• 9.384.396 stemmen

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en John Ortiz

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 april 2009

Plot Fast & Furious

"New model. Original parts."

Brian O'Conner (Paul Walker) is nu een FBI agent en zit in een speciaal team die Braga, een drugs baron, probeert te pakken. Brian probeert binnen te komen door in het drivers-team van Braga te komen. Dominic Toretto (Vin Diesel) is nog steeds op de vlucht voor de politie, maar wil wraak op Braga en probeert ook in het drivers-team te komen. Dit gebeurt via een straatrace. Brian en Dominic zullen moeten samenwerken om Braga te pakken te krijgen.

Dominic Toretto

Brian O'Conner

Ramon Campos

Fenix Calderon

Gisele Yashar

Don Omar

avatar van snadur

snadur

Goeie film! Stukken beter dan het 2e en 3e deel! Toch blijft het 1e deel het beste en dat kunnen zo ook niet overtreffen.

Wat ik goed vind aan de film is dat de acteurs uit het 1e deel zijn gebruikt! En dat ze dezelfde auto weer hebben 'opgeknapt' die aan het eind van de 1e niet meer om aan te zien is.

Verder vind ik de film niet echt voorspelbaar. Het einde natuurlijk wel, want dat is zo'n beetje telkens hetzelfde, maar de rest van de film is redelijk onvoorspelbaar.

Ook vind ik de races goed. Vooral dat stuk dat ze van Mexico terug naar de US gaan en door die tunnels racen, zowel de 1e als de 2e keer!

De film krijgt van mij een 4.5

avatar van Revolution64

Revolution64

Met de oude acteurs erin dacht ik dat ze weer het niveau van de eerste film gingen behalen, maar dat is toch niet echt gelukt . Die stukken in die smokkeltunnels zijn echt lachwekkend vind ik. Met auto's heeft het eigenlijk ook niets meer te maken. wel beter dan 2 fast 2 furious en Tokyo Drift.

avatar van Hero-man

Hero-man

Ik vond deze film wel tegenvallen

avatar van ElGringo

ElGringo

Leuk 4e deel, zeker beter dan deel 2 en 3 al blijft het eerste deel het beste. Ik vind het jammer dat ze zich minder richten op het straatracen en tunen van die auto's en veel meer hun best doen om er een echt verhaal van de maken... Toch is dat ze wel gelukt en ik heb me zeker vermaakt: 3.5*

P.S. Die ene scene uit deel 2, waarbij al die auto's uit de garage komen scheuren blijft voor mij toch de mooiste scene uit alle 4 de films

2 sterren voor het koppel Walker/ Diesel, voor de rest was het een waardeloze film. Wat een aanfluiting!

Fast en Furious gaat om straatraces, dikke wagens, lekkere chiks.

Hier zie je echter bijna niks van terug in de gehele fim.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Back to the roots, veel beter dan Tokyo Drift. Alleen jammer dat Michelle Rodriguez dood is (in film) en eventueel niet in een sequel kan komen verder wel leuk actie filmpje.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Rodriguez moet zich ook niet in laten met dit soort prul.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Haar CV is anders ook niet echt iets om naar huis te schrijven.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet geweldig nee. Maar als Avatar straks uit is en dat gaat echt een giga buzz geven dan gaat het pas beginnen voor Rodriguez. Bovendien is er geen tougher chick dan Rodriguez, daar heb je er ook nie tal te veel van lopen.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg goed onderhouden film, lekker veel actiescenes en natuurlijk de oude vertrouwde acteurs van deel 1.
Een minpuntje is wel, dat de voorgaande delen meer over straat races gingen en deze min of meer ..uuhmmm niet.
In mijn ogen in dat opzicht niet meer dan een doorsnee actie film.
Het einde vond ik daarin tegen weer iets te snel gaan, want de opbouw van de film gaat tamelijk rustig.
daarmee bedoel ik de kerk scene!! Hoe is brian en dom daar gekomen? Hoe zijn ze ongezien door de beveiliging kunnen komen. En wat helemaal lachwekkend is, is helemaal het einde als ze Braga hebben gevangen. Brian zakt in elkaar terwijl braga doodleuk bij auto staat te wachten!! Als hij een echte badguy was, zou hij er allang vandoor zijn gegaan.....

De soundtrack is overigens wel weer een lust om naar te luisteren

Van mij een 3.5*

avatar van Metalfist

Metalfist

A real driver knows exactly what's in his car

Ik had de eerste drie delen van de Fast and the Furious reeks al wel eens gezien maar buiten flarden kon ik me er niet meer zo bijster veel herinneren. Gisteren was ik in de videotheek dus aan het twijfelen tussen deze of The Boat That Rocked. Uiteindelijk had ik toch wel zin in wat actie dus werd het deze.

Fast & Furious steunt vooral op het gegeven dat de originele cast uit het eerste deel weer terug bijeen is. Een gegeven dat een goede film had kunnen maken maar dat jammer genoeg niet goed wordt uitgewerkt. Het begint dan al met de dood van Michelle Rodriguez waardoor er al direct één van de betere actrices uit de film verdwijnt. Voor de rest wordt heel het Toretto - O'Conner maar zwakjes uitgewerkt en ook de romance tussen O'Conner en Mia Toretto verschijnt even maar verdwijnt al snel terug naar de achtergrond. Van karakterontwikkeling is er dus geen sprake. Wat wel leuk is, zijn de vele humoristische knipoogjes naar de vorige delen. Walker die tegen Diesel begint te zagen dat hij een 10 seconden auto tegoed heeft, Walker die tegen zichzelf zegt dat Diesel zijn nitro te vroeg heeft gestart net zoals hijzelf in deel 1 had gedaan, ... Wat ik me nog wel afvroeg is wanneer dit deel zich eigenlijk afspeelt. In ieder geval na deel 1 (logisch ook) maar toch ook voor deel 3 omdat Han ergens in de film zegt dat hij naar Tokyo trok?

Qua actie zit het in dit 4e deel wel weer goed omdat het net zoals in de vorige delen lekker over the top gaat. Jammer genoeg wordt het soms echt teveel zoals in de openingsscène waar Diesel zijn auto stopt vlak voor een botsende, rollende olie tanker om er dan uiteindelijk perfect eronder te rijden... Ach, die overdreven puntjes neem je er maar bij omdat eindelijk de echte American Muscle Cars weer van de partij zijn, alleen niet bij iedereen. Diesel zijn Charger (?) ziet er prachtig uit maar die auto's waar Walker doorheen heel de film rijdt zijn gewoon lachwekkend lelijk.

Zoals hierboven gezegd steunt de film vooral op de originele cast en dat voelt toch goed aan. Vin Diesel kan eigenlijk geen zak acteren maar voor dit soort knok/race rollen is hij gewoonweg perfect gecast. Walker daarentegen is lachwekkend. Hij heeft gelukkig geen idiote kleren meer aan zoals in deel 2 (sandalen met witte sokken...) maar hij komt gewoon niet over als coole gast. Jordanna Brewster ziet er prachtig uit maar heeft een verwaarloosbare rol en dat kan ook gezegd worden van Michelle Rodriguez. Een bloedmooie vrouw maar veel screentime krijgt ze niet omdat ze ongeveer maar één scène echt meespeelt in de film! Ontzettend grote fout van de makers en toch iets waar ik de film op afreken.

Deel 1 blijft toch het beste en alhoewel deze veel potentie had komt het er allemaal niet echt uit.

Nou maanden had ik me verheugd op deze film en hij heeft me niet teleurgesteld.

Oke ik moet toegeven dat ik het illegale straatracen een beetje misten (vandaar een 4,5 ) maar heb me toch wel heel erg goed vermaakt.

Wat mij betreft op naar deel 5!!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Metalfist schreef:

Erg mooi gezegd en ik kan het alleen maar met je eens zijn.

avatar van diaan11

diaan11

De vierde in de reeks dus ik verwachtte er heel weinig van maar hij viel enorm mee.

Vond hem zelfs goed.

Verhaaltje wat dun maar dat hoort bij het genre maar de actiescenes zijn top en flink veel eye candy voor zowel de mannen als de vrouwen onder ons.

avatar van EflYn

EflYn

Revolution64 schreef:

Daar sluit ik me helemaal bij aan! Alleen vond ik hem niet beter dan voorgaande delen =) Ik vond deze film bij vlagen gewoon te slap om serieus te nemen. Jammer.

avatar van DOUKIE

DOUKIE

Ik vindt de film niet echt goed

- Han blijkt niet dood te zijn, terwijl hij in deel drie toch wel dood was
- Slordige camera fouten, getuige het deel dat brian uit het raam springt, ergens in dat deel valt toch iemand te zien die met een camera staat te draaien
- Gezien het einde zal er wel een deel 5 komen, zit ik niet op te wachten na de wanprestatie van deze film
- het heeft weinig meer met racen te maken vind ik

Ik ben niet een zeikerd dus hier de pluspunten

- leuke soundtrack
-af en toe nog wel humor
- leuke film om even met vrienden te zien

ik vond t zeker wel n dikke aanrader de oude acteurs terug en de oude auto's maar er gaat niks boven het eerste deel.

toch geef ik m 4 sterren.

avatar van m1701

m1701

Erg leuke en goeie film

Verhaal was leuk en spannend

De mannen en vrouwen zagen er goed uit!

Diesel en Walker acteren goed samen

3,5* leuk om een x gezien te hebben

ps. in de tunnels had ik heel sterk het gevoel dat dit in een simulator gefilmd is!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Eerste drie delen vond ik nog wel goed, maar deze deed me echt helemaal niks.

Het is teveel uitgemolken denk ik.

avatar van komakie

komakie

Deel 3 vond ik beter dan deze.

Slap verhaal, slap acteerwerk, slappe actie en geen straatraces. Waar gaat die film over?

Dat het niet een film is die het van het verhaal moet hebben kan ik me voorstellen. Dat zijn ze nooit geweest en de anderen waren toch best vermakelijk. Vooral 1 en 3.

Het acteerwerk en het verhaal kan ik dus nog over heen komen, maar de actie was totaal niet boeiend. Niets spectaculairs of vernieuwends erin en alles wat er wel in zat is al 100x gedaan.

Het gemis aan straatraces vind ik ook nogal belangrijk. Daar draait de serie toch wel een beetje om. Als je ze dan weg laat moet je wel echt met wat goeds komen en dat is helaas mislukt.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Snap niet waar die negatieve gezeik vandaag komt want zelf vond ik deze film wel goed. Oké, minder straatraces, wel meer actie en meer verhaal. Ik vond hem geweldig, maar als er nog 1 kom, dan zal die niet goed zijn, want dit is echt de einde van deze verhaallijn.

avatar van Nagini

Nagini

Ook ik vind dit deel niet zo goed. Ben beter gewend zeg maar.

Ik vond het verhaal eigenlijk maar dunnetjes. Het gaat maar over Braga en die is slecht maar nergens werd echt verteld (of ik moet het gemist hebben) waarom hij nu echt zo slecht is dat ook fbi er zo achteraan zit.

Tja die tunnels.. dat vond ik een beetje apart.. kreeg er een beetje mariokart wii idee van.

Omdat het een fast and furious deel is en ik de andere 3 (behalve 2) ook super vond valt ie toch nog wat meer in de smaak. De auto's zijn wel leuk, al had ik daar graag meer van gezien.

@DOUKIE; deze film speelt zich vóór Tokyo Drift af, dus Han is wel dood.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film heeft precies gebracht wat ik ervan had verwacht.

Het is de waardige opvolger van het eerste deel, met een goed scenario en de 2 topacteurs uit de eerste film weer samen.

Er zijn minder straatraces, maar des te meer andere actie, al vanaf de openingsscène was ik onder de indruk.

Heb ze nu alle 4 na elkaar bekeken en delen 1 en 4 zijn voor me de toppers.

avatar van charmed one

charmed one

alle delen zijn wel leuk. maar ik heb ze laatsten allemaal achter elkaar aan gekeken. en tarkus inderdaad voor mij zijn deel 1 en 4 ook de toppers. paul walker vind ik altijd leuk spelen in films. en vin diesel ook trouwens. en beiden zien ze er ook nog eens goed uit.

avatar van icy

icy

goede actie,schitterende vin diesel

avatar van Ya' Qub

Ya' Qub

Verschrikkelijk tegenvallende film !

Er is geen noodzaak om ook maar aan een deel 5 te gaan denken of werken, op deze manier.

Jammer !!

avatar van Betamax

Betamax

Lekker aktie en spannend.

Better dan Tokio drift.

Het verhaal was ook als deel 1 (beter dan de andere twee)

avatar van systemofadown.be

Ik ben niet een zeikerd dus hier de pluspunten

- leuke soundtrack
-af en toe nog wel humor
- leuke film om even met vrienden te zien

Waar slaat dat 1ste punt nu op?
Fast and Furious speelt zich af voor Tokyo Drift... Tuurlijk is Han dus niet dood!

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Gewoon een leuke film

avatar van Latinstar

Latinstar

de auto's, locaties in latijns amrika en de dames waren om te smullen kortom deze film is een lust voor het oog maar qua verhaal is het natuurlijk niet veel maar ja dat weet je vantevoren al