• 9.382.042 stemmen

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Fantasy / Horror | 96 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Geregisseerd door: Chuck Russell

Met onder meer: Robert Englund, Craig Wasson en Patricia Arquette

Releasedatum: 25 februari 1988

Plot A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

"If you think you're ready for Freddy, think again!"

Kristen Parker probeert wakker te blijven, maar als moordenaar Freddy Krueger haar tot een ogenschijnlijke zelfmoordpoging drijft, wordt ze naar een kliniek gestuurd. Hier ontmoet Kristen Nancy Thompson, die het jaren terug ook met Freddy aan de stok heeft gehad. Nancy besluit nu om Kristen en de andere kinderen te leren hoe ze de speciale kracht, die ze in hun dromen hebben, kunnen gebruiken om Freddy te verslaan.

avatar van film88888

film88888

Weer een geslaagd vervolg, en nu ligt alles in de handen van Chuck Russel die wel een goed 3de deel heeft klaargemaakt, met ook een leuke cast.

Patricia Arquette vond ik leuk staan in een Kreuger film met haar schattig stemmetje, maar soms iriteerde ik me wel aan haar geschreeuw zoals ik wel in andere film's heb waar ze in mee doet(bv: True Roamance) en ook leuk dat John Saxon terug mee doet in deze die man past er helemaal in.

Het verhaal is weer eens het zelfde, alleen weer mooiere, en coole vermakelijke special-effects.

Robert Englund zit weer ook helemaal goed in de rol van Freddy.

Een 3,5

avatar van DeCol

DeCol

Goed vervolg, die voor mij iets beter is dan 2 maar natuurlijk 1 niet overtrefd. Ik vond het leuk om personages uit 1 weer terug te zien zoals Nancy en haar vader. Er waren een paar verassingen en ik kon ook nog even lachen bij de aftiteling. Max, een medewerker van het gesticht werd gespeeld door Lawrence Fishburne. In de aftiteling stond Larry Wat minder aan de film is dat hij eigenlijk niet veel engs meer bevat. Deel 1 heeft een spannend sfeertje waar je niet goed van wordt, in 2 zwakt dit wat af maar in 3 is die helemaal verdwenen. Dit wist ik ook wel en in alle verdere vervolgen is die sfeer helemaal weg. Maar ik vond het niet erg, het was een goede film met een leuk verhaal!

Vond het beter dan de vorige delen.

Positief ten opzichte van deel 2 is dat "het concept" terug gerespecteerd wordt.

Verder vond ik vooral Freddy wat leuker geworden. Freddy in de TV, als levend popje, met de naalden ... net iets grappiger gedaan. Hou ook wel van die gore/animatie technieken.

Verhaaltje blijft redelijk pover en als Freddy dood moet gaat het ook vaak veel te flauw. Maakt dat hij nooit echt een dreiging kan vormen. Vond het visueel ook allemaal iets mooier (in het begin die kamer die circulair ontploft).

Beste deel van de eerste drie vind ik, maar nog steeds niet helemaal mijn ding.

avatar van RedLine

RedLine

Deze zit tussen de 3,5 en de 4 dus dan een 3 want deel 1 en 2 vind ik nog steeds beter.

avatar van christian199

christian199

ondanks dat de films zo oud zijn en de effecten lachwekkend blijft dit voor mij echt een nummer 1 film

Het verhaal vind ik ook lekker en de uitspraak: Boeh... (van Freddy) wordt op een meesterlijke mannier gebracht.

al met al een dikke 5 punter!

avatar van Flipman

Flipman

Ik blijf het toch bijzonder vinden; zo'n kutfilm, maar zo'n magistraal einde!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

een van de betere uit de serie.

avatar van starwars321

starwars321

dit vind ik net zo als deel 1 en 4 de beste uit de reeks

avatar van Materny

Materny

Dream warriors kan zich zeker meten met deel 1 uit deze reeks.
Daar waar Freddy's revenge me nog enigzins tegenviel, weet deze me behoorlijk te verrassen. Was zeer onder de indruk van enkele scene's, waaronder de scene waar Freddy bij z'n slachtoffer de aderen ipv touwtjes gebruikt en hem zodoende rond laat lopen. Geweldig ! Ook de whiskey / onthoofding scene was een genot om te aanschouwen.

Ik gaf bij m'n recensie bij het eerste deel aan dat een dark Freddy me misschien meer zou liggen dan een funny Freddy. Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik daar nu op terugkom. Robert Englund weet me te verrassen op een positieve manier.Met overduidelijk genoegen dartelt hij over het scherm, een werkelijk horror icoon.

Helaas bezit de film enkele momenten die toch echt niet zouden mogen kunnen. Wat me ook al opviel bij deel 2, gebeurd hier wedermaal. Beste voorbeeld is het wandelend skelet : ik dacht dat hij alleen in de droomwereld actief was, maar schijnbaar kan hij dus zich dus ook laten gelden in de realiteit. Waarom en hoe wil ik dan weten. En zo zijn er nog wel enkele momenten.

Maar over het algemeen een heel mooi derde deel. Leuke cast, ze stelde me niet telleur. Op naar deel 4 vanavond. !

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Na het mislukte tweede deel van de Nightmare On Elm Street reeks twijfelde ik of ik deze film wel wou zien. Uiteindelijk toch maar bekeken en aangenaam verrast!

Niet zo goed als deel 1, maar véél véél beter als deel 2.

Wel leuk dat Heather Langenkamp terug meespeelt in dit deel, komt de film alleen maar ten goede. En uiteraard speelt Robert Englund zijn rol als Freddy weer GEWELDIG!

avatar van namingway24

namingway24

Veruit het beste vervolg. Kan zich meten aan deel 1 qua verhaal en acteerprestaties. Langenkamp was erg goed en Robert Englund IS Freddy Krueger. Een remake zonder hem kan gewoon niet!

avatar van korenwolf

korenwolf

Na de verschrikkelijke mislukking van deel 2 heb ik gelukkig vooruitgang gezien. Het is niet al te uitbundig, maar er is een flinke vooruitgang geboekt. Qua verhaallijn was er meer inhoud te bespeuren en ook qua sferen is er vooruitgang. Misschien komt dit wel voor een groot deel dat de cast van een waardiger niveau is (Arquette en Fishburne). Kortom, het ziet er professioneler uit.

Ook positief is het terugvallen op de basis van het verhaal. Zij het dat er teveel gevoelsmatige toevalligheden en blinde hypotheses in voorkomen (ga er maar vanuit, zo bizar toevallig kan het allemaal zijn). Dit leidt bij mij tot een gevoel van onvolledigheid en verschillende momenten waarin ik even moest nadenken wat het ook alweer allemaal was en wat eraan voorafging. Dat leidde soms af waardoor ik nooit echt lekker in de film kwam. Bovendien heb ik het gevoel dat de tijdslijn waarin e.e.a. afspeelt niet geheel juist is.

Maar desondanks is de conclusie, denk ik dan, dat hij niet onaardig is. Dit is typisch zo'n geval van 'redelijk, maar overtuigd niet'. Wat doe je dan? Bij twijfel kies je de gulden middenweg: 2,5*

avatar van thunderball

thunderball

Deze derde Nightmarefilm is toch wel het beste vervolg op de originele klassieker uit '84 (New Nightmare even niet meegeteld, daar dat toch wel een buitenbeentje is).

Na het teleurstellende tweede deel, was dit echt weer eem goede in de reeks, vooral omdat terug werd gegrepen naar het oorspronkelijke concept, namelijk dat Freddy alleen in de dromen van tieners de moorden kan plegen.

Natuurlijk zitten er ook wel weer de gebruikelijke flauwe grappen en niet altijd even briljante momenten in, maar bij dit deel was het niet storend en soms is de film behoorlijk spannend te noemen.

Freddy krijgt een steeds belangrijkere rol en treedt ook meer op de voorgrond t.o.v. de eerste twee films.

Dit deel heeft, met oa Arquette, Wasson en zelfs een bijrol van Fishburne, denk ik ook wel de beste acteurs.

Ik geef hem een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Metalfist

Metalfist

Five, Six
Get Your Crucifix

Dream Warriors bevat weer een aantal van de sterke punten van deel 1. Een sterke beginscène, coole moorden (waar Freddy aderen i.p.v. touwtjes gebruikt) en mooie special effects (alleen spijtig van die skelet scène waar Nancy's vader sterft) Dat zag er echt fake uit maar dan bijvoorbeeld in die isolatiecel waarin Freddy heel de boel aan stukken scheurt ziet er weer geweldig uit. Ook het stuk met die tv is cool.

Het verhaal is ook weer dik in orde vooral doordat deel 2 wat miste door Freddy te laten moorden in de echte wereld maar hier wordt gelukkig terug gebruik gemaakt van de droomwereld. En hoe, ik vind het een geweldig idee dat de personages ook in speciale krachten hebben in hun dromen. Al mocht die wizard er wel uit want die was dik irritant.

Personages zijn ook goed, een verbetering met een bijna wenende Jesse in deel 2. Vooral Kincaid is echt hilarisch met sommige van zijn one liners. Patricia Arquette had ik er trouwens nooit uitgehaald zonder haar naam op de aftiteling te hebben gezien.

Waardig deel in de Nightmare on Elm Street reeks.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ik vind dit het beste deel van de hele serie.

*4,5

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Deel 3 gaat op dezelfde toer verder als deel 2. Niet goed natuurlijk, maar zo slecht is het gelukkig ook weer niet. De setting verhuist van Elm Street naar maar een psychiatrisch ziekenhuis ! Waarom het dan nog 'A Nightmare on Elm Street' heet is mij een raadsel, maar goed... Het had af en toe leuke momenten, waaronder natuurlijk die TV . Let op Morpheus, hij maakt immers elke film cool .

heb de eerste drie delen nu gezien vind tot nu toe het 3 de deel het best.

deel 2 viel me erg tegen niksaan.

deel 1 was ook welweer leuk.

avatar van Jules15

Jules15

Dit deel viel nog mee, maar het gevecht met het skelet was echt nep!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zo nu en dan pak ik weer even een Nightmare deel uit de box. Ik was bij deel drie en die was dus vanavond aan de beurt Een tikkeltje beter dan deel twee.

Wederom een erg vermakelijk en heerlijk fout horror filmpje. Krueger blijft een grappig - en tegelijkertijd een aardig angstaanjagend figuur. Ja, coole gast die Freddy. Echt eng wordt het niet, grappig daarintegen wel. This is it, Jennifer: your big break in TV, welcome to prime time, bitch. Heerlijk. Daarnaast een paar brute moordscénes en wederom een heerlijk sfeertje en uitstekende muziek van Angelo Badalmenti.

Echt bijzonder wordt het dan misschien niet, maar vermakelijk blijft het wel. Coole settings, prima effecten - op de beroerde skelet scéne na dan - en een prima rolbezetting. Heather Langenkamp is terug, Arquette doet het goed en Craig Wasson (die ik ken uit Body Double) doet het ook prima. Geslaagd deel uit de reeks. Op naar de volgende.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dit deel bevat een stel zeer originele en coole moorden. Prime time bitch is idd een kraker .

avatar van jorisr

jorisr

Ik heb nu t/m deel 5 gezien. Tot nu toe blijft deel 1 gewoonweg het beste, deel 2 vond ik een stuk minder en nu dit deel weer steengoed. Ik vind het leuk dat we nu Nancy weer ontmoeten.

Freddy Rules. 4,0*

avatar van charmed one

charmed one

dit vind ik een van de leukste delen van de reeks wat ik leuk aan de film vind dat nancy er weer in zit en dat iedereen hun eigen krachten in de droom wereld hebben

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Beste deel, de originele buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Interessante setting en best wel leuk om te volgen.

Ook Nancy doet weer mee, wat natuurlijk goed is want het is weer wachten tot Wes Craven's New Nightmare dat we haar nog eens zien.

Coole moorden, leuke scènes en nog verdraagbare one-liners maken van dit deel een topper in de reeks.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dit is echt een verbetering van deel 2. Leuk dat Nancy Thompson terug was. Leuke moorden en ook leuk dat de vader van Nancy terug was. 4,0 sterren heeft dit deel zeker verdiend.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ook dit deel heeft weer een erg fout, maar oh zo lekker 80's nummer. Minder dan het openingsnummer van het vierde deel, maar dit heeft dan weer een vette solo. En dat in een Elm Street-film .

YouTube - A Nightmare on Elm Street 3 Theme - Dream Warriors

avatar van DonLeone

DonLeone

echt wel de allerallerbeste Nightmare on Elm Street. geniaal hoe de vorige films samenkomen op een manier dat ze elkaar aanvullen in zekere zin en verder vertellen in een andere.

avatar van charmed one

charmed one

ben het helemaal met je eens. het allerbeste deel uit de reeks.

avatar van stephan73

stephan73

Het derde deel van de Elm Street serie is één van de leukere vervolgen. Erg fijne effecten en lekkere botte humor, zorgen dat deze film bij de beste uit de reeks hoort.

Het idee dat een groep jongeren probeert terug te vechten tegen Freddy, is erg leuk verzonnen en de terugkeer van Nancy is ook erg goed.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Vond dit deel absoluut niet beter dan het vorige.

avatar van jirachi03

jirachi03

Ik vond dit deel één van de leukste uit de reeks