• 9.377.350 stemmen

Geregisseerd door: David Gordon Green

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak en Rohan Campbell

Releasedatum: 13 oktober 2022

Plot Halloween Ends

"Only one of them will survive."

We zijn vier jaar verder en Laurie en haar kleindochter Allyson zijn nog altijd in leven. Maar Michael escaleert echter de vendetta die tussen hen bestaat verder. Dat betekent dat er een nog behoorlijk gruwelijke strijd zal plaatsvinden. Een ultiem eindgevecht zal volgen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 13 oktober 2022 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

avatar van mikey

mikey

dat michael wat tieners afslacht lijkt me een prima idee. maar die 'vendetta' tussen laurie en mike kan me totaal niet boeien.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Oceanic Six, hij staat op de site .

avatar van mrkos

mrkos

Heel benieuwd naar deze laatste Halloween film. Michael Myers is toch wel mijn favoriete killer in films.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

mikey schreef:

This time... It's personal!

avatar van The Oceanic Six

'Halloween Ends' wordt ook direct op streaming uitgebracht | FilmTotaal filmnieuws

Domme zet. Gaat de halve wereld dit weer downloaden op de dag van release ipv naar de bios.

Ik wil deze net als de andere 2 delen mooi op het grote scherm zien ieder geval.

avatar van bart007bond

bart007bond

Ik verwacht zeker dat dit niet het laatste deel zal zijn.

Meters is net als Jason onsterfelijk.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Ook te zien in IMAX, Dolby Cinema en 4DX.

avatar van krosnicky

krosnicky

The Oceanic Six schreef:

Ik ga hem in ieder geval ook in de bios bekijken

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vandaag gezien in de bioscoop?? Wat was me dat? Slechtste entry in the franchise ever. Boring, saai en de eerste keer dat je een glimp ziet van Michael is pas na 45 minuten....de eerste keer dat hij moord net voor 1 uur speelduur. Beschamend!

Dit voelt echt als een Quick cash in zonder bezieling of wat dan ook, alsof mensen tegen hun zin aan een product werken om toch maar een 3de deel in de trilogie te hebben .....

De moorden ( als ze er amper zijn) zijn teleurstellend en het einde... stereotiep...dit is niet zoals het zou moeten eindigen.

dutchtuga

Beste deel in de serie sinds deel 3.

David Gordon Greens Halloween was een film die weer enigszins terugging naar de roots van de franchise, dat in 1978 begon met John Carpenters meesterwerk. Greens aanpak was klassieker dan die van Rob Zombie. Halloween (2007) en Halloween II (2009) waren een dermate nieuwe visie dat veel mensen er niets van moesten hebben. Michael Myers werd ineens een soort van trailer trash serial killer. Nee, dan was Greens Halloween een welkome terugkeer. Echter bleek het vervolg Halloween Kills een fikse domper. De film leek stuurloos en beloofde weinig goeds voor de afsluiter van Greens trilogie. Maar Green eindigt groots. Halloween Ends is niet alleen een heerlijke afsluiter van de trilogie, het is ook nog eens de beste Halloween film sinds Halloween 3: Season of the Witch.

Lees meer:

Recensie: Halloween Ends (David Gordon Green) - It's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

dutchtuga schreef:

Beste deel in de serie sinds deel 3.

Lees meer:

Ik heb altijd wel vertrouwen in je meningen over horror, dus het wekt verwachtingen. Tot je laatste regel althans, je vindt die draak van een Season of the Witch toch niet echt goed?

The Oceanic Six schreef:

Ik heb altijd wel vertrouwen in je meningen over horror, dus het wekt verwachtingen. Tot je laatste regel althans, je vind die draak van een Season of the Witch toch niet echt goed?

Een meesterwerk!

dutchtuga

Heb die film vaak genoeg zitten verdedigen. De soundtrack zet ik een paar keer per jaar op.

En check mijn avatar eens .

dutchtuga schreef:

Een meesterwerk!

Echt vreselijk, maar ik baseer het wel op mijn mening van 15 jaar geleden toen ik verwachtte dat ik Myers weer ging zien. De Halloween reeks is sowieso toe bij mij een aan herziening, los van die Zombie meuk. Die heb ik een paar jaar terug nog eens gezien en zo weinig gebrek aan respect voor de franchise was om te huilen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It all ends now."

'Halloween Kills' was een leuke verrassing, dus ik had wel zin in dit vervolg. Jammer genoeg is dit niets meer dan een goedkope melkkoe geworden.

In dit deel zijn we inmiddels vier jaar verder. Laurie Strode probeert samen met haar kleindochter een rustig bestaan te leiden. De beste vrouw bakt taarten en is zelfs een boek aan het schrijven over haar ervaringen met Michael. Lang duurt deze rust niet, want een getroebleerde jongeman betreedt het toneel en natuurlijk sluimert Michael Myers nog altijd op de achtergrond.

Nadat Laurie in het vorige deel vrijwel al haar tijd doorbracht in het ziekenhuis vanwege haar verwondingen, verwachtte ik eigenlijk dat de focus weer op haar gericht zou zijn. Daar kom je als kijker toch flink bedrogen uit. Ditmaal staan zowel zij als Michael aan de zijlijn, terwijl één of andere nobody alle tijd opslokt.

Er wordt een nietszeggend liefdesverhaaltje opgezet dat volledig uit de toon valt. Dit is ook te merken aan de pacing; het voelt allemaal zo traag en saai aan. De kills vallen eveneens tegen, alleen een paar zijn nog aardig. De finale is al helemaal lachwekkend te noemen. Over het geheel miste ik echt de nodige dreiging van Myers.

Al met al is 'Halloween Ends' een enorm teleurstellende afsluiter geworden. En dat is best zonde, want de vorige twee delen mochten er zeker zijn.

2,0 Sterren.

avatar van Doom4

Doom4

1 woord FAKE! teleurgesteld!!!!

Ik weet een betere titel:

Halloween featuring Michael Myers

avatar van rep_robert

Wat een enorme teleurstelling is de derde film in deze hernieuwde franchise. Deze trilogie brengt alleen maar sufheid, ellende en domheid met zich mee. Ik vond de opening an sich nog leuk, omdat we een beetje op het verkeerde been worden gezet. Maar wat volgt is een soort Halloween dating show en het duurt echt meer dan een uur voordat er wat vaart in de film komt. Er gebeurt gewoon letterlijk niks in de film. Laat staat dat de dreiging van Michael Myers ook compleet mist. Je vraagt je na een uur ook af hoe ze er wat vaart in krijgen en de film spannend weten te maken. Na dat uur komt er eindelijk wat schot in de zaak, maar kijk je helaas naar een vreemd Hellraiser achtig plot waarbij een hobo Myers vanuit een riool gevoed wordt met moorden om weer op krachten te komen. Het slaat echt nergens op en het is gewoon niet spannend. De echte horror ontbreekt en het is te weinig Myers. Net zoals Halloween Kills probeert David Gordon Green met wat gore de film nog smeuïg te maken, maar het is al te laat. Als film in de franchise faalt Halloween Ends compleet. Als dit een standalone film was geweest die om Corey zou draaien, dan was het echt geen ramp geweest. Ik vind het wel leuk en interessant hoe zijn karakter steeds verder afglijdt, maar op een gegeven moment moeten ze het plot verder forceren en vliegt de film compleet uit de bocht. Deze franchise vraagt ook om iets anders, namelijk Michael Myers. Het geeft niet wat we willen, vooral het verwijderen van het masker vind ik weer zo onnodig. Jammer, maar ik hoef dit voorlopig niet meer te zien. De 3 films sluiten niet lekker op elkaar aan en falen er hopeloos in om de franchise eer aan te doen. Ik druk het origineel er binnenkort maar weer in!

Halloween Ends? Godskolere, dat had echt al jaren geleden mogen gebeuren. Gewoon belachelijk dat hij constant weer terugkomt uit de dood. Deel 1 was/is top en daarna vond ik het mooi geweest, misschien deel 2 nog maar dat is zo lang geleden.

Ik vond de reboot uit 2018 totaal niet bijzonder en Kills ook niet bepaald. Ik ga deze nog wel checken echter want anders heb ik echt vrijwel voor niets betaald voor Pathé Unlimited deze maand. Wat een bagger maand tot nu toe.

Als Myers alles heeft overleeft tot nu toe, hoe gaat hij dan ooit dood? Gewoon niet, op deze manier kunnen ze voor eeuwig en altijd films blijven maken. Leuk voor diegenen die dat nog echt kan boeien, de spanning is er sowieso allang van af.

avatar van The Oceanic Six

Ojee, geen beste cijfers. Dat voorspelt niet veel goeds.

The Oceanic Six schreef:

Ojee, geen beste cijfers. Dat voorspelt niet veel goeds.

Had je anders verwacht eigenlijk dan? Allemaal bijzonder matige films.

Ik vond de reboot uit 2018 heel leuk en het vervolg minder, maar acceptabel. Ik stel niet al te hoge eisen aan dit soort sequels, zolang ze maar bloederig en vermakelijk zijn. Valt dat deel tegen, dan ben ik ook bang voor een teleurstelling.

The Oceanic Six schreef:

Ik stel met deze films toch wel hogere eisen dan een willekeurige andere horrorfilm. Vind deze 3 films toch echt veel te geforceerd en ze bedenken de domste dingen om er maar telkens een film mee vol te krijgen. Deze film is ook een soort van vreemde mix van Jason Goes to Hell, Hellraiser en ergens in de verte schijnt Myers ook nog in een riool rond te kruipen. Maar de neerwaartse spiraal in de reeks is duidelijk merkbaar.

Wat is het toch met deze nieuwe trilogie reeksen? . Deel 1 is een soort van softe reboot (Force Awakens, Jurassic World, Halloween) en met het deel worden ze slechter om je vervolgens compleet gedesillusioneerd achter te laten.

avatar van Doom4

Doom4

Had je anders verwacht eigenlijk dan? Allemaal bijzonder matige films.

De reboot uit 2018 vond ik wel erg sterk en halloween kills was ook prima maar wel iets minder maar het derde deel.... slaat echt nergens op.

avatar van Kondoro

Kondoro

Thanks voor de spoiler

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Ik neig naar een 2* maar geef het momenteel het voordeel van twijfel en dat een tweede kijkbeurt meer helderheid zal geven; wetende hoe de vork in de steel zit. Maar absoluut de minste van de drie, voelde allemaal erg gehaast aan, alsof ze de kritiek van Kills hoorden en besloten op het laatste minuut het bestaande script (wat vast een traditionele slasher zou zijn) uit het raam te gooien en een totaal andere richting in te gaan enkel om "onvoorspelbaar" te zijn. Missie geslaagd, maar mogelijk ten koste van een bevredigend slotstuk.

rep_robert schreef:

Dat mag. Voor mij is Carpenthers Halloween een meesterwerk en is alles daarna net als bij bijna elke horrorreeks veel meer gericht op gore en kills. Kan ik mee leven.

Wel eens dat de reboots vaak niet lekker uitpakken als ze meer dan 1 deel maken. Jouw titels vond ik allemaal geweldig de laatste 10 jaar, maar de vervolgen daarop veel minder. Komt doordat ze al een bestaand iets kopiëren en er weinig mee doen behalve teren op nostalgie. Dat lukt 1 film, niet 2 of 3.

avatar van Paull

Paull

Net terug uit de bios. Wat een slechte film. Waar Michael in Kills wordt gepresenteerd als een Jason komt hij hier over als een Pinhead die gevoed moet worden… Michael komt 10minuten in de film voor en heeft opeens een zachte kant en is een soort babysitter voor Cory. Op het einde krijgt hij een eretocht en wordt crowdsurfend naar zijn uiteindelijke einde gebracht. Verder, waarom zoveel scenes met het masker af, zo gaat het mysterieuze er ook van af. Dan nog niet te beginnen over het liefdesverhaal tussen Cory en Alison… Tsjonge jonge wat een drama

Doom4 schreef:

Ik vind alle 3 de films eigenlijk belachelijk. Spanning wordt amper gecreëerd en zulke rare plotelementen die nergens op slaan, die boze menigte scenes in het tweede deel waren echt bespottelijk en ook hier een gebrek aan spanning hielp niet. Dat einde was ook echt om te janken met bozehuismoedertjes die strijkijzers in de armen hebben. En dit deel is inderdaad ook niet best. Ik vergeet deze 3 delen maar al te graag. Doe mij de originele 2 maar. Alles wat daarna in deze franchise is gemaakt kan door de plee gespoeld worden.

Mwoah

3 was een compleet andere film. Die 4,5 en 6 met Danielle Harris waren echt saai to the max met een over de top Donald Pleasence.

H20 en Ressurection zijn rare producten uit hun tijd met de eerste als een Scream kloon en Ressurection als een raar begin jaren 00 Big Brother achtige film.

Zombie's films zijn idd pure gore en kills en deze 3 doen ook alleen een paar ranzige momentjes. Je merkt wel dat ze voor de rating niet te lang blijven hangen. Ik mis de echte shock value wel bij deze nieuwere 3 films. Het is in potentie ranzig, maar het draait zo snel weg dat de impact mist. Maar dat is bedoeld om een nog hogere PG rating te voorkomen.

radio stationillinoishomicidemaskeroppastraumahalloweenverboden liefdesadismekrankzinnigheidpsychopaatpestenhorrorvervolghalloween party thrillerrampagemysterieseriemoordenaargemaskerde moordenaarslasheraccidental deathmultiple stabbings motorfietsstabbingsewerkwaadaardigdeath of sonreboothomeless manmentor protégé relationshipautumnfranchisehalloween costume grieving fathermemoir murder spreehuman monster horror icondeath of a childdoomed romancesadistic killergrandmother granddaughter relationshipmichael myerslaurie strodehalloween endshalloween killslindsey wallaceallyson nelsonfrank hawkinscorey cunninghamsheriff barkerthe shapedr. mathis masked killerjunkyardholiday horror