• 9.176.180 stemmen

A Nightmare on Elm Street (2010)

Horror / Thriller | 95 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Samuel Bayer

Met onder meer: Jackie Earle Haley, Rooney Mara en Kyle Gallner

Releasedatum: 20 mei 2010

Plot A Nightmare on Elm Street

"Never sleep again."

Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?

Freddy Krueger

Dr. Gwen Holbrook

Little Kris

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Het is dat ik dubbel gelegen heb met het eerste nummer tijdens de aftiteling dat hij nog beetje punten krijgt want voor de rest was dit toch wel echt slecht. Saaie bedoening.

avatar van princesspeach

princesspeach

Ik vond m wel meevallen. Middelmatige schrik effecten. Ik ken de originele film niet want ik kijk niet graag oudere films ivm zulke slechte special effects en nepheid. De acteurs vond ik daar in tegen niet heel goed.

avatar van remorz

remorz

How’s this for a wet dream?

Na de uitputtingsslag die de (her)ziening van de originele reeks was, stond ik meer dan welwillend tegenover deze remake. Maar in het verlengde van de vorige zeven delen, laat ook deze flink wat steken vallen.

Freddy is een stuk serieuzer geworden. Natuurlijk, ook Haley mag zijn versie van Freddy’s sadistische lachsalvo’s geven; op een handvol oneliners na is de humor grotendeels verdwenen. Goede keus. Maar om nou te zeggen dat hij er enger van is geworden: mneuh.

De realistischere make-up slash CG-aangepaste kop van Freddy maakt hem redelijk expressie-arm. Plus, Haleys (gemodificeerde) stem - ik weet niet of het opzettelijk is of niet - herbergt een nogal irritante lispel en overall monotone delivery die hem er niet creepier op maakt, eerder suffer.

Het verhaal maakt een flinke overbodige omweg, die voor fans irritant zal zijn maar ook voor een nieuwe generatie zal voelen als een dwaling. Waarom in hemelsnaam investeren in de notie dat Krueger mogelijk onschuldig zou zijn geweest? Totaal oninteressant.

Net zoals de nieuwe bezetting: wederom een wat bijeengeraapt zooitje tieners Ze zien er weliswaar oprecht uit alsof ze dagen niet geslapen hebben, het blijft een tricky ding als hun acteerwerk dezelfde slome kenmerken vertoont.

Verder ziet het er allemaal wel oke uit. Scene die er voor mij uitsprong was de halfslapende Mara in de apotheek. Sowieso bevatten de droomsequenties wat kenmerkendere visuals, waardoor het ook wat meer als dromen aanvoelen. In de kills komt het niet echt naar voren (de moord op Kris - moest dit een hommage voorstellen? - had meer weg van een kermisattractie), maar zeker op het einde zitten er wat fraaie stukken tussen.

Het lukt Freddy maar niet om een overtuigende voldoende te scoren; het blijft altijd een rekensommetje van plus- en minpunten. Toch waardeer ik deze remake wel. Het gevoel van dromen zit er beter in, en de dreiging - hoewel nooit echt tot volle bloei - is makkelijker te verteren zonder die flauwe humor. Geen natte droom uiteindelijk, maar ik had de hoop op een écht goede Nightmare al lang laten varen. 2,5*

hellmondje

Vroeger 1 van mijn favorieten horror films. De rol van freddy kruger , wordt subliem gespeeld door robert englund. Hopelijk kruipt hij nog 1 maal in het pak van deze kindermoordenaar. Kan niet wachten.?

avatar van film_girly

film_girly

Zo ontzettend onnodig deze film. Niet slecht ofzo maar heeft ook niet net dat beetje extra's dat het orgineel wel heeft.

avatar van -P-

-P-

Gister nog eens herzien, staat op netflix.

Het is opzich geen slechte film, alleen Jackie Earle Haley

is gewoon geen goede freddy krueger. Hij lijkt ook wel wat te slissen ofzo klinkt af en toe wat vaag.

Ik zou graag eens een nieuwe film (reboot) zien oid, dus geen goedkope tv film, maar een echte bioscoop film. Met zoals Englund zelf aangeeft Kevin Bacon als freddy Krueger. Er zit zeker nog muziek in deze franchise.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1984 stemmen

Vandaag herzien. Topcast, maar de film zelf blijft erg flauw. Brengt niets nieuws, is totaal niet spannend en de jump scares werken echt niet. Jammer, want ze hebben moeite gedaan om het dark terug te maken. Het komische van de sequels hebben ze weg gelaten, maar toch lukt het niet. Ook de hommage stukken zijn ofwel ultrakort of erg slecht in beeld gebracht. Één van de remakes waar ik het meest naar uitkeek en die het meeste is tegen gevallen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Overbodige, maar op zich redelijke re-make van Wes Craven's verrassende succes uit de jaren tachtig. Bij de oorspronkelijke reeks kwam ik tot deel 4. 3e deel was nog een soort van VHS-cult-hit, deel 2 en 4 waren toen al te flauw. Deze komt ergens halverwege qua waardering al zal een gedeelte jeugdsentiment daarin nog wel een rol spelen. We missen natuurlijk wel Robert Englund als Freddy ... net die ene aardige alien uit de serie V die opeens doorbrak als horror-icoon.

avatar van milan90

milan90

Ik vond het helemaal geen slechte remake, na alle delen die ik in de jaren 80 verzwolgen had. Enkele mooie visuele effecten, waarin werkelijkheid overgaat in de dromen. Scène bij de apotheek en in de cafetaria in het begin van de film was zo'n voorbeeld. Freddy Kreuger was minder eng dan in de originele versies. Ook wel een tikje Jeugdsentiment dat ik de film wel prima vond.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zoals verwacht.

Wellicht zelfs een tikkie beter dan verwacht, maar al snel was het duidelijk dat deze remake echt volledig brak is van een regisseur die op vele vlakken nog te kort schiet. Aangezien hij niet echt meer iets gedaan heeft in de regiestoel komt dat omdat hij waarschijnlijk nog veel moet leren.

Maar het is uiteindelijk ook geen drama, al zijn de eerste 30 minuten nog wel een absoluut drama te noemen. Echt bijna alles gaat mis in het eerste gedeelte van de film. Want waar zal ik toch eens beginnen met mijn kritiek daar.

De film is braaf op het gebied van kills, en het acteerwerk is echt abominabel. Alleen Haley weet nog bij vlagen iets uit de halen als Freddy. Maar het zit hem niet mee. Freddy is totaal niet meer memorabel en schiet echt te kort als personage. Bovendien erg lelijke CGI rondom Freddy.

En vooral Mara levert echt een vreselijke prestatie. Ze kan altijd nog als een freak spelen, maar dit kan ze totaal niet. Ook Gallner haalt weinig uit in z'n rol. De film kent nauwelijks spanningsopbouw, niks is eigenlijk spannend of intrigerend. Zodra de regisseur eventjes de tijd begint te nemen voor een opbouw is het nog steeds niet veel langer dan 3 seconden.

Maar uiteindelijk krijgt de film meer vaart in het tweede deel en is het visueel niet compleet brak. Er heerst in ieder geval een deprimerend sfeertje en de nachtmerriefabriek ziet er lekker sfeervol uit. Ook enkele momenten waarop het visueel zelfs even bovengemiddeld is. Het moment dat de foto overgaat in beeld bijvoorbeeld.

Het dramatische tweede deel wordt dus nog een beetje verzacht door het veel leukere tweede deel, dat nooit saai werd en een hoog tempo kende. En de laatste kill was ook erg leuk gevonden.Ik geef de film nog het voordeel van de twijfel, en daarom dus nog een kleine 2,5*

avatar van The Dominator

The Dominator

Film is "te" voorspelbaar, met weinig echte schrikmomenten. Daarnaast hebben ze m.i. volledig misgeslagen met de rol van deze Freddy.

avatar van umbra

umbra

hellmondje schreef:

Euhm, Freddy wordt niet door Englund gespeeld, als je dat niet merkt/weet, ben je stekeblind en doof

hellmondje

Oh ja , en door wie dan wel ,?. Of jij hebt je ogen in je hol zitten.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1980 berichten

hellmondje schreef:

Oh ja , en door wie dan wel ,?. Of jij hebt je ogen in je hol zitten.

Wat onaardig zeg. Hij wordt in deze film, waar jij je tekst hebt geschreven, dus bij de remake uit 2010 (of iets met ogen in hol?), gespeeld door Jackie Earle Haley.

Nou vooruit. Je hebt gelijk. 1 film. Was te snel met reageren

avatar van Ducoz

Ducoz

De film kon mij niet over de gehele lijn blijven boeien. Deze incarnatie van Freddy(Niet Englund, dat mogen toch wel duidelijk wezen) vind ik ook lang niet altijd even overtuigend.

avatar van maurice32

maurice32

Gewoon slecht, geef mij maar het origineel.

En hoe die Freddy eruitziet, belachelijk...en die rare stem, lachwekkend.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ik vond het wel een toffe film, origineel nooit gezien. De stem van Freddy vond ik eerder irritant dan creepy, had wel anders gekund.

avatar van The Oceanic Six

Chelsea94 schreef:

Tijd dat je het origineel dan eens kijkt, enorm leuke film. Deze remake komt niet in de buurt, al vond ik 'm toen niet eens zo slecht. Al denk ik dat ik 'm bij een herziening zal verlagen.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

The Oceanic Six schreef:

Ga ik zeker doen! Ben er nu wel benieuwd naar.

avatar van Antonev

Antonev

Een beetje een grijze muis. Nergens heel slecht of heel goed. Links en rechts wel wat aardige scènes en speciale effecten.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Nou, zo slecht vond ik deze remake niet.. sterker nog, ik vind deze na de eerste 2 delen de beste (ik heb ze allemaal gezien en inclusief Freddy vs Jason). Ik hield een beetje mijn hart vast, want ik heb in het verleden recensies gelezen die niet al te best waren. Gelukkig is mij deze film erg mee gevallen.

Ja, het masker van Freddy is belachelijk en zijn stem klinkt ook nergens naar. Maar dit is wel een serieuze Freddy Krueger, die echt niet met zich laat sollen. Veel enger en moordlustiger ten opzichte van de vorige Nightmare On Elmstreet films. Laat dat nou net de intentie zijn van een killer. Dat vind ik een behoorlijke voorruitgang. De film kent een paar goede kills, waar natuurlijk veel uit het eerste deel gehaald is. De special effects zijn zeker niet verkeerd en de film kijkt prima weg. Dus ja, ik heb mij prima vermaakt met dit 'hoeveelste deel inmiddels'? Van mij krijgt deze film een mooie voldoende

avatar van Kondoro

Kondoro

“How's this for a wet dream?”

Goh, dat is ook alweer zo’n elf jaar geleden dat ik en een oude kameraad van mij (die ik nu niet meer spreek) verslaafd waren aan deze film, absurd bijna. Ik kan dan eigenlijk ook wel met veel zekerheid zeggen dat ‘Freddy Krueger’ mijn favoriete horrorpersonage is in de filmwereld. Meestal als wij horrorfilms keken was het een ‘A Nightmare on Elm Street’ film en het was zelfs zo erg dat mijn kameraad destijds zijn handschoen (en tevens wapen) had nagemaakt. We waren dus echt wel fan van deze man, en het liefste heb ik de originele uiteraard. Deze remake is zeker niet slecht maar, ik herinnerde het mij beter. Toen verkies ik het origineel boven deze (wat me vrij logisch lijkt), ondanks dat deze film lekker in het doorsnede van de film duikt en daar vooral geen touwtjes om heen wind, de film duurt wat dat betreft niet zo heel lang en dat zorgt er voor dat ‘Bayer’ ook nog eens moet haasten, wat uiteindelijk te merken was in de productie van de film.

Wat me eigenlijk wel opviel was dat de horrorscenes best vermakelijk zijn, althans ‘Bayer’ deinst er niet voor terug lekkere gorescenes in de film te proppen wat in mijn ogen volledig past bij zowel het concept als beeld voor een (en deze) horrorfilm. Deze gore scenes (het is overigens niet héél extreem wat je ziet) zijn over het algemeen goed onderhouden en komen goed naar voren. Dit brengt het horrorelement goed op zijn plek, en maakt ‘Freddy Krueger’ als moordenaar toch weer een stukje leuker.

Wat ik wel vond was dat ‘Bayer’ verkeerd met zijn sfeer werkte, althans als die er überhaupt wel was. In mijn ogen en na mijn beleving werd deze film nergens echt héél spannend, waar echt je haren van overeind gingen staan. De meeste scenes zijn erg makkelijk uit te denken, en vooral enorm voorspelbaar. ‘Bayer’ werkt daarnaast ook nog met de nodige ‘jumpscares’, die (en je raad het al); niet jumpy waren. Het was nogal goedkoop en dat straalde het ook wel af, het werkte in ieder geval niet en dat was misschien zonde van zowel tijd als moeite. De film kwam namelijk erg goed tot zijn recht wanneer we ‘Freddy Krueger’ bezig zien in “zijn wereld”, en hier moest de film het ook van hebben.

Daarnaast vond ik de cast prima. Ik denk dat het gewoon een smet blijft dat ‘Robert Englund’ deze film niet heeft gespeeld als ‘Freddy Krueger’. Het originele gezicht van dit horrorfiguur kan het in mijn ogen ook het beste vertolken, en nu ‘Jackie Earle Haley’ het heeft gedaan mis je toch het één en ander, het voelde immers ook niet echt meer aan als ‘Freddy Krueger’, wat al helemaal verkeerd was voor een film als dit. Was zijn acteerwerk dan ook bagger? Dat niet, ik vond hem redelijk spelen. Als is het voor mij toch gewoon niet DE ‘Freddy Krueger’.

Maar toch heeft deze film mij een leuke filmavond bezorgd, de film duurt ook gewoon niet lang wat het uitzitten nogal makkelijk maakte. Het verhaal was ook niets bijzonders, we kennen het verhaal allemaal denk ik wel uit de voorgaande films, en daar wijkt deze film dan ook niet tot nauwelijks vanaf. Alle elementen komen terug, zoals o.a. ook de zingende kinderen met het typerende liedje, heerlijk. Het is echt om je voetjes omhoog te slingeren en vooral achterover te leunen.

En dat is misschien dan ook wel de afsluiter van mijn horrormaand, vandaag is het Halloween maar, ik weet niet of ik dan zoals altijd een ‘Halloween’- film kan kijken. Dit was een waardige afsluiter van mijn “horrormaand”, en het blijft gewoon een leuke film.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Voor de 2e keer gezien. In de bios vond ik deze al tegenvallen.

Nu nog eens op een rommelmarkt gekocht voor 1 euro.

Het is op zich geen slechte film, als dit de 1e was. Maar als remake is deze film gewoon overbodig.

Zeer slechte Freddy. De spelers zien er niet uit en zijn onsympathiek. Er zit geen humor in. De CGI is soms jammer en heel nep. Allemaal net niet dus. Weggooien deze dvd.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2061 berichten
  • 1948 stemmen

Basically hebben ze een aantal scenes uit deel 1 overgedaan en daar enkele scenes aan toegevoegd. Nergens verrassend of vernieuwend. Het begin in de bar vond ik nochtans aardig qua sfeerzetting. Maar nadien keldert het alweer. De voornaamste verdienste van deze reboot vind ik dan eigenlijk nog het gruwelverleden van Freddy dat in de verf wordt gezet met alle toespelingen op zijn kindermisbruik. Voor mij was dat de voornaamste horror. Maar laat dat nu niet de eerste reden zijn dat ik dergelijke films bekijk. Echt spannend werd het nooit … de vibe en look van de films slaan ook nooit aan. Het is op één of andere manier allemaal te netjes binnen de lijntjes en straalt nergens een keer een fun factor uit. Wat bij de originele reeks zeker wel het geval is. Grauwe decors en niet altijd overtuigende cgi hier. Een iconische badscene uit de eerste reeks die in de remake elke impact mist. Waarom zetten ze er dan toch mee door? Het antwoord kennen we natuurlijk.

Met Robert Englund erbij was het misschien een tikje beter geweest maar het zou nog steeds een armtierig gevalletje blijven met gebrek aan goeie ideeën.

avatar van Shadowed

Shadowed

De ietwat tamme indruk van deze remake viel bij herziening op. Links en rechts vliegt het bloed best rond, maar deze momenten zijn opvallend schaars. Je zou in het jaar 2010 ten opzichte van 1984 de geweldsuitspattingen iets mogen verhogen, maar ik vond de originele film dan veel grafischer. Jackie Earle Haley doet zijn best om Robert Englund als Freddy bij te benen, maar regisseur Samuel Bayer maakt er een absolute rommel van. Dat CGI-gezicht kon bijvoorbeeld echt niet, maar ook de verandering in de achtergrond van Freddy doet het eindresultaat de das om. Rooney Mara is nog altijd uitzonderlijk matig, maar de droomomgevingen zijn plezant ingericht. Het is duidelijk een matige remake van een iconische reeks en dat de liefhebbers verontwaardigd waren kan ik alleen maar ondersteunen.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Misschien wordt ik wel totaal verguist hier op MovieMeter als ik zeg dat ik genoten heb van deze film.

Tuurlijk is Freddy niet de gene waar wij allen aan gewend zijn maar deze film is wel erg sfeervol en de nachtmerries aardig creepy zoals we dat ook kennen van de vroegere delen van de Nightmare reeks.

Waar Englund er een dosis (zwarte) humor ertegen aan gooiden is Haley als Freddy een stuk serieuzer en dat maakt gelijk ook wat meer creepyer dan de vroegere Freddy.

Het eerste deel is natuurlijk vele malen beter maar deze film is ook absoluut niet slecht alleen is het "vloeken in de kerk" als je de orginele Freddy vervangt

Nightmare marathon part 9 de remake op bluray.

Voor mij beetje zelfde niveau als New Nightmare ‘94, ze gaan weer terug naar de roots van een horrorfilm met een hoop ‘fan please’ scenes die in een nieuw jasje zijn gestoken. Wel is er iets teveel ingespeeld op goedkope jumpscares in plaats van creepy sfeer, wat in de eerste delen zo ijzersterk was, je ziet ook bijna alles van mijlenver aankomen.

Jackie Earle Haley, de beste man zal uiteraard z’n best hebben gedaan, maar er is voor mij maar één Freddy en dat is Englund. Een silent killer met een masker zoals Jason of Michael kun je inderdaad makkelijk door iemand anders laten spelen, Haley was het gewoon net niet, de make-up, z’n stem, het pakte me gewoon niet.

Wel gaaf dat ze het originele script van kinderverkrachter hebben aangehouden, en iets meer laten zien van de voorgeschiedenis en het ontstaan van Krueger.

Al met al geen slechte film, maar net als New Nightmare geen favoriet.

avatar van teigertje

teigertje

Deze remake weer opnieuw gezien.

En deze film, haalt bij verre niet het niveau van de beroemde classic.

Wel is deze film, best griezelig en spannend op enige momenten.

En het acteer spel van Jackie Earle Haley die de rol van Freddy Krueger best goed vertolkt maar deze film heeft niet de speciale sfeer van de classic, wat logisch is die is niet evenaren.

De special effecten zijn prima en de verdere cast speelt best goed.

Een prima film, maar niet de uitmuntende kwaliteit van het orgineel.

avatar van mrklm

mrklm

In een restaurant snijdt Dean Russell [Kellan Lutz] zijn eigen keel door nadat hij Kris [Katie Cassidy] heeft verteld dat hij al drie dagen niet heeft geslapen uit angst voor een demon die in zijn nachtmerries verschijnt. Pas na een half uur vestigt het scenario van Wesley Strick en Eric Heisserer pas de aandacht op Nancy [Rooney Mara] die met hulp van Quentin [Kyle Gallner] lang genoeg wakke probeert te blijven om een einde te maken aan de terreur van Freddy Krueger [Jackie Earle Haley]. Geen van de vele veranderingen vergeleken met Wes Cravens oorspronkelijke scenario zijn verbeteringen en de visuele verwijzingen naar het origineel herinneren je er alleen maar aan hoe goed die versie was. Nancy is hier een oninteressante heldin en zonder de zwartgallige humor en het charisma van Robert Englund maakt Earle Haley geen schijn van kans om het favoriete horroricoon van een generatie nieuw leven in te blazen. De hemel zij dank dat er geen vervolg kwam.

avatar van slam1975

slam1975

Vond hem best goed gemaakt, deze Freddy is echt veel enger eigenlijk, gemener, de oude Freddy was toch meer een clown. Vond hem best spannend.