Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 14 november 2002
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Halloween: Resurrection
"Evil finds its way home"
Het gebeurt op 31 oktober 1963: Halloween. De zesjarige Michael Myers slacht doodkalm zijn zus af. Vijftien jaar later ontsnapt hij uit een psychiatrische gevangenis. Hij houdt nooit meer op met moorden. Halloween 2002. Een groep studenten brengt de nacht door in het vervallen ouderlijk huis van Michael Myers. Hun belevenissen zijn live te zien op internet. Het huis zelf is vies, donker, al decennia onbewoond en doodeng. Dan valt de duisternis in. De studenten verkennen voorzichtig het huis. Meer hoeven ze niet te doen. De kijkers op internet volgen alles. Dan verschijnt er een man met een wit masker in beeld. Michael Myers is thuis.
Laurie Strode
Rudy
Myles Barton
Donna

BlueJudaskiss (moderator films)
Ai, dit is jammer. Het was een van de favoriete films van mijn puberjaren en toen ik 'm gister na jaren weer een keer zag viel dit toch wat tegen. Scriptgaten te over en een groot gebrek aan de vertrouwde Halloween-sfeer. Evengoed 3,0* want ik hou hier stiekem nog steeds van.

misterdhdh
matige film en inderdaad iets minder da de halloweenfilms, al heb ik ze niet allemaal bekeken. Halloween 1 is echt wel één van mijn favoriete horrorfilm. Deze is wat minder maar ik blijf hem op één of andere manier toch vermakelijk vinden. Het verhaal achter deze film vond ik wel interessant alleen kon het allemaal wat beter uitgewerkt worden. Al vind ik de eerste 10 minuten van de film wel zeer goed. Heb niet teveel op de fouten gelet, want die zijn er wel. Net zoals onlogische dingen, maar die heb je wel meer in de halloweenreeks. Acteerwerk was ook niet echt bijzonder, maar heb me niet verveeld tijdens deze film. En natuurlijk komt de geweldige soundtrack weer in de film, wat de film al wat leuker maakt.
3/5
***

Clapboy
Dacht dat dit een van de betere was van de reeks, maar laatst ff herzien en valt toch erg tegen. Daarom aangepast naar 2.5 ipv 3.5.
Alleen eerste 20 minuten waren spannend en leuk, vooral door Jamie Lee Curtis, de rest viel wat tegen.

Phantasm
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

Supernatural
toch wel de minste van de reeks.maar wel nog steeds leuk.jammer dat jamie lee curtis niet zo lang meespeeld.anders was ie stukken beter geweest naar mijn idee.

Daan258
Zo vreselijk slecht als vele hier doen zeggen vind ik het ook weer niet.
Een deel uit de reeks waar je eigenlijk gewoon even alles van de vorige Halloween films even aan de kant moet zetten en de film gaan bekijken als een slasher filmpje, dan is het nog best leuke pulp.
De intro van de film was nog wel het sterkste van de gehele film. Michael Myers gaat dit keer weer opzoek naar haar zusje Laurie die ( wat gelukkig weer werd gespeeld door Jamie Lee Curtis ) die opgenomen is in een gesticht. Dit keer lukt het hem wel om helaas een eind aan haar leven te maken.
Jammer van de hele kleine rol van Jamie Lee Curtis, vind het ook wel raar dat zij nog voorop de poster staat aangezien haar beeldtijd in de film.
Dit deel gaat over een groep jongeren die mee mogen doen aan een reality show om in het huis van de familie Myers te kijken en alles moeten vast leggen met camera's voor alle kijkers die via het internet mee kunnen kijken met de groep jongeren die in het huis zitten.
Het verhaal stelt niet veel voor en heeft ook totaal niks met de Halloween films te maken ( op de personage Michael Myers na ) maar toch is het nog enigszins vermakelijk. Door de berichten had ik het veel slechter verwacht.
Spannend of sfeervol viel allemaal best mee maar het is altijd gewoon gaaf om Myers weer te keer zien gaan met zijn keukenmes.
Het allergoorste minpunt van de film, wat er ook echt voor zorgde dat de hele film een stuk omlaag haalde was Busta Rymes. WAAROM hebben ze hem gecast om hier in te spelen ? Man, man wat heb ik me dood geërgerd aan hem. De rest van de cast was dan misschien ook niet heel sterk maar dat kon ik nog wel even door de vingers zien.
Toch kan ik hier nog wel een hele, hele kleine 2,5* voor geven.

Chainsaw
Ah, 2002. Ik zat vol spanning in de bioscoop; mijn eerste Halloween-film op het witte doek. Toch jammer dat mijn eerste Halloween-bioscoopervaring één van de slechtste delen uit een al niet echt hoogstaande franchise moest zijn. Want Halloween: Resurrection is in al zijn poriën een verschrikkelijk domme film.
Het begint uiteraard al bij de manier waarop het einde van Halloween H20 op de meest bespottelijke wijze om zeep wordt geholpen. Je zou als scenarist maar de taak krijgen een vervolg te verzinnen op het vrij definitieve einde van de vorige film. En Jamie Lee Curtis doet gewoon weer mee, dus men zal wel aardig wat geld naar haar gesmeten hebben om haar terug te krijgen. De opening met Curtis is enorm dom op allerlei vlakken en alsnog is het het beste dat Halloween: Resurrection te bieden heeft. Dat zegt genoeg, dus. Want nadat het deel met Curtis is afgelopen, komen we terecht bij een stelletje totaal oninteressante figuren die zich bij Busta Rhymes en Tyra Banks aanmelden om mee te doen aan een internetshow. Van al het slachtvee dat in de vorige films voorbij is gekomen zijn de tieners in Halloween: Resurrection het meest vervelend. Ze zijn oersaai, dom en grotendeels irritant. Een dame zou de grote heldin moeten zijn, maar ik kan een dag na de film gezien te hebben al niets meer van haar herinneren.
Het tegenovergestelde is het geval bij jonkheer Rhymes, iedereen zal hem nog jaren na Halloween: Resurrection wel kunnen herinneren. Zijn rol als Freddy van Dangertainment zal bijblijven als één van de meest belabberde rollen in een film aller tijden. Of het nu gaat om zijn kungfu, zijn belachelijke one-liners en de rare bekken die hij hierbij trekt; alles aan het personage van Busta Rhymes is compleet debiel. Heel stiekem denk ik dan; zou ik liever kijken naar een film vol inwisselbare matige figuren of liever een compleet bespottelijk figuur als dat van Rhymes? Want eerlijk is eerlijk; veel verpest hij niet aan Halloween: Resurrection, hij maakt het alleen nog veel dommer. Het is een verschrikkelijk figuur, maar hij is eveneens de enige die voor een beetje leven in de brouwerij zorgt; de overige figuren - van de tieners in het huis als die gozer met wie de hoofdrolspeelster een online relatie heeft - zijn dodelijk saai. Eigenlijk valt er verder over Resurrection ook weinig te zeggen. De kills zijn lame, het script is lame, de uitvoering is lame. Kortom: Halloween: Resurrection is lame.
1,5 sterren.

Alathir
- 2048 berichten
De Halloween-franchise neemt met deze film een beetje een nieuwe wending. Het wordt bijna een found footage en op zich zie ik dat wel graag omdat je evenveel ziet als de mensen in de film. Bij momenten maakt dat dus de spanning completer. Nu is het verder een vrij amateuristisch werk dat nergens bijzonder uit de hoek weet te komen. De enige die de hoeken goed gebruikt om uit tevoorschijn te komen is Michael Myers zelf.
Jamie Lee Curtis is hier ook even van de partij. Het is bijna een cameo en achteraf gezien nogal belabberd uitgevoerd. De overgang naar de rest van de film is nogal vreemd. Verder kent deze film wel een paar knappe meiden zoals je dat bij dit type horrorfilm wel kan verwachten. Nergens hoogstaand dus maar kijkt snel weg en zal ook snel vergeten zijn.

jipt
Genant slecht. Vervelende personages en matige kills. Concept is overigens best aardig. 1*

Duke Nukem

joolstein
Tjonge, wederom een poging om de Halloween films met hun tijd mee te laten gaan. Michael Meyers te midden van een Big Brother-concept. Maar waar H20 nog aardig was geslaagd is het hier jammer genoeg de uitwerking een stuk slechter dan het idee! De regisseur van dit deel, Rick Rosenthal, was ook verantwoordelijk voor Halloween 2. Denk dat hij geen idee had wat hij doet of er niet heel veel zin in had? De film probeert om met simpele jumpscares, luide muziek en oh hij is het toch niet, je bang te maken. Maar niets werkt! En oké, hoe is mogelijk dat Busta Rhymes (als rapper geslaagd, maar als acteur niet zo) de beste acteur hier was?? Het werd een slachtfestijn zonder enige ziel.

renzoroy
vooral de vecht scene tussen busta (kan totaal niet acteren) rhymes en michael myers en dat myers dan na 1 schopje van busta door het raam naar buiten vliegt.... ja hoor.. Nog steeds de slechtste Halloween film allertijden.

Shadowed
Deeltje 8 alweer.
Ondanks dat dit deel een status heeft gekregen voor de slechte kwaliteit waarover het beschikt vond ik het in ieder geval beter dan het zevende deel van de reeks. Uiteraard is het inhoudelijk een erg zwakke film waar logica en denkwerk blijkbaar vreemde woorden zijn, maar de funfactor is weer een stukje hoger komen te staan.
Myers is een stuk minder dreigend in vergelijking met zijn eerste films, maar wel is hij grootschaliger aanwezig in deze film. Zolang ze geen al te gekke dingen uithalen vind ik de vele moorden best aardig om te aanschouwen, en Resurrection includeert zeker genoeg hakpartijen. Wel veilige hakpartijen, maar uitgevoerd in een heerlijk gekozen setting.
Met dit soort omgevingen, een Tv-show, is het bijna gegarandeerd dat je je hersenen moet uitzetten, maar de idioterie van deze film bereikt echt een toppunt na een tijdje, dat het gewoon storend wordt. Het acteerwerk is daarnaast ook niet bepaald perfect en ik denk dat ik alle personages een week later weer helemaal vergeten ben. Niet bepaald een lekkere terugkomst voor een Halloweenfilm uit notabene het jaar 2002.
De moorden zijn allemaal best veilig te noemen en veel creativiteit komt niet in deze film kijken, wel wordt het tempo nog iets meer verhoogd in vergelijking met voorgaande delen. Na ongeveer 30 minuten waaronder een best verrassende openingssequentie gaan de registers open en wordt de crew in best aardig tempo afgemaakt. Niet bepaald in creatieve manieren, maar het bloed mag in ieder geval snel achter elkaar vloeien.
Verder slaat de film volkomen nergens op en kent abominabel acteerwerk. Het jammere is dat een film als deze nooit zijn vaarwater buiten durft te treden, en dan blijf je helaas over met een film waarin logica een concept uit het verleden is en vol zit met nogal vervelende oneliners. Als die iets toevoegen, dan is het een voorbeeld voor andere films om deze zinnetjes er maar gewoon uit te laten. Een matige, maar uiterst vermakelijke slasher.

filmfan0511
Ach ja. Slecht natuurlijk, maar ik had nu wel ook niet iets anders verwacht. Het niveau van de gemiddelde Halloween sequel is sowieso bedroevend, en met die verwachting in het achterhoofd valt het in deze film eigenlijk allemaal best nog wel mee. Zeker niet de slechtste uit de reeks wat mij betreft. Je zou het bijna pluspunten willen geven omdat het iets anders probeert te doen dan de rest (ook al mislukt dat wel grotendeels). Het is ietsje bruter dan de meeste vorige delen, de kleine cast opgesloten in een huis is zo'n slecht concept nog niet en Myers zelf komt vrij veel voor. De films zelf doen hem meestal geen recht, maar het blijft toch de meest iconische horrorfiguur.
Het zoveelste matige deel, maar met het verstand op nul is het nog wel vrij vermakelijk. 2.5*.

Kondoro
“I'll see you in hell.”
Traditiegetrouw eindig ik mijn oktober ‘horrormaand’ weer met een ‘Halloween’ film, erg toepassend voor de situatie (aangezien het vandaag ‘Halloween’ was) maar, ook omdat ‘Michael Myers’ (nu hopelijk goed geschreven) wel één van mijn favoriete horror personage is. Toch eindigen de horrorfilms nog niet hier voor mij, aangezien de ‘Horrorfilm Challenge’ nog eventjes door gaat, daar doe ik ook aan mee, of ik het haal is wat anders.
Terug naar de film, deze spanningsloze en saaie film eindigt voor zoverre het achtdelige horror verhaal over ‘Michael Myers’, iets wat al wel wat eerder had mogen gebeuren. De film gaat mee met zijn tijd, en na een korte introductie scene (wat in mijn ogen het leukste moment was van deze film) gaan we snel over met het verhaal, er bleek nog iets te moeten gebeuren om toch nog in verhaal te staan met het vorige deel. Het was allemaal cliché, en zo erg dat ik er wel een beetje om moest lachen. Bijvoorbeeld het moment dat ’Curtis’ toch even ging kijken of het wel de juiste ‘Michael’ was en niet weer een dubbelganger, en het masker af wou doen. Vervolgens greep ‘Michael’ haar en vermoordde haar, godsamme dat zag je al echt van zover aankomen en het was lachwekkend slecht.
‘Rosenthal’ mag het weer op zijn naam schrijven na dat hij het stokje had over genomen van ‘Carpenter’. Waar hij het tweede deel van de serie nog redelijk vertolkte was dit echt wel een ontiegelijk saaie versie. De modernisering was overigens wel goed in beeld gebracht, met mobiele telefoons (en chatfunctie) en een computer (nog zo’n koelkast van een beeldscherm) waar ook een chat functie op stond leek de film al aardig bij zijn tijd, ook de livestream was leuk gedaan. Helaas is daar blijkbaar te veel aandacht naar toe gegaan want de kills vond ik heel erg matig, de steeds wegdraaiende camera maakte ook niet veel goed. Er zijn zeker wel de nodige bloederige momenten maar, het was gewoon erg slecht in elkaar gezet. Dat was bijvoorbeeld al bij het begin waar de keel van een bewaker werd doorgesneden, buiten het feit om dat je het mes zag bewegen was er verder niet echt een bijzonder scene te noemen, en zo kent de film wel meer scenes die het net niet redden.
De cast was aardig, leuk om ‘Busta Rhymes’ in de film te zien. Ook ‘Curtis’ die terug kwam maar duidelijk gebruikt werd voor naamsbekendheid en het publiek lekker maken want, na een kleine tien minuten mochten we haar alweer uitzwaaien. Bedroeving toch wel om met deze film de Halloween van dit jaar af te sluiten. Wel mijn laatste film die ik moest zien van deze filmreeks, en dat betekend dat we vanaf nu ons bezig kunnen gaan houden met het jaarlijks terug kijken van een deel of, iets nieuws. Gelukkig heb ik deze film gehad, saaie boel.

Ach, Resurrection. Wat kan je er eigenlijk van zeggen. Hoe ze Chucky Myers weer tot leven weten te krijgen vind ik eigenlijk best leuk gevonden en de eerste 15 minuten zijn ook zelf nog aardig. Maar het is teveel een product van de begin jaren 2000 en dat was gewoon een lelijke periode qua kledingstijl en kapsels, maar ook de begin jaren 2000 technologie is echt om te cringen in deze film. Gooi er een stel seksistische en veel te geile jongeren in een huis die te dom om te poepen zijn en je krijgt deze film. Hoe naïef kun je personages maken denk je dan sons. Busta an sich is natuurlijk verschrikkelijk, maar het is allemaal niet zo storend als de slechte horrorelementen. Het is allemaal gewoon zo dom. Een hoofd in een wasmachine vinden en vervolgens over het onthoofde lijk struikelen. Alsof je die niet zag in die gigantische plas bloed. Myers hangt blijkbaar als een spider-man aan het plafond, want hij weet zich altijd stilletjes naar beneden te hijsen in H20 en deze film. Het is allemaal gewoon net een beetje te stupide om nog interessant te zijn. Het Myers huis is blijkbaar ook een gigantisch landhuis van binnen, want iedereen raakt verdwaald en er zijn tal van gangen etc etc
Weet je, ik vind domme dingen bedenken nog niet eens het allerergste. Irritante figuren als Busta werken me gewoon niet op de zenuwen. Maar dat zegt meer over de rest van de film dan dat het aan hem ligt....
1,5* blijft staan

Eigenlijk best dom idd. Alsof er nu wel een ander persoon onder het masker zou zitten. Deze creeper achtervolgt je net tot aan het dak haha.

DragQueen
Ik ben altijd een groot fan geweest van de Halloween films omtrent Michael Myers, maar moet toch stellen dat deze vervolgfilm, tezamen met Halloween III: Season of the Witch, tot de aller slechtsten uit de reeks behoort. Regisseur Rick Rosenthal wist ooit van Halloween II nog een zeer dragelijke sequel te maken, maar verzandt hier in een en al matigheid. Een leuke kill her en der kan gelukkig nog wat zaken verbloemen. 2 Sterren.

Duke Nukem
De eerste 15 minuten met Laurie Strode zijn nog best leuk, maar dan begint een andere film over een Big Brother programma met enkele irritante tieners in het ouderlijke huis van Michael Myers. Vooral Busta Rhymes is bloedirritant. Het dieptepunt is wel Michael Myers die zich door Rhymes als een kwajongen laat wegsturen. De kandidaten in het huis gebruiken waarschijnlijk de slechtste camera's ooit, want je ziet bijna niets. Niet dat er veel te zien valt in een oud, leegstaand huis zonder verlichting. Er zitten ook veel te veel luide jump scares in de film die gewoon nergens op slaan. Een goedkope poging om te scoren want er is helemaal geen spanning in deze film en Michael is te veel aanwezig, wat het mysterie rond zijn persoon wegneemt. Myers moet 'The Shape' voorstellen, niet een engerd die overal lullig in de hoek staat mee te kijken en luid staat te hijgen met een vleesmes in zijn hand. Een heel klein pluspunt: het kontje van Tyra Banks.

Bobbejaantje
Halloween voor de internetgeneratie.
De intro start met een tripje van Michael Myers door de gangen van een psychiatrische instelling. Een beetje een make over van wat regisseur Rosenthal al deed in de eerste sequel die hij 20 jaar voordien onder handen nam.
Scene: de man van de security opent de wasmachine en vindt het hoofd van zijn collega. Dan pas struikelt hij over diens lichaam. Vreemd want het ligt in plain sight midden in de ruimte ... Vervolgens overkomt Jamie Lee wat haar ma 40 jaar voordien overkwam in Psycho. Een vroegtijdige exit maar ik had niet het gevoel dat ik aan haar iets zou missen.
Nadien komt dan het hoofdgedeelte van de film met een stel kids die op avontuur gaan voor de webcams en achter het toetsenbord. Het verblijf in het ouderlijk huis van Myers is te gek voor woorden: het staat op instorten en dit zou illegaal moeten zijn. De gebeurtenissen in huis worden geteisterd door plotholes wat afbreuk doet aan geloofwaardigheid en spanning. Zo wordt er af en toe nogal wat geschreeuwd zonder dat er medebewoners op afkomen. De talrijke pogingen om spanning op te wekken met de typische harde geluiden compenseren het gebrek aan spanning niet. Gaap. Vreselijk irritant is de injectie van zielloze R&B op de soundtrack wat de sfeer helemaal ‘killt’.
Ongeloofwaardig is het moment dat de final girl ineens uit het niets met een kettingzaag staat te zwaaien. Verkeerde film? Ongeloofwaardig is de heropstanding van Busta Rhymes nadat hij eerst goed neergestoken is door Myers. Resurrection zou ook op hem kunnen slaan.
De verhaallijn over reality-internet/tv … er valt iets over te zeggen. Probleem is echter dat reality-tv op zich al niet interessant is, en een film daarover tsja … I couldn’t care less.
Heel zwakke film.

1982

Halloween II
1981

1978

Florence Pugh bekogeld tijdens bezoek aan conventie, Supernatural'-acteur overleeft zes hartaanvallen | MovieMeter Recap

HBO deelt nieuwe trailer voor vierde seizoen van hitserie 'True Detective' met Jodie Foster

Nicolas Cage wil stoppen met in films spelen: 'Misschien nog drie of vier en dan wil ik iets anders doen'

De tien best beoordeelde films van de jarige Jeff Bridges (74)

Kanal
Drama / Oorlog, 1957