Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Dominique Othenin-Girard
Met onder meer: Danielle Harris, Beau Starr en Donald Pleasence
Bekijk via CANAL+
Plot Halloween 5
"Michael lives. AND THIS TIME THEY'RE READY!"
Het is precies een jaar geleden dat Michael Myers terugkeerde naar Haddonfield om zijn nicht Jamie Lloyd te vermoorden. Aangezien dat mislukte is hij nu uit op wraak. Jamie heeft nu een telepatische link opgebouwd met haar demonische oom. Dr. Sam Loomis wil hiervan gebruik maken, om zo een einde aan Michael's woede-aanvallen te brengen.
Dr. Sam Loomis
Jamie Lloyd
Rachel Carruthers
Tina Williams (as Wendy Kaplan)
Sheriff Meeker
Michael Myers
Billy Hill
Samantha Thomas
Spitz
Nurse Patsey
Halcyon
Was dat met die vrouw/man op de hooiwagen of zo, waar de agenten dan moesten opspringen, begeleid van een enorm fout muziekje?
Als het dat is: waanzinnig grappig op een slechte manier!
Exacte scènes kan ik me niet echt meer herinneren, daarvoor is het te lang geleden. Dat muziekje echter was inderdaad erg fout
. Dringend maar eens herzien dan...
Silvio Dante
Ee mindere hellaas, na de vierde gezien te hebben, kreeg ik een beetje hoop...
Het verhaal houdt deze keer nergens meer steek, denk maar aan de flikken die in het begin van de film Myers willen opblazen met dynamiet...
Toch heeft deze Halloween een verrassend einde en is hij vrij vermakelijk. 1.5*
ook zeker een leuk deel minder als 1,2 maar vond het zeker spannend.
3,5 ster
heroic
heel teleurstellend, dit is het deel waar het echt misging.
Maar ik denk dat iedere horror reeks ups en downs heeft, net zoals de nightmare reeks, of alleen maar uit downs bestaan, (zou ik het durven hier friday 13th neer te zetten?). Het verhaal was teleurstellend, en de film was eerlijk gezegd saai.
uberjason
ik vind dat H5 absoluut niet een raar deel is, sterker nog, ik vind het een van de sterkste delen, alleen al het feit hoe michael een emotionele kant lijkt te hebben, en je toch iets nieuws te zien krijgt. de actie scenes zijn ook erg spannend, en de soundtrack heeft een goed deuntje. hoewel het deuntje van de remake van deel een toch wel de kroon spant, wauw. nee, zeker niet de minste in de reeks, al helemaal niet als je resurrection ernaast legt.
DragQueen
Iets minder als het voorgaande deel, maar bepaald niet slecht. een lekker vervolg, met iets meer voorspelbare moorden. maar wel weer met donald pleasence, die de film naar mijn inziens altijd meerwaarde geeft. vermakelijke film, die ik 3,5 sterren geef.
uberjason
mee eens, Pleasence is eigenlijk even sterk als Myers. is ook wel jammer dat deel 7 en 8 het zonder hem moeten stellen. (ja, deel 3 is zonder Pleasence en Myers) dus ik aas echt op de Myers films.
uberjason
moet zeggen dat rob zombie's remake ook een knaller is, ik las net dat ie de box office hit van labourday heeft gehaalt binnen 4 dagen.
halloween 5 vond ik toch weer leuk, ik heb hem vanavond weer gekeken, en danielle harris die jamie speelt draaft nu ook op in halloween 2007 als annie bracket....leuk.
Max en Joep
gelukkig, zo hoort het ook.
Als ik de ronduit belachelijk negatieve commentaren hier af en toe lees over Halloween 2007, dan vraag ik me echt serieus af of de kijkers soms stront in hun ogen hebben.
on topic, Halloween 5:
Hij was in mijn heriinnering echt extreem slecht.
Gisteren herzien en hij viel me nog allezinds mee.
Er zitten erg zwakke momenten in, vooral daar waar de tieners in beeld komen.
Zo'n uber cheesy scene als in de schuur doet de film geen goed.
Toch zaten er wel degelijk enkele sterke scene's in vond ik.
De scene waarin Myers en Loomis elkaar ontmoeten was wel heel bijzonder en ook fraai geschoten.
Van dat soort momenten moet de film het hebben en al met al was ik er toch een stuk positieve over deze keer.
een sterretje of.....3 / 3.5, twijfel nog
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
gelukkig, zo hoort het ook.
Pardon?!?! Ik vraag me toevallig hetzelfde af van de mensen die m WEL goed vinden.
Sasja
ik heb em gezien en ik vond em steengoed (de remake dan, deel 5 ga ik straks kijken samen met deel 6). veel beter dan het orgineel die ik ook erg goed vond.
Jullie (en daarmee bedoel ik: BlueJudaskiss en uberjason) moeten wel begrijpen dat ieder zijn eigen smaak heeft!Dat is met elke film zo (maakt niet uit hoe goed of slecht die is) Al heb je een film waarvan je zegt dat de beste film ter wereld is dan is er nog altij iemand die er geen zak aanvind en ook andersom.
Demoniac
Vermakelijk vijfde deel van de reeks. Genoemd zijn al een aantal minpunten. Positief waren Michael natuurlijk & Dr. Loomis. Die man raakt per deel geobsedeerder. Het einde was ook heel aardig, maar het is me niet helemaal duidelijk geworden wie die mysterieuze persoon is die je af en toe ziet (gedeeltelijk).
hellblazer93
Vermakelijk ja... Meer niet. Het is weer mooi dat Micheal wwer op en top afslaht in de film en Dr. Loomis hoort ook gewoon in de films. Het verhaal is niet sterk ofzo, maar dat is praktisch altijd bij horrors. Muziek was wel goed, maar ik miste het mooi deuntje uit andere delen die hier nauwelijks in voor kwam. Enfin, 2,5 *
metaledje
Halloween 1 tot 5 (3 niet meegerekend) vind ik echt top klasse, alhoewel dit deel wel het minste is. Na dit deel werd het allemaal 10x niks meer. Daarom verdient dit deel nog een ruime voldoende!!!
A.J
Deze sloeg me tegen...ik dacht omdat de 4e wel goed was dat deze ook wel goed zal zijn maar daar denk ik wel anders over...toch nog
3 sterren.
Mr. Chiel
...maar het is me niet helemaal duidelijk geworden wie die mysterieuze persoon is die je af en toe ziet (gedeeltelijk).
Mij (ons) ook niet, wat was er met die man?
Verder wel een leuk horrorfilmpje, niks speciaals maar dat verwachtte ik ook niet. Vaak gelezen dat de films na 1 en 2 erg slecht zijn dus m'n verwachting was al laag. Leuk sfeertje, goede creepy muziek, en wat goede schrikeffecten. *2,5
Christopher99
eigenlijk vind ik 4, producer's cut van 6(de beste) en 5 de mooiste vervolgen na een. Ieder zijn smaak maar die Danielle Harris geeft iets extra's en je ziet Michael (als psycho zijnde) in een heel andere vorm in deze twee films 4 en 5 dan andere standaard horrorfilms. Deze vond ik heel mooi en spannend, halloween 4 was nog beter. 4,5 en de producer's cut van 6 zal ik nooit vergeten, de beste films in dat genre dat ik heb mogen zien. Eerst 4 en daarna deze dus kijken
uberjason
De mysterieuze man uit deel 5, beste demoniac, komt wel volop in beeld in Halloween 6. Zowel in de bioscoop versie als in de producers cut. Ik neem aan dat je de film wel gezien hebt, en anders zou je dat moeten doen (liefst de producers cut) Het was namenlijk de bedoeling dat Halloween 4, 5 en 6 een trilogie zouden worden, maar door Pleasence' overlijden is deel 6 een hele andere kant op gegaan en dus ook de daarna komende delen. ik denk dat de volgende halloween een Michael vs. Pinhead idee gaat worden, aangezien Rob Zombie duidelijk heeft gemaakt geen vervolg op z'n remake te willen laten maken. ben bang dat de versus film niet zo'n goed idee zal zijn....
niethie
Zelfde verhaal als bij deel vier, geloofwaardig is het absoluut niet meer en bij- momenten is het allemaal best zwak maar over het algemeen kijkt het toch nog prima weg en wanneer je zin hebt in onnozel en hersenloos vermaak zit je wel goed verder.
2,5 sterren
uberjason
Inmiddels even rechtzetten dat Rob bezig is met H2, wist ik toen nog niet, maar gelukkig nu wel.
Ik ga in augustus lekker met een bak popcorn naar Zombie's sequel, en hem kennende zal het zeker weer een lekkere horrorfilm worden.
Teleurstellend 4e deel (Ja, dit is deel 5 maar deel 3 tellen we toch niet mee als echt Halloween deel) die me bij zal blijven als de film met een paar prima momenten maar vooral met dieptriest, tenenkrommend acteerwerk. Echt, zelden mensen zo slecht zien acteren. Die 2 tienermeiden waren zoooo slecht en irritant, dat Michael Myers zeer gewenst was om er een einde aan te maken.
Het verhaal is wat vergezocht maar best geinig, jammer alleen van de uitwerking dus. Toch had de film best een paar prima momenten. De kill van Myers op die gozer waar hij de auto bekraste was wel lekker en de kill op de 2 tieners in de hooischuur was zeer gewenst (irritante lui!) en ook nog eens bruut.
Aan Myers lag het dus niet, die deed zijn job prima. Donald Pleasence was ook best redelijk nog als Dr. Loomis, al was zijn rol niet al te veel waard en was hij eigenlijk wat overbodig.
Gelukkig blijft de themesong telkens onheilspellend en was de sfeer soms nog wat duister. Toch zakt de film en krijgt het een krappe onvoldoende van me. Dit kan en moet beter!
Chainsaw
Het eerste vervolg en The Return of Michael Myers waren op zich best aardig, maar hier ging het toch duidelijk de verkeerde kant op. The Revenge of Michael Myers is een dertien-in-een-dozijn slasherfilmpje met irritante en oerdomme personages, die ditmaal op inspiratieloze en soms zelfs saaie wijze om zeep worden geholpen. Verder gaat ook Pleasence op herhaling, er wordt niets gedaan om er een beetje originaliteit in te krijgen. Het enige creatieve dat men blijkbaar kon verzinnen was die man in het zwart, waarvan gezegd wordt dat de makers tijdens het filmen niet wisten wie het nu eigenlijk was. Het vervolg op deze film is dan misschien nóg slechter, Halloween 5 is voor mij toch de film waar het allemaal rap bergafwaarts ging met de serie. Jammer, een personage als Myers verdient toch beter.
2 sterren.
uberjason
ik was best benieuwd naar het originele begin van Halloween 5.
Dat zou stukken beter zijn dan dit begin.
De makers vertelden op de 25 years of terror dvd dat Michael gevonden werd door een cult sekte die hem via de tattoo op zn pols en een halloween avond, precies een jaar later weer tot leven wekken via een ritueel. dat zou ook beter aansluiten op halloween 6 en dus de voorspelde trylogie die halloween 4, 5 en 6 uiteindelijk zou moeten zijn geworden. Helaas was die Dominique Othenin-Gerard een koppig man die zn eigen zin wil door drijven en dus de film veel makker maakte dan de bedoeling was.
Maar ik kan er wel over door zeuren....Halloween 5 is wat ie nu eenmaal is geworden: een 13 in een dozijn slasher.
(maar wel een leukere dan Resurrection)
charmed one
een leuk vervolg van de halloween reeks en hij is spannend en uberjason we kunnen hem wel weer een keer zien heb ik zin in
Metalfist
Michael lives, and this time they're ready!
Weeral de 4e sequel op de bekende Halloween reeks. Op zich niet erg want tot nu toe leek de Halloween reeks nog niet aangetast door het sequelvirus (deel III niet meegerekend). Meer zelfs, deel 4 was een van de betere vervolgen. Jammer genoeg kan dat niet worden gezegd van deel 5...
Michael Myers heeft altijd iets angstaanjagend gehad, vooral op de manier waarop hij ineens kon verschijnen en zijn gave om mensen al wandelend te kunnen inhalen. Hij moordde ook gecontroleerd en dat is wat er hier misloopt. Op sommige punten lijkt hij gewoon zot te worden en begint hij wat in het rond te steken maar ook zijn schuilplaatsen zijn niet meer wat ze waren. Op een bepaald moment zit Rachel in haar kleerkast te zoeken (die overigens te klein is voor Michael om in recht te staan!). Ze zoekt, ze vindt iets maar slaagt er dan wel niet in om Michaels hand te zien liggen op de stang waar alle kapstokken op hangen. Wanneer ze zich dan omdraait loopt Michael gewoon doodleuk weg en gaat hij zich ergens anders verstoppen... Sorry maar de Michael uit de eerste Halloween zou zich niet in een te kleine kleerkast verstoppen maar zou vooral zo'n kans om Rachel te vermoorden niet kunnen laten. Jammer dat ze er nooit in slagen om een horroricoon deftig uit te werken in de sequels.
Ook het verhaal is overduidelijk minder dan eerst. Doordat de film op sommige punten vertrouwt op de vorige films om een personage te introduceren kan het soms allemaal wat te verwarrend worden. Het viel me ook op dat er geen reden wordt gegeven waarom Michael toch nog leeft of waarom Jamie meer dan de helft van de film niet kan praten? Zal wel uit angst voor Michael zijn maar toch. Wat ik ook ontzettend jammer vond was dat Loomis Michael ineens lijkt te begrijpen en hem wilt helpen met zijn 'woedeaanvallen'. Het enige interessante was de mysterieuze man in het zwart die af en toe door het beeld wandelde.
Waar Donald Pleasence in de vorige delen nog ideaal was om Dr. Loomis te spelen begint hij hier wat over the top te gaan en dat resulteert dan uiteindelijk dat hij ten eerste al zijn geloofwaardigheid verliest en ten tweede meer een karikatuur van zijn vroegere ik wordt. Ook worden er nog eens twee van de meest idiote tieners in de film geïntroduceerd waarvan één dan ook nog eens het merendeel van de film blijft leven. Vooral Wendy Kaplan als Tina was verschrikkelijk maar die Jonathan Chapin als haar vriendje Mikey was misschien nog erger. Dan vond ik dat andere meisje, Samatha (Tamara Glynn) nog het beste van al. Danielle Harris was trouwens ook nog een teleurstelling ten opzichte van het vorige deel. Hier kwam ze gewoon echt slecht op mij over doordat ze constant gebarentaal moet gebruiken.
Uiteindelijk is The Revenge of Michael Myers een dikke teleurstelling geworden.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad één van de mindere delen in de reeks. De film heeft enkele leuke momenten, een paar schrikeffecten en weer die oude creepy stalkscènes, maar er waren te véél storende dingen aanwezig die de film drastisch naar omlaag halen. Ten eerste die 2 hyperkinetische tienermeiden, aargh ambetant om naar te kijken en acteren konden ze ook al niet. En de muziek was soms ook om te huilen. Dat cartoondeuntje bij die politie-agenten, hoe halen ze het in hun hoofd? Ook die stuiptrekkingen van dat kind begonnen ook wel na een tijd te vervelen.
Voor de rest nogal weinig actie in de film. Beetje langdradig allemaal, zeker naar het einde toe. De ontmoeting tussen Loomis en Michael is dan wel weer een hoogtepunt in deze reeks. Al vond ik Loomis op zich toch wel minder in dit deel. Je zag dat de man fysiek niet meer inorde was voor deze rol. Voor de rest overwegend slappe boel.
nigelgouweleeuw
Goede Film!
Soms een beetje slecht geacteerd en ik had in dit deel dus echt niet verwacht dat Rachel dood ging!
Leuk dat Donald er weer in meespeelt !!
Aapje81
Erg onsamenhangende en slecht geacteerde film. Totaal overbodige Halloweenfilm.
DVD-T
Toch wel een erg goed vervolg op de vierde Halloween film. Zelfs nog beter dan deel 4 moet ik zeggen. Ik was erg benieuwd hoe Myers na het vierde deel zijn Revenge zou nemen. Daarin ben ik zeker niet teleurgesteld. The Revenge of Michael Myers vind ik samen met Halloween tot nu toe de beste delen.
Qua verloop komt het overeen met het eerste en het tweede deel van de reeks. Dit deel gaat meteen weer verder met het verhaal van het vierde deel. We krijgen nog een kleine flashback om nog even terug te gaan naar het desbetreffende moment, en we kunnen weer met een ander verhaal aan de gang. Een goed verhaal is het geworden. Dan bedoel ik vooral het verloop van Jamie, en niet de oninteressante en irritante kant van die Tina. Wat hebben zij en haar vrienden voor functie in dit verhaal. Helemaal niets. Haalt toch wel een beetje de film naar beneden. Verder is het verhaal dik in orde. Lekker mysterieus en onheilspellend weer. Toch wel weer vreemd hoe Michael het iedere keer weet te overleven. Verhaal verloopt lekker vlot ook en voor je het weet is de film ook al weer afgelopen.
Het begin is weer super spannend zoals we gewend zijn van de reeks, en laat je dan ook weer op het puntje van je stoel zitten. Ook goed dat hier weer een beetje het stalken en observeren weer een beetje terug wordt gehaald. Dat maakt Michael weer een stuk boeiender om naar te kijken, en je af te vragen wat er op dat moment in zijn hoofd omgaat. Michael is weer goed neergezet als emotieloze killer die iedereen uit de weg ruimt die hem in de weg staat. Helaas word dit niveau niet de hele tijd behouden, en verandert de film gaande weg in een standaard slasher film. Dat is een punt wat in iedere Halloween film, op deel een na dan, terugkomt. Ze weten die geweldige spanningsboog van het eerste deel niet te evenaren. Die vreemde man is wel een erg goede toevoeging.
Naar het einde toe wordt het helaas niet veel interessanter, dat was in de andere delen wel zo. Wel krijgen we een aantal geweldige kills te zien. Ook het einde is weer erg sterk, en ik ben dan ook benieuwd hoe ze vanaf daar weer verder op gaan borduren.
Acteerwerk is weer erg sterk van Harris, ze laat veel goeds zien. Ook de rol van Loomis wordt weer goed vervuld door Halloween veteraan Pleasence. Al word zijn karakter met de film wel minder interessant. De rest van de cast doet het slecht tot erg slecht. Ik was dan ook blij wanneer er weer een sneuvelde . Goede belichting, en een sterke editing. De manier waarop het geschoten is ben ik nog het meest over te spreken. Heerlijk virtuoos geschoten, veel uit de losse hand en een aantal mooie shots maken dit cinematografisch samen de sterkste film met het origineel.
Erg genoten van dit deel, Goed verhaal, mooi geschoten en in het begin erg spannend weer. Verdient niet het lage gemiddelde wat hiervoor staat.
mrwhite
net het 5deel gezien van halloween en ik moet toch toegeven dat ik nie zo onder de indruk was zoals DVD-T.dit is voor mij toch de minste(buiten deel 3 dat ik niet meereken) in de reeks al moet ik nog deel 6 bekijken.
de film is eigelijk nooit echt spannend de personage's zijn behoorlijk dom neergezet en zelfs Donald Pleasence begon me te irriteren voor één of andere reden.en wie is die vreemde man met cowboyhoed vreemd dat daar nie meer over verteld is mss was de bedoeling om er snel nog een vervolg aan te brijen ofwel zie ik het wel in deel 6.

Halloween Ends

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
Horror / Fantasy, 1987

Friday the 13th
Horror, 1980
sheriffbarnblackvervolgboogeymangemaskerde moordenaarslasherjeugdpsychiatermoordenaarkwaadaardigkittenscythe heroinepitchforkpsychotronicholiday horror