• 9.175.876 stemmen

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Fantasy / Horror | 96 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Geregisseerd door: Chuck Russell

Met onder meer: Robert Englund, Craig Wasson en Patricia Arquette

Releasedatum: 25 februari 1988

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

"If you think you're ready for Freddy, think again!"

Kristen Parker probeert wakker te blijven, maar als moordenaar Freddy Krueger haar tot een ogenschijnlijke zelfmoordpoging drijft, wordt ze naar een kliniek gestuurd. Hier ontmoet Kristen Nancy Thompson, die het jaren terug ook met Freddy aan de stok heeft gehad. Nancy besluit nu om Kristen en de andere kinderen te leren hoe ze de speciale kracht, die ze in hun dromen hebben, kunnen gebruiken om Freddy te verslaan.

avatar van mrkos

mrkos

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

Dit zou wel eens de beste uit de reeks kunnen zijn.

Aan de hogere cijfers had ik al verwacht dat ze film beter was dan deel 2 en daar ben ik het mee eens. Het verhaal is leuker, er gebeurt veel meer en de kills waren beter. De special effects, bijvoorbeeld de vormen die Freddy aanneemt en de droomwerelden, waren ook weer goed en veel creepier. Super tof ook om Nancy weer terug te zien, al is het einde dan wel weer erg sad.

Moeilijk kiezen welke beter is tussen deze en de allereerste. Denk dat ze vrij gelijkwaardig zijn. 3,5 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ik vond het na de herziening echt geweldig. Tot nu toe duidelijk mijn favoriete deel in de reeks, ondanks dat het eerste deel wat kundiger was met het vasthouden van de (horror)sfeer. De setting, de enorme liefde voor praktische effecten en een geweldige Robert Englund maken dit derde deel echter een groter genot om te aanschouwen. Voor mij is het een ideale mix tussen camp en serieuze horror, waarbij het uiteindelijke plezier ontzettend overheerst. Bovendien slaagt regisseur Chuck Russell er van harte in om elke droomsequentie weer van wat extra's te voorzien en loopt het qua flow werkelijk ontzettend lekker. Tijdens de eerste kijkbeurt stond ik vast niet open voor het idee waarbij een derde deel tot zoiets leuks kon ontpoppen, maar nu is het echt wel duidelijk. Een addertje in het gras is de belabberde rol van Patricia Arquette, die ik echt uitzonderlijk slecht vond acteren.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Horror Challenge (2024) registratie #32

Na een OK tweede deel slaat de reeks terug met een zeer tof derde deel! De film lijkt hoofdzakelijk verder te gaan met de wereld die in het eerste deel in geschetst. De gebeurtenissen van het tweede deel zijn aan de kant geschoven.

Vanwege de slaapproblematiek van de jeugd, vind ik de psychiatrische inrichting beter bij deze filmreeks passen dan bij het tweede deel van Hellraiser. Het fraaiste aspect van de film vind ik de nachtmerries. Hier is beduidend meer aandacht aan besteed dan bij het tweede deel. Voor ieder personages is een bijpassend nachtmerriescenario ontworpen. Ook wordt er meer verteld over de achtergrond van Freddy, zonder dat er afbreuk aan het karakter wordt gedaan. Ik zag het aankomen dat de non zijn moeder was, maar nog steeds vind ik het een leuke toevoeging.

Wat mij betreft is dit deel net zo fraai als het eerste deel! 3,5*

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1943 stemmen

Veel beter dan het slechte tweede deel en een paar toffe en originele kills maken dit tot een aardig deel in de franchise.

Welcome to prime time, bitch! (improvisatie van Englund)

Nightmare marathon part 3 op bluray.

Na de vele kritiek van deel 2 werd Wes Craven weer gevraagd of hij nog ideeën had en wilde meewerken aan deel 3. De originele formule werd weer aangehouden en van de cast keren Heather Langenkamp en John Saxon ook terug. Tevens zien we Laurence Fishburn (The Matrix) en Craig Wasson (Body Double) als medewerkers in het Psychiatric Hospital. De hele cast zet een goede rol neer en er heerst een geweldige sfeer in de droomwereld, die naar een nieuw level werd gebracht. We komen ook meer achtergrond informatie over Freddy te weten, wat een gave toevoeging was. De muziek werd verzorgd door heavy metal band Dokken. Na deel 1 veruit de beste van de franchise waar de creativiteit van de kills gemixt met humor meer dan geslaagd is. Enige minpuntje vond ik het geschreeuw van Kristen, bij iedere scheet schreeuwt ze de longen uit d’r lijf, had tandje minder gemogen.

Het idee van Craven was dat de franchise met dit deel zou eindigen, maar na het enorme succes volgden er nog meer delen.

Ahhhh what a rush!

avatar van teigertje

teigertje

Deze opnieuw weer is gezien.

Blijft èèn van de betere uit de franchise.

Waarin Nancy Thompson weer terugkomt, om andere kinderen te helpen, waar de griezel Freddy Krueger het op gemunt heeft.

Met een uitstekende cast en hele leuke film muziek.

Met nog oude classic special effecten, wat knap gedaan is in deze film.

En wordt er ook meer duidelijker over de achtergrond van Freddy Krueger in deze film.

Ook is deze film avontuurlijk en met een creepy sfeertje en met enige humor.

Deze film is nog steeds heel goed.