• 9.376.931 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van egelhunter

egelhunter

Een van de saaiste delen. Gebeurt te weinig en duurde me te lang.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Zit ook in de top van de Harry Potter films. Misschien iets minder dan het vorige deel (dus eigenlijk 4- sterren). Maar je kunt dit deel eigenlijk niet afzonderlijk beoordelen en moet dat doen in samenhang met het laatste deel. De climax moet (hopelijk) nog komen. Eigenlijk een voortzetting van de serie met de nodige coming of age thema's, gevechten, de verschillende elementen van wat de kinderen (tieners inmiddels) geleerd hebben worden op een mooie manier samengevoegd. Er wordt veel naar vorige delen terug gegrepen, dus het helpt als je deze nog scherp op het netvlies hebt staan. Wat blijft is dat Daniel en Rupert niet zo heel best acteren en volledig worden weggeblazen door Emma Watson. Harry blijft moeite houden met z'n gezichtsuitdrukkingen en Rupert, ach, doet erg z'n best. Deze krijgt net 4 sterren. Op naar het laatste deel.

avatar van The Oceanic Six

Behoorlijke een na laatste film van de reeks waar ze duidelijk toewerken naar de grote finale. Toch weet de film niet de hele speelduur te boeien, beetje het euvel van al deze Harry Potter films. De meeste van de delen hadden ook allemaal in 100 minuten gepast en waren dan zeker niet minder goed geweest. Deze Deathly Hallows part 1 kent niet echt veel hoogtepunten, maar is wel weer aardig consistent over de hele speelduur. Ben wel blij dat ik nu nog maar 1 deel hoef te bekijken, want ik heb het er wel een beetje mee gehad.

Net als destijds ook nu 3,5* waard

avatar van teigertje

teigertje

• 2077 stemmen

Deze film herzien
En het blijft een uitmuntende prestatie van de makers en cast.
Een franchise die in kwaliteit uitblinkt.
En èèn van de beste franchises gemaakt.
Zo heerlijk sfeervol en deze keer behalve spectaculair ook met ontroering.
Een film die in zijn geheel ook een meesterwerk is.
Enige minpunt vind ik het heengaan van de huiself Dobby wat echt een aangrijpende scene is.
dat hadden ze niet moeten doen.

Ik hoop van ganser harte hij op magische wijze zijn terug keer zal maken als er hoopvol nog nieuwe films gaan komen van Harry Potter met dezelfde cast en van dezelfde kwaliteit.