• 9.383.739 stemmen

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en John Ortiz

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 april 2009

Plot Fast & Furious

"New model. Original parts."

Brian O'Conner (Paul Walker) is nu een FBI agent en zit in een speciaal team die Braga, een drugs baron, probeert te pakken. Brian probeert binnen te komen door in het drivers-team van Braga te komen. Dominic Toretto (Vin Diesel) is nog steeds op de vlucht voor de politie, maar wil wraak op Braga en probeert ook in het drivers-team te komen. Dit gebeurt via een straatrace. Brian en Dominic zullen moeten samenwerken om Braga te pakken te krijgen.

Dominic Toretto

Don Omar

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

hele mooie amerikaans auto's

is iets anders dan "toys cars"

(zonde dat er zoveel kapot gaan maar dat maakt het ook wel weer leuker)

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Goed dat Walker en Diesel weer terug zijn, zei zijn het die bij deze reeks horen. Het is dan ook direct vertrouwt en ik ging er eens goed voor zitten, want deze comeback kon wel eens succes opleveren. Maar daar kwam ik bedrogen uit. Want hoewel Diesel en Walker de prent een positieve impuls geven is het na een halfuur film wel duidelijk dat het niveau niet om over naar huis te schrijven is en dat in het vervolg ook niet meer zou toenemen. Het oppervlakkige verhaal slaat totaal niet aan, de actie is verre van spectaculair en 'gepimpte' racemonsters zijn nauwelijks te ontwaren. Ik zou haast zeggen een misser van de bovenste plank, deze Fast & Furious. Twee sterren, en dan ben ik nog tamelijk mild.

avatar van horizons

horizons

Een film als dit staat of valt met de race scenes.

En juist die vielen tegen.

Magertjes.

avatar van haguewarrior

haguewarrior

Deen 1 vond ik best tof, deel 2 ook wel aardig, deel drie na half uur uitgezet en deel 4 (deze dus) hang er beetje tussen in. Beetje teveel van het zelfde, races, aktie, hele verhaal vrij cliche allemaal. Moet wel bekennen dat ik pas na half uur ben gaan kijken omdat ik vergeten had op te nemen.

avatar van Leno

Leno

Tamme actiefilm met een slecht verhaal, uitgebluste karakters en matige actiescènes (matige effecten ook). De film voegt totaal niets toe en is niet meer dan een herhalingsoefening. Als dan zelfs de actiescènes niet spannend of echt spectaculair zijn blijft er weinig over.

avatar van scorsese

Matige film waarin Brian O'Conner en Dominic Toretto opnieuw moeten samenwerken om een drugsdealer te pakken. Dit vierde deel pakt eigenlijk de draad op na het eerste deel. En waar de vorige films zich nog wisten te onderscheiden van andere actiefilms door zich echt te concentreren op het hele race-wereldje, is dit een meer reguliere actiefilm met een standaard plot. Een spectaculaire opening waarbij de rest van de actie-scenes eigenlijk een beetje tegen vallen.

avatar van Gon1234

Gon1234

Het aantal mooie auto's dat er in voor kwam valt op 1 hand te tellen. daarnaast was het verhaal erg standaard en leeg, de actie scenes niet echt boeiend en de dialogen erg zwak. Van wat ik me kan herinneren was Tokyo Drift een stuk beter. Maar deze film krijgt van mij niet hoger dan een 2,5* (5)

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Voor mij een verademing na het zwaar tegenvallende Tokyo Drift. Overigens speelt de film zich eerder af dan Tokyo Drift aangezien Han hierin en ook in Fast Five meedoet terwijl hij in Tokyo Drift omkwam nadat hij door DKde dood in werd gejaagd na een wilde achtervolging waarbij Han en zijn auto in vlammen opgingen .
De terugkeer van de originele cast is een groot pluspunt want O'Connor en Toretto dragen deze films. De actiescene's zijn van hogere kwaliteit dan Tokyo Drift en de races zijn 'ouderwets' spectaculair.

avatar van The Oceanic Six

Herzien en de film staat nog steeds als een huis overeind. Ik heb nu de laatste weken deel 1, 2, 3 en deze 4de gekeken en zeker tijdens het kijken van 2 en 3 verheugde ik me al op deze Fast and Furious (plus deel 5, hierna) omdat ze me bij stonden als erg goed. Fast and Furious begint echt subliem met die achtervolging met de tankwagen. Daarna nemen ze wat gas terug en is er ruimte voor het plot. De film kan gelukkig weer gebruik maken van Diesel en Walker, die enorm werden gemist in de vorige films. Het is helemaal geen geweldige reeks, maar die 2 brengen een modale film wel naar een hoger niveau. Ook ziet de actie er in deze 4de film veel beter uit, erg spectaculair. Richting het einde werd het iets minder interessant, maar ik pers er toch nog een kleine 4* uit, die ik destijds ook al bij de eerste kijkbeurt heb gegeven.

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Ik vond dit deel veruit de zwakste het enige positieve was dat de oude cast weer terug was.

De eindrace noem ik het maar ff zou spectaculair moeten zijn maar je ziet overduidelijk beide keren als ze door die grot racen dat het hele lelijke CGI is., maar waar het einde ruk was was het begin weer heel goed met die tankachtervolging. Het verhaal was wel leuk maar niet zo speciaal.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Dit vierde deel heb ik toendertijd in de bios gezien en ook na herziening blijkt deze film een welkome aanvulling in de reeks te zijn.

De film bevat weer erg goede racescenes, waaronder natuurlijk de slotscene in de tunnels, en Vin Diesel en Paul Walker zijn weer samen terug.

Dat doet de film zeker goed, ook al zijn het beide natuurlijk matige acteurs, ze voegen met hun personage zeker wat toe.

Ook al is het verhaal natuurlijk weer wat aan de slappe kant, met de actie zit het wel snor en is dit ruim anderhalf uur prima vermaak!

Gelukkig kent de film nu wel een prima schurk, iets wat toch ontbrak in de vorige twee delen.

Drie sterren stonden en blijven staan.

avatar van Piratje

Piratje

Hou je van straatraces, mooie auto's en vrouwen, uitspringende boezems, veel lawaai, weinig verhaal, criminelen bevriend met politie... Kortom in deze film rijden ze je alles op een hoopje.

Gepaste acteurs met super talent zorgen dat je waar voor je geld krijgt.

Kale droogstoppel Vin Diesel en Paul Walker hebben zich in dit vierde deel weer volop kunnen uitleven.

De intro zorgde al voor een helse race en de nodige spanning en brokken met een tankwagen en vier tot vijf opliggers.

Heus een aangrijpende film. Spijtig van het voortdurend helse lawaai. Zelfs tijdens mogelijke stille momenten.

Niet dadelijk mijn voorkeur maar voor de liefhebbers een aanrader van ruim anderhalf uur.

Toch een 4.0 waard.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

tunnelscene vond ik zwaar tegenvallen. Erg nep.
Verder vond ik de film wel redelijk maar niets meer. Enige goede was dat Vin Diesel en Paul Walker terug zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Walker en Diesel komen weer terug, geen toeval met Lin achter het roer. Lin gaat na Tokyo Drift weer terug in de tijd en pakt hun storyline weer op en doet met dat fundement wat je als liefhebber hoopt maar waar Cohen en Singleton pijnlijk te kort schoten. Wat bij Tokyo Drift al bleek bewijst Lin hier maar weer eens, en dat is dat ie op blockbuster gebied een behoorlijke vakman is. Ik heb voor Lin nog een compliment van formaat in huis maar dat komt bij Fast Five wel.

Geef Lin een narratief om zijn testosteroncinema te ondersteunen en je krijgt echt vuurwerk. Tuurlijk narratief is het geen complexe karakterstudie of kennen de karakters een diepgaande uitdieping maar wel weet Lin van de protagonisten zeer sympathieke personages te maken waar je als kijker op een manier met ze meeleefd. Hierdoor zijn de lichte drama elementen prima te behappen. Zelf vind ik ze bijzonder goed werken.

Als het om actie gaat weet Lin precies waar hij mee bezig is. Met dit deel is de reeks pas echt een blockbuster geworden van de allergrootste omvang. Kundig geconstrueerde races, super bombastische actiescenes en erg blij dat het straatracen een middel ipv een doel geworden is. Erg fijne chemie ook met de cast. Lin legt de accenten o pde juiste plekken en doseert goed. Lin = Fast & Furious.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De vierde film dus - na een vervolg met enkel Walker en een uitstapje in de toekomst in Tokyo gaat men verder met de cast uit het eerste deel en de blauwdruk voor 5, 6 en waarschijnlijk 7 en verder is zo gelegd: meer actie en minder racen.

De film begint nog heel aardig met een sterke actiescène waarin wel auto's voorkomen maar niet voor een race. Verfrissend. Dan is dat laatste shot wel net over the top, maar daar blijft het gelukkig wel bij in deze film. De racescène halverwege is prima en in die tunnel was het dan wel soms wat ongeloofwaardig, maar nog best plezant. Ook een enkel sterk knokgevecht is lekker rauw. Daarnaast is de muziek goed te behappen (iets meer gitaren) en de fotografie soms fijn warm (zie de gebronsde lichamen van Diesel en Brewster in de avond glimmen).

Maar goed, dat alles neemt niet weg dat ook hier de plot - die nochtans hoopvol geloowaardig begint- soms tot in het absurde gaat. De plotgaten zijn niet te tellen, de belachelijkheden evenmin. Waarom kan Diesel toch altijd veilig bij zijn zus aan de auto sleutelen? Geen FBI die daar constant een auto heeft staan ter observatie? En zo kan ik tig voorbeelden noemen. Verder kan Walker nog steeds niets meer dan ernstig kijken (de humor verdwijnt langzaamaan voor het heel serieuze in deel 5 en 6) en Diesel begint al wat moeilijker te praten. Jammer ook dat Rodriguez en Kang zo kort te zien zijn, net de twee leukste personen uit de reeks, om respectievelijk het uiterlijk en dat alsmaar eten.

Ach ja, uiteindelijk zijn de films in deze reeks luid en lomp, alleen wist men in 5 en 6 geen grens meer te trekken en waren die films totaal niet meer opwindend. Deze op momenten nog zeker wel. 2,5* en nu eerst een Corona.

avatar van Riddierid

Riddierid

Ik heb nu in 2 dagen de eerste 4 delen gezien. Ik moet zeggen dat dit deel niet het sterkst was maar toch wel een aardig filmpje was om te kijken. Ik ga komende dagen de andere 2 delen kijken... Ik ben benieuwd.

avatar van ipman-99

ipman-99

"I'm a boy who appreciates a good body, regardless of the make." ... " !!!

Heerlijke Actiefilm (4-de deel) (Heropfrissing) !!! Regisseur Justin Lin haalt verschillende vertrouwde namen

terug in dit 4-de deel ! De actie is weer groots en bombastisch !

De vrouwen met uitspringende boezems moeten weer als vanouds de show stelen !

De achtervolgingen, races en actie zitten adrenaline vol in elkaar en wisselen elkaar continu af.

Het drama aspect komt ook meer tot uiting.

De mannen zijn vooral stoer en cool met enkele heerlijke oneliners!

Prima Actiefilm met een charismatische Vin Diesel en chique coole bolides.

avatar van tbouwh

tbouwh

Een vermakelijke sequel op deel 1. Het heeft even geduurd: na een geweldige opening van de serie ( na 4 delen gezien te hebben staat 1 bij mij nog altijd bovenaan ) gaat het verhaal nu eindelijk echt verder met de originele cast. Het is goed om Walker en Diesel weer samen te zien, aangezien er een echte chemie is tussen die 2.
Ook Brewster en Rodriguez zijn weer terug. De film begint wat vreemd met de abrupte dood van Letty. Ik had dit niet zien aankomen, maar vond haar dood ook niet goed uitgewerkt. Haar personage hoorde bij de serie, en alhoewel Diesel wel ontdaan is van haar dood uit hij dat vooral in woede, maar niet in echte diepgang. Dat is sowieso iets dat de film duidelijk mist: diepgang. Uiteraard gaat het in deze film bovenal weer om de actie, de auto´s en de vrouwen, maar in deel 1 was wel diepgang terug te vinden en die miste ik hier toch wel.
Desondanks is deel 4 vermakelijk, met enkele spectaculaire actiescenes en locaties. Dik 3,5*

avatar van Insignificance

Insignificance

Forse verbetering ten opzichte van de tienerfantasie die Lin hiervoor maakte. Uiteraard mede vanwege de terugkeer van Walker en zeker Diesel, die met zijn voorkomen en monotone brom nog wel eens de reddingsboei van dit soort licht verteerbare onzin wil zijn. Geknipt voor het norse muscle rolletje dat het deels is. Als er wat meer komt kijken, hoeft dat voor mij niet zo.

Iets waar de film op een gegeven ook last van krijgt. Gelukkig wat volwassener van toon, maar het plotje valt niet mee. Te futiel om iets voor te stellen, te aanwezig om het te negeren. Na ca. een uurtje zou het eigenlijk stevig moeten doortrekken, maar dan nog is er allerlei romplomp dat vooral zand in de motor strooit, terwijl het tot dan toe nog best aardig voor de dag kwam.

Zoals de opening, totdat Lin z'n hand overspeelt als het gaat stuiteren. Dat zag er echt te hoekig uit. Het frivole GPS gedoe waarmee de straatrace wordt opgeleukt, bevalt heel wat beter dan de macho bullshit uit eerdere delen en die tunnels vormen een geweldig parcours. Blijf het wel jammer vinden dat er zo drastisch in wordt geknipt. Toch, het begint er op te lijken in F&F.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Na het geflopte deel 3 mocht Justin Lin het opnieuw proberen, maar ditmaal met de originele cast van de eerste film.

Helaas is het resultaat wederom een middelmatige actiefilm, waarbij de actie teniet wordt gedaan door weinig overtuigende CGI-effecten.

avatar van Film Pegasus

De groep is terug en de franchise blijft haar weg zoeken. Gelukkig gaat het de goeie kant op met Vin Diesel en Paul Walker terug aan boord. De sfeer is vrij hard en misschien neemt het zichzelf wat te serieus soms. Maar dat geeft wel inhoud aan het verhaal. Vanaf deel 5 krijgen we de bekende groep met over de top actie en wat humor op tijd en stond. In Fast & Furious is het duidelijk dat geleerd wordt uit het verleden. Het verhaal is niet altijd even boeiend, maar sommige actiescènes zijn best wel de moeite. Geen 'wow-momenten' misschien, al is de achtervolging in de mijntunnels wel knap gedaan.

Een aangenaam deel in een toch wel zeer succesvolle franchise.

avatar van soom

soom

Groene schermen?? Wat? Echt?? Tijdens het kijken zie je dat er niet aan. Veel van hetzelfde natuurlijk. Hetzelfde onzinnige gedoe met auto's. Ik kreeg er niet zo'n wauw kick van, als wel met deel 1. Die knalde gewoon uit elkaar van jewelste. Dit dreef te erg naar Vin. Ik ben toch niet zo gek op hem. Wat voor charme er ook in hem huist, een deel van mij is gewoon bang voor die klerenkast van een vent. Daarbij komt hij ook niet uit de verf en de wol, dus zie daar mijn redelijk onderbouwde mening betreffende hem.. Ik heb ook gewoon meer met Paul Walker. Zijn houding, zijn glimlach.. het blijft triest dat mensen soms niet tot 100 kunnen en mogen leven in dit bestaan. Door welke reden dan ook. Beroemd of onbekend. Wat zou je toch graag de klok 2000 jaar terug willen zetten op momenten.. Jordana was ook top, alleen de actie kon me een pak minder bekoren. Toch nog een mooie boel..

avatar van patrick17

patrick17

Het 4e deel.

De oude cast is weer terug en dat is voor de film zeker goed te noemen.

Het is een ander soort verhaallijn wat we hier in terug vinden.

Wraak is het woord wat hier nu speelt. Eerste twee delen vond ik net iets scherper

dan dit 4e deel.

Blijft staan dat dit gewoon een voldoende scoort.

3.5 / 6.7

avatar van clubsport

clubsport

heb nooit wat gehad met deze serie de overdreven over the top actie deed mijn tenen krommen .

bovendien zijn de auto's niet om aan te zien .

nee geef mij dan maar de verfilming van need for speed die ziet er heel wat beter uit .

avatar van Capablanca

Capablanca

haguewarrior schreef:

En? Kon je het verhaal vrij gemakkelijk weer oppakken?

avatar van Lennert

Lennert

'Oh, maar vanaf deel 4 wordt het echt weer goed!' spraken enkele collega's over dit deel. Nee hoor, Fast & Furious is nog steeds een kutfilm, al gaat het dit keer gepaard met iets minder misogynie dan het tweede deel en iets beter acteerwerk dan het derde deel. Het blijft echter nog steeds verschrikkelijk.

Vin Diesel, ik mag je echt graag zien acteren, maar het probleem in deze hele reeks is gewoon dat je een uiterst onsympathiek personage bent in een ensemble van onsympathieke personages. Paul Walker's gebrek aan charisma zorgt ook nog steeds voor een gebrek aan een interessante tegenspeler en de hele bende 'familieleden' waar Diesel mee loopt te pronken, blijft eveneens bestaan uit een grote bende uitschot. Zijn ze nu echt zoveel beter dan de badguys? Me dunkt van niet.

Actie is troep. Slechte CGI en onrealistische races waar geen knipoog in te bespeuren is. Het script is, net zoals bij de vorige films, standaard en oninteressant. Ongelooflijk dat dit zo'n hoge rating krijgt, benieuwd of mijn 'erectie-want-auto's'-theorie nog ergens klopt. Nu maar hopen dat als ik eindelijk bij deel 7 (hail Jason Statham) aankom, dat het deze lijdensweg waard was.

avatar van IH88

IH88

“I'm a boy who appreciates a good body, regardless of the make.”

Weer een lekkere actieknaller uit de Fast and the Furious stal. In dit vierde deel komen Diesel, Walker, Rodriguez en Brewster weer samen en het voelt aan als thuiskomen. Een Fast and the Furious film zonder Diesel en Walker samen voelt toch niet compleet en gelukkig hebben de makers en de acteurs dat ook ingezien. Het verhaal is een beetje een heistfilm en een racefilm ineen met de bekende elementen. Veel actie, humor, het familie-element, veel testosteron en uiteraard mooie dames (Gal Gadot, hallo!).

In het midden van de film zit een scene waarin Dom, Brian en Mia rustig zitten te eten en te praten over van alles, en net zoals de vele racescènes is dat ook exemplarisch voor deze franchise. Er wordt veel tijd uitgetrokken om te laten zien hoe sterk de band tussen deze personages is en dat is bijna net zo belangrijk als de vele stunts. Deze franchise is zo populair omdat het naast de spetterende actie ook goed uitwerkte personages heeft, met acteurs die met zichtbaar plezier samen acteren. Dit vierde deel is een mooi opstapje naar de franchise zoals we die hem nu kennen.

avatar van Supernatural

Supernatural

weer een leuke vervolg.gelukkig de orginele cast weer terug.heb me ook weer prima vermaakt.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Verschrikkelijk wat een belachelijke onzin film met de slechtste bekende acteur die ik kan bedenken,nee niet echt mijn smaak denk ik.

avatar van Alathir

Alathir

Goede film weer met Vin Diesel en Paul Walker. Hier en daar liet de regie het een beetje afweten bv. die achtervolging van Paul Walker achter die getatoeëerde kerel in het begin van de film vond ik erg onoverzichtelijk in beeld gebracht. Er wordt ook soms slecht gemonteerd. Een beetje teveel van het ene gezicht naar het andere. Er werd een beetje te snel geswitcht soms, was beter geweest moesten ze gelijktijdig in beeld gebracht zijn. Verder vond ik de plot wel goed en is het fijn om Brian en Dom's relatie verder te zien evolueren. Het einde verklapt ook misschien net dat tikkeltje te veel.