• 9.373.056 stemmen

Met onder meer: Busta Rhymes, Bianca Kajlich en Tyra Banks

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 14 november 2002

Plot Halloween: Resurrection

"Evil finds its way home."

Het gebeurde op 31 oktober 1963: Halloween. De zesjarige Michael Myers slachtte doodkalm zijn zus af. Vijftien jaar later ontsnapte hij uit een psychiatrische gevangenis. Halloween 2002. Een groep studenten brengt de nacht door in het vervallen ouderlijk huis van Michael Myers. Hun belevenissen zijn live te zien op het internet. Ze zijn echter niet alleen.

avatar van Yak

Yak

Men neme, één huis [knip] voor deze film.

Klinkt alsof ze goed naar The Blair Witch Project hebben gekeken, of zie ik dat verkeerd?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Staat hierboven in de synopsis

avatar van Ansje

Ansje

Tja wat moet je er van zeggen , je zit niet op het puntje van je stoel .

de film is erg voorspelbaar .

Dus echt wakker lig je er niet van .

avatar van Ericinho

Ericinho

voor de liefhebbers van het origineel een ware verschrikking, en waarschijnlijk ook voor overige echte horrorliefhebbers.

avatar van Pugsley

Pugsley

Weet je waar ik nou echt jeuk van krijg? Dat deze film uitgerekend NIET in mijn woonplaats (Breda) draait...

avatar van tovenaar

tovenaar

Wat komen er toch veel mensen op MovieMeter uit (de buurt van) Breda!

avatar van darkcity

darkcity

Het was een vermakelijk en spannend filmpje, meer niet. De film duurt erg kort, dat is jammer, er gebeurt zoveel in zo'n korte tijd, en dat raffelt de film nogal af. Het einde was wel heel erg slecht, de regisseur moest wel helemaal geen inspiratie meer hebben om zo'n einde te maken. Toch **1/2 want het is wel een opvolger van een van de meest enge horror series (nou ja, alleen deel 1 was eng)

Hobbes

Toch *** want het is wel een opvolger van een van de meest enge horror series

je geeft een film een andere beoordeling alleen omdat ie van een bepaalde reeks is?

nee sterker nog..alleen omdat ie eenzelfde titel draagt? want dit heeft helemaal niks met deel 1 te maken

avatar van darkcity

darkcity

Nou, nee, deel 1 was goed, en blijft toch een meesterwerk van Carpenter, en toch blijft die horrorsfeer terugkomen in elke Halloween film en dat vind ik wel goed. Dat vind je niet bij een film die niet uit een reeks komt.

dan snap ik 't

ik dacht dat je um alleen al hoger gaf simpelweg omdat ie uit de halloween reeks was

Hobbes

als ze de laatste 10 minuten hadden weggelaten was 't het 3,5 mischien wel 4 sterren geworden

nu is 't met moeite 2. 't begon allemaal redelijk, toen werd het zelfs nog interressant en michael myers wás ook echt michale myers (niet zoals in H20). de sfeer was redelijk (die piepeltjes op dat feestje had niet gehoeven).

daarbij had ik echt verwacht dat ie een 0,5 ster zou zijn dus hij viel me nog mee...maar dat einde...BAH!

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Dat klinkt bijna als een aanbeveling, Hobbes.

Toch nog enigzins de moeite waard geweest? Busta Rhymes minder irritant als gedacht?

Zal mij benieuwen.

Hobbes

als je de eerste goed vond zul je redelijk wat plezier beleven aan deze.

en die busta rhymz is enorm irritant maar in principe boeit dat niet...als ze um hadden afgemaakt.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

[sarcasme mode]

Deze film heeft weer een hoop toegevoegd aan het genre.

[/sarcasme mode]

Pugsley

"Trick or treat, motherfucker!" 3,5 ster

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het is dat Michael Myers een erg amusant personage is en nog wel voor een paar leuke momenten weet te zorgen, want verder was dit een behoorlijk saaie bedoening. Rondrennende geile tieners met het IQ rond de 55, cliché helden en bijpassend verschrikkelijk acteerwerk. Met klap op de vuurpijl die Busta Rhymes. Wat een afgrijselijk figuur is dat, zeg. Zelden zoiets naars in een film tegengekomen. Verder was de film sowieso niet echt bijzonder, maar onze beste Myers en zijn keukenmes maken gelukkig het één en ander een beetje goed.

Kleine 2,5 sterren. Het wachten is nog steeds op een waardige afsluiter.

Hemdale

De enige in de Halloween trilogie die ik nog niet gezien heb en die nog niet op dvd heb maar de film lijkt me in ieder geval wel beter dan de delen 3 t/m 6!

avatar van Danté

Danté

Okee sorrie dat ik het weer zeg dat ik dit niet zo'n goede film vind maar ik hou niet zo van horror films en iedereen heeft wel weer wat anders dat hij niet zo leuk vind.

avatar van K-man

K-man

Goede film, maar bij mij is een Halloween film als snel goed, als de theme-song er in zit

avatar van jedymaster

jedymaster

Kan me nog herinneren dat ik halloween 78 op video zag in een grijs verleden halloween 2002 kan niet tippen aan het origineel t wordt ook tijd dat ze halloween omdopen in halloween inc. t's immers een fabriekje geworden waar directeurtje michael iedere keer weer eens een aantal werknemers neer steekt.

avatar van Joetje

Joetje

De muziek was goed, Michael rende nog steeds niet en ademde nog hetzelfde. Fijn dat ze nog tradities in stand houden.

Het moorden ging wat vlotter dan bij de meeste andere Halloweens en hij was inderdaad vrij voorspelbaar. Gelukkig vielen er wel veel doden en onderhoudend was de film ook wel.

P.S. Busta Rhymes was inderdaad zwaar irritant trouwens.

avatar van damon

damon

leuke film. Niet de beste uit de serie, want er zit na 10 minuten geen verhaalontwikkeling meer in.

1 tip voor Halloween deel 9 (wat schijnt aan te komen): zet er geen RAPPER meer in.....het is leuk geweest, maar bedankt!

Maverick

Beetje voorspelbaar maar wel leuk tussendoortje en hij was ook wel spannend.*** sterren

avatar van jassonn

welke trilogie?

Halloween-reeks bedoelde ik...

avatar van jassonn

jassonn

kunnen ze niet eens ophouden met al die sequels, laat hem in deel negen maar echt doodgaan, nadat ze verteld hebben waarom hij dit doet(dat moorden)

avatar van [L]eet0r

[L]eet0r

waarom tonen ze nooit de gezicht van michael ?

is die gast onsterfelijk ofzo , die gaat gewoon nie dood

flauwe film !

Hemdale

Ik vond het wel een leuke sequel, H20 vond ik iets beter maar deze was ook wel lekker.

avatar van WB

WB

Chainsaw schreef:

Met klap op de vuurpijl die irritante Busta Rhymes, wat een verschrikkelijk figuur is dat!

Helemaal mee eens! Echt, wat oplezerig als ie praat zeg! maar voor de rest een zeer vermakelijke film, en kwam ook hier weer de onsterfelijke Michael Myers in terug (gebeurde niet in deel 3 namelijk)...

Zeer vermakelijke slasherfilm! En uiteraard de zeer vermakelijke theme zit er ook weer in! Geluid klonk ook weer errug spannend: lekker overdreven SHWING geluid weer van Myers' mesje Blijft leuk!

Tussen 3,5 en 4 sterren...