concept is best te pruimen en had eigenlijk ook een heel andere filmtitel kunnen hebben. Qua opbouw en sfeer zit het wel goed. Een pluspunt is ook dat de film een overtuigende actrice heeft die de hoofdrol speelt. Toch weet de film in de tweede helft naarmate de spanning stijgt een aantal minpunten te verzamelen. Tal van rare wendingen komen op de kijker dan af en ook het verhaal krijgt hoe meer je het einde nadert een chaotische insteek. Bijvoorbeeld de dorpsbewoners die op het meest bizarre moment in de nacht vader en dochter toch gaan helpen, de hulp van een dorpsvrouw en haar neef… een jager en het bizarre slot. 6/10

avatar van schram101

schram101

Hoe verder de film vordert hoe dieper de fronzen in mijn wenkbrauwen. Met op het einde zelfs kromme tenen. Wrong Turn begint nog als een aardige remake. Wellicht had ik liever gewoon een standaard plotje en wendingen had gezien. Deze soort van sekte is eerder lachwekkend dan dreigend. De aankleding oogt veel te clean en de groep hillbillies is veel te groot.

Hier en daar een aardige kill en de scène in de tunnel met gestraften ‘in duisternis’ is leuk gevonden. Verder duurt de film uiteraard een half uur te lang.

avatar van Borderline

Borderline

Ging er eens lekker voor zitten voor wat bloedvergieten maar dat viel helaas erg tegen, , dat het verhaal een andere draai had gekregen vond ik op zich niet zo heel erg maar dat het zo vele malen braver is geworden vond ik wel heel erg jammer, film duurde naar mening ook te lang, nee dit concept heeft wel een hele rare draai gekregen op deze manier, het is bijna geen horror meer te noemen