• 9.215.966 stemmen

The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

Animatie / Actie | 81 minuten

Genre: Animatie / Actie

Geregisseerd door: Han Kwang-il

Met onder meer: Theo James, Mary McDonnell en Lara Pulver

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Witcher: Nightmare of the Wolf

"Face your demons."

Deze animatiefilm vindt in dezelfde wereld plaats als de serie 'The Witcher', maar dan voor de tijd van Geralt of Rivia: het verhaal van diens mentor en goede vriend Vesemir wordt nader belicht. Vesemir is een avontuurlijke premiejager, die zijn armoedige bestaan weet te ontvluchten door monsters te doden en zo de prijzen op hun hoofden int. Wanneer een vreemd nieuw monster een nieuwe dreiging voor het Continent vormt, een koninkrijk met diverse politieke elementen, trekt Vesemir eropuit in een nieuw avontuur, dat hem echter beangstigt doordat het hem met demonen uit zijn verleden confronteert.

Vesemir (stemrol)

Lady Zerbst (stemrol)

Tetra Gilcrest (stemrol)

Deglan (stemrol)

Filavandrel (stemrol)

Young Vesemir / Young Remus (stemrol)

Illyana / Noblewoman (stemrol)

Kitsu / Boy (stemrol)

Luka / Skogar (stemrol)

Sven / Nobleman (stemrol)

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Leuke anime/animatiefilm, al is het denk ik bijna een zekerheid dat je reeds fan van het Witcher wereldje moet zijn om dit ten volle te appreciëren. Anders komen er wellicht een hoop nietszeggende namen, locaties en gebeurtenissen voorbij. Dit lijkt me in ieder geval niet bedoeld als mogelijke instap tot deze 'franchise'. In ieder geval; visueel ziet het er allemaal prima en verzorgd uit, de sfeer zit goed (het typische duistere fantasy-sfeertje waar The Witcher om bekend staat), goed stemmenwerk ook. Vesemir is als hoofdpersonage leuk, en met de lore wordt er (met enige vorm van artistieke vrijheid) respectvol omgegaan; aan de val van Kaer Morhen wordt zowel in de games als in de boeken gerefereerd , en die krijg je hier dan te zien op het einde. Verplichte cameo van Geralt op het einde, maar zoiets is leuke fanservice.

Neen, als fan van het Witcher universum was dit zeker niet verkeerd, en mogen er wat mij betreft meer animatiefilms hiervan komen. Het bronmateriaal leent zich daar gewoon heel goed voor; in animatie kan je veel meer epiek en grootse gebeurtenissen laten zien die in live action vlug een honderd miljoen dollar kosten. Kleine 4*.

Het gemiddelde is hier erg laag in vergelijking met IMDB, vreemd. Weinig Witcher liefhebbers hier denk ik.

Het is wederom niet echt een instapper als je ‘The Witcher lore’ nog niet kent. Daarvoor zul je vooralsnog de boeken moeten lezen, of op zijn minst ‘The Witcher 3’ voor moeten spelen. Ik heb zelf alleen de game gespeeld, waardoor ik deze film nog wel kon volgen, maar voor mij kwamen alleen de steden en enkele namen bekend voor. Voor de rest was het mij ook onbekend. Alleen zeker minder ingewikkeld, dan de serie.

Het is namelijk een origin/prequel story op Vesemir (de mentor van Geralt) en die je zou kunnen kennen van de games. Zijn origin wordt in een kort tijdsbestek allemaal uitgelegd, met wat flashbacks. Dat verhaal vond ik niet heel intrigerend, maar als je een liefhebber van ‘The Witcher’ bent, is het wel echt een must-see. Het verhaal is zeker wel interessant, buiten de origins van Vesemir om. De animaties zien er ook erg gelikt uit. Met name de scène waar Vesemir en Tetra op zoek zijn naar Kitsu, en worden aangevallen door een van de beesten dat zij gecreëerd heeft. Dat gevecht was erg tof en deed me soms een beetje denken aan de geweldige choreografie in ‘The Wild Hunt’. En dat in combinatie met de muziek, maakte het een zeer goede anime-film.

8.0/10

avatar van Bibi88

Bibi88

Redelijke anime gebaseerd op het boek. Als je niet bekend bent met the witcher is dit niet leuk. Ik herkende alles hierin, ook de bekende namen Eskel en Lambert. Vond deze film qua gevechten echt over the top. Ben niet echt een anime fan dus zal dit sowieso minder waarderen. Ik keek puur om het verhaal. Ik had eigenlijk gedacht dat het Letho was op het eind en niet Geralt

avatar van king-kevino

king-kevino

Matige animatiefilm waarin de Sacking of Kaer Morhen en de backstory van Vesemir uitgelegd worden, de flashback naar de jeugdige Vesemir is het sterkste gedeelte van de film maar hierdoor duurt het tot halverwege de film voordat het main plot een beetje op gang komt.

Animaties zijn bij vlagen wel goed maar vooral de soundmixing is erbarmelijk te noemen (gevechtsscenes zijn zo ontzettend luid vergeleken met als men aan het converseren is.

De voice acting is ook erg hit and miss vooral Lady Zerbst is storend, wel leuk dat Graham Mctavish (die Dijksra speelt in de live-action serie) hier de rol van de oudere witcher op zich neemt.

avatar van king-kevino

king-kevino

Bibi88 schreef:
Ik had eigenlijk gedacht dat het Letho was op het eind en niet Geralt

Omdat die kaal is ? Letho is opgegroeid bij een andere witcher school (the viper als ik het goed heb) zou dus vreemd zijn als ze hem hadden gebruikt hier.

avatar van Bibi88

Bibi88

king-kevino schreef:

Hij is van Viper inderdaad, waar hij precies opgegroeid is kan ik mij niet herinneren.

avatar van Film Pegasus

Ik heb wel genoten van de serie met Henry Cavill, leuk entertainment. Deze animatie heeft toch minder die ziel en zal vooral de fans aanspreken. Maar ik heb er vrij weinig mee en dan heb ik de serie nog gezien. De waardering komt begrijpelijk ook vooral van de liefhebbers die meer vertrouwd zijn met de boeken en/of nog ander materiaal van The Witcher.

avatar van joolstein

joolstein

‘The Witcher lore’

In afwachting van het tweede seizoen van de serie 'The Witcher' verscheen er deze animatiefilm. Dit spinoff/oorsprongsverhaal speelt zich lang voor het eerste (en tweede) seizoen van de serie af, en richt zich op Vesemir, de leermeester van Geralt of Rivia, die nog een jonkie is... van 70 jaar. Géén Geralt of Rivia, alias de witte wolf dus! Al heeft hij wel een klein bijrolletje! Wel zie je de uitleg over waarom er vijandigheid bestaat tussen de inwoners van Kaedwen en de monsterjagers, en waarom de monsters kunnen evolueren.

Dat doet men met Vesemirs verhaal, wat begint bij zijn jeugd als arme gretige page tot zijn tijd als brutale en avontuurlijke hekser en de aanval op Kaer Morhen, waarvan hij één van de weinige overlevenden is. En deze nieuwe animatiefilm is niet zomaar een extraatje: “Het is meer dan alleen maar een aanvulling op de serie" Het voegt iets toe aan wat er in The Witcher boeken van Andrzej Sapkowski verteld wordt. Vooral voor fans van de (boeken) serie is deze film dus welkom, tevens ook omdat Vesemir een tof en belangrijk personage is in de ontwikkeling van Geralt. En dit was verrassend goed geschreven!

Op het vlak van bruut geweld gaat, in vergelijking met de live-action serie, echt alle remmen los. Yup je mag je vingers en duimen aflikken want de ledematen en oogballen vliegen er lustig in het rond. Naast vette actie en bruut geweld is de animatie één van de sterke punten. Studio Mir, die onder andere verantwoordelijk is voor Avatar: Legend of Korra zorgt voor knappe animatie. Een Castlevania-achtige animatiestijl, met de hoekige koppen, flitsende actie en het bloed spuit er uit als er iets doormidden wordt gekliefd. Wel jammer dat de erotiek duidelijk een paar tikken is teruggedraaid. Als dit maar een zoethoudertje was, dan was het meer dan de moeite waard!

avatar van John Milton

John Milton

Tof! Ik ben niet bekend met de boeken (wel de games), maar desalniettemin vond ik dit zeer genietbaar!

avatar van alacer9

alacer9