• 9.381.099 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Rufus Scrimgeour

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van gotti

Ik zat zelf te denken aan John Williams...

avatar van Wouter

Goh.

Perfecte keuze dan

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

zolang David Yates deze film niet maakt zal het al een grote verbetering zijn. Ik vind film 3 nog altijd de beste van alle HP films maar zoals je zegt JohnWilliams, ik had ook al gemerkt dat de muziek van deel 4 en 5 al een pak slechter was alleen ben ik niet zo heel erg thuis in de kennis van de filmmuziek

JohnWilliams

Dat kan, maar je zegt alles perfect. Williams was echt de beste. Maar het is nog niet zeker of hij niet de muziek maakt. Misschien denk hij:'Ik laat ze eens wat zien'.

avatar van veron35

veron35

serpico schreef:

Hmm, Tim Burton heb ik nooit zo fantastisch gevonden. Hij lijkt mij niet echt de perfecte regisseur voor een Harry Potter-film. Hij is wel getalenteerd en ik heb zijn beste werk nog niet gezien, maar de link met HP voelt niet zo lekker.

Maarja, forget it, Warner wil een kaskraker; ik betwijfel sterk of ze dat aan Burton gaan overlaten.

Nou, hij maakt natuurlijk wel goede fantasie films zoals Sleepy Hollow (als ik moet gokken de juiste sfeer voor deel 7), Batman 1/2, Edward Scissorhands, Beetlejuice, Big Fish en Planet of the Apes.

Hij is ook al bekent met acteurs uit de Potter films als: Alan Rickman en Helena Bonham Carter.

JohnWilliams

Mensen dit is het nieuws van 2007!!!

John Williams heeft het volgende gezegd:

He had recently confirmed that he would like to return to composing the score for the seventh and final film in the Harry Potter Film Series, Harry Potter and the Deathly Hallows.

Er is dus een grote kans dat de meester terug keert!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gaat Harry Potter nog dood?

avatar van serpico

serpico

Fan van de boeken zeker?

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Ik denk dat ze deze Potter goed kunnen verfilmen, hopelijk doen ze het ook goed! De terugkeer van Williams zou geweldig zijn, vooral als hij Voldemort Theme terugbrengt en aan het eind weer de mooie muziek uit Potter 1 laat terugkeren bij de eindscene 19 jaar later, dat zou wel ironisch zijn

Hopelijk maken ze gebruik van de geweldige potentie die dit boek biedt voor een verfilming, en hopelijk blijft David Yates met zijn takken van de regisseurs stoel af (Deels een grapje)

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

ik vrees dat ze alle informatie over Dumbledore in deel 7 eruit laten...

Ik hoop wel dat John Williams duistere muziek maakt als hij terugkeert, het moet niet het vrolijke sfeertje van Harry Potter 1 en 2 hebben. Maar netzoals in deel 3, want als hij zijn best doet dan is hij de beste componist van de wereld.

Albus Dumbledore schreef:

ik vrees dat ze alle informatie over Dumbledore in deel 7 eruit laten...

Voldemort Theme blijf ik missen maar als John hem weer erin brengt word dat echt geweldig denk ik!!! Ik hoop echt dat hij terug komt, misschien dat ook Cúaron weer terug komt en misschien zelfs wel Columbus? Hoop niet dat Yates er wéér een gaat maken na deel 6 dat is té veel van het goede.

avatar van Flipman

Flipman

Ik ga niet alle bovenstaande berichten lezen omdat ik nog in het laatste deel bezig ben. Maar er gaan nu geruchten dat er van dit boek twee films zullen worden gemaakt! Warner Bros. ontkent dit, echter.

JohnWilliams

Er worden 2 films gemaakt van de laatste 2 hoor.

Overigens kan je ook meepraten bij de nieuwste Potter film daar kom je ook wel wat te weten over de laatste film.

HP 6

avatar van Phoenix

Phoenix

Del Toro heeft aangeboden om de laatste Harry Potter-film te regisseren.

Lijkt me geen verkeerde!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

serpico schreef:

Fan van de boeken zeker?

Nein, en ook niet van de films.

Phoenix schreef:

Del Toro heeft aangeboden om de laatste Harry Potter-film te regisseren.

Lijkt me geen verkeerde!

Heb ik ook inderdaad ergens gehoord...zou misschien ook nog wel goed uitpakken.

avatar van Rotsooj

Rotsooj

Hee mensen!

Volgens mij heeft nog niemand het gehoord hier, maarre... deeltje 7 wordt 2 delen! Zie hieronder het artikel in het Engels (ziet er officieel uit, dus waarschijnlijk is het waar!)

Official: Two Parts for "Deathly Hallows" Movie, David Yates to Direct Both Films - The Leaky Cauldron - the-leaky-cauldron.org

Ook staat er dat Yates de twee films gaat regisseren en Steven Kloves schrijft het script.

Eigenlijk wel een goed idee vind ik, gaat de magie toch niet verloren door dat eindeloze geknip in de plot

avatar van speedy23

speedy23

Rotsooj schreef:

Ook op de nieuwssite van de VRT: deredactie.be

Plannen voor een zevende én achtste Potterfilm.

do 13/03/08 - Warner Bros plant van het zevende en laatste Harry Potterboek "Harry Potter en de relieken des doods" twee films. Dat schrijft de krant de Los Angeles Times.

Volgens producent David Heyman komen er twee films om "creatieve redenen". "Zoals bij elk ander boek, kun je moeilijk bepaalde elementen eruit laten", legt Heyman uit.

Het eerste filmdeel zal uitkomen in november 2010, het tweede in mei 2011.

De verfilming van "Harry Potter en de halfbloedprins"', het zesde Potterboek in de reeks, begon in september van vorig jaar al.

Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe vindt "De halfbloedprins" tot nu toe de grappigste film van allemaal. De Potterfilms brachten wereldwijd al 2,8 miljard euro op.

JohnWilliams

Ik word echt hier ENORM neidig om.

Ik haat Yates en voor wie mijn mening wil weten...

Ziet het langste bericht op die link.

Harry Potter and the Deathly Hallows staat op IMDB

JohnWilliams

Weet ik, de muziek is nog niet bekend.

Kevin13

als het dezelfde regisseur blijft vrees ik dat de Magische John Williams niet meer terug komt in de komende HP delen

JohnWilliams

Ben bang van niet inderaad, terwijl Williams zelf heeft gezegd dat hij graag zo terug keren...

Kevin13

jah natuurlijk, als je weet hoeveel geld je kunt verdienen met de Harry Potter films

JohnWilliams

Het gaat niet altijd om geld Kevin, die man = al steenrijk.

Maar dit topic ging eigenlijk om 1 film maar er komen er dus 2.

avatar van maerk

maerk

Erg zonde dat een acteur, die een bijrol in deze film speelt, is doodgestoken.

Kevin13

wie ? en welk personage speelde hij ?

avatar van maerk

maerk

Sorry dat weet ik niet meer . Maar het was een Britse jongen, rond de 17 jaar oud. Hij speelt een nieuw personage.

avatar van Metalfist

Metalfist

Hij speelde die ene kerel die bij de Slakkers hoorde via zijn nonkel maar vloog dan uit de Slakkers omdat hij geen contact meer met zijn nonkel had.

Dacht ik...