• 9.384.103 stemmen

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en John Ortiz

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 april 2009

Plot Fast & Furious

"New model. Original parts."

Brian O'Conner (Paul Walker) is nu een FBI agent en zit in een speciaal team die Braga, een drugs baron, probeert te pakken. Brian probeert binnen te komen door in het drivers-team van Braga te komen. Dominic Toretto (Vin Diesel) is nog steeds op de vlucht voor de politie, maar wil wraak op Braga en probeert ook in het drivers-team te komen. Dit gebeurt via een straatrace. Brian en Dominic zullen moeten samenwerken om Braga te pakken te krijgen.

Dominic Toretto

Brian O'Conner

Ramon Campos

Fenix Calderon

Gisele Yashar

Don Omar

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

goede afsluiter van een geweldige reeks(het derde deel vond ik persoonlijk BAGGER)...Ditmaal weer met de originele cast die het geheel tot een goed einde weten te brengen.....

avatar van rambo44

rambo44

fast and the furious 1 nog op VHS gekocht, had toen ook een gepimpte en getunede auto

3,5 voor de film, omdat het vermakkelijk was, en er niet zoveel autofilms zijn

1 ster erbij voor het jeugdsentiment

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Helaas het word er absoluut niet beter op...

avatar van Spetie

Toevallig deze film gisteravond meegepakt. De eerste film vond ik jaren geleden wel vermakelijk, evenals het vervolg, maar deel drie heb ik nog nooit gezien. Deze leek me dan nog wel leuk, omdat de originele cast weer meedoet, maar dat viel toch nog wel tegen.

De rol van Rodriguez is zeer kort en verder valt het allemaal ook niet mee. Het verhaal is behoorlijk oppervlakkig, wat in principe ook bijzaak is bij een film als deze. De actie is aardig, maar ik had het allemaal na al die jaren nog wel wat spectaculairder verwacht. Diesel is een lomp figuur, die totaal niet kan acteren, maar net als bijvoorbeeld een Schwarzenegger heeft hij is zijn manier van praten iets grappigs, waardoor ik het altijd wel prettig vind om naar te kijken.

Naast Diesel en een redelijke Walker heeft de film verder niet zoheel veel te bieden. Het verhaaltje is voorspelbaar en de actie is aardig, al had het allemaal nog wel wat beter in beeld gebracht kunnen worden. Dat blijft blijkbaar nog steeds een moeilijk iets, zo zie ik de laatste tijd wel vaker. Gelukkig kijkt het allemaal nog wel redelijk weg.

avatar van TM Scarface

TM Scarface

MarcieMarc schreef:

Afsluiter????

Er komt een vervolg hoor!!

Fast Five wordt de nieuwe.

'The film is set to be released on April 29, 2011'

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Geen hoogvlieger, maar toch eker wel een stuk beter dan deel 3. Heb me wel aardig vermaakt, daarom een 3.

avatar van DureGast

DureGast

Jeumig ik heb toch echt op deze film gestemd, nu ik de trailer voor fast five zag even terug naar deze film op MM maar ik kan me helemaal NIETS van deze film herinneren.. Toch geen goed teken, misschien nog een keertje kijken :S:P

avatar van 009

pff...

erg ongoocheld.

Aangezien de hoge scores had ik echt goeie races verwacht, maar neen...

er waren bijna geen races en bijna geen auto's te zien!!

Hopelijk 5e meer races hoor en beter plot aub!!!

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Dit is wel een leuk deel, net als alle andere delen

Nu wachten op deel 5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zo, ook maar de vierde deel aanschouwt... Nouja, eigenlijk het derde deel omdat deze zich afspeeld voor de gebeurtenissen van Tokyo Drift. En pas na 2 delen is Vin Diesel weer helemaal terug van weggeweest en mag ie weer de hoofdrol spelen. En zo is Fast & Furious ook weer een vermakelijk leeglopertje met weer spectaculaire races, mooie autos, concurentie, en zelfs nog een hoop actie. Ook de locaties waren sfeervol en exotisch en het begin was ook wel tof maar natuurlijk onwaarschijnlijk. en leek trouwens ook een beetje op een copy paste uit het eerste deel met die vrachtwagen. Vin Diesel is natuurlijk weer lekker op dreef als autobink en ook Paul Walker is na deel 2 weer terug als de undercoveragent. Ook Michelle Rodriguez had een leuk kort rolletje.

Maar verder was dit weer een vermakelijk filmpje hoor. Binnekort deel 5 maar zien.

avatar van blurp194

blurp194

Deel vier is wel wat minder dan deel een... niet onaardig, maar verder komt het niet. De actie is me net te onwaarschijnlijk - maar niet onwaarschijnlijk genoeg om daardoor weer genietbaar te worden. Dat de originele cast meedoet is een plus.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb een tijdje geleden een CAM-versie gezien dus maar even aan een herziening onderworpen. Zeg maar als voorbereiding op Fast Five.

Fast & Furious, lelijke titel trouwens, begint met een spectaculaire opening die sterk aan het eerste deel doet denken. Leuk om de oude cast weer terug te zien, toch heel wat beter dan de hillbilly in Tokyo Drift. De races zijn weer heerlijk chaotisch gefilmd, compleet met GPS-beelden en CGI-motoren. Helaas is de ondersteunende soundtrack niet mindblowing genoeg.

Al het racegeweld wordt aan elkaar geregen door een verhaaltje wat vanzelfsprekend geen prijzen zal winnen. Toch mis ik een beetje de echte streetrace feeling waarin vooral het eerste deel uitblonk. De illegale races om geld en respect te winnen, de feestjes, de race-events... Dit deel weet het origineel dan ook niet te overtreffen (opvallend dat deze hoger scoort). Ik ben in elk geval klaar voor het vervolg, ik ben benieuwd of ze in de toekomst ook nog eens de classy auto's uit de kast halen zoals Ferrari en Lambo's. Want hoewel de auto's die gebruikt zijn vaak erg mooi zijn ken ik die Mustangs en Skyline's ondertussen wel.

avatar van Shinobi

Shinobi

Tja, in ieder geval veel beter dan Tokyo Drift. De originele cast is weer bij elkaar, ondanks dat Letty al vrij vroeg dood gaat.

Wat zorgt voor een verhaal dat nergens over gaat, maar dat moet je ook niet verwachten van zo een film. De actie scènes zitten aardig in elkaar, met name de eerste scène en natuurlijk erg dikke auto's.

Maar nergens wist deze film mij echt te trekken, het was gewoon te middelmatig ik had deze film ook net zo goed niet gezien kunnen hebben.

2,5 Sterren.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Deel 4 is een geslaagd vervolg na een minder deel 3. De originele cast is weer terug en dat is toch wel erg prettig kijken. Er waren wel een paar dingen niet in orde.

De film heeft een spectaculair begin. Helaas zijn de special effects erg nep als die vrachtwagen begint te tollen en richting de auto van Dom en Letty af komt. Dat vind ik erg jammer! Als je dan zo een film laat beginnen, doe het dan goed!

Zo waren er nog meer slechte special effects, maar de meeste zagen er goed uit! Ook vond ik het slecht dat Brian door Dom in elkaar word geslagen en vervolgens helemaal geen schrammetje heeft!

HEEFT IEMAND BEGREPEN waarom Han (Sung Kang) in deze film zit? Want hij gaat dood in deel 3: The Fast and the Furious: Tokyo Drift! Of speelt deze film zich zogenaamd af voor deel 3? Want Han zegt ook nog in de film dat hij gehoord heeft over Tokyo.

avatar van mrwhite

mrwhite

Ik denk dat je je vraag al zelf beantwoord heeft.

avatar van dave

dave

Sober vervolg, dit vierde deel. Het oorspronkelijke ‘The Fast and the Furious’ wordt verre van geëvenaard, en daar kan de authentieke cast weinig aan verhelpen. Zo is het qua verhaal op een regelrechte ramp uitgedraaid. Het weet met de beste wil van de wereld niet te boeien, en dat laat zich voelen als er even geen horde auto’s over kop gaat. Slecht uitgewerkt voornamelijk. De dialogen zijn eveneens vlakaf verschrikkelijk te noemen. Er zit geen greintje overtuigingskracht of geloofwaardigheid in verwerkt. Oppervlakkige onzin. Ook het acteerwerk is niet al te denderend, daar de meeste acteurs hun smoelen slechts één taal laten spreken. Zo kijkt Diesel enkel nors, Walker een mix tussen verrast en opgewonden en de slecht acterende Brewster stelt de immer bezorgde zus voor. Wellicht overdrijf ik enigszins, doch de eentonigheid die de cast uitstraalt is in mijn ogen markant. De spectaculaire achtervolgingen of actie in het algemeen zit gelukkig wel snor en weet je als kijker zonder meer te boeien, mits tijdelijk uitgeschakelde hersenen. Na afloop zit je onvermijdelijk te kwijlen als een suffe hond. Even wat water in je gezicht pletsen is zodoende onontbeerlijk, evenals wat ochtendgymnastiek om het lichaam weer aan de praat te krijgen.

De kritische, nadenkende kijker krijgt alvast mijn oprechte medeleven.

2,00 (2,25)

avatar van movierobert

movierobert

Slechtste deel wat ik tot nu heb gezien (Fast 5 en eventuele vervolgen moet ik nog zien.)
Het begon al verschrikkelijk nep, met die vrachtwagen. Het mag wel nep zijn, maar dit is nog met de computer gemaakt ook en het ziet er gewoon niet uit.
En verder in de film nog wat van die dingen behalve de special effects waar ik me aan ergerde, zoals weinig races, alles heel overdreven, en de relatie tussen Brian en Dom.
Het bleek zelfs al dat ik de gehele film al eerder had gezien, maar dat was ik even kwijt omdat dit verhaal nergens op slaat. Het kon veel beter en als ik dan lees over Fst 5 kan dat ook wel eens een bagger film worden, ook al is het een goed verhaal voor een actie film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Heeft zijn momenten.

Beetje jammer dat dit deel zo serieus is. Lin weet niet helemaal wat die doet. Aan de ene kant is de actie in het begin best lekker. Vrachtwagen wat nep oké maar het gaat wel lekker snel. Daarna zien we Walker ook in een rap tempo langs komen. De film start dus lekker snel op. Totdat Rodriquez dood gaat. Het is een slecht uitgekozen kapstok om Diesel terug in Amerika te krijgen. Want door het drama neemt de film onnodig veel gas terug. Het is jammer. Maar de film herpakt zich na een tijdje wel weer en het is allemaal vermakelijk. Toch miste ik wel een beetje de Campy fun uit de eerste drie delen.

2.5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb de eerste 3 Fast/Furious films nooit leuk gevonden. Sterker nog, ik vond er geen ruk aan. Het is nu al een lange tijd dat ik die zag en ik heb toenet deze maar eens gekeken.

Dit is een leuke film. Gewoon een standaard actie film maar wel vet. Vin Diesel is het belangrijkste aan Fast and Furious, die auto's maken niet zoveel uit zolang ze maar hard en snel zijn. Ik heb er veder niet zo veel over te zeggen. De leukste scene was waarschijnlijk die ene in het begin, met die vrachtwagen

avatar van Franklin1975

Franklin1975

De film viel mij toch wel wat tegen, en dat heeft alles te maken met het rommelige verhaal. Rommelig verhaal is niet helemaal waar, de editing van de film is niet je-van-het. Er is nu eens teveel in geknipt in mijn beleving. Bij films als Transformers 2 en 3 is er bijv. veel te weinig geknipt en krijg je nutteloze (actie)scenes te zien.

Misschien als ik wat minder moe ben dat de film dan beter op mij over komt.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Op de acteerprestaties, niks op aan te merken.
Echter het verhaal en inhoud is 2x niks.
Enkel een paar, ongeloofwaardige, races die meer een link probeerden te leggen naar een computerspel.
In het eerste deel zat er nog een degelijk verhaal en inhoud + spanning.
(Ik heb enkel deel 1 en nu deel 4 gezien)
Nu richtten ze zich blijkbaar enkel op de spanning en dit was nu ook niet echt top.
Tevens stom dat in dit deel Rodriquez dood gaat en blijkbaar in deel 6 terug zou meespelen !?

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Ik vond deze film best mooi gemaakt. Het verhaal is echter maar flauwtjes en voorspelbaar en de races zijn toch minder realistisch in beeld gebracht als de eerste 2 delen.

Deze is niet zo goed als hun vorige delen, maar 't is zeker aangenaam om naar te kijken.

avatar van patrick17

patrick17

Vandaag maar eens herzien om zo deel 5 goed te begrijpen!

Ik vind hem persoonlijk beter dan het eerste deel.

Er zit veel meer actie momenten in wat de film zeker tot zijn recht brengt.

Dat de oude kast weer terug is vind ik persoonlijk goed te noemen.

Het vorige deel was namelijk veel minder (al kwam Vin Diesel op het laatst nog op het witte doek).

Overigens hoort deze film voor het derde deel, maar snap het wel dat ze het

op deze manier hebben gedaan. De Hoofdrolspelers hadden waarschijnlijk geen tijd

toen deel 3 uitkwam en hebben ze zodoende opgelost. Prima dus.

Vin Diesel doet het eigenlijk altijd goed........

avatar van adso

adso

Op de openingsscene na, die uiteindelijk ook nergens op sloeg… slaapwekkend slecht dus >>

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vin Diesel, droeftoeter onder de droeftoeters is back! Paul Walker draagt een stropdas, want werkt tegenwoordig bij de FBI. Samen trekken ze weer eens ten strijde tegen een lelijk drugskartel. De openingsscene is bijzonder vet, maar daarmee is het hoogtepunt ook meteen gepakt van deze verder niet bijster coole film.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Deze lijkt nog meer op een videogame. Zitten aardige scènes in maar overall niet geweldig. 6je

avatar van Noodless

Noodless

Sterke openingsscène ( wel iets te overdreven ) die blijkbaar op gebied van pure actie in deze film niet meer te evenaren was. Nadien nog wat straatraces en achtervolgingen, maar deze actiescènes wisten toch niet meer zo te imponeren. De cast is goed : Vin Diesel is gelukkig terug, Paul Walker en hun vriendinnen. Jammer dat Rodriquez zo snel het loodje legt. De vaart zit er goed in bij deze film en biedt de kijker puur entertainment. 6/10

avatar van aburex

aburex

adso schreef:

Slaapverwekkend?! Ik weet het niet. Wat moet u dan wel zien? Ik vond deze film bijzonder goed en een goed vervolg op het eerste deel, met terug de oorspronkelijke acteurs.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooi ingeblikte fastfood. Het stilt de filmhonger maar daarom is het nog niet lekker. Je krijgt wat je verwacht, niks meer en niks minder. De opgepompte spierbundel met het IQ van een krop sla, een flik die zijn best doet om diens beste buddy te zijn, een irritante soundtrack en een oppervlakkige moraal. Dat is wat je in eerste instantie te zien krijgt. De car chases zijn dan nog wel de moeite, vooral die eerste in de stad, maar het verhaal bewandelt platgetreden paden. Ik heb moeiteloos gekeken naar Fast & Furious, een film die ondanks het bombasme geen blijvende indruk achterlaat. Ik wilde eigenlijk Fast Five zien, want men is er positiever over, maar mijn zus raadde mij aan om eerst deze te bekijken. Bij deze...

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt geweldig, ze worden er niet beter op, wel leuke leuke achtervolgingen.