• 9.460.640 stemmen

Mortal Kombat: Annihilation (1997)

Actie / Fantasy | 91 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: John R. Leonetti

Met onder meer: Robin Shou, Talisa Soto en James Remar

Releasedatum: 19 februari 1998

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Mortal Kombat: Annihilation

"Destroy all expectations."

Een groep strijders heeft zes dagen de tijd om de wereld te redden van de duivelse Shoa Kahn. Als ze hem niet op tijd verslaan, zal de Aarde samengevoegd worden met Outworld, en zal Kahn de ultieme machthebber worden.

Sonya Blade

Cyrax / Scorpion / Noob Saibot / Tarkatan (Baraka) #3

avatar van Shadowed

Shadowed

De voorganger uit 1995 vond ik ook niet bepaald een hoogstandje, maar die film heeft over de jaren heen wel een kleine fanbase op weten te bouwen. Wellicht dat dit vervolgdeel hetzelfde kan verkrijgen in 10 jaar, maar ik betwijfel het ten zeerste. Regisseur Leonetti, die tegenwoordig aan de haal is gegaan met horrorfilms, maakt er een behoorlijke puinhoop van. Het onrustig vertelde verhaal wordt nog wat taaier door het voortdurende gebruik van zeer ondermaatse CGI. Echt alles ziet er constant houterig en beperkt uit. Niet elke regisseur kan veel aanvangen met visuele verwennerij, maar met een budget van 30 miljoen mag je echt wat beters verwachten dan dit. Daar komt ook nog eens bij dat de nogal lomp geschreven dialogen van vrijwel elk personage een vermoeiende toevoeging maken. Voeg tot slot constant warrige montage tijdens gevechten toe en het foute feestje is helemaal compleet. Het komt niet vaak voor dat een film met zo'n hoog tempo en bijna non-stop actiescenes zo'n vermoeiende zit is. Ik ben blij dat ik de hele film heb weten uit te zitten, maar vooraf hoopte ik stiekem op zo'n foute film die tegen alle verwachtingen in nog leuk blijkt te zijn. Daarin zat ik compleet verkeerd, waardoor de uiteindelijke ervaring vooral nooit leek te eindigen. Ik vraag me overigens serieus af wat Vander in gedachte had toen ze haar dialogen uitsprak, dat sloeg werkelijk echt nergens op.

avatar van rustugan

rustugan

Soms heb je van die films die eigenlijk zo heerlijk slecht zijn, dat ze gewoon weer vermakelijk worden. MK:A is er zo eentje. Wat heb ik af een toe gelachen om het slechte acteerwerk, de tergende tergend slechte CGI en rommelig verhaal. Films dienen soms gewoon om vermaak, daarom geef ik de film ook gewoon 3 sterren omdat ik me door alle stompzinnigheid me totaal niet verveeld heb.

avatar van cinematic81

cinematic81

Ik heb eindelijk deze film voor het eerst helemaal afgekeken.

Man man.. ik weet waarom ik hem destijds negeerde. Ik kan niks positiefs benoemen.

Soms is less more. En dat gaat hier op. De eerste film had namelijk niet zo veel, de kleine cast van MK1 en dat was het wel. Het was een toernooi zonder al te veel onzin. Lambert en Ashby hadden swag, en Wilson had goede chemie met Ashby en Shou. Niet te vergeten Cary Tagawa als Shang Tsung, over swag gesproken. Hij was geweldig.

Ashby en Wilson zijn niet teruggekeerd voor deel 2, en deze Johnny Cage heeft geloof ik 1 of 2 zinnen voordat ie gaat en deze Raiden haalt het gewoon niet bij Lambert. Ze hebben allen geen chemie met Robin Shou dus die komt hier ook niet uit de verf. Wel doet deze nieuwe Sonya iets betere martial arts dan Wilson.

Deze film zit vol met karakters die uit het niets verschijnen en net zo snel weer verdwijnen. Het is echt een zootje. En waarom die transformaties, want met zulke slechte CGI zou ik het eigenlijk hebben geschrapt. Lelijke decors, echt ver weg van het mysterieuze eiland van MK1.

Kahn, Motara en Sheeva zijn verschrikkelijk. Die gasten in Baraka suits hadden ook beter weg kunnen blijven, zoals de helft van de personages eigenlijk.

De eerste is oprecht leuk, maar deze? Bagger,

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Herzien op de nieuwe 4K release van Arrow met Dolby Vision.

We beginnen met Shao Kahn, die de regels van het Mortal Kombat toernooi negeert en zijn leger Earthrealm laat binnenvallen. De Aarde zoals wij die kennen, begint te versmelten met Outworld. Het samensmelten van werelden leidt tot de vernietiging van delen van de aarde (Golden Gate Bridge en de Eiffeltoren), wat de film een apocalyptische sfeer geeft. Net als in de vorige film leidt Raiden de strijders van de Aarde door Outworld, in de hoop hun rijk van de ondergang te redden. Het belangrijkste verschil tussen de twee vertolkingen is dat de Raiden van James Remar in deze film daadwerkelijk vecht, in tegenstelling tot de Raiden van Lambert, die slechts als mentor fungeerde.

Van de originele cast keren alleen Robin Shou en Talisa Soto terug als Liu Kang en Kitana. Brian Thompson is goed gecast als Shao Khan met een indrukwekkende fysieke uitstraling. Verder viel de Zuid Afrikaanse actrice Musetta Vander op als Sindel, de moeder van Kitana. Haar moves van de game worden goed gebruikt en zij had misschien wel één van de beste lines van de film: ‘’Too bad you… will DIE!’’.

Het is jammer dat de special effects zo droevig slecht waren. Ook de meeste gevechten kwamen niet lekker uit de verf, enige die indruk maakte was Scorpion vs Sub-Zero. Toch heb ik nostalgische gevoelens bij de film en weet hij me toch weer te vermaken. Met slechts 83min tot de credits kijkt hij ook lekker weg.