• 9.158.869 stemmen

Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge (2020)

Animatie / Actie | 80 minuten

Genre: Animatie / Actie

Geregisseerd door: Ethan Spaulding

Met onder meer: Jennifer Carpenter, Joel McHale en Ike Amadi

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge

"Extreme violence. Bad language. And a bloody good time."

Deze film belicht het toernooi dat eenmaal in een generatie plaatsvindt tussen de kampioenen van Outworld en Earthrealm. Het is een gewelddadige competitie die uiteindelijk het lot van de aarde en al zijn burgers zal bepalen. Lord Raiden, beschermer van Earthrealm, moet de grootste vechters van zijn rijk verzamelen om het te verdedigen tegen de kwaadaardige Shang Tsung in de strijd om alle gevechten te beëindigen - Mortal Kombat!

Hanzo Hasashi / Scorpion (stemrol)

Liu Kang (stemrol)

Sonya Blade (stemrol)

Johnny Cage (stemrol)

Jax Briggs (stemrol)

Sub-Zero (stemrol)

Shang Tsung / Lin Kuei Assasin (stemrol)

Quan Chi (stemrol)

Kano / Shinnok (stemrol)

Satoshi Hasashi / Kitana (stemrol)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Nice. Ik ben benieuwd.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

• 2088 stemmen

Net de trailer gezien, dit ziet er erg gaaf uit! Die komt op het to watch lijstje.

avatar van Walter White

Walter White

De animatie zag er vet uit het zag er beter uit dan ik had verwacht.

Ik vond vooral de x-ray er goed uit zien.

De verhaal was simpel en makkelijk te volgen en niet saai.

De grappigste personage vond ik Johnny Cage kon er wel om lachen.

En Scorpion en Sub-Zero heb ik nog niet over gehad gewoon te bloederige veld slagen.

Kan niet wachten op vervolg laat maar komen dit word allen maar beter.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Een Mortal Kombat animatiefilm. Ik was sceptisch, maar Scorpion’s Revenge overtreft alle verwachtingen en blijkt één van de meest gewelddadige animatiefilms aller tijde te zijn, zonder daarbij in herhaling te vallen. De actie scenes duwen daadwerkelijk het verhaal voort en zo wordt je als kijker getrakteerd op bijna non-stop bloederig spektakel. Ik twijfel tussen 3,5 en 4 sterren, maar omdat deze film zoveel herkijk waarde heeft en de franchise eer aandoet krijgt Scorpion’s Revenge voor nu 4 welverdiende stemmen.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Gave animatie film! Toen ik de poster en de tekenstijl zag dacht ik eerst nog dat de poster beter zou zijn dan de film zelf. Maar dat viel mij 100% mee! De animatie is vergelijkbaar met de meeste DC animatie films van de afgelopen tijd. Geen hele bijzondere tekenstijl, en de film moet het dan ook vooral hebben van de razendsnelle actiescènes en de gave kills, die natuurlijk helemaal in het thema zijn van de Mortal Kombat games. Een lekker bloederig gebeuren! Met z'n korte speelduur van 80 minuten prima uit te kijken, de film vliegt voorbij! Ik kijk al uit naar het vervolg!

avatar van Metalfist

Metalfist

Ziet er in ieder geval wel een heel stuk beter uit dan die andere Mortal Kombat animatiefilm: The Journey Begins (1995) Lijkt me wel wat in de lijn te liggen van Defenders of the Realm? Komt op het verlanglijstje alleszins.

avatar van Zandadder

Zandadder

Metalfist schreef:

Als je er snel bij bent via Zavvi krijg je een limited edition met Scorpion of Sub-Zero figuurtje

avatar van Zandadder

Zandadder

'I'm not Tom Cruise you know'

Sfeervolle, harde animatiefilm over Mortal Kombat met de harde kern van de bekende karakters.

Het open einde lijkt aan te geven dat hier een vervolg op komt.

avatar van The Oceanic Six

In de jaren 90 heb ik de eerste Mortal Kombat games geregeld gespeeld, die waren echt heerlijk bruut en in een moordend hoog tempo. Daarna nooit meer echt met MK bezig geweest, maar deze animatiefilm is wel weer een aardige herintroductie voor me. Diverse namen kwamen me nog wel bekend voor, maar inhoudelijk stelt dit weinig voor. Hoeft overigens ook niet, het is Mortal Kombat. Deze film is zo gruwelijk grof en bloederig, dat ik alleen daar al een ruime voldoende voor over heb en doet absoluut eer aan de franchise. Prima animatiestijl ook, zeker die brekende botten en schedels in x-ray beelden zagen er steeds tof uit. Erg mee vermaakt.

avatar van rustugan

rustugan

Wauw... Dit was een verassing zeg!

Ben van ouds af aan al fan van de MK-Franchise geweest, en ik was toch wat sceptisch toen ik voor deze animatiefilm ging zitten. Maar dit was supergoed ! Heerlijk om alle bekende karakters weer tegen te komen. Tevens zijn de animaties en gevechten geweldig uitgewerkt (X-ray) Je moet wel rekenen op bloederige animaties.... Denk dat er nog nooit zoveel rood is gebruikt in een animatiefilm

avatar van MelB

MelB

Ik ben ook van ouds af aan MK fan sinds dag één (1993). Mijn favoriete karakter die ik altijd koos en vaak won was Sonya Blade. Bijna al haar combo's weet ik nog uit me hoofd >>□□○☆L2 ...sorry mislukt, volgende keer.

Ik was ook heel sceptisch over. Gelijk bij de eerste vechtscene me wenkbrauwen stond echt stijf omhoog van verbazing. Zo van: mag dit wel? Ik ben dan ook gewend met Disney of Pixar animatie's Nog nooit een bloederig animatiefilm gezien. Het heeft me zeer verast dat het zo gruwelijk grof en bloederig is vertoont. De film kent geen genade.

avatar van RobertKR

RobertKR

Heel geslaagd. De beste MK film sowieso al vind ik de eerste live action film heel nostalgisch.

Ten eerste is Legends net zo gruwelijk als de latere games, dus erger dan de oudere games en al helemaal niet te vergelijken met de PG 13 live action films. Maar tegelijk is de film ook heel grappig met soms maffe uitdrukkingen en opmerkingen.

Ten tweede volgt ie het plot van de eerste game(s) en film. Earthrealm moet een toernooi winnen want wordt anders geannexeerd door Outworld. Goro is de ongeslagen kampioen van Outworld. Legends focused net als de originele media op Liu, Sonya en Cage. Maar nu is Scorpion de lead character, zijn ondergang en wraak zijn de rode draad door de film. Ze hadden het haast niet beter kunnen doen.

De art style lijkt op de comic en animaties die destijds rond de eerste game werden uitgebracht.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This better not go straight to video."

Opvallend om vanuit het niets een animatiefilm uit de 'Mortal Kombat' franchise te zien.

Dit is eigenlijk de zoveelste hervertelling van de game, alleen wordt er nu meer ingegaan op de oorsprong van Scorpion. Ondertussen vindt het allesomvattende toernooi plaats tussen Outworld en Earthrealm. Er staat veel op het spel; als de aarde nog één keer verliest, dan staan alle inwoners ten dode opgeschreven.

Op de introductie na komt Scorpion nauwelijks in beeld. In plaats daarvan staan Liu Kang, Johnny Cage en Sonya Blade centraal. Op zich is dat niet zo erg, want middels Cage zit er wat leuke humor in verwerkt. Nochtans is het jammer dat het plot simpelweg non-existent is. Door net iets meer tijd te steken in de karakters had men het geheel al naar een hoger plan kunnen tillen.

Een pluspunt is dan weer wel dat 'Scorpions Revenge' de - broodnodige - Rated R kwalificatie heeft gekregen. Qua gore en vliegende ledematen kom je dan ook zeker aan je trekken, zelfs de kenmerkende X-Ray moves komen voorbij. Buiten de actie om is wel te merken dat de animatie niet helemaal soepel loopt, maar gelukkig zit er meer dan genoeg bloederige actie in verwerkt om dat te verbloemen.

Al met al een vermakelijke animatiefilm die de liefhebber zal kunnen smaken.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Gazi

Gazi

Moet ik vaak beginnen kijken

deed mij denken aan Ninja Scroll 1993 meets Hellraiser 1987

avatar van Uier

Uier

• 1961 berichten

Ben normaal niet van de animatie voor volwassenen, maar Scorpions Revenge toch maar gekeken omdat ik wel een fan ben van Mortal Kombat en vooral de karakters uit de eerste delen. Ook deze versie gaat weer terug naar het toernooi tussen Outworld en Earthrealm, net zoals ook in de eerste film.

Vanaf het begin weet je dat het met het expliciete geweld wel goed zit. Ook cool om de origin van Scorpion eens te zien, waardoor je toch wel compassie voor hem krijgt en goed kan meeleven met z'n doel. In de film (1995) komt 'ie opeens opdagen als tegenstander (wel de coolste scene uit de film, wat mij beteft), maar in deze versie heeft 'ie een prominente rol en kom je achter zijn beweegredenen.

Voor de rest weinig verdieping in de hoofdrolspelers van de Earthrealm; Sonya Blade, Lui Kang en Johhny Cage, maar dat is ook niet nodig. Vooral Johhny Cage is een lichtpuntje in de film qua humor. Qua hoeveelheid tegenstanders zit het ook wel snor. Vooral Sub-Zero, Reptile en Goro vond ik vermakelijk.

Verder leuke fatalities en X-Ray bonecrushers. Zeer onderhoudend geanimeerd ook.

Na de ontzettend bagger die ik de laatste weken heb gezien, is nota bene een animatie een van de leukste filmervaringen van dit jaar tot nu toe. Dat zegt iets van de kwaliteit films die dit jaar verschenen zijn, maar zeker ook iets over Mortal Kombat: Scorpions Revenge.

Cool. 3.5*

avatar van FilmFan897

FilmFan897

Deze film is een must voor elke Mortal Kombat fan, video game fan.
Het verhaal is boeiend, de personages zijn heel leuk en grappig.
Het is een ode aan Mortal Kombat met hier en daar kleine referenties en easter eggs naar de reeks.
Deze film focust ook meer op Scorpion dan op de andere personages wat bijna niet merkbaar is want Johnny, Sonja en de rest komen er meer in voor dan Scorpion in mijn mening.
Er komt ook veel bloed in, er komen ook een paar bekende vechters in de film die de fans zeker zullen herkennen.
Al bij al vind ik dit een leuk exemplaar om in je bezit te hebben en de commentary versie is ook boeiend om naar te luisteren.
Ook is het eens een animatiefilm dan een live-action film wat ook eens een afwisseling is.
Een topfilm!

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Bruut! Hoop herkenning uit de game en erg geweldadig.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Net voor de 3e keer gezien.. Wat een verassing uit het niets blijft dit juweeltje van een animatiefilm. Geweldig tempo, MK waardige gore en bruut geweld, maar wat me ook opviel is dat het acteerwerk (stemacteerwerk) ook goed uit de verf komt. Ik hoop dat ze er meer maken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

DiskjockeyEast schreef:

Er is recentelijk een vervolg uitgekomen, maar die viel helaas zwaar tegen.

avatar van Thorongil

Thorongil

Zeer sterke, brute animatiefilm. Vond het geweldig. Sequel komt binnenkort aan de beurt.