Halloween Ends (2022)
Bekijk via iTunes
Bekijk via SkyShowtime
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Halloween Ends
"This Halloween, their saga ends."
We zijn vier jaar verder en Laurie en haar kleindochter Allyson zijn nog altijd in leven. Maar Michael escaleert echter de vendetta die tussen hen bestaat verder. Dat betekent dat er een nog behoorlijk gruwelijke strijd zal plaatsvinden. Een ultiem eindgevecht zal volgen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Halloween Ends (MusicMeter)
- Koop op iTunes voor € 9,99
Sheriff Barker
Officer Doug Mulaney
Joan Cunningham
Ronald

Is goed dat er wel een einde is gekomen aan deze reeks , alhoewel bij Michael weet je het nooit , misschien staat hij er wel weer met een verscheurde overall en pleister op zijn voorhoofd
Over een jaar of 5 gewoon een reboot. Is denk ik de populairste horrorfranchise.

Noodless
De nacht van Halloween afgesloten met deze passende titel die beter uitpakte dan het vorige deel. De meest voorkomende kritiekpunten zijn de weinig ophefmakende kills en het subplotje rond Corey (Rohan Campbell) die door een vreselijk ongeval tijdens zijn oppas op een kind de schuld krijgt en langzaam wegkwijnt in de samenleving door eigen schuldgevoelens, voortdurende verwijten en pesten van anderen. Een merkwaardige confrontatie met Michael volgt waardoor Corey de weg van het kwaadaardige gaat bewandelen. Originele insteek die het verhaal toch iets meer aan deze filmserie geeft, anders heb je weer de zoveelste in de rij. Lukt het deze keer dat Laurie (Jamie Lee Curtis) eindelijk kan afrekenen met Michael ? Allyson gespeeld door de overtuigende mooie Andi Matichak komt in moeilijk parket wanneer ze verliefd wordt op Corey. Ook een leuk zijplotje om te volgen. 6/10

cantforgetyou
Ik had geen hoge verwachtingen en dan valt de film best mee.
Het verhaal vind ik vrij 'los' staan van de vorige delen. Opeens speelt een jongere gast de hoofdrol. Dit doet hij heel goed, waardoor het niet irriteert. Uiteindelijk komt deze jongeman in contact met Jamie Lee Curtis en breekt de hel opnieuw los. Deze film vind ik weer een stuk beter dan 'Halloween Kills'. Het is allemaal niet echt eng meer, maar toch blijft het leuk om naar te kijken. De pompoenen, de muziek en natuurlijk de coole Michael Myers.
Aparte afsluiter van deze trilogie, maar zeker niet slecht.

Verschrikkelijk duffe film. Waar het vooral aan scheelt is de ongelooflijk slechte premisse dat 1 of andere totaal niet-boeiende gozer op een domme manier opeens Michael in zich heeft of iets dergelijks waardoor het helemaal niet meer om Michael gaat..
Dat is wel echt de allermakkelijkste manier om een Halloween film te verpesten zeg.

macrobody
- 2074 berichten
Uiteindelijk is dit nummer 17 of zo, dus veel nieuws is er niet te verwachten. Goed dat ik niets meer weet van al die andere delen en versies dus dan kan het er allemaal net mee door.

Thomas83
Ik denk niet dat ik ooit een film heb gezien met zoveel vreselijke ideeën. Ze hebben het voor elkaar gekregen om met nog een dommer verhaal dan in de vorige film te komen. Het is gewoon hilarisch, vooral ook omdat de schrijvers in de waan zijn wat inzichten te hebben over rouw en de oorsprong van het kwaad en het effect van de rouw op Haddonfield zo gigantisch aandikken. Vond het overigens wel een minder rommelige en veel prettiger kijkbare film dan de vorige twee. Sterker nog, ik zat zelfs behoorlijk in de film en heb me meer dan vermaakt met de onuitputtelijke reeks van onbedoeld komische momenten en slechte clichés.
Rohan Campbell speelt Corey overigens heel leuk, en ik heb er persoonlijk ook geen problemen mee dat de film eigenlijk voor tachtig procent om hem draait. Het is alleen wel een vreselijk slecht idee voor een Halloween-film. De fans kijken de film toch vooral voor Michael Myers en Laurie Strode neem ik aan. En eigenlijk behoor je de film ook wat spannender en bruter te maken. Dat gebeurt nu pas na zeker een uur volgens mij. De dood van de DJ zal me nog wel even bijblijven.

rebelkush
Dit film is een schande voor Halloween. Zonder twijfel de slechtste uit de reeks. Ik vind Halloween 3: Season of the witch, (volgens velen de slechtste) nog beter dan dit gedrocht. Dat ze de lef hebben om Michael Myers zo neer te zetten maakt me gewoon pissig. Ik vond Jamie lee Curtis in haar jongere jaren nog best te pruimen, maar ik ben haar ondertussen wel spuug en spuugzat.

Aardige film waarin een jongeman een avond gaat oppassen, maar waarbij het noodlot toeslaat. Dit derde deel van de Halloween-reboot voelt niet echt als een Halloween film. Echter is het hoofdpersonage (de jongeman) en de band die hij krijgt met Michael Meyers boeiend genoeg uitgewerkt.

De_Dorstige
Ik heb deze film net besteld. Ik MOET hem gewoon zien.
Alle mensen. Michael Myers had het zelf ook wel gezien... Hij verstopt zich de hele film in het riool, wtf?
Zoals een andere user zich afvroeg: was hij opzoek naar Pennywise, the dancing clown?

HK Senator
Zeer bijzonder hoe je een horror franchise waarvan de laatste twee delen redelijk acceptabel waren zo de nek om kan draaien. Zou er nou niemand zijn geweest in dit team die aan de bel heeft getrokken en heeft gezegd dat dit echt geen goed script is? Blijkbaar niet.

filmfan0511
Zelden heb ik zo verbijsterd naar een film zitten kijken als tijdens Halloween Ends. Gewoonweg stomverbaasd door de ongelooflijk absurde keuzes die hier genomen worden. Michael Myers die amper een rol heeft, en zelfs wanneer hij voorkomt grotendeels zwak en passief is? Daar had toch al de eerste alarmbel moeten afgaan, zou je denken. Niet dat de film een meesterwerk zou zijn geworden met Myers op de voorgrond - sowieso is het onzinnig dat deze reboot per se een trilogie moest zijn - maar kom op, zo'n veredelde bijrol slaat toch gewoon alles. De hele film zit je die Corey dan te volgen, maar dat boeit toch echt geen enkele seconde. Dit was een Halloweenfilm, toch? Dat gevoel heb ik echt nergens gehad. En het verhaaltje lijkt uiteindelijk op een heel slechte manier aan elkaar geplakt. En wat doet het bovennatuurlijke element hier exact? Is Myers nu het pure kwaad zoals een Pennywise de Clown, of is hij toch gewoon een verzwakte menselijke man? De film lijkt zich hier meerdere keren in te contradicteren. Iets in mij wilt deze clusterfuck ontleden, begrijpen hoe iets dat gewoon een heel simpel horrorfilmpje had horen te zijn, zo fel uit de bocht kan vliegen. Maar dan steek ik er denk ik meer moeite in dan de makers, dus dat ga ik laten voor wat het is.
Jamie Lee Curtis wordt in ieder geval totaal verspild in haar, neem ik aan, laatste Halloweenfilm. Halloween 2018 was een vrij goede reboot, maar daar had het dan ook weer gewoon bij moeten blijven. Kills vorig jaar was vermakelijk, maar voegde niets toe, en deze afsluiter is gewoon een gedrocht. Knap hoe Gordon-Green er in geslaagd is een Halloween-sequel te maken die even slecht of zo mogelijk nog slechter is dan die jaren 90 sequels, dat is best een prestatie. Nee, laat Myers maar minstens een decennium rusten nu.
1*.

Boneka
Een heel stuk beter dan de vorige die vooral heel zielloos was. Deze laatste was echt een heel stuk beter. Begon wel een beetje rommelig maar loopt verder heel goed door. Beeld en geluid voortreffelijk zoals ook de fijne soundtrack. De moorden zijn weer goed uitgewerkt tot het knarsen toe. Ook het discjockey moment is er eentje die je niet snel zal vergeten. Hoe verzin je het. De grotmomenten konden mij wel bekoren. Het plot erom heen vond ik wel aardig en hierin had een vervolg kunnen zitten. Next Halloween of zoiets. Echter dit zal niet gebeuren of hij moet nog een broer hebben. Anyway in de extra's is het echt duidelijk dat dit de allerlaatste was. De beste vond ik uit 2018. De slechtste was Halloween Kills. Deze zit er netjes tussenin. De versie uit 1978 kreeg van mij 3 sterren. Daarna heb ik niks gezien tot die van 2018.
Film 3,5
Beeld 5,0
Geluid soundtrack 5,0
Extra's 4,0

AmazingPP
Dit is zo'n onwaardig einde voor de franchise dat ik simpelweg gewoon niet kan geloven dat Curtis hier haar geld in heeft gestoken. De eerste veertig minuten van de film gebeurt er echter geen bal. Er wordt een oninteressant persoon geïntroduceerd, dan wordt Curtis en haar kleindochter erbij gehaald, dan een heleboel bijrollen en Myers zelf zien we nauwelijks. Totaal overbodige film. Één ster.

Phantasm
Het eerste uur is gewoon veel te traag, daarna wordt het dan eindelijk wat beter, de finale mocht er dan wel weer wezen.

Vicksel82
Ontzettend teleurstellend hoe een filmreeks op deze manier moet eindigen.
Had het idee het eerste uur naar een slechte drama film te kijken, ik wil rondvliegend bloed en vette kills als ik kijk naar een Halloween film niet deze duffe zooi.
Daarna werd het echter alleen nog maar ongeloofwaardiger en werkten het zelfs op mn lachspieren af en toe.
Ook hoe Michael Myers wordt neergezet is ronduit schandalig te noemen....Zo ga je niet om met een Horror legende.
Al met al een absolute schande in de gehele Halloween reeks

Shadowed
Het niveau zinkt wat verder.
Je vraagt je toch wel af hoe de geplande trilogie van The Exorcist gaat aflopen met Green achter het roer. Ik vind Halloween Ends namelijk nogal een aparte afsluiter van deze trilogie, die overigens al vanaf het begin niet van bijzonder hoog niveau was. Green doet met dit laatste deel een verwoede poging om een compleet ander concept aan te haken.
Laat ik daar maar meteen aan toevoegen dat ik er niks op tegen heb als een regisseur graag wat nieuws wil doen binnen een bekend concept, maar bij een film die direct gelinkt staat en zelfs een doorlopend verhaal kent met de vorige twee delen wordt het grotendeels negeren van de kern wel hinderlijk. Al helemaal als je je bedenkt dat het gewoon precies hetzelfde concept is maar dan als nieuwe kern naast de oude kern opgebouwd. Een nieuwe killer dus die de taak van Myers doet, maar dan iemand met een net wat menselijker gezicht en een sulliger uiterlijk. Daar hebben ze vast niet zo lang over na hoeven denken.
Halloween Ends kent wat minder spanning en snoept minder van de originele reeks. Dat deden de vorige twee namelijk in volle toeren. Waar de meeste finalefilms van een dure trilogie de registers willen opengooien, neemt Green eerder de tijd om iedereen (nog) wat meer op te bouwen. De meeste figuren kennen we echter al, dus krijgen we vooral Campbell te zien. Een degelijk geacteerde, maar helaas volstrekt overbodige toevoeging aan de reeks. Nadat we nogal wat minuten aan hem hebben besteed steekt hij zichzelf vervolgens neer, dus dan kan je je meteen afvragen of het nou nodig was om al die moeite in de eerste instantie te doen.
Myers is verder maar weinig aanwezig. Het is pas richting het laatste halfuur dat Green er opeens wat peper bijgooit. Dan wordt de film ook daadwerkelijk goed en vooral vermakelijk entertainment. Lekker bruut, bevredigend einde ook wat mij betreft. Verder meer dan degelijk geacteerd door Matichak en Campbell. Curtis ook niet verkeerd, maar die leunt toch iets te veel aan de bad-and-wise-bitch trekjes. Daar kan Curtis weinig aan doen, ik hou daar eerder de schrijvers voor verantwoordelijk.
Ik vond het samenvattend vooral jammer dat een film die deel uitmaakt van een pure horrorreeks begint aan te voelen als een soort misplaatste romantiekfilm. Voor een groot deel lijkt de film totaal niet te doen waar de meeste liefhebbers wel voor kijken. Dat je een derde deel binnen een uitgekauwd concept wat frisse wind in de zeilen wil blazen kan ik alleen maar begrijpen, maar Green voegt er eigenlijk alleen maar herhaalde elementen aan toe. En dat allemaal in een film die toch maar eindigt met een gevecht tussen Curtis en Myers.
Niet dat de film oerslecht is overigens. Degelijk op visueel vlak, een aantal meer dan leuke horrorscenes, maar achteraf was het toch een goede keuze om de boel maar af te sluiten. Halloween Ends lijkt een beetje de film te zijn die wanhopig opzoek is naar nieuwe ideeën, en daarom maar haastig wat pikt bij andere films. Toch moet ik bekennen dat ik het ergens jammer vind. Elk jaar oktober naar een film gaan die zich echt bezighoudt met de griezelige feestdag waren leuke uitjes.

DragQueen
Wat een ongelooflijk slechte vervolgfilm. Wat mij betreft is deze, tezamen met Halloween 3: Season of the Witch, het aller slechtste wat de Halloween-reeks te bieden heeft. Een inspiratieloze film met een absurd slecht bedachte insteek is het eindresultaat geworden. Het onnodige subplotje rondom Corey is werkelijk bedroevend, evenals de schaarse momenten dat we een fragiele en slappe Michael zien. Deze laatste blijkt overigens al 4 jaar een rioleringsbuis als vakantiehuis te gebruiken. Ik zal het een ieder besparen om alle dommigheden hier te beschrijven, maar kan zeggen dat ze zich nergens zo snel op stapelen als in dit vervolg. En dan te bedenken dat dit de grote finale moet voorstellen. Het is lachwekkend. Ik denk dat iedere gemiddelde fan van de reeks hier een beter script voor had kunnen bedenken.
Bij nader inzien ben ik nog gul geweest met het toebedelen van 2 Sterren. Nog maar eens verlaagd naar 1,5 Ster.

Q Jones
Toch wel een mooi einde van de reeks. Het voelt al uitgemolken maar het is nog net oke. Toch ga ik Curtis in de rol van Laurie missen. Deze laatste 3 film vond ik erg leuk met een prima sfeertje.

Uier
Ach, Hollywood kennende zal er nog wel een vervolgje of 8 bijkomen. En een prequel. En een serie remake op Disney+ met een transgender Michaela Myers.

Kondoro
En een serie remake op Disney+ met een transgender Michaela Myers.
Dit zou me ook niks verbazen . Michella Myers

Kondoro
“I've said goodbye to my boogeyman, but the truth is, evil doesn't die. It changes shape.”
Traditioneel elk jaar tijdens Halloween een Halloween film kijken hou ik zo mooi tot stand. Een jaar geleden toen deze film uit kwam, heb ik hem al eens geprobeerd te kijken tijdens Halloween met een maatje van me, alleen hebben we onze interesse naar een uur wel verloren voor deze film en uit eindelijk zelfs uitgezet. Daarom dat ik er dus nog niet op had gestemd en een mening voor had getypt. Het leek me eigenlijk gepast om dan dit jaar voor Halloween toch deze film te kijken, het ‘laatste’ deel van de reeks, ik weet het nog zo niet. Helaas is deze reeks onwijs erg uitgemolken en dit deel valt gewoon onwijs tegen, en daar gaan alle positieve en hoge scores van sommigen mij echt niet mee veranderen, deze film is gewoon echt niet tof.
Wat me eigenlijk op viel was dat deze film een uur duurt waar eigenlijk maar héél weinig gebeurt. De personages vond ik niet echt boeiend, en er was maar erg weinig Michael. Die ook onder de naam ‘The Shape’ staat op IMDb, wat een belachelijk iets. Het is gewoon Michael Myers, niet meer niet minder. Corey vond ik een saai hoofdpersonage, en daar draait het helaas veel om. Ook Jamie Lee Curtis vond ik niet zo boeiend, leuk dat ze weer in deze films speelde maar, het was niet echt heel bijzonder.
De film scoort in mijn ogen wel punten met de kills. Die veelal lekker bloederig zijn en vooral ook best grof. Zo wordt een dame doodgestoken en daarna opgehangen aan het mes (helaas wel één van de eerste kills en vrijlaat in de film), en ik vond het ook vet hoe Corey zijn pestkop vermoord, door met een brander die in zijn mond wordt gedrukt, dat was misschien toch wel de leukste moord in de film. En het was nogal karig.
Het eind gevecht was ook niet heel boeiend overigens, de film weet duidelijk geen indruk te maken, en duurt gewoon echt te lang. De soundtrack is als vanouds waanzinnig, blijft mijn horrorfavoriet alleen deze film zinkt toch wel extreem laag. Het verhaal is niet boeiend, en vaak onsamenhangend, waar er sommige dingen gebeuren die vrij random tot stand komen, en dat was soms best irritant te noemen. Jammer dat het zo moet eindigen maar, op deze manier hoeft het van mij ook echt niet meer, en blijft de franchise uitgemolken.

Halloween Kills

Night of the Demon
Horror, 1957

To Leslie
Drama, 2022
traumahalloweenhorrorvervolgthrillermysterieseriemoordenaargemaskerde moordenaarslasherfranchisemurder spreehorror iconmichael myerslaurie strodehalloween endshalloween killslindsey wallaceallyson nelsonfrank hawkinscorey cunninghamsheriff barkerthe shapedr. mathis
Realtimes | Publishing Network
Social media