• 9.375.400 stemmen

Met onder meer: Busta Rhymes, Bianca Kajlich en Tyra Banks

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 14 november 2002

Plot Halloween: Resurrection

"Evil finds its way home."

Het gebeurde op 31 oktober 1963: Halloween. De zesjarige Michael Myers slachtte doodkalm zijn zus af. Vijftien jaar later ontsnapte hij uit een psychiatrische gevangenis. Halloween 2002. Een groep studenten brengt de nacht door in het vervallen ouderlijk huis van Michael Myers. Hun belevenissen zijn live te zien op het internet. Ze zijn echter niet alleen.

avatar van krosnicky

krosnicky

Pepski schreef:

Van de week gezien. 13 in n dozijn. Tieners, wiet en n bong, tieten laten zien en n moordenaar? Kom s met wat nieuws... Dit gebeurt in elke horror tegenwoordig. En ook dit keer de bekende amerikaanse rapper die wat "motherfucker" roept en de boel moet redden.

Ik hoop dat dit de laatste Halloween was. Of dat ze n andere kant op gaan...

als ze al deel 1en 2 hebben geremaked dan zal er geen vervolg kommen

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

E.smee(L) schreef:

en 4 sterren?

Ik vind hem ook niet zo leuk, en mijn 1 ster geef ik voor sommige momenten die toch wel scary waren, maar als je een film niet leuk vind geef je toch geen 4?

avatar van film88888

film88888

[quote]verduyntjee schreef:

als ik een film kijk -.- als Michael Myers Het maar goed deed, en dat deed hij zeker.

quote]

En Myers deed het volgens jou goed?

het personage verliest hier dik zijn coolheid, en stoerheid. Komaan Myers dat een heel gevecht aangaat met een duffe domme Busta Rhymes, en het trok dan ook op niet veel, en was eerder stom. Dan kunnen we ook meteen naar Celebrity deadmatch gaan kijken he...

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Beetje uitmelkerij van de Halloween serie maar toch vond ik hem wel aardig om te kijken !

Tyra Banks is best wel een lekker wijf in deze film , zelfs als een zogenaamd lijk ziet ze er lekker geil uit !

avatar van DVD-T

DVD-T

De doodsteek van de serie is dan eindelijk een feit. Niet zo slecht als ik verwacht had, maar zeker niet goed.

Qua entertainment valeu zit het nog wel redelijk goed. De film heeft een lekker tempo en aardig wat kills. En leuke kills zijn het ook nog eens. Gelukkig ook wat gory effecten die de boel wat opfleuren. Verhaal technisch eigenlijk heel slecht. De makers hadden duidelijk geen idee meer wat te doen met het verhaal en dat zie je al duidelijk in de intro. Ook de rol van Lee Curtis is erg slecht binnen resurrection. Na 5 minuten gaat ze al dood . Er is verder niets meer om het verhaal in leven te houden behalve een aantal mensen in het ouderlijk huis zetten van Michael Myers, en op internet uit te zenden.

De spanning is erg ver te zoeken in de film. Na het begin gaat het ineens zo snel met het moorden. Het lijkt net alsof de makers zo snel mogelijk iedereen aan een eind wilden brengen, dat er vergeten wordt zich op de rest te richten. Filmisch erg slecht geschoten, soms net wat te donker. Editing is niet best en de muziek nergens lekker dreigend. Ook Michael komt net wat te vaak in beeld en is niet echt eng meer. Ook wordt hij een beetje afgeschilderd als een slappe zak. Een deur van een beveiligde inrichting loopt hij zo doorheen, en een oude verrotte deur in zijn ouderlijk huis komt hij met geen mogelijkheid doorheen. Ook de climax is niet best en al helemaal raar dat enen of andere slap lullende rapper Myers 'vermoord'.

Gelukkig een lekker tempo en redelijk wat kills die het nog enigszins vermakelijk houden, de rest is niet veel soeps. Nu mag het ook eindelijk een keer afgelopen zijn met de reeks. Het is nu echt op.

avatar van JustMike

JustMike

cool... spannend ook. Een uitzondering maar die hebben veel filmreeksen: 'Hellraiser' (Hellworld, als het kwaad online gaat), 'Nightmare On Elm Street' (New Nightmare, die ga ik niet verklappen). Maar die van 'Nightmare On elm street' is heel stom.

avatar van pumpking

pumpking

Niet zo slecht, aangezien hij op sommige momenten grappig overkomt (wat mij niet de bedoeling lijkt) maar zo is het toch).
Zitten een paar leuke, maar o zo niet-originele scènes in zoals: Michael die in hoekje vd kamer staat, terwijl ze binnenkomen, en hem niet opmerken, leuk, maar al zoveel gezien.

2 sterren aangezien hij er gedeeltelijk door kon.

avatar van Metalfist

Metalfist

Evil finds its way home

Ik ben meer dan een jaar geleden aan de Halloween reeks begonnen. De vervolgen keek ik redelijk snel achter elkaar omdat mijn broer ze allemaal in bezit had, althans dat dacht ik want blijkbaar ontbrak dit 8e en laatste deel in de collectie. De reden was dat hij het einde hiervan verschrikkelijk vond en daarom pertinent weigerde om deze te kopen. Ik had niet zo bijster veel zin om de film te kopen want de vervolgen waren af en toe nogal slecht maar gelukkig kwam hij naar aanleiding van Halloween op televisie. En geef nu toe, wat is er beter dan een Halloween film op Halloween zelf te zien.

Eerlijk gezegd vond ik hem beter dan verwacht. Mijn broer was er ontzettend vernietigend over en ik leek hem meer te kunnen appreciëren, althans tot het einde maar daar kom ik straks aan toe. Het vorige deel was de moeite waard dankzij de terugkeer van Jamie Lee Curtis en ook dit deel leek de goede kant op te gaan, alleen legt Laurie na 7 vervolgen eindelijk dan toch eens het loodje. Een interessant uitgangspunt maar de Big Brother mentaliteit neemt de overhand. Beetje jammer want hier had misschien wel meer in gezeten. Michael blijft een cool personage en is nog altijd een groot horror-icoon maar de andere personages zijn te stereotiep om nog leuk te zijn. Hoewel, dat is niet helemaal juist. De meeste personages zijn zeker en vast stereotiep maar dat ze niet leuk zijn is niet waar. Ze zorgen allemaal wel voor een aantal vermakelijke scènes maar het is één personage dat de film de nek omdraait, Freddy. Er zijn blijkbaar nog 3 verschillende alternatieve eindes maar geen enkel verandert jammer genoeg de vervelende Busta Rhymes. Het continu 'motherfucker' geroep, de idiote bek, ... Het is allemaal erg maar dan ook erg irritant en doet dan ook serieus afbreuk aan de film. Jammer, want ik blijf erbij dat hier meer had in gezeten. Nog een klein minpunt is het feit dat we Myers te vaak te zien krijgen. In de eerste Halloween dook hij op de meest onverwachte momenten op en was hij erg angstaanjagend maar hier komt hij wederom weer teveel in beeld. Het is een probleem dat de andere vervolgen ook al kende.

Ik heb hier al eerder gezegd, Michael blijft cool. Zijn masker is weer van een even hoog niveau als in de goede films (meer contrast en niet compleet wit) maar hoewel er door verschillende acteurs gestalte aan Michael doorheen de serie wordt gegeven is hij toch uitermate herkenbaar. Een ultiem icoon dat alleen maar wordt gepasseerd door Freddy. Busta Rhymes mag voor mijn part nooit meer acteren. Wat een verschrikkelijk slechte acteur. Zo irritant en vervelend dat ik begrijp dat mijn broer vond dat hij de film niet wou hebben dankzij de rol van Rhymes. De rest van de cast vond ik eigenlijk nog niet zo vreselijk slecht. ik stel sowieso al geen al te hoge eisen bij dit soort films maar vergeleken met Rhymes mag iedereen voor mijn part een Oscar winnen. Man, ik geraak er maar niet over hoe hij Michael 'dood' in de film. Gelukkig laten ze op het einde nog even zijn ogen open flashen maar voor een keer vind ik het spijtig dat ze geen vervolg meer hebben gemaakt. Michael verdient nog 1x een deftige film (remakes niet meegerekend) Tyra Banks vonden de makers blijkbaar zelf al zo slecht dat er besloten werd om ze buiten het beeld af te maken, ze hadden groot gelijk.

De originele reeks is hiermee ten einde en ik had nog even hoop toen ik erachter kwam dat Rick Rosenthal terug het roer in handen had maar die hoop verdween snel. Het begin is het sterkste, het midden is redelijk met een paar goede kills maar het einde spreek ik liever niet over.

avatar van Jokertje

Jokertje

Het origineel( zoals vaak) heeft klasse en zit door en door met spanning. Dit deel is weer een eindeloos vervolg, waarbij je ze alleen kijkt voor de 'killer' in dit geval Michael Myers. Vooral heel voorspelbaar en totaal niet scary wat het eerste deel toch redelijk is.

avatar van GuyB

GuyB

Als dit de doodsteek wordt genoemd, dan moet ik de voorgaande delen wel erg leuk vinden.

Bevat genoeg onderhoudende horror om je een plezierige avond te bezorgen. Doodleuk om Michael Myers te zien, veel charismatischer mannetje in die overall altijd dan Jason. Wel niet eng, daarvoor brengen ze hem teveel in beeld.

avatar van Pete_033

Pete_033

Deze film is echt te slecht voor woorden. De cast alleen al. Op Jamie Lee Curtis zit er geen een goede acteur in. Het begin is nog leuk maar daarna wordt het slechter en slechter. Jamie Lee Curtis moet dit ook hebben gedacht gezien het begin wat als enige de moeite waard is voor deze film.

Wat ik persoonlijk wel goed vond aan de nieuwe Halloween films van Rob Zombie is dat het masker van Michael Myers steeds viezer wordt en langzaamaan kapot gaat. Als je deze film bekijkt lijkt het net alsof Michael thuis een kast vol met maskers heeft en een nieuwe heeft gepakt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Eindelijk het einde van een ooit zeer goede reeks!

Enkel Michael Myers kan hier met zijn kills nog wat punten redden voor de rest is dit een tijdrovende kijkbeurt.

En die Busta Rhymes wens ik de echte Michael Myers op de hals!

avatar van thunderball

thunderball

Uitermate zwak werkje, ongeloofelijk dat een filmstudio met dit soort van rotsooi durft aan te komen.

Begin met Curtis is nog best de moeite waard, rest van de film heeft hier totaal niks van doen en dan krijgen we een soort Big Brother voorgeschoteld waarbij Myers lekker zijn gang kan gaan.

Acteerprestaties zijn niet om naar huis te schrijven, maar dat is het genre eigen.

Rhymes is uiterst irritant en maakt zich zelf belachelijk.

De verschijning van Tyra Banks, die er weer ongeloofelijk lekker uit ziet, maakt nog een heel klein beetje goed, maar uiteraard niet genoeg om dit wangedrocht te redden.

Alleen voor mensen zonder enige kritisch vermogen.

Een twee, ofwel 1 ster.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Redelijke horrorfilm, waarin er jammer genoeg wel veel dingen zitten die nogal onlogisch zijn. Het verhaal is niet echt spectaculair, maar nog wel aardig gevonden. Michael Myers is goed op dreef in deze film, en ziet dan ook niet op een dode meer of minder. Dat was dan ook het leukste aan de film: als je zin hebt in een slasher, kan deze zeker voldoen.

avatar van dr channard

dr channard

Net niet de slechtste van de reeks. Deze eer gaat uit naar Halloween 6.

Laat ik beginnen met de manier hoe Michael Myers weer tot leven is gekomen. Een slecht subverhaaltje dat in elkaar is geflansd door dezelfde regisseur als Halloween II (Wat op zich een goede horrorfilm is !). Jamie Lee Curtis is in deze film niet meer. Gelukkig, want haar rol begon me een beetje tegen te steken.

Daarna wordt het tijd voor een kennismaking met de nieuwe cast. Alle cliché's gooien we overboord. De hoofdrolspeelster alias de normale maagd, de slet, de zwarte, de nerd , de seksverslaafde en de slimme. Bijna allemaal leggen ze op inspiratieloze wijze het loodje. Geen enkel, maar ook geen enkele moord was een creatief in deze film. Jammer.

Maar het is uiteraard Michael Myers en hij krijgt toch altijd een plaats in mijn hartje. Leuk dat ze (welliswaar op slechte wijze) het huis van Michael hebben teruggehaald en Myers ziet er ook zeer cool uit in deze film.

De ster van de film is (met zeer grote twijfel) de rapper Rhymes. Een ongelooflijk slecht personage.

Waarom is deze film ietsje beter dan Halloween 6 ? Ik heb me geamuseerd met Rhymes en Michael zag er goed uit. Halloween 6 was op zich de vreemdste Halloween die niet in de serie thuis hoorde (Halloween III heb ik niet gezien).

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen hoogstaand vervolg, maar wel redelijk vermakelijk. Ik blijf toch fan van Michael Meyers. Al mogen ze wel met wat meer originele vervolgen aankomen. Deze verliep geheel volgens het verwachte patroon, en was nergens vernieuwend. Rhymes is het dieptepunt van de film. 2,5 Ster.

avatar van movie-edje

movie-edje

Na H20 moest er weer natuurlijk een vervolg komen.

In deze deel zie je hoe michael de kijker op de hak weet te zetten.

En dat de keuken-mes liefhebbertje van een broer weer gaat steken, dat weet iedereen.

Maar deze film is eigenlijk overbodig, en niet indrukwekkend die H20 op een bepaalde manier wel had.

Jammer dat Curtis er zo snel uit lag, mischien had zij wel heel de film kunnen redden.

avatar van Pete_033

Pete_033

movie-edje schreef:

Dit is nou een film die de echte Halloween fan niet kan waarderen. Jamie Lee Custis zag ook in dat het niks meer was en nam z.s.m. afscheid van de serie..

avatar van moviemike

moviemike

Misschien beter geen afscheid nemen dan het op zo'n manier te doen.

avatar van superhenkie

superhenkie

Neeeeee!!!

Wat een verschrikkelijke halloween film. Ik heb er nu al teveel woorden aan vuil gemaakt.

Niet uitgekeken dus geen stem.

Afrader!

avatar van Friac

Friac

Ik zag deze film tijdens zijn release in een bioscoop in San Francisco, temidden van een enthousiast publiek. Met een boel hyperactieve en bijzonder mondige Afro-Amerikanen, die op vaak hilarische wijze aan het "rooten" waren voor Busta Rhymes, werd het best een aangename en typische kijkervaring. Niet dat ik de film goed vond, maar superslecht was hij in mijn ogen niet.

10 jaar later heb ik de film in mijn eentje nog eens opnieuw bekeken, en de conclusie is toch dat het een vreselijk slechte film is. Misschien zelfs het slechtste Halloweenvervolg dat tot op heden gemaakt werd.

Als groot liefhebber van de originele film (én van het ijzersterke vervolg Halloween II) bloedt mijn hart enkele malen bij het bekijken van deze film. Laurie Strode's einde is haar personage onwaardig, al snap ik héél goed dat Jamie Lee Curtis niets meer wou te maken hebben met de franchise en er zo snel moeilijk vanaf wou zijn. Toch verdienden de fans beter. Michael Myers' masker deed me denken aan een travestiet die ik afgelopen week in het straatbeeld zag: die eyeliner ter hoogte van de wenkbrauwen was dus niet zo'n goede zet...Ook vond ik het "loopje" niet zo goed, in de eerste twee films wordt dit veel beter uitgevoerd.
Het komisch bedoelde moment waarop Busta Rhymes vermomd als Michael Myers de echte Michael Myers de les spelt, werkte ook voor geen meter en druist ook in tegen de "spirit" van Michael Myers. Heel idioot dat hij zomaar wegwandelt zonder meteen korte metten te maken met Busta. Bovendien miste ik een beetje de drijfveer van Michael Myers. Hooguit kan ik bedenken dat hij zijn huis wil beschermen, maar het is zonde dat zijn moordzucht niet wordt gedreven door een maniakale speurtocht naar een van zijn familieleden. Ook het ontbreken van een degelijke aansluiting bij Halloween H2O (deel 7) is best zonde.

In het algemeen stelt de film werkelijk niets voor qua verhaal. De personages zijn absoluut niet uitgewerkt, het hele opzet van het programma is bijzonder stupide en het hele verloop klopt ook voor geen meter (alsof Deckard en co de enige mensen in Amerika zijn die het programma volgen, en alsof zij de enigen zijn die doorhebben dat er iets mis is in het huis...De politie had er al véél langer kunnen staan.). Michael Myers loopt er een beetje bij als "excuustruus" ipv volbloed seriemoordenaar, en zijn/het einde is ook erg teleurstellend. Van spanning is er hoegenaamd geen sprake, en dat terwijl er nochtans veel aan te vangen viel met het Big Brother/Blairwitch Project-idee van de camera's.

Enige lichtpuntjes waren een paar degelijke shots (zeker niets memorabel) en de verwijzingen naar de eerste films.
Voorts scoort Halloween: Resurrection op elke parameter bijzonder ondermaats; binnen de filmgeschiedenis bestaan er zeker slechtere films, daarom krijgt hij alsnog 1*. Te mijden!

avatar van cassie1997

cassie1997

wel een goed vervolg. Ze hadden eigelijk halloween H20 het laatste deel moeten doen. Maar dit deel was niet slecht. Er zaten wel spannende stukjes in. Alleen het masker vond ik in dit deel een beetje matig

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Gisteren herzien. Speelt duidelijk in op de toen immens populaire Big Brother trend en de opkomende hiphopscène.

De film kende enkele leuke momenten en de kills op zich waren niet echt slecht. Maar grotendeels was deze film best saai te noemen en vrij eentonig.

Ook de karate kreten van Busta Rhymes doen de film geen goed. Maar toch is dit deel nog veel beter dan de Rob Zombie troep!

avatar van Zinema

Belachelijke Busta.

Ondanks de goede voorganger wordt hier opnieuw een flater geslagen. Na rapper LL Cool J. wederom een ritmische dichter, ditmaal in de vorm van een belachelijke Busta Rhymes. Het verschil is dat eerder genoemde hiphopper veel beter uit de verf komt. Sowieso is dit deel van bedenkelijk niveau en een pak minder dan deel 7. Dat heeft te maken met het irritante Big Brother-sausje, maar ook met het slechte script en de enorme voorspelbaarheid. Na het aardige begin met Curtis, zakt de film na exact 15 minuten als een plumpudding in elkaar en is het een lange zit naar het eind.

Matig.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Met Halloween: Ressurection is de reeks toch ten einde gekomen. En jammer dat het een matige afsluiter is geworden. Het begint nog wel goed, net als al 2 keer eerder is voorgekomen is dit weer een rechtstreeks vervolg. Nu zien we dan toch hoe Michael Myers Waarvan in H20 zijn hoofd van zijn lichaam werd afgeslagen en hierin blijkt dat hij het zelf niet is, Laurie Strode dan toch echt vermoord Gelijk is dat het meest belangrijke in de film. Vervolgens lijkt zijn terreur grotendeels over Alhoewel hij nog een neefje heeft, de zoon van Laurie Strode . Michael komt thuis, en laat daar net in zijn ouderlijk huis een tv-show worden opgenomen. Een tv-show gebaseerd op handycam verfilming en gevolgd door internetkijkers. Een huis met vele saaie standaard types, maar waarin veel spanning ontbreekt. De kills zijn nog wel aardig, maar de hele film is compleet sfeerloos.

avatar van DBTim

DBTim

Net als Halloween H20 heeft ook deze Halloween weinig om het lijf. Ondanks dat kijkt het toch nog wel leuk weg. Ook door sentimentele waarde kan ik deze nog wel waarderen.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Afschuwelijk slechte film met een afschuwelijk slechte acteur/rapper.

0,5.