• 9.176.748 stemmen

Geregisseerd door: Christian Alvart

Met onder meer: Moritz Bleibtreu, Jasna Fritzi Bauer en Lars Eidinger

Gesproken taal: Duits

Plot Abgeschnitten

Door een hevige storm zit Linda vast op een eiland voor de Duitse kust. Niet meteen het beste moment om lastig gevallen te worden door haar stalkende ex.. In een paniekaanval maakt ze een zware val en belandt op het strand, waar ze tegen een levenloos lichaam botst. In de broekzak van het lijk gaat een telefoon af.

avatar van zoutzak

zoutzak

Verrassenderwijs nog geen berichten voor deze overtuigende en effectieve Duitse thriller. Sterke cinematografie en goed acteerwerk maken dit tot een enerverende zit.

Het genre is eerder Thriller/Horror dan Actie/Misdaad.

avatar van Fransman

Fransman

Prima Duitse thriller op en rond een winters, stormachtig en daardoor onbereikbaar Helgoland. Maar ook wel erg chaotisch en ingewikkeld, waardoor je lastig greep krijgt op het verloop van de gebeurtenissen. Zo heb ik niet begrepen waarom de dochter van de patholoog anatoom gekidnapt was. Het gaat allemaal om wraak, maar het hoe en waarom moet iemand mij nog eens uitleggen. Ik hou meer van een wat rustiger opbouw en wat minder plotlijntjes die hier allemaal over elkaar heen buitelen. Desondanks krijgt deze film je wel in z'n greep. Bloedstollend is hoe de patholoog (Bleibtreu) een slachtoffer op Helgoland instrueert een autopsie uit te voeren omdat dat gegevens kan opleveren over de verblijfplaats van zijn dochter. Toch vind ik wraak nooit een sterk motief. In dit geval neemt de dader op een wel erg omslachtige manier wraak. Uitstekende rol van Moritz Bleibtreu. Maar ja, die kan alles spelen.

avatar van james_cameron

Onwaarschijnlijke maar tegelijkertijd wel onderhoudende thriller, goed gemaakt en gespeeld, met heel wat lugubere toestanden. Al vroeg in de film blijkt de complexe plot zo van toevalligheden aan elkaar te hangen dat je of direct afhaakt of meegaat in de waanzin. Als je voor het laatste kiest valt er best wat te genieten, al is de film wel aan de te lange kant. Regisseur Christian Alvart en de enthousiaste cast gaan er in ieder geval volledig voor.

avatar van stinissen

Zeer onderhoudende thriller met een heerlijke snelheid en ook voor het menselijk lichaam en zijn details.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vakkundig gemaakte thriller, maar het lijkt wel eentje die 20 jaar geleden is gemaakt. Wat me ook wel een beetje stoorde is dat de hoofdpersonages vrij kalm bleven in extreme situaties en sommige komische noten waren wat ongepast.