• 9.162.971 stemmen

Geregisseerd door: Sheldon Lettich

Met onder meer: Mark Dacascos, Stacey Travis en Geoffrey Lewis

Releasedatum: 30 maart 1995

Plot Only the Strong

"The ultimate martial art."

Graffiti op de muur, tralies voor de ramen en tuig in de schoolbanken. Zo treft Louis Stevens zijn school aan na een paar jaar uit Miami te zijn weggeweest. De schoolleiding heeft niets te vertellen, want de lokale drugsbaron maakt op school de dienst uit. Om wat aan deze situatie te veranderen, stelt Louis voor om de tien meest criminele leerlingen lessen in Capoeira te geven. Na een aarzelend begin, dragen de jongens Louis al snel op handen en laten zien wat discipline en wilskracht is.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Eén van de beste vechtsportfilms.

avatar van You_bastard

You_bastard

Capoeira wordt heel mooi weergegeven in deze film.

avatar van Sphodros

Sphodros

Het is een goeie film, wil hem nog steeds kopen op dvd.

Maar nergens te krijgen hier in NL

avatar van Nomak

Nomak

Een heel goede vechtfilm met prachtige vechtscenes. Heb ik vroeger heel veel keer gezien. Ik geef er dan ook 3,5 sterren voor.

avatar van moustafa

moustafa

deze film kan ik me herinneren dat ik hem in 1996 heb gezien en het een hele goede film is, laatst heb ik deze film nogmaals gezien en daarbij kan ik concluderen dat de film nog steeds goed is en blijft, de beste film van mark dacascos 5 ster

avatar van hoogland

hoogland

helaas ben er ook al jaren op zoek naar deze film is de laatste van hen die ik nog mist in mijn collectie echter zeer jammer

avatar van FillumGek

FillumGek

Degelijk filmpje. Capoeira is een spectaculaire sport, helaas is de film minder spectaculair. Geen verrassing te bekennen. De moves zijn mooi, maar het wordt niet echt spetterend in beeld gebracht. Het is overduidelijk dat de klappen niet echt aan komen waardoor het er soms een beetje te nep uit ziet.

In Tom Yum Goong zit ook een scene met een capoeira-vechter en alleen dat gevecht is al spectaculairder dan alle gevechten in deze film bij elkaar. En dat is jammer.

avatar van moustafa

moustafa

FillumGek schreef:

Dan noem je ook een echte vechtfilm Tom-yum-goong! Zoals je misschien niet weet is Only the Strong een highschool-vechtfilm. Wat had je dan verwacht? Zeker dat die jongens binnen een paar lessen het mooiste van de sport laten zien. Maar zoals ik al zei: Een bekrompen mening over deze film.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Hele mooie film, ook sheldon lettich brengt hier alles mooi in beeld.

avatar van superfly84

superfly84

Ik heb deze film vaker gezien dan ik op 2 handen kan tellen.

Vond deze film vroeger al helemaal geweldig maar heb laatst de videoband, ja je leest het goed de videoband! weer uit de kelder gehaald en nog eens gekeken en blijft gewoon een geweldige actie film. Ik heb hier ook al eindeloos naar gezocht in dvd winkels maar tevergeefs.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Sheldon Lettich beste (eigenlijk enigste goede samen met Lionheart) film met een zeer goede Mark Dacascos die vol met energie zit.

avatar van Deugnietje

Deugnietje

Blijft vermakelijk om wasbordjes tegen elkaar te zien vechten, ondanks het dunne verhaaltje. Verder vond ik de sfeer, mede dankzij de muziek, geslaagd.

Vermakelijke film.

avatar van sparkie

sparkie

Film is me ook goed bevallen. Vreesde eerst dat die flink gedateerd zou zijn (1993) Maar zelfs dat viel me reuze mee.

Uiteraard voorspelbaar dat wel, maar het stoorde me niet. Vechtscenes waren uitstekend.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Best een redelijke film, maar daar houd het ook wel bij op. Mark Dacascos is het hoogtepunt met zijn (capoeira)moves in een vrij matig verhaal dat wel lekker wegkijkt door de actiescene's.

avatar van Morgun

Morgun

Mark Dacascos zijn beste film.

avatar van eka81

eka81

M.A.A.C. – Trailer For ULTIMATE JUSTICE Starring MARK DACASCOS. UPDATE: DVD Release Date - maactioncinema.com

2017:

nieuwe film van Mark Dacascos !!!

staat nog niet op deze site, graag toevoegen

avatar van Lebarron

Lebarron

Only The Strong is zowel een vechtsportfilm als een probleemschoolfilm. Voormalig Green Beret en Capoeira expert Louis Stevens (Mark DaCascos) keert terug naar zijn thuisstad Miami. Hij wil aan de slag op zijn oude high school maar die blijkt inmiddels een vervallen puinbak te zijn waar drugsdealers de baas zijn. Stevens weet dankzij zijn Capoeiratechnieken een paar dealers hardhandig er uit te werken. Daarmee wint hij respect bij de leerlingen. Hij gaat vervolgens aan de slag met de grootste probleemgevallen om ze middels militaire discipline en capoeira weer op het juiste pad te krijgen. Dit wekt de toorn van de grootste dealer uit de wijk.

Only The Strong is één van de weinige vechtfilms waarin capoeira centraal staat. De enige, voor zover ik weet. Mark Dacascos weet de sport op spectaculaire wijze te verkopen in deze film. Het verhaal is standaard maar dat geeft niet want dat zorgt dat het simpel te volgen is. Bovendien maken de vechtscenes veel goed.

Only the Strong is een prima film en een uitstekende showcase van de moves die Mark Dacascos in huis heeft en de sport Capoeira zelf.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima vechtfilm die lekker wegkijkt.

Als klein meisje al verliefd op deze film

Hoog moraal ,mooi hoe de sport wordt weergeven .mijn neef had deze op videoband zo vaak geleend dat hij zei hou t maar hihi .maar met nl ondertiteling op dvd te krijgen lastig.zoek al jaren