• 8.905.892 stemmen

Met onder meer: Lewis Tan, Jessica McNamee en Tadanobu Asano

Gesproken taal: Engels, Japans en Mandarijn

Plot Mortal Kombat

"Get over here."

Cole Young, een uitgerangeerde MMA-vechter, raakt betrokken bij de decennialange bovennatuurlijke oorlog tussen twee lang geleden overleden ninja-clans. Young raakt vervolgens met verschillende anderen verwikkeld in een vechttoernooi dat georganiseerd wordt door Raiden. Onder hen bevinden zich onder andere Jax en Sonya Blade, die een vreemde band met Young delen in de vorm van mysterieuze moedervlekken.

Cole Young

Bi-Han / Sub-Zero

Allison Young

Hanzo Hasashi / Scorpion

Shang Tsung

avatar van FilmFreak20

FilmFreak20

Niet goed, maar zeker ook niet slecht.

Ik ken de games persoonlijk niet, heb wel wat opgezocht voor ik de film keek.

Er zat veel brute actie in (bloed), daar hou ik wel eens van bij een film.

Maar de acteurs waren wel matig.

Ook wel het gevoel dat er niet zoveel budget is gebruikt.

Voor mij mag er zeker een vervolg komen, maar hopen dat die toch wel wat beter is

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Goh...als ik een pc en PlayStation spel kapot had kunnen spelen dan was deze aan flarden geweest. Het begon op de pc meer dan twintig jaar terug en zowaar heb ik ooit de finale gehaald tegen Shao Kahn en gewonnen, zover heb ik het nog nooit op de PlayStation 1 gebracht die ik overigens nog regelmatig speel en wat speel ik graag met Noob Saibot en Nightwolf. Lekker retro. Deze film moest ik natuurlijk zien, ook al had ik al lang begrepen dat het verre van goed was. En super bleek Mortal Kombat niet te zijn, desondanks viel het allemaal een beetje mee.

Verhaal? Nee. Cole Young? Het zal. Diepgang? Laat me niet lachen. Wat bood het spel op dat vlak? Ook niets natuurlijk. Het ging om het knokken en de brute fatality's natuurlijk, dus waarom zou dat nu anders zijn. En dat was ook wat aan de film trok, vooral nadat ik de dood van Nitara gezien had op YouTube. Iets waar de film verder vervolgens, op een paar aardige momenten na, niet helemaal in slaagt, en dat valt wel aan te rekenen.

Behoorlijk op zijn minst Kano te noemen die de boel behoorlijk opleukt met zijn humor en snedige opmerkingen. MacNamee is prettig voor het uitzicht en als blikvangers uit de game voldoen Sonya, Jax, Raiden, Sub-Zero, Kung Lao en Goro uiteraard. Mijn favorieten blijven helaas uit de beeld, maar goed je kan niet alles hebben. De meeste actie is best te doen ook als is het camerawerk en montage niet altijd even sterk. De soundtrack is op zijn beurt dan wel weer futuristisch en passend, en de brug waar Jax en Reiko de degens kruisen doet echt even Mortal Kombat game-achtig aan.

Opmerkingen zijn toch wel dat Shao Kahn bijvoorbeeld uit beeld blijft samen met veel andere karakters. Logische verklaring dat deze figuren in een vervolg worden uitgespeeld want ik verwacht wel dat er een vervolg komt. Het camerawerk en de montage is zo gezegd niet altijd even sterk maar het voornaamste punt is toch wel de zogenaamde opbouw naar het toernooi met gevechten a la MK style. Één op één battles met fatality's. Het enige gevecht dat enigszins in de buurt komt is die van Jax en Reiko. Verder gaat het geheel uit als een nachtkaars en dat is toch het meest spijtig.

Super is Mortal Kombat verre van, maar een vermakelijke appetizer voor een spectaculairder vervolg zou dit wel kunnen zijn. Dus kom op met deel 2 en maak er wat van. Let there be carnage! Morgen eerst maar weer eens de PS1 uit de kast halen.

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Heel lang hier naar uitgekeken doordat ik oudere delen veel gespeeld heb en de film uut 95 staat nog regelmatig aan. Deel 2 was al stuk minder.

dit deel is gewoon een schande. Geen Johnny Cage! Wtf hebben ze met Raiden gedaan. Sonya wordt per deel minder leuk en interessant.
Kano die eerst goed is( wel leuke rol dat weer dan wel. Jaxx is een lachertje hoe die aan zijn armen komt. Soundtrack is bagger. Tsjang Tsjung lijkt wel een clown. Nee dit is niks.Deel 2 kan alleenmaar beter worden

avatar van Thorongil

Thorongil

Leuke film om eens te zien, genoten van de actie. Laat de sequel maar komen.

avatar van teigertje

teigertje

Een leuke en amusante aktie film.

Niet bij de beste maar zeker de moeite waard.

avatar van Film Pegasus

Mijn voorkennis van deze film was dat er in 1995 al een film van was gemaakt en dat dit een computerspel is (of was). Ik heb niets met games, dus ik mis volgens mij een hele hoop verwijzingen en voorkennis. Mortal Kombat is een variatie op het toernooigevecht met een hoop diverse vechters. Alleen krijg je er hier nog wat lelijke CGI en superpowers bij. Als dat goed gedaan is, kan ik van dit genre best genieten. Maar het blijft een drukke en rommelige film helaas. Fans zullen hier wel van genieten, maar ik heb er niet veel aan.

avatar van Noodless

Noodless

Eerlijk gezegd beter dan verwacht. Mijn verwachtingen lagen niet echt hoog gezien de minimale interesse in dit soort films en vooral dat ik weinig heb met games. Dus de film vergelijken met de game is niet aan de orde. Het verhaal stelt weinig voor, maar qua actie en fantasie zit het wel goed. Er zitten heel wat leuke en toffe actiescènes in de film die meestal duidelijk in beeld worden gebracht. Opvallend ook redelijk bloederig. De film opent sterk met brute, bloederige gevechten. Nadien komen er nog wel een paar knappe actiescènes voorbij. De actiescènes met ijs en vuur zijn heel tof. Het slot is wel wat tegenvallend en is vooral een opening naar een tweede deel. 6/10

avatar van robertinho

robertinho

Wel aardig, maar ik begrijp niet zo goed waarom er geen toernooi was. Mortal Kombat is het toernooi.