Genre: Fantasy / Horror
Geregisseerd door: Chuck Russell
Met onder meer: Robert Englund, Craig Wasson en Patricia Arquette
Releasedatum: 25 februari 1988
Plot A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
"If you think you're ready for Freddy, think again!"
Kristen Parker probeert wakker te blijven, maar als moordenaar Freddy Krueger haar tot een ogenschijnlijke zelfmoordpoging drijft, wordt ze naar een kliniek gestuurd. Hier ontmoet Kristen Nancy Thompson, die het jaren terug ook met Freddy aan de stok heeft gehad. Nancy besluit nu om Kristen en de andere kinderen te leren hoe ze de speciale kracht, die ze in hun dromen hebben, kunnen gebruiken om Freddy te verslaan.
Nancy Thompson
Taryn
Phillip
Will
Halcyon
Lang geleden dat ik deze nog eens had gezien. Gisteren dan nog maar eens herbekeken met enkele vrienden nadat één van hen de Nightmare on Elm Street Box had gekocht.
De derde in de reeks zit nog wel lekker qua sfeer, maar vind hem qua opzet en spanning toch erg matig in vergelijking met het eerste deel. Had nergens het gevoel dat Freddy echt eng was, terwijl dat in deel 1 toch best meeviel. Beetje teleurgesteld dus, maar ach, altijd leuk om een beetje jeugdsentiment op te halen.
otherfool
Ik begin me met terugwerkende kracht af te vragen waarom ik al deze films heb gezien, want zoveel is er niet aan. Krueger zelf is wel cool natuurlijk...
2*.
hellblazer93
Anders neergezet, maar niet beter dan heet eerste deel. Vrij gecomplimeerd verhaal voor een horro, met komische Fred Krueger. Maar voor mij niet echt een topper,
Al met al geef ik toch 3 sterren.
DeCol
Goed vervolg, die voor mij iets beter is dan 2 maar natuurlijk 1 niet overtrefd. Ik vond het leuk om personages uit 1 weer terug te zien zoals Nancy en haar vader. Er waren een paar verassingen en ik kon ook nog even lachen bij de aftiteling. Max, een medewerker van het gesticht werd gespeeld door Lawrence Fishburne. In de aftiteling stond Larry
Wat minder aan de film is dat hij eigenlijk niet veel engs meer bevat. Deel 1 heeft een spannend sfeertje waar je niet goed van wordt, in 2 zwakt dit wat af maar in 3 is die helemaal verdwenen. Dit wist ik ook wel en in alle verdere vervolgen is die sfeer helemaal weg. Maar ik vond het niet erg, het was een goede film met een leuk verhaal!
Vond het beter dan de vorige delen.
Positief ten opzichte van deel 2 is dat "het concept" terug gerespecteerd wordt.
Verder vond ik vooral Freddy wat leuker geworden. Freddy in de TV, als levend popje, met de naalden ... net iets grappiger gedaan. Hou ook wel van die gore/animatie technieken.
Verhaaltje blijft redelijk pover en als Freddy dood moet gaat het ook vaak veel te flauw. Maakt dat hij nooit echt een dreiging kan vormen. Vond het visueel ook allemaal iets mooier (in het begin die kamer die circulair ontploft).
Beste deel van de eerste drie vind ik, maar nog steeds niet helemaal mijn ding.
Materny
Dream warriors kan zich zeker meten met deel 1 uit deze reeks.
Daar waar Freddy's revenge me nog enigzins tegenviel, weet deze me behoorlijk te verrassen. Was zeer onder de indruk van enkele scene's, waaronder de scene waar Freddy bij z'n slachtoffer de aderen ipv touwtjes gebruikt en hem zodoende rond laat lopen. Geweldig ! Ook de whiskey / onthoofding scene was een genot om te aanschouwen.
Ik gaf bij m'n recensie bij het eerste deel aan dat een dark Freddy me misschien meer zou liggen dan een funny Freddy. Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik daar nu op terugkom. Robert Englund weet me te verrassen op een positieve manier.Met overduidelijk genoegen dartelt hij over het scherm, een werkelijk horror icoon.
Helaas bezit de film enkele momenten die toch echt niet zouden mogen kunnen. Wat me ook al opviel bij deel 2, gebeurd hier wedermaal. Beste voorbeeld is het wandelend skelet : ik dacht dat hij alleen in de droomwereld actief was, maar schijnbaar kan hij dus zich dus ook laten gelden in de realiteit. Waarom en hoe wil ik dan weten. En zo zijn er nog wel enkele momenten.
Maar over het algemeen een heel mooi derde deel. Leuke cast, ze stelde me niet telleur. Op naar deel 4 vanavond. !
thunderball
Deze derde Nightmarefilm is toch wel het beste vervolg op de originele klassieker uit '84 (New Nightmare even niet meegeteld, daar dat toch wel een buitenbeentje is).
Na het teleurstellende tweede deel, was dit echt weer eem goede in de reeks, vooral omdat terug werd gegrepen naar het oorspronkelijke concept, namelijk dat Freddy alleen in de dromen van tieners de moorden kan plegen.
Natuurlijk zitten er ook wel weer de gebruikelijke flauwe grappen en niet altijd even briljante momenten in, maar bij dit deel was het niet storend en soms is de film behoorlijk spannend te noemen.
Freddy krijgt een steeds belangrijkere rol en treedt ook meer op de voorgrond t.o.v. de eerste twee films.
Dit deel heeft, met oa Arquette, Wasson en zelfs een bijrol van Fishburne, denk ik ook wel de beste acteurs.
Ik geef hem een acht, ofwel vier sterren.
Metalfist
Five, Six
Get Your Crucifix
Dream Warriors bevat weer een aantal van de sterke punten van deel 1. Een sterke beginscène, coole moorden (waar Freddy aderen i.p.v. touwtjes gebruikt) en mooie special effects (alleen spijtig van die skelet scène waar Nancy's vader sterft) Dat zag er echt fake uit maar dan bijvoorbeeld in die isolatiecel waarin Freddy heel de boel aan stukken scheurt ziet er weer geweldig uit. Ook het stuk met die tv is cool.
Het verhaal is ook weer dik in orde vooral doordat deel 2 wat miste door Freddy te laten moorden in de echte wereld maar hier wordt gelukkig terug gebruik gemaakt van de droomwereld. En hoe, ik vind het een geweldig idee dat de personages ook in speciale krachten hebben in hun dromen. Al mocht die wizard er wel uit want die was dik irritant.
Personages zijn ook goed, een verbetering met een bijna wenende Jesse in deel 2. Vooral Kincaid is echt hilarisch met sommige van zijn one liners. Patricia Arquette had ik er trouwens nooit uitgehaald zonder haar naam op de aftiteling te hebben gezien.
Waardig deel in de Nightmare on Elm Street reeks.
Vinokourov
Deel 3 gaat op dezelfde toer verder als deel 2. Niet goed natuurlijk, maar zo slecht is het gelukkig ook weer niet. De setting verhuist van Elm Street naar maar een psychiatrisch ziekenhuis
! Waarom het dan nog 'A Nightmare on Elm Street' heet is mij een raadsel, maar goed... Het had af en toe leuke momenten, waaronder natuurlijk die TV
. Let op Morpheus, hij maakt immers elke film cool
Leland Palmer
Zo nu en dan pak ik weer even een Nightmare deel uit de box. Ik was bij deel drie en die was dus vanavond aan de beurt
Een tikkeltje beter dan deel twee.
Wederom een erg vermakelijk en heerlijk fout horror filmpje. Krueger blijft een grappig - en tegelijkertijd een aardig angstaanjagend figuur. Ja, coole gast die Freddy. Echt eng wordt het niet, grappig daarintegen wel. This is it, Jennifer: your big break in TV, welcome to prime time, bitch.
Heerlijk. Daarnaast een paar brute moordscénes en wederom een heerlijk sfeertje en uitstekende muziek van Angelo Badalmenti.
Echt bijzonder wordt het dan misschien niet, maar vermakelijk blijft het wel. Coole settings, prima effecten - op de beroerde skelet scéne na dan - en een prima rolbezetting. Heather Langenkamp is terug, Arquette doet het goed en Craig Wasson (die ik ken uit Body Double) doet het ook prima. Geslaagd deel uit de reeks. Op naar de volgende.
movie acteurs
Dit is echt een verbetering van deel 2. Leuk dat Nancy Thompson terug was. Leuke moorden en ook leuk dat de vader van Nancy terug was. 4,0 sterren heeft dit deel zeker verdiend.
DonLeone
echt wel de allerallerbeste Nightmare on Elm Street. geniaal hoe de vorige films samenkomen op een manier dat ze elkaar aanvullen in zekere zin en verder vertellen in een andere.
stephan73
Het derde deel van de Elm Street serie is één van de leukere vervolgen. Erg fijne effecten en lekkere botte humor, zorgen dat deze film bij de beste uit de reeks hoort.
Het idee dat een groep jongeren probeert terug te vechten tegen Freddy, is erg leuk verzonnen en de terugkeer van Nancy is ook erg goed.
MNV2
- 1901 stemmen
Een felle verbetering ten aanzien van deeltje twee. Het acteerwerk was iets beter, mede doordat Heather Langenkamp hier terug in meedeed als Nancy Thompson. Vooral de openingsscène met de droom waarin je het dichtgespijkerde huis uit Elm Street ziet met daar rond spelende kinderen was van een hoog niveau. Helaas stort de film na een tijd wel wat in en krijg je ook hier weer het gevoel naar een goedkope B-film te kijken. Robert Englund weet ook hier weer één van de meest memorabele horror-iconen schitterend neer te zetten.
2.5 sterren
Tonypulp
Nou breekt m'n klomp
Een goed derde deel, vrij zeldzaam toch wel. In dit derde deel word het concept iets uitgebreider, is freddy nog steeds behoorlijk pissig en zijn de jaren 80 effecten nog steeds volop aanwezig.
Enkele stappen vond ik geslaagd, maar het kent ook een aantal grote missers. Zo zijn de 'droomkrachten' wel erg kinderachtig, terwijl ik verder de werking van de dromen beter vind uitkomen i.t.t het tweede deel. Zo is dietovenaar een behoorlijk trieste poging om iets nieuws te proberen.
Maar ook qua effecten geld dit, vaak erg tof zoals tot dusver vaker gezien in Nightmare on elm street, maar helaas ook weer veel vrij idiote maar vooral niet werkende ideeën. Vechtend skelet?
Maar weet verder op dit vlak gewoon weer ruim voldoende te scoren.
Het verhaal weet zich verder leuk staande te houden, afkomst van freddy word wat duidelijker (hoe 'ie gemaakt is bijv). Verder blijft het een heerlijk sfeervol werkje die de reeks tot nu toe hoogstaand houdt, hopelijk doen de andere delen dat ook gewoon.
Wederom een behoorlijk vervolg.
Dit 3e deel keert qua verhaal gelukkig weer terug naar de roots. Freddy kan alleen moorden in de droomwereld. Ik zie toch altijd graag dat vervolgen ieder geval niet het originele plot gaan veranderen.
Het is ook best een geslaagd vervolg met opnieuw een uitstekende Englund als Freddy Krueger. Wel had ik hem graag meer en langer in beeld willen zien. Pas later in de film komt hij wat vaker in beeld.
De film ook een paar aardige scenes's, zoals met die jongen die aan zijn eigen aderen meegesleept wordt. Of later het meisje dat in een tv getrokken wordt door Freddy. Leuk!
Wel jammer dat die irritante gast in een rolstoel zon vervelende rol had. Zeker dat tovenaarsgedoe vond ik echt heel irritant en dom. Dat zag er ook niet uit, terwijl de andere effecten juist heel behoorlijk waren. Behalve het skelet dan
Jeee, welke maker ziet nu die eindscene met dat skelet en is daarmee tevreden genoeg dat het in de film blijft? het zag er werkelijk waar niet uit. Groot smetje op de verder goede effecten.
Ben benieuwd of de rest van de reeks ook nog leuk blijft.
Naomi Watts
Let's snuff the sucka.
En zoals verwacht dus sprong dit deel er bovenuit. Erg toffe personages, heerlijke setting, tof sfeertje maar de kracht in deze film zit hem vooral in de prachtige score van Angelo Badalamenti. Erg veel toffe scenes in dit deel en natuurlijk Roland Kincaid
. Het werd tijd voor een brok mannelijk testosteron na al dat i love you gezwam uit deel 2.
Acteerwerk is degelijk, leuk om Arquette in zo'n vroeg stadium te zien. Alleen jammer van Langenkamp, heel wat jaartjes later is ze niet beter in acteren geworden, erg jammer. Al met al erg genoten, met veel dingen om van te genieten in deze film en zonder twijfel de sterkste in de reeks tot nu toe (dank je wel Angelo Badalamenti).
Net als zovelen ook maar deel 3 weer is een herziening gegeven.
Het is inderdaad een grote vooruitgang t.o.v. deel 2, waar de makers toch een aantal keer grof in de fout gingen.
Dit deel is wel een stuk minder dan deel 1, maar dat is niet erg. Het uitgangspunt is veel beter dan het 2e deel, het is her en der lekker spannend en de cast is op een paar uitzonderingen na ook leuker.
Englund krijgt iets meer screentijd, wat inhoudt dat hij er lekker veel cynische grappen tegenaan gooit, iets wat ik heel erg kan waarderen. Ook zijn de kills lekker inventief en van een goed niveau.
Zoals NW ook al aangeeft is vooral de muziekscore erg sterk, waardoor het net allemaal wat beter oogt.
Helaas was de hoofdrolspeelster Langenkamp erg dramatisch, ze was echt allesbehalve sterk in dit deel. Ook de jonge Arquette was niet echt overtuigend. De jonge Laurence Fishburne(in de aftiteling aangeduid als Larry Fishburne) viel me wel positief op, erg leuk om hem te zien.
Al met al een flinke verbetering en een leukere kijkervaring t.o.v. deel 2.
Chainsaw
Veel fans zien Dream Warriors als het beste vervolg op Wes Craven's origineel en het is niet moeilijk om in te zien waarom. Nightmare 3 gaat na het wat tegenvallende Freddy's Revenge weer duidelijk de goede kant op en komt zowaar erg dichtbij de kwaliteit van de eerste film. De film opent sfeervol met een sterke nieuwe leading lady, die het tegen de boeman moet opnemen. De korte opening, waarin Freddy in de schaduw achter Kirsten aan komt rennen in een lange gang zet de toon; Freddy, het populaire icoon van de jaren '80, is helemaal terug en meedogenlozer dan ooit.
Het belangrijkste van Nightmare 3 is dat het geen simpele herhalingsoefening is. Frank Darabont en regisseur Chuck Russell hebben het script van Craven en Wagner onder handen genomen en zijn verantwoordelijk voor veel van de zwarte humor en creativiteit in het verhaal. Waar Freddy in de vorige film vooral pissig was, lijkt hij hier echt plezier te hebben in het over de kling jagen van bange tieners. De scène waarin Freddy zijn eerste slachtoffer Philip laat slaapwandelen door de kliniek is één van de sterkste scènes uit de hele serie. Zwartgallig, creatief en stijlvol gedaan. Sowieso bevat deze film duidelijk de meeste memorabele moord-sequenties, zo is ook de scène met Jennifer en de televisie (inclusief Zsa Zsa Gabor en Dick Cavett) grandioos. Het is Fred Krueger op zijn allerbest, dat moge duidelijk zijn.
Maar ook op andere fronten komt Freddy naar mijn mening in dit deel het beste uit de verf. De make-up effecten van Kevin Yagher zijn geweldig (na het vijfde deel gaat de make-up van Freddy er jammer genoeg enkel op achteruit) en Englund zit geweldig in zijn rol. Hij is heerlijk op dreef en heeft er duidelijk plezier in. De bijrolacteurs zijn overigens ook niet minder dan uitstekend, Langenkamp en Saxon uit het origineel keren terug, terwijl nieuwe gezichten als Wasson en Arquette sterke nieuwe rollen vertolken. Tel daarbij een geweldige sfeer, mede dankzij een geweldige score van Badalamenti, en een plot dat niet weet te vervelen en je hebt één van de sterkste vervolgfilms in de geschiedenis van de horrorfilm. Daar kunnen zelfs Myers en Voorhees een puntje aan zuigen.
De serie kent jammer genoeg geen film die meer in de buurt komt van Dream Warriors, ondanks dat er in de Nightmare- reeks nog genoeg te genieten valt.
5 sterren.
Een stuk beter dan het zwakke deel 2. Ik vond dit altijd een soort superhelden film waarbij een groepje personen met speciale krachten het opneemt tegen Freddy. Leuk hoe Freddy ze wel uiteindelijke allemaal uitschakelt
as
Waar in deel twee zo'n beetje alles mis ging met de serie wat maar mis kon gaan, zet deel drie alles weer even sterk op de rails. Dat komt door het redelijk sterke script (ook een deel van mastermind Craven) en de sterke regie. Het verhaal is self contained gecentreerd rondom de kliniek. Vooral ook weer creepy en weet daarom weer wat magie van het eerste deel terug te halen.
De jonge acteurs zijn wat onwennig maar een jonge Patricia Arquette is al goed op dreef. Verder wat leuke moorden, hoewel het allemaal wel ietsje verder had mogen gaan. Hier en daar wat leuke one-liners ("Welcome to Prime Time, bitch!") maken het geheel af.
Maar wat vooral opvalt is het creepy sfeertje dat weer terugkeert. Hier grossiert Freddy toch het beste in. Niet als clown die we ook wel van hem kennen maar juist een echte boogeyman.
Sterke aflevering: 3.5*en
moviemafketel
- 19752 berichten
Herzien en dit blijft toch wel 1 van de meest vermakelijke delen. Had bij de 1e delen al vaker de vraag voor mezelf waarom die gasten niet allemaal wat meer weerstand konden bieden in hun dromen. Nu hadden ze nog redelijke suffe alter ego's in hun dromen, maar het ging al de goede richting in.
Vind wel dat Hellraiser II heel erg veel gejat heeft van dit deel van NoES. Ook een inrichting en ook een zogenaamd wonderkind met een extra gave. Zelfs qua uiterlijk is het bijna overeenkomend. Maar goed, dat wil dus wel zeggen dat deze film origineel bedacht is.
Ook erg leuk om weer wat sterren van nu in hun begintijd tegen te komen. Patricia Arquette en Laurence Fishburne als voornaamste voorbeelden. Uiteraard ook de wederkomst van Nancy en haar vader zijn een leuk gegeven.
Het verhaal zit gewoon goed in elkaar. De geluidseffecten ook dik in orde. Visueel soms erg sterk en ook ging het gelukkig weer vooral om de droomwereld die Freddy creëerde.
Waar ik nog wel even tenenkrommend bij zat was idd de tovenaars-jongen met zijn spreuk en daarna die lelijke groene idioterie. Ook heel ,maar dan ook heel erg slecht was het geraamte van Freddy die opeens tot leven kwam. De techniek stond hier duidelijk nog in zijn kinderschoenen. In 1984 vond ik de robot in The Terminator nog stukken beter dan dit amateur-werk in 1987.
Anyway, ik heb weer vanouds genoten van mijn lievelings-horror.
Mooie kills en genoeg spanning!
stalinorgel
Samen met deel 1 de beste films cq hoogtepunten uit de reeks.
Geweldige setting in het tehuis en een flinke berg heerlijke oneliners van Freddy.
Voor de rest is het weinig interessant dat de special effects in andere delen misschien de tand des tijds beter hebben doorstaan. Deze flim, cast en verhaallijn zijn een hoogtepunt in Freddy-history
DVD-T
Samen met de eerste het beste deel uit de reeks.
Dream Warriors lijkt meer een rechtstreeks vervolg op Nightmare on Elmstreet. Gebeurtenissen uit Freddy's Revenge lijken hier niet te zijn gebeurd. Niet zo gek als je ziet dat het verhaal komt van Wes Craven, die het niet eens was met de keuzes die zijn gemaakt in part 2.
De film doet een stapje terug en richt zich wat meer op de karakters, hoewel er toch nog heel wat effecten bij komen kijken en heel wat moorden. Ook weer erg leuke manieren waarop de slachtoffers aan hun einde komen. Hoe bedenk je het. De makers van Saw en de Final Destination reeks hebben zich duidelijk laten beinvloeden door de eightees slashers om hun slachtoffers zo bruut mogelijk aan hun einde te laten komen. Een favoriet van mij is toch wel de marionette scène .
Het verhaal krijgt iets meer diepgang mee, en er wordt meer ingegaan op de dromen zelf. Best intrigerend allemaal. Zeker als de kids een soort van team opstellen met allen bijzondere krachten . Klinkt vergezocht natuurlijk, maar dat is het niet. In dromen is natuurlijk alles mogelijk. De film weet telkens de juiste snaren te raken, en qua spanning is het weer als vanouds. Jammer dat het tegen het einde toch net wat te ver gaat allemaal. Dan heb ik het vooral over het vechten tegen het skelet, wat me meer aan Evil Dead deed denken, ook met de slapstick. . Verder is het verhaal van Krueger een leuke toevoeging, en krijg je een beter beeld hoe Freddy zo is geworden. Daardoor steekt Dream Warriors qua verhaal toch wel het beste in elkaar.
Jammer dat het na dit deel wat bergafwaarts gaat qua verhaal en horror, en zich meer richt op de effecten en de moorden. Dat is natuurlijk ook niet erg, want in essentie kijken we daar de Nightmare films voor.
Desmo
Vandaag 3 gezien, begin morgen waarschijnlijk aan 4 (bluraybox
Ik vind dit, tot wat ik nu gezien heb, de beste Nightmare on Elm Street. De droomwerelden zijn echt heel vet en Freddy is hier leuk aanwezig. Ook de kills waren prima en heb niks te klagen over het acteerwerk (behalve dan het meisje dat Taryn speelt, maar dat vergeet ik maar even...) Het gegeven dat alles nu afspeelt in zo'n inrichting vind ik ook wel heel leuk gevonden en geeft ook nog een extra gevoel van spanning.
Eraser2
Welcome to prime time bitch!
Na het slechte 2e deel was ik nogal huiverig voor deze. Echter valt het allemaal reuze mee! Sterker nog hij is bijna even goed als deel 1.
De beklemmende sfeer en 'droomregel' keren tot groot genoegen van mij weer terug.
De droomwerelden zijn erg creatief en prachtig gemaakt, heel divers allemaal. Englund zet weer op een heerlijke manier onze grote vriend Krueger neer en heeft ook een paar hele leuke one-liners.
De 'Freddy van klei' en de stop motion skelet scènes zijn super!
Acteerwerk is niet onaardig met wederom als uitblinkers John Saxon en Robert Englund. De 'black guy' is ook erg grappig.
Hele grote verbetering ten opzichte van deel 2 en staat bijna op gelijke voet met deel 1.
Vieze Freddy.
Leuker dan zijn twee voorgangers is dit derde deel met Englund als de dromen verpestende Freddy. Ook de matig acterende Langenkamp en haar filmvader Saxon geven opnieuw acte de présence. Het verhaaltje draait ditmaal om de zogenaamde kinderen van Elm Street. Zij strijden gezamenlijk tegen de vieze Freddy, die er hier zichtbaar plezier in heeft. De vermakelijke effecten en de komische oneliners ronden het geheel af naar een keurige voldoende.
Goed.
Lennert
Toch weer een stuk beter dan het tweede deel, al ligt dat voor een heel groot gedeelte aan Russell's goeie regie en het feit dat het script tenminste weer teruggaat naar de bron waar het allemaal mee begon. Heather Langenkamp en John Saxon komen weer terug om hun personages weer op te pakken en Freddy gaat weer lekker zijn gang in dromen. Hartstikke mooi allemaal, helemaal als je kijkt naar het fantastische design van bijvoorbeeld de Freddy penis- pardon, Freddyslang.
In een bepaald opzicht deed de film me heel erg aan Hellraiser 2 denken, al kan dat ook liggen aan het feit dat Patricia Arquette qua uiterlijk best wel leek op Tiffany uit die film. Grootste overeenkomst ligt hem toch in het feit dat de film zich in een inrichting afspeelt met die extra laag die daar overheen ligt (al is het hier die droomwereld en in Hellraiser 2 de hel). Dream Warriors heeft in ieder geval wel fijne kills, waarbij Welcome to Prime Time bitch! en die jongen die aan zijn pezen wordt getrokken toch wel het meest memorabel zijn.
Waar de film echter wel de mist in gaat is juist het hele 'droomkrijgers' concept. Of tenminste, het concept is niet slecht, maar de uitwerking is bij vlagen zeer kneuzig. Het nerdje dat droomt dat hij een Dungeons And Dragons tovenaar is, argh! Daarnaast weet iedere D&D speler dat je als wizard NIET in base to base contact met een melee fighter moet gaan, maar wat doet meneer vlak voor zijn dood? Juist! De tieners zijn helaas gewoon niet bijster cool en Langenkamp acteert hier ook te matig om het echt intens te maken.
Gelukkig is daar Krueger weer die zoals altijd lekker in zijn rol zit. Ja, vanaf dit deel mag hij dan wel compleet vercommercialiseerd zijn (de foute punchlines, meer humor, minder angstaanjagend), uiteindelijk vind ik hem nog steeds erg cool. Vanzelfsprekend is de film nog steeds geen deel 1, maar het verslaat het tweede deel met gemak.
Overigens raad ik iedereen aan Dokken's Dream Warriors eens te bekijken, dan weten we nu eindelijk waar Krueger nachtmerries over heeft
Elineloves
Best een aardig filmpje. Lekkere sfeer, met vlagen zelfs best creepy (Ik blijf het een griezel vinden en zeker wanneer ik een A Nightmare on Elm Street film kijk voordat ik ga slapen check ik voor de zekerheid nog altijd even of ik nergens een Freddy zie staan) en ookal is het acteerwerk matig te noemen van de meeste personages.. ach, dat zijn we wel gewend toch? De kills maken veel goed. De droomwerelden zijn enorm goed in beeld gebracht, ookal voelt het hier en daar erg gedateerd en nep aan, maargoed wat wil je. Erg fijne muziek wel!
killerfreak
lang getwijfeld, maar ik geef deze toch het voordeel van de twijfel, 3.5*
Even toelichten: deze score is oververdiend als ik de 70 minuten bekijk, maar van zodra Freddy als skelet nog primitieve computermoves begint te doen als skelet verliest de film een beetje geloofwaardigheid, en vooral aandacht (want geloofwaardigheid hoef je niet echt te zoeken in dit soort films).
Overigens wordt hier een stuk beter geacteerd als de voorbije 2 films, en ook de muziekjes zijn naast de 1,2,3,4,... ook nog bijzonder creepy bij momenten. Nee, deze hoeft maar net onder te doen voor de eerste in de reeks.
Benieuwd naar de rest...

1988

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
1985

1984

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

'Star Wars'-film 'The Mandalorian and Grogu' voorzien van nieuwe beelden