Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Dievegge. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2016, februari 2016, maart 2016, april 2016, mei 2016, juni 2016, juli 2016, augustus 2016, september 2016, oktober 2016, november 2016, december 2016, januari 2017, februari 2017, maart 2017, april 2017

Walk the Line (2005)

gisteren om 22:55 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Le Genou de Claire (1970)

Alternatieve titel: Claire's Knee, gisteren om 20:39 uur

stem geplaatst

» details  

Kolja (1996)

Alternatieve titel: Kolya, afgelopen donderdag om 12:37 uur (bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen)

Ten dele is het een ontroerend familiedrama waarbij de schattigheid van het jongetje uitgespeeld wordt. Het speelt zich echter af tegen de politieke achtergrond van Tsjechoslovakije op het einde van de jaren '80, uitlopend op de Fluwelen Revolutie.

Zdeněk Svěrák, een kruising van Sean Connery en Thienpondt van De Collega's, speelt de cellist Louka. In het begin komt hij als een rokkenjager over, maar dankzij het kind evolueert hij naar grotere emotionele rijpheid en verovert hij de harten. Een individu in conflict met de bureaucratie wekt algauw sympathie op; een kind wiens lot bepaald wordt door de politieke omstandigheden nog meer.

De sobere levensstijl in de satellietstaat is goed verbeeld, bijvoorbeeld met die Trabant, die vierkante Oost-Duitse auto die zo populair was in het Oostblok. Visueel zit het ook goed, vooral met die wolken op het einde. Vogels staan symbool van vrede en vrijheid. De vertelstijl is vlot en met zin voor humor.

» details   » permalink  » reageer  

2 Days in the Valley (1996)

Alternatieve titel: Two Days in the Valley, afgelopen dinsdag om 22:52 uur

stem geplaatst

» details  

Bullets over Broadway (1994)

afgelopen zondag om 22:13 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Freedom Writers (2007)

afgelopen zondag om 00:12 uur

stem geplaatst

» details  

Soshite Chichi ni Naru (2013)

Alternatieve titel: Like Father, like Son, afgelopen zondag om 00:11 uur

stem geplaatst

» details  

Brooklyn (2015)

21 april, 09:57 uur (bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen)

Saoirse Ronan heeft de juiste kleur van haar en ogen voor deze rol. Haar ogen werden extra belicht tijdens de close-ups. Haar accent heeft ze aangepast van Dublins naar iets meer oostelijks. Haar prestatie is indrukwekkend, maar ook de nevenrollen mogen er wezen. Emory Cohen heeft zich op verschillende acteurs uit de jaren '50 gebaseerd, maar mij deed hij denken aan Frank Sinatra. Jim Broadbent roept de tijd op waarin katholieke priesters een groot moreel gezag hadden in hun parochie.

Twaalf miljoen Ieren emigreerden naar de V.S. op zoek naar werk. Eilis Lacey staat symbool voor elk van hen. Ze wordt met een dilemma geconfronteerd tussen twee landen en tussen twee mannen. De tegenstelling tussen het Ierse dorp Enniscorthy en de metropool New York in de jaren '50 is weergegeven door aanpassingen in de belichting en de kostuums. De Amerikaanse scènes zijn in Montreal opgenomen, omdat Brooklyn te veel gemoderniseerd is.

Terugkerende details verlenen eenheid aan het verhaal. Wanneer Mrs. Brady in een vroege scène rashers (Ierse speklapjes) koopt, lijkt dat slechts bedoeld om wat couleur locale toe te voegen. Kort voor het einde blijkt diezelfde vrouw een familielid te hebben in Brooklyn dat van belang is voor de plot. Nog zo'n element is wanneer ze op haar tweede heenreis een andere emigrante goede raad geeft, daarmee aan haar eigen negatieve ervaringen herinnerend.

Een stukje geschiedenis van de vorige eeuw zit verwerkt in het verhaal van deze Ierse die een reis onderneemt naar nieuwe oorden, naar de toekomst en naar persoonlijke ontwikkeling.

» details   » permalink  » reageer  

Citizen X (1995)

17 april, 20:58 uur

stem geplaatst

» details  

City Island (2009)

16 april, 21:16 uur

We zitten in het New Yorkse acteursmilieu, waar method acting religie is en eindeloze rijen aan staan te schuiven voor een auditie. De personages zijn goed onderbouwd, de verschillende verhaallijnen mooi verweven. Andy Garcia speelt een van z'n betere rollen, maar er zijn ook heel wat goede nevenrollen. Ik noem slechts de theateractrice Sarah Saltzberg, hier als assistent-castingdirector.

Het centrale idee is dat mensen geheimen hebben voor hun naasten, wat tot opgekropte frustraties leidt, totdat het er allemaal uit komt in een emotionele climax. De acteurs zijn niet enkel bezig met hoe ze hun tekst moeten brengen, maar ook met hoe ze op elkaar reageren. Het script is ongetwijfeld vermengd met improvisatie. Er zitten heel wat grappige momenten in en de locatie is leuk: een voormalig vissersdorp op een eilandje in The Bronx.

» details   » permalink  » reageer  

Ciske de Rat (1955)

16 april, 15:25 uur

stem geplaatst

» details  

Akira (1988)

15 april, 12:45 uur

stem geplaatst

» details  

The Immigrant (2013)

15 april, 01:25 uur

stem geplaatst

» details  

Les Nuits de la Pleine Lune (1984)

Alternatieve titel: Full Moon in Paris, 14 april, 18:38 uur

Zoals vaker kiest Eric Rohmer de gezellige stadsdrukte van Parijs als locatie. Zoals vaker is z'n hoofdpersonage een jonge vrouw met een eigen willetje. Ze is een vroege twintiger die nog geen definitieve keuzes wil maken, uit angst dat haar jeugd dan voorbij zal zijn. Ze heeft twee adressen en twee partners met nadruk op het platonische.

In Rémi's appartement hangen twee reproducties van Mondriaan, een met veel rood en een met veel blauw. Die primaire kleuren zijn veelvuldig aanwezig in sjaals, deuren, meubels en bloemen, vaak tegen een zwarte of witte achtergrond. Blauw zou voor het koele van Rémi en het volwassen leven kunnen staan; rood voor jeugd, passie en impulsiviteit.

De slanke Pascal Ogier is innemend en weet de dialogen over relaties leven in te blazen. Datzelfde jaar nog zou ze sterven aan een hartaanval.

» details   » permalink  » reageer  

Soul Boy (2010)

11 april, 11:21 uur

stem geplaatst

» details  

Clockwatchers (1997)

11 april, 05:54 uur

Deze werkvloerkomedie doet in eerste instantie wat vreemd aan wegens de truttige kleding van Toni Colette, om nog te zwijgen van Helen Fitzgerald. Laatsgenoemde wekt de jaloezie op van de "temps" - stagiaires of tijdelijk benoemden. Deze laagste kaste in het administratieve wereldje krijgt zelden de aandacht en waardering die ze verdient. Parker Posey is grappig als degene die de kantjes ervanaf loopt en miniflesjes alcohol verbergt. Het geheel baadt in een sfeertje van zinloosheid, aanmodderen en vaag dromen van een betere toekomst.

De titel heeft een dubbele betekenis: een clockwatcher is iemand die met tegenzin gaat werken en naar het einde van de werkuren uitkijkt. Tegelijk is het iemand voor wie de klok figuurlijk aan het tikken is als die nog iets zonvols van het leven wil maken.

» details   » permalink  » reageer  

Detective Story (1951)

9 april, 06:38 uur (bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen)

De titel is wat misleidend. Het is geen mysterie, maar een drama dat zich afspeelt op een politiebureau. Het is gebaseerd op een toneelstuk van Sidney Kingsley met eenheid van plaats, tijd en handeling. Alles speelt zich af in en rond een politiebureau gedurende één dag. Ernstige en luchtige verhaallijnen worden verweven. Twee zaken gaven problemen met de censuur: de abortus, die verdoezeld werd als een doodgeboorte, en het neerschieten van een politieagent. Dat laatste werd uiteindelijk toegestaan als noodzakelijk voor de plot, wat een versoepeling van de Hayscode betekende.

Kirk Douglas speelt een overtuigende hoofdrol als de harde rechercheur met onbuigzame principes. De kloeke William Bendix speelt z'n zachtere tegendeel. Verder zijn er mooie nevenrollen voor Eleanor Parker, Cathy O'Donnell en Lee Grant. Interessant is om deze acteurs in een ander soort rol te zien dan gewoonlijk.

» details   » permalink  » reageer  

Mildred Pierce (2011)

6 april, 16:23 uur

stem geplaatst

» details  

Low Down (2014)

6 april, 08:52 uur

stem geplaatst

» details  

Caravaggio (1986)

5 april, 20:53 uur

stem geplaatst

» details  

The Emerald Forest (1985)

Alternatieve titel: Het Smaragdgroene Oerwoud, 5 april, 13:01 uur

stem geplaatst

» details  

Philadelphia (1993)

4 april, 23:54 uur

stem geplaatst

» details  

Mr. Saturday Night (1992)

3 april, 23:15 uur

stem geplaatst

» details  

True Confessions (1981)

1 april, 22:48 uur

stem geplaatst

» details  

Reversal of Fortune (1990)

1 april, 09:35 uur

stem geplaatst

» details  

Berlin Alexanderplatz (1980)

Alternatieve titel: Berlin Alexanderplatz: Remastered, 29 maart, 22:35 uur

stem geplaatst

» details  

Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking (2004)

28 maart, 23:02 uur

stem geplaatst

» details  

Calvaire (2004)

Alternatieve titel: The Ordeal, 28 maart, 13:53 uur

stem geplaatst

» details  

Dead or Alive: Hanzaisha (1999)

Alternatieve titel: Dead or Alive, 28 maart, 13:38 uur

stem geplaatst

» details  

Zui Hao De Shi Guang (2005)

Alternatieve titel: Three Times, 27 maart, 12:24 uur

stem geplaatst

» details  

The Bling Ring (2013)

26 maart, 10:27 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Un Lac (2008)

Alternatieve titel: A Lake, 26 maart, 00:00 uur

stem geplaatst

» details  

Bugsy (1991)

25 maart, 20:51 uur

stem geplaatst

» details  

Paper Towns (2015)

25 maart, 14:11 uur

sOmmiGE meNSen zulLEN HIer niEUWSGierig naAr zijn weGEns dE aANWeZIgheiD van carA DelevinGNE. zij zULlen eCHTer bedroGEN uITKOmen. het gROOtste dEEL van de tIJD is ze vERMist en zIT je nAAR oNBekende tiENERs te kijkEn dIE wat rONDHangen. cARA hEeft slecHTs eEN bEPErkt aaNTal scènES, waARIn ze EeN meISJe speELT mET eEn eIGEnzinnige opvatTinG OveR het gebRUik van HoOfDletTerS.

» details   » permalink  » reageer  

Satansbraten (1976)

Alternatieve titel: Satan's Brew, 24 maart, 20:46 uur

stem geplaatst

» details  

City Slickers (1991)

24 maart, 18:54 uur

stem geplaatst

» details  

Rambling Rose (1991)

24 maart, 07:06 uur

stem geplaatst

» details  

Ça Commence Aujourd'hui (1999)

Alternatieve titel: It All Starts Today, 23 maart, 13:50 uur

stem geplaatst

» details  

Spectre (2015)

23 maart, 12:32 uur

stem geplaatst

» details  

Skyfall (2012)

Alternatieve titel: Sky Fall, 23 maart, 12:31 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 1,0 sterren

» details  

Calendar (1993)

23 maart, 08:20 uur

stem geplaatst

» details  

Hôtel du Nord (1938)

23 maart, 08:01 uur

Op de voorgrond staat een strak opgebouwd drama met spanning, romantiek en humor. Op de achtergrond staat een pittoreske Parijse wijk met straatkinderen, volksmensen, tippelaarsters en louche figuren. Het is mooi in beeld gebracht, vooral de buitenopnames. Voor de viering van de Nationale Feestdag werden meer dan vierhonderd figuranten opgetrommeld. Binnen wordt er stijlvol gebruik gemaakt van tralies en schaduwen.

Het enige minpunt is dat de twee minnaars in het begin te mooi gekleed en opgemaakt zijn voor mensen die klagen over armoede. Het duistere verleden van de hoteluitbater (Louis Jouvet) geeft de extra impuls om de ontwikkeling op gang te houden.

Het zijn de nevenpersonages die voor de couleur locale zorgen, vooral de opvliegende Raymonde (Arletty) en de sluiswachter die ook bloeddonor is. Een interessant detail zijn de gebakjes. Ze eten gâteau de savoie, een soort cake met aardappelmeel en eieren. Ze vermelden ook religieuses, een voorloper van de éclair waarvan de vorm op een pauselijke mijter lijkt. Het zou echter niet gepast zijn om die op een Eerste Communie te eten. Zo sluipen ook de culinaire en religieuze opvattingen uit die tijd binnen.

» details   » permalink  » reageer  

Shadows (1959)

22 maart, 11:40 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Hong Gao Liang (1987)

Alternatieve titel: Red Sorghum, 21 maart, 11:53 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)

Alternatieve titel: Jeanne d'Arc, 20 maart, 01:23 uur

stem geplaatst

» details  

Azuloscurocasinegro (2006)

Alternatieve titel: Azul Oscuro Casi Negro, 19 maart, 20:03 uur

Het voelt aan als een komedie, maar er worden heftige onderwerpen behandeld. Het is een optimistische benadering van het niet altijd vrolijke leven van gewone mensen in Madrid. Arévalo heeft voor z'n debuut kleinere ideeën rond verschillende personages ineengevlochten totdat ze een samenhangend geheel vormden. Het gaat over omgaan met beperkingen: de glazen wand tussen Jorge en het begeerde kostuum, de tralies, dementie, impotentie, geldgebrek... De meer schunnige onderwerpen doorbreken de ernst hiervan.

De titel verwijst naar de kleur van het pak. Bij kleren twijfel je soms of ze donkerblauw of zwart zijn. Blauw is de meest aanwezige kleur in kleding en decors. Het camerawerk mag er ook zijn: enkele fraaie hoogteshots en langzame draaibewegingen rond de personages.

» details   » permalink  » reageer  

The Conspirator (2010)

18 maart, 22:44 uur

stem geplaatst

» details  

The Grifters (1990)

18 maart, 17:48 uur

stem geplaatst

» details  

A Dry White Season (1989)

18 maart, 17:47 uur

stem geplaatst

» details  

Longtime Companion (1989)

18 maart, 17:47 uur

stem geplaatst

» details  

Caligola (1979)

Alternatieve titel: Caligula, 13 maart, 23:55 uur

stem geplaatst

» details  

Can-Can (1960)

13 maart, 00:12 uur

stem geplaatst

» details  

Hotel Rwanda (2004)

11 maart, 00:11 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Restless (2011)

10 maart, 01:25 uur

stem geplaatst

» details  

Sonnenallee (1999)

Alternatieve titel: Sun Alley, 9 maart, 23:58 uur

stem geplaatst

» details  

Les Rendez-vous d'Anna (1978)

Alternatieve titel: De Afspraken van Anna, 8 maart, 20:23 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Broadcast News (1987)

6 maart, 16:41 uur

Dit verhaal heeft wat weg van Cyrano de Bergerac. De ene man heeft het talent, de andere het uiterlijk. Ze wedijveren met elkaar voor een zitje als nieuwslezer en voor een vrouw. Gelukkig hebben ze er geen karikaturen van gemaakt. De ene is niet aartslelijk, de andere niet oliedom. Het is meer een kwestie van ervaring tegen spontane charme.

Met de opkomst van de commerciële zenders was er in die periode verandering op til in de manier waarop nieuws gebracht werd. Kijkcijfers werden belangrijk, wat kon leiden tot sensatiezucht en een gebrek aan betrouwbaarheid en objectiviteit. Die tegenstelling tussen de oude beroepsethiek en de moderne drang om te scoren zit hier goed in verwerkt.

Holly Hunter zet een uitstekende rol neer als de carrièrevrouw die heen en weer geslingerd wordt tussen deze twee uitersten. Joan Cusack laat haar talent voor komische nevenrolletjes zien.

» details   » permalink  » reageer  

The Iron Giant (1999)

Alternatieve titel: De IJzeren Reus, 5 maart, 23:01 uur

stem geplaatst

» details  

Prénom Carmen (1983)

Alternatieve titel: De Relaties, 5 maart, 21:39 uur

stem geplaatst

» details  

Erin Brockovich (2000)

4 maart, 23:44 uur

Julia Roberts speelt een knappe rol als de bevlogen voormalige schoonheidskoningin die een strijd van een tegen allen voert. Haar impulsiviteit werkt soms in haar voordeel, soms in haar nadeel. Het juridische aspect is met kennis van zaken uitgebouwd. De confrontaties met Albert Finney werken goed. Haar privéleven wordt er wel wat bijgesleurd, met Aaron Eckhart in de minder overtuigende rol van Nieuwe Man.

Het ecologische schandaal is op ware feiten gebaseerd, al kun je ten onrechte de indruk krijgen dat het leidingwater in die ene regio zoveel meer vevuild is dan elders. Leuk is dat de echte Erin Brockovich een bijrolletje heeft als serveerster. Zij heeft bewezen dat engagement sterker kan zijn dan steriele vakkennis en dat je niet altijd af mag gaan op een eerste indruk.

» details   » permalink  » reageer  

Sister Act (1992)

3 maart, 12:15 uur

Dit is wel heel licht entertainment, maar goed gemaakt. Je kunt je niemand anders dan Whoopi voorstellen in die hoofdrol. Sommige grappen zijn flauw, maar andere zijn goed gevonden. De opbouw zit goed, met misdaadkomedie in het eerste en derde bedrijf en het middenstuk in het veilige klooster. Het hoge tempo, de achtervolgingsscènes, het enthousiasme van de nonnen en natuurlijk de swingende jaren-'60-soul zorgen ervoor dat het nergens ineenzakt. Harvey Keitel en Maggie Smith spelen allebei een hard personage met een zacht onderkantje.

» details   » permalink  » reageer  

Un + Une (2015)

Alternatieve titel: Un Plus Une, 2 maart, 12:57 uur

stem geplaatst

» details  

Do Lok Tin Si (1995)

Alternatieve titel: Fallen Angels, 1 maart, 18:09 uur

stem geplaatst

» details  

De Laatste Dagen van Emma Blank (2009)

1 maart, 17:22 uur

stem geplaatst

» details  

La Double Vie de Véronique (1991)

Alternatieve titel: The Double Life of Veronique, 1 maart, 17:21 uur (bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen)

Dit is een mooi voorbeeld van magisch realisme. De personages en hun omgeving komen realistisch over, maar er sluipt een magisch element binnen in de vorm van die dubbelgangster en vage telepathische contacten. Er wordt een dromerige sfeer gecreëerd met behulp van het groene licht en de muziek, zelfs wat neigend naar New Age. Irène Jacob zingt niet zelf, maar speelt wel een prachtge rol vol verwondering en mysterie. Spiegels staan symbool voor de dubbele persoonlijkheid. Een ander motief is het opstijgen van de ziel uit het lichaam. Na de dood van de Poolse zien we het standpunt van haar uittredende ziel. In het poppenspel stijgt er een engel op na de dood van een pop. Dan is er nog een autowrak dat de lucht in getild wordt.

Het idee van een dubbele persoonlijkheid met twee nationaliteiten komt uit het leven van Kieslowski zelf. Hij heeft z'n Poolse identiteit ten dele achtergelaten om in Frankrijk een nieuw leven te beginnen.

» details   » permalink  » reageer  

The Wild Bunch (1969)

1 maart, 17:12 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Ôdishon (1999)

Alternatieve titel: Audition, 1 maart, 15:54 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Forrest Gump (1994)

1 maart, 15:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Romancing the Stone (1984)

Alternatieve titel: Jacht op Smaragd, 1 maart, 15:48 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Grindhouse (2007)

1 maart, 15:47 uur

stem geplaatst

» details  

A Wedding (1978)

1 maart, 15:41 uur

stem geplaatst

» details  

Nashville (1975)

1 maart, 15:40 uur

stem geplaatst

» details  

Atlantic City (1980)

Alternatieve titel: Atlantic City, USA, 1 maart, 15:35 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Le Monde du Silence (1956)

Alternatieve titel: The Silent World, 1 maart, 15:31 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Drugstore Cowboy (1989)

1 maart, 15:26 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Die Nibelungen: Kriemhilds Rache (1924)

Alternatieve titel: De Nibelungen II: De Wraak van Kriemhilde, 1 maart, 15:24 uur

stem geplaatst

» details  

Yin Shi Nan Nu (1994)

Alternatieve titel: Eat Drink Man Woman, 1 maart, 15:17 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Los Amantes Pasajeros (2013)

Alternatieve titel: I'm So Excited, 1 maart, 15:15 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

La Mala Educación (2004)

Alternatieve titel: Bad Education, 1 maart, 15:14 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Carne Trémula (1997)

Alternatieve titel: Live Flesh, 1 maart, 15:13 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Kika (1993)

1 maart, 15:12 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

» details  

Tirez sur le Pianiste (1960)

Alternatieve titel: Shoot the Piano Player, 1 maart, 15:05 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Any Given Sunday (1999)

1 maart, 14:48 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

1 maart, 14:48 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Alexander (2004)

1 maart, 14:47 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 1,0 sterren

» details  

Comandante (2003)

1 maart, 14:46 uur

stem geplaatst

» details  

Born on the Fourth of July (1989)

1 maart, 14:46 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Wall Street (1987)

1 maart, 14:46 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

JFK (1991)

1 maart, 14:45 uur

stem geplaatst

» details  

Gloria (1980)

1 maart, 14:40 uur

stem geplaatst

» details  

The Killing of a Chinese Bookie (1976)

1 maart, 14:40 uur

stem geplaatst

» details  

A Woman under the Influence (1974)

Alternatieve titel: Invloeden op een Vrouw, 1 maart, 14:39 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Minnie and Moskowitz (1971)

1 maart, 14:39 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Shi Mian Mai Fu (2004)

Alternatieve titel: House of Flying Daggers, 1 maart, 14:38 uur

stem geplaatst

» details  

Man Cheng Jin Dai Huang Jin Jia (2006)

Alternatieve titel: Curse of the Golden Flower, 1 maart, 14:38 uur

stem geplaatst

» details  

Star Trek into Darkness (2013)

1 maart, 14:34 uur

stem geplaatst

» details  

Star Trek (2009)

Alternatieve titel: Star Trek: The Future Begins, 1 maart, 14:34 uur

stem geplaatst

» details  

Leviafan (2014)

Alternatieve titel: Leviathan, 1 maart, 14:33 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Il Casanova di Federico Fellini (1976)

Alternatieve titel: Casanova, 1 maart, 11:48 uur

stem geplaatst

» details